Na delo v Severno Makedonijo 65. skupina slovenskih policistov

Datum:

Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila 65. skupino policistov. Med 4. majem in 3. junijem 2022 bo šest slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov.

Na makedonskem ozemlju bosta tovrstne naloge opravljala tudi policista z novomeške policijske uprave, in sicer: Martin Jakša iz Metlike in Martin Kores iz Brežic. Poleg njiju sta v ekipi še: Robi Feher iz postaje Petišovci, Davor Jovanovič iz Središča ob Dravi, Aljoša Košir iz Ljubljane Moste in Jure Mihelčič iz Kopra.

Predhodna skupina se je že vrnila domov. Slovenski policisti bodo policijske naloge tokrat opravljali na območju Postaje mejne policije Bogorodica in izven območja mejnega prehoda Bogorodica (zelena meja). Po potrebi bodo pomagali v začasnem prehodnem centru Gevgelija. Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo tudi službena vozila ter opremo.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije o skupnih patruljah na ozemlju Severne Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...