Najlepši hoteli v starodavnih gradovih stare celine

Datum:

Številni najboljši in najlepši evropski hoteli se danes nahajajo v pravljičnih starodavnih gradovih, ki jih najdemo po celotni stari celini. Tu je nekaj najlepših.

Fenton Tower, Scotlandutrjen stolp iz 16. stoletja, z dva metra debelimi zidovi, se ponosno dviga nad pokrajino East Lothian, je nekoč nudil zatočišče celo škotskemu  kralju Jamesu VI.,  danes pa se tu nahaja prestižni hotel, ki sprejme do 12 gostov.

(Foto: Facebook)

Abbaye de la Bussière, Francija  – v preteklosti samostan, danes hotel, ki pa ga še vedno preveva čarobni duh starodavnega časa, ko so se po hodnikih sprehajali menihi. Samostan iz 12. stoletja se nahaja na šest hektarjih Burgundskega parka. Notranjost vključuje dramatične obokane strope, 6 metrov visoka okna in romantična premična stopnišča.

(Foto: Facebook).

Pousada de Óbidos, Portugalska – znotraj obzidja mesta Obidos leži Pousada de Óbidos (pousada v portugalskem jeziku pomeni zgodovinsko, tradicionalno gostišče), ki je preurejeno v enega najboljših portugalskih hotelov. Ta ponuja le nekaj sob, zato načrtujte počitnikovanje v tem zgodovinskem kraju vnaprej. Z le 9 sobami vam hotel ponuja intimnost in romantičnost.

(Foto: Facebook).

Dornröschenschloss Sababurg, Nemčija – le kaj bi bilo lahko bolj romantično od stoletja speče princese, ki jo je prebudil šele poljub princa? 650 let star grad, postavljen v središču gozda Reinhardswald, ki ga obdaja visoko obzidje, je znan kot pravljično prizorišče Grimmove Trnuljčice. Goste hotela pozdravi topla in udobna notranjost gradu, ročno poslikani stropi in razgled na podeželsko okolico.

(Foto: Facebook).

Burg  Wernberg, Nemčija – v 12. stoletju zasnovan grad stoji na vrhu griča sredi Bavarske pokrajine. Bil je preurejen v hotel Burg Wernbrg, v letu 1953. Gostje lahko uživajo v gotskem stilu zgradbe in okusnih lokalnih jedeh, ki vključujejo divjačino iz bližnjih gozdov.

(Foto: Facebook).

Castel Porrona, Italija – skrit med toskanskimi griči ob srednjeveški vasici, katere začetki segajo v 11. stoletje, leži Castel Porrona. Obkrožajo ga vinogradi in oljčni nasadi, ki privabljajo vsako leto več turistov, ki si želijo spokojnih počitnic poležavanja pod toskanskim soncem s kozarcem italijanskega vina v roki.

(Foto: Facebook).

Ashford Castle, Irska – stolpi, obrambni braniki, viteški oklepi, lestenci, pozlačena ogledala in hrastov opaž – vse to je le del čarobnega vzdušja srednjeveškega gradu, ki je bil preurejen v hotel s petimi zvezdicami. Nahaja se blizu drugega največjega irskega jezera Lough Corrib. Hotel je znan po svojih podeželskih dejavnostih, kot sta lov in ribarjenje.

(Foto: Facebook).

Castle Hotel Thannegg, Avstrija – leži v središču avstrijskih Alp in predstavlja idealno zimsko zatočišče med zasneženo pokrajino. Hotel vam med drugim ponuja 850 let staro vinsko klet.

(Foto: Ewaldgabardi).

Swinton Park, Velika BritanijaVelika Britanija je prepletena s številnimi podeželskimi gradovi, ki kar izžarevajo romantično vzdušje. Graščina Swinton Park je bila dom plemiške družine Cunliffe-Lister (grofje Swinton). To je urejen hotel z 32 sobami, do katerih vodijo široka stopnišča in dolgi koridorji. Posestvo se razteza na 200 hektarjih površin, s čudovitimi jezeri, parki in vrtovi, po katerih se lahko sprehajajo gostje. Grad je uradno še vedno v lasti družine Cunliffe-Lister, sedež grofov Swinton pa se nahaja na drugi lokaciji.

(Foto: Facebook).

Hotel de la Cite, France – na jugu Francije se nahaja srednjeveška utrdba Carcassonne, ki je bila leta 1997 dodana na Unescov seznam svetovne dediščine. Hotel de la Cite je tako edini hotel, ki se nahaja znotraj obzidja Unescove dediščine. Gostje lahko uživajo v čudovitem razgledu na staro mesto, večerjajo pa v restavraciji z zvezdico Michelin.

(Foto: Jondu11)

U.V., CNN Travel.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Čudovita novica – deček z redko boleznijo dosegel veliko zmago

8-letni Matjaž ima redko bolezen, imenovano "kongenitalni miastenični sindrom"...

Iranski režim v lanskem letu usmrtil kar 834 nedolžnih ljudi

V Iranu so lani usmrtili 834 ljudi, kar je...

Znanstveno konferenco Alma Mater Europaea bo odprla komisarka Šuica

Alma Mater Europaea med 18. in 13. marcem prireja...