Na novoletni zabavi na Filipinih našli umorjeno in enajstkrat posiljeno stevardeso

Datum:

Mlada stevardesa je bila v času novoletnega praznovanja brutalno posiljena in umorjena. Za zločin je osumljenih kar enajst moških. Mladenka je na Filipinih, skupaj s prijatelji praznovala novo leto. Njeno truplo so našli v hotelski sobi v kadi. 

V času, ko je ves svet vstopal v novo leto, se je na Filipinih zgodila huda tragedija. Enajst moških je bilo obsojenih za skupinsko posilstvo in brutalen umor 23-letne stevardese Christine Angelice Dacere. Po tragičnem dogodku je bila najdena mrtva v hotelu. Prejšnji teden se je Dacera skupaj s sodelavci nastanila v luksuznem hotelu City Garden v mestu Makati, da bi tam praznovala novo leto. Dan po novoletnem slavju, se je njen kolega Rommel Galida, prebudil okoli 10 ure in zagledal, da se nahaja v kadi. Misleč, da spi, jo je pokril z odejo in odšel, da bi spal naprej. In ko se je Galida po nekaj urah znova prebudil, je opazil, da je Dacera nezavestna, in da je zalita z vodo. Njen prijatelj je tedaj poklical prvo pomoč, svoji kolegici pa dal umetno dihanje, vendar brez uspeha, poroča Jutarnji.

Reševalci so jo nemudoma odpeljali v bolnišnico v Makatiju, zdravniki pa ji niso mogli pomagati in so potrdili njeno smrt. Preiskovalci primera še čakajo na obdukcijo, vendar pa so na stegnih in kolenih Dacere že našli modrice in ureznine. Kot so še dejali, obstajajo znaki, da je bila žrtev spolnega nasilja. Lokalni mediji navajajo, da je tamkajšnja policija posilstva in umora obtožila enajst moških, ki so bili nastanjeni v hotelskih sobah v neposredni bližini sobe žrtve. Vodja policijske uprave mesta Makati Harold Depositar je dejal, da so obtožbe začasne, ker se čaka na ugotovitve, ki jih bo prinesla obdukcija. Trije osumljeni moški so se policiji že predali, medtem ko jih je osem še na prostosti.

Stevardesa Christine Angelica Dacera je bila na Filipinih, v hotelski sobi, enajstkrat posiljena in umorjena. (Foto: Jutarnji)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...

Za Zahod še kar nismo “Centralna Evropa”

Financial Times-ov Sifted, ki pravi, da je "vodilna medijska...

[Video] Arhitekt o kanalu C0: Katastrofi se ni mogoče izogniti

Na seji parlamentarne preiskovalne komisije o nezakonitostih in zlorabah...