[Najbolj brano] Čordića prijeli, shod je razpuščen! Policija uspešno ustavila številne poskuse protestniškega nasilja!

Datum:

Zaradi ogrožanja javnega reda in povzročanja prometne nevarnosti vam je odvzeta prostost, prosimo, da stopite z mano in upoštevate ukaz,” je policist protestniškemu raperju Zlatanu Čordiću – Zlatku pojasnil razloge za odvzem prostosti. Policija je bila sicer primorana uporabiti tudi vodni top. Iz policije so že sporočili, da je shod razpuščen in vse pozvali, naj mirno zapustijo območje središča Ljubljane in upoštevajo navodila in ukaze policistov. Protestniki so iz centra krenili po Tržaški cesti mimo Rožne doline in parka Tivoli nazaj proti središču Ljubljane.

Policisti so na današnjem protestu proticepilcev na Wolfovi ulici v Ljubljani odvzeli prostost provokativnemu raperju Zlatanu Čordiću – Zlatku, saj je vodil skupino protestnikov, potem ko je policija sporočila, da je shod razpuščen. Policisti so ga prijeli zaradi ogrožanja javnega reda in povzročanja prometne nevarnosti.

Obkolili so eno izmed delegacij
Predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki v zadnjih tednih poziva na shode, je tudi tokrat ponovil svoje zahteve, med njimi umik vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa in razpis predčasnih volitev. Nato pa je pobegnil in so ga bojda prijeli v Šiški, toda policija navedb še ni potrdila. Po uvodnih govorih so protestniki krenili svojo pot po ljubljanskih ulicah. Sprva proti Kongresnemu trgu, kjer je po poročanju 24ur.com v zastoju obstala ena izmed delegacij vrha Evropske unije na Brdu. Ko so protestniki obkolili delegacijo, se je ta začela umikati vzvratno po Slovenski cesti.

Foto: Top News

Policija je proti protestnikom okoli 17. ure pri Nami na Slovenski cesti uporabila vodni top in solzivec, nato so se razbežali po drugih predelih mesta. Protestniki so zavzeli Tržaško ulico na Viču in se preko Rožne doline premikali mimo parka Tivoli nazaj proti središču Ljubljane. Za seboj so pustili razdejanje, po doslej zbranih podatkih sta ranjena dva protestnika, za policiste še ni podatkov.

Foto: Top News
Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je že v oddaji Tema dneva na Nova24TV pojasnil, da policija ne bo več dopuščala izgredov in se jim bo tokrat zoperstavila. Po njegovem gre za nasilneže, ki terorizirajo dobršen del glavnega mesta. “Tega v ostalih delih Slovenije ni, zato se tam pričakuje, da se stvari v Ljubljani uredijo in postavijo v zakonske okvire.”

Se je pa minister Hojs po protestu zahvalil policiji za preprečevanje nasilja in vandalizma po ljubljanskih ulicah. “Miroljubni” protesti, ki so se po njegovem začeli že pred formiranjem vlade, nadaljevali s petkovimi kolesarji, so ponovno pokazali svoj pravi obraz.

Sara Kovač (Članek je dosegel več kot 53 tisoč ogledov)

Sorodno

Zadnji prispevki

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...

Za Zahod še kar nismo “Centralna Evropa”

Financial Times-ov Sifted, ki pravi, da je "vodilna medijska...