Na dan srečanja KUL in Goloba slednji še ni predložil nobene vsebine ali programa

Datum:

Pred napovedanim prvim srečanjem Roberta Goloba z voditelji stranke KUL ni v javnosti še nobenih podatkov o vsebini programa Gibanja Svoboda in ali bo ta sovpadal s cilji KUL. Jasno je, katerih šest posameznikov se je pridružilo omenjenemu gibanju, ugiba pa se, da naj bi k Golobu prestopila tudi ekonomist Aleksandar Kešeljević in Damir Črnčec. Po Požarjevih navedbah pa naj bi po nekoliko slabo izvedenem nastopu na N1 Goloba zaenkrat umaknili iz javnosti, slednji pa naj bi do marca dajal le pisne intervjuje. Mu bo pa pri promociji vsekakor ob strani stala žena državnega sekretarja Martina Arčon, ki je odgovorna urednica radia Robin, ki je v lasti smetarskega tajkuna Martina Odlazka.

Požareport pred prvim skupnim srečanjem Roberta Goloba z voditelji koalicije KUL navaja nekaj podrobnosti, ki so znane o omenjeni stranki. Kot pravi Požar, naj bi Gibanje Svoboda na družabnih omrežjih dobil vzdevek “golobnjak”. Stranka zaenkrat še nima oblikovanega nobenega programa, ki bi bil javnosti znan, zaenkrat pa še nimajo svoje spletne strani.

V prvih korakih pa je stranka oblikovala svoj profil na Twitterju, kjer še niso ničesar objavili. Imajo tudi svojo Facebookovo stran, kjer delijo novice iz medijev, povezava na spletno stran pa je preusmerjena na spletno stran nekdanje stranke Z.Dej. Obstaja še tudi ena druga Facebookova stran, ni pa jasno, ali je katera od teh dveh tudi uradna, njihov logo pa precej spominja na tistega od Alpskega mleka. Ne na Twitterju, ne na Facebooku pa ni mogoče najti kontaktov ali telefonskih številk stranke, dosegljivi so le prek direktnega sporočila na Facebooku.

Gibanje Svoboda (Foto: Facebook)

Doslej je znanih šest članov sodelavcev Gibanja Svoboda. Predsednik stranke je Robert Golob, podpredsednica pa nekdanja okrajna sodnica Urška Klakočar Zupančič. Predsednica sveta je zdravnica Mirta Koželj, generalni sekretar je Matej Arčon, tehnični organizator pa je Andrej Ribič. Odnose z javnostmi bo prevzela nekdanja dolgoletna piarovka stranke LDS Petra Škofic.

Bosta prestopila tudi Kešeljević in Črnčec?
Z omenjeno stranko javnost povezuje še dve imeni, in sicer nekdanji ekonomski svetovalec pri SMC Aleksandar Kešeljević ter Damir Črnčec, nekdanji Šarčev svetovalec za nacionalno varnost, ki je bil še pred tem v SDS. Za logotip stranke naj bi po javno dostopnih podatkih odšteli približno 30 funtov, a kot smo opazili sami, je ta logotip, ki se je omenjal v javnosti, že spremenjen.

Ekonomist Aleksandar Kešeljević in Damir Črnčec (Foto: STA)

Potem ko je Golob doslej v največji meri nastopal na javnih tribunah in tiskovnih konferencah, kjer je v krogu sebi naklonjenih posameznikov sebe predstavljal kot nekakšnega rešitelja Slovenije, je imel svoj prvi nastop ena na ena za medij N1, kjer je med drugim spregovoril o svoji odločitvi za politično pot, o tem, kako ga je sprejela zaskrbljena KUL, kako odgovarja premierju Janezu Janši in kako si predstavlja vodenje države.

So Goloba začasno umaknili zaradi telesne govorice in vidne treme?
Strokovnjak za telesno govorico Edvard Kadič je po omenjenem nastopu dejal, da gre za osebo, ki ima v splošnem rada soj odrskih žarometov ter objektiv kamere pred seboj. Prepričan je, da bi moral več pozornosti nameniti nadzoru govorice telesa, posebej obraznim grimasam ter gestikulaciji z rokami, pri njegovem nastopanju pa je prav tako opazil tremo. Nekateri menijo, da je šlo v tem primeru za Golobov fiasko, zaradi česar pa naj bi ga do marca umaknili iz javnosti. “Morebitne intervjuje, menda samo še pisne, pa naj bi dajal le strogo kontroliranim medijem, kot je bil intervju za Odlazkovo revijo Reporter,” je še dodal Požar.

Vsi mediji smetarskega tajkuna Martina Odlazka

Slednji še prav tako poudarja, da bo poleg levih tranzicijskih medijev svojo stoodstotno podporo Golobu in njegovem gibanju namenil Radio Robin, ki je prav tako poleg vseh stalih že znanih v lasti smetarskega tajkuna Martina Odlazka. Odgovorna urednica omenjenega radia naj bi bila Martina Arčon, ki pa je žena že prej omenjenega generalnega sekretarja Mateja Arčona.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

V berlinskih bazenih bo zaradi migrantov potrebna posebna aplikacija

Na zunanjih nemških bazenih bodo primorani prihajajočo poletno sezono...

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...