Na ulicah Hamburga po maršu zombijev izgredi nasilnih levičarskih protestnikov, ki so poškodovali 76 policistov

Datum:

Sprva napovedani miroljubni levičarski protesti v nemškem Hamburgu so se na predvečer zasedanja G20 sprevrgli v nasilne izgrede. Najbolj zagreti protikapitalistični protestniki so namreč zanetili ogenj po tem, ko so jih zadeli vodni topovi in solzivec zaradi nasilnega napada na policiste. Poročajo o kar 76 poškodovanih policistih, število poškodovanih protestnikov pa zaenkrat še ni znano.

                   

Dramatične fotografije prikazujejo policiste v čeladah, ki si prizadevajo za ohranitev reda po prihodu 100.000 protestnikov v Hamburg, z namenom, da bi se udeležili protesta  z naslovom “Dobrodošli v peklu” in izrazili svoj protest proti srečanju svetovnih voditeljev, ki se bodo danes udeležili zasedanja G20.

Foto: epa

Policija uporabila vodna topova
Do 20.000 policistov je bilo na dolžnosti z namenom, da bi nadzorovali demonstracije, ki jih je organiziralo zavezništvo protikapitalističnih skupin. Policija preiskuje, ali je bil zažig avtomobila znamke Porsche del požigov, ki so povezani z demonstracijami zaradi vrha svetovnih voditeljev. Kljub temu, da so organizatorji protesta po izgredu s policijo preklicali protest, se je ta nadaljeval, zato se je policija na ulice odpravila z dvema vodnima topovoma.

Foto: epa

 

Foto: YouTube

Protestniki prižgali ognjemet in razbijali okna na stavbah
Bližnja stavba je bila prekrita s sloganom: “Brezmejna solidarnost namesto nacionalizma: napad na G-20”, majhna skupina protestnikov pa je na strehi celo prižgala ognjemet. Po navedbah policije so protestniki med drugim razbili okna trgovine s pohištvom in banke, ki se nahajata v bližini prostora, kjer so potekali izgredi. Protestniki so glasno zatrjevali, da G20 ni uspel rešiti številnih vprašanj, ki se nanašajo na svetovni mir, klimatske spremembe, poslabšanje enakosti in nasilne konflikte.

Foto: YouTube

Zora živih mrtvecev v živo
V znamenju protestov se je v sredo v Hamburgu odvil tudi prizor kot iz serije Zore živih mrtvecev, saj se je kar 1.000 igralcev v preobleki zombijev podalo na mestne ulice in v popolni tišini hodilo med množico začudenih očividcev, nato pa so se po nekem času rešili preobleke zombijev in razkrili svoja barvita oblačila, ki so jih skrivali pod preobleko.

Foto: YouTube
N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...