Muzej Zbirka podeželja v Starošincah je prenovljen

Datum:

Z bogato zbirko predmetov iz preteklosti želi turistično društvo obiskovalcem destinacije približati življenje in zgodbe iz preteklosti. Muzej bo hkrati služil tudi kot center informiranja, oziroma Info center destinacije Ravno polje.

Ob podpori Občine Kidričevo in občanov iz različnih koncev Ravnega polja ter Haloz, ki so odstopili svoje predmete iz preteklosti, je pred dvanajstimi leti pričela nastajati zbirka podeželja. Zbirka je v prepletu tradicije, bogastva kulturne dediščine in krajevnega izročila ter s pozitivno energijo posameznikov pod okriljem Turističnega društva (TD) občine Kidričevo prerasla v zelo bogato muzejsko zbirko, namenjeno širši javnosti, ki bo na voljo obiskovalcem od jutri naprej.

V muzeju so predstavljeni eksponati, ki pripovedujejo zgodbe iz življenja na Ravnem polju in v Halozah, med njimi so tudi kočija iz leta 1923, orodje za delo na podeželju, pripomočki za kuhanje in mnogi predmeti iz vsakdanjega življenja …

Sprehod v preteklost
Predsednica TD občine Kidričevo Sonja Breznik pravi: “Okolje, v katerem živimo, je prežeto z zgodbami in miti iz preteklosti, ki smo jih uredili v sodobno zbirko. Ob pomoči modernih komunikacijskih kanalov ter pripomočkov jo bomo – zbrano pod eno streho – poskušali na inovativen in dopadljiv način pripovedovati vsem, ki bodo pokukali v naš muzej. Muzejsko dejavnost bomo popestrili z raznolikimi dogodki, razstavami, delavnicami in doživetji, kar bo nedvomno dodana vrednost za kraj in našo regijo. Namen naših aktivnosti je v ohranjanju naše preteklosti ter v tkanju vezi z mlajšo generacijo, ki bo vse te zgodbe pomagala ohranjati in prenašati skozi prihodnost.”

Več si oglejte na portalu spodnjepodravje.si.

Sorodno

Zadnji prispevki

Poslovil se je nekdanji poslanec SDS Srečko Hvauc

Včeraj nas je doletela žalostna vest, da nas je...

Vlada bi zdravnike omejevala z odloki, Fides pa: To je nezakonito!

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se je končno...

Ministrica kmetom prodajala puhlice

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić se...