Na Poljskem bi uvedli do osem let zaporne kazni za načrtno širjenje koronavirusa

Datum:

Poljsko ministrstvo za pravosodje je predlagalo, da bi tisti, ki načrtno širijo koronavirus, prejeli do osem let zaporne kazni. 

Gre za predlog spremembe poljskega kazenskega zakonika, konkretno za člen, ki od osebe okužene s HIV-om zahteva odgovornost. V zakoniku naj bi bilo zapisano, da tisti, ki ve, da je okužen z virusom HIV, kakšno drugo spolno prenosljivo boleznijo, nalezljivo boleznijo, težko neozdravljivo boleznijo oziroma smrtno nevarno boleznijo in z virusom oziroma boleznijo neposredno ogroža drugo osebo, ga lahko doleti zaporna kazen, poroča Polonia Christiana.

Preberite še:

Govora je o odvzemu prostosti v višini od šest mesecev do osem let. Navedeno naj bi po novem vseboval 161. člen poljskega kazenskega zakonika. S tem želi Pravosodno ministrstvo izenačiti dejanje, ki drugo osebo neposredno ogroža na okužbo z virusom HIV, kakšno drugo spolno prenosljivo boleznijo oziroma kužno boleznijo itd.

Spomnimo se pljuvaških akcij anticepilcev
Spomnimo se pljuvaških akcij protivladnih protestnikov, zlasti Anice Bidar. V teh primerih ni šlo zgolj za dejanja, ki so žrtvam prizadejala čustveno bolečino, marveč je obstajala tudi resna nevarnost prenosa koronavirusa.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Levica spet deli manjšinske pravice narodom nekdanje SFRJ

O umiku dodeljevanja dodatnih kolektivnih narodnostnih pravic Srbom, Hrvatom,...

V ljubljanski vrtec vstopil neznanec in se pretvarjal, da je prišel po otroka

Potem ko nas je pred dnevi pretresala novica o...

V NSi nadzornike za volitve iščejo kar z oglasom na Facebooku

Kot kaže, jim v stranki NSi manjka kandidatov za...