Na Primorskem med prazničnim vikendom prijetih več kot 170 migrantov!

Datum:

Policisti PU Koper so v zadnjem vikendu skupaj s prazničnim ponedeljkom obravnavali kar 170 nezakonitih prehodov državne meje. Ustavili so več vozil s tujimi registrskimi tablicami, ki so prevažali ilegalne migrante, največ jih je bilo iz Turčije.

                   

Naval ilegalnih migrantov se stopnjuje, kot kaže, pa se je povečalo tudi število tistih, ki jih nezakonito prevažajo. Tokrat je bilo največ nezakonitih prehodov s strani državljanov Turčije, Afganistana in Iraka. Postopki še potekajo.

Iz PU Koper so sporočili, da so imeli med prazničnim vikendom precej dela. Na cesti od Gračišča proti Kubedu so ustavili osebni avtomobil BMW 320d  xDrive francoske  registracije, ki ga je vozil 45-letni državljan Severne Makedonije z urejenim prebivanjem v Italiji. V vozilu je bilo še 7 državljanov Turčije, ki so nezakonito pristopili državno mejo. Pri  Galantičih so ustavili osebni avtomobil Opel Zafiro madžarske registracije. Voznik je bil 30-letni državljan Moldavije, v vozilu pa je bilo še 7 državljanov Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Slika je simbolična. (Foto: zajem zaslona)

V avtomobilih so se največ tihotapili državljani Turčije
Naslednje vozilo prav tako francoskih tablic so ustavili pri odcepu za Gabrovico, tokrat je bil voznik 50-letni državljan Turčije z dovoljenjem za  prebivanje  v  Franciji, prevažal pa je državljanko Turčije, ki je nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Šest državljanov Turčije je prevažal tudi ukrajinski voznik, ki so ga ustavili pri Pregari. Na Mostičju  so ustavili  vozilo  Chrysler  Vojager romunske registracije.  Vozil ga je 46-letni državljan Ukrajine, v vozilu je bilo še 12 državljanov Iraka, ki so vstopili v Slovenijo nezakonito.

Ilegalni migranti pa se niso tihotapili le v avtomobilih, koprski policisti so jih prijeli tudi v gozdu, in sicer 7 tujcev (5  državljanov Iraka, po enega državljana  Turčije in Afganistana). Vsi so nezakonito prestopili državno mejo. Z razgovori je bilo ugotovljeno, da je državljan Afganistana vodič, zato je sledila kazenska ovadba. Pri  Dragonji so prijeli štiri državljane Turčije, ki so prestopili mejo  nezakonito,  poleg  njih  pa  še  voznika  osebnega  avtomobila Škoda Octavia, 47-letnega državljana Severne Makedonije. Vozilo je obtičalo izven vozišča v kanalu.

Postopki s tujci še potekajo.

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...