Največja podpora demokraciji doslej: SDS uspelo zbrati več kot 157 tisoč podpisov!

Datum:

Zbrali smo 157.138 pravilno overjenih podpisov na upravnih enotah,” je slovesno objavil predsednik SDS Janez Janša in dodal, da gre za največjo podporo demokraciji doslej.

Slovenski demokratski stranki, pobudnici kar treh referendumov, je uspelo nekaj, kar so mnogi dvomili, da je sploh mogoče. Zbrala je največje število pravilo overjenih podpisov za referendume. 157. 138 jih je, je danes sporočil predsednik Janez Janša in se zahvalil vsem, ki so prispevali k rezultatu.

Proti ukinjanju dolgotrajne oskrbe so ljudje podpisali 52.182 podpisov, proti bohotenju birokracije 52.280, proti politizaciji RTV pa 52.669. Za razpis referenduma so morali do srede 5. oktobra zbrati 40 tisoč podpisov za vsakega izmed sprejetih zakonov vladajoče koalicije.

Državni zbor referendumskega dneva še ni razpisal, saj se vladajoči izogibajo predsedniškim in lokalnim volitvam. Tako bi zapravili najmanj denarja in zagotovili potrebno legitimnost. Strah pred visoko udeležbo in glasom ljudstva je precejšen, zato bodo Golobovi naredili vse, da zakone spravijo pod streho.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

Nove obdavčitve: Za vrtno uto ali rastlinjak boste mogli plačati komunalni prispevek

Vlada Roberta Goloba oziroma ministrstvo za naravne vire in...

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...