Ne gre za običajen “virus”: Zaradi koronavirusa umrla 21-letnica, ki je bila pred tem popolnoma zdrava

Datum:

Družina umrle 21-letnice, za katero je bil usoden prav Covid-19, opozarja vse, naj ga jemljejo resno, saj je očitno, da to ni samo “virus”.

21-letna Chloe Middleton je najmlajša oseba brez predhodnih zdravstvenih težav, ki je umrla po okužbi s koronavirusom v Veliki Britaniji. Njena skrušena mati Diane Middleton je na Facebooku zapisala: “Vsi ljudje, ki mislite, da je to samo virus, prosim, razmislite še enkrat.” Dodala je, da govori iz lastne izkušnje, saj “je t.i. virus vzel življenje moje 21-letne hčerke”.

Oglasila se je tudi teta umrle, Emily Mistry, ki trdi, da je bila Chloe brez kakršnih koli predhodnih zdravstvenih težav. Na družbenem omrežju je zapisala: “Moja lepa, prijazna nečakinja Chloe je umrla zaradi Covid-19. Nobenih zdravstvenih težav ni imela. Moji ljubljeni se spopadajo z nepredstavljivimi bolečinami. Pretreseni smo zaradi izgube.” 

Vir: Facebook

Ob tem je položila vsem na srce, naj sledijo vladnim predlogom: “Virus se ne širi, ljudje širijo virus.”

Umrl tudi 18-letni fant
V Veliki Britaniji te dni žalujejo še za 18-letnim fantom, ki je prav tako umrl potem, ko se je okužil s koronavirusom, vendar pa so ga pred tem zdravili že zaradi drugih zdravstvenih težav. Za razliko od njega je bila Chloe pred tem popolnoma zdrava, zato je njena smrt še toliko večji šok – ne le za njene najbližje, ampak tudi za ostale prebivalce Velike Britanije, saj so do sedaj trdili, da naj bi za koronavirusom umirali predvsem starejši. Izkazalo se je, da koronavirus ne izbira.

V Angliji je sicer kar 1,5 milijona ljudi, ki veljajo za “izjemno ranljive” – Angleška državna zdravstvena služba (NHS) jim svetuje, naj ostanejo doma vsaj 12 tednov, da se izognejo okužbi s Covid-19, piše News.Sky. Ob tem opozarjajo, da zadnji podatki s Kitajske, od koder izvira ta bolezen, sicer kažejo, da je bila večina tistih, ki so umrli zaradi koronavirusa, res stara 60 let in več ali so imeli resne zdravstvene težave, vendar pa je v zadnjih dveh tednih vse več primerov mlajših ljudi, ki so zboleli za to boleznijo in ki je bila za njih tudi usodna.

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Han pri življenju ohranja insolventno družbo, ki denar pretaka v tujino

Kot smo že poročali, je podjetju Radeče papir nova...

Znana vplivnica: a se sploh zavedamo, v kakšen propad drvi ta država!

Koliko vladnih neuspehov morajo ljudje še občutiti na lastni...

[Video] Messi s prostim strelom zadel deklico

Lionel Messi, eden najboljših nogometašev na svetu, zdaj svoje...