Ne razlogov, temveč 46 laži SD, s katerimi opravičujejo nezaupnico vladi!

Datum:

“46 razlogov za zamenjavo vlade. Ker je dokazano najslabša vlada v zgodovini Slovenije. Ne le, da je nesposobna in neučinkovita. Nevarna je za demokracijo, zdravje ljudi in naše skupne možnosti. Zato potrebujemo 46 glasov,” na svojem Twitter profilu tokrat navajajo Socialni demokrati. Očitno je, da subtilni pritiski na poslance DeSUS-a in SMC-ja niso prinesli želenega učinka, da bi njihovo nezaupnico podpisalo vsaj 46 poslancev, zato poskušajo nanje pritiskati tudi preko javnosti, da bi se na tajnem glasovanju odločili v skladu z njihovimi pričakovanji. 

Nedavno je bivši poslanec DeSUS-a Robert Polnar, ki si je drznil po robu postaviti novemu predsedniku stranke upokojencev Karlu Erjavcu, v svojem ekskluzivnem intervjuju za našo medijsko hišo dejal sledeče: “Laž je temelj in osnova vsega njegovega političnega delovanja!” Kot je v pogovoru z Lukom Svetino pojasnil, da so poslanci DeSUS-a z Erjavcem opravili razgovor, še preden je bil izbran za predsednika stranke.

In tedaj jim je sveto zatrjeval, da ne zagovarja izstopa DeSUS-a iz koalicije, zaradi zahtevnih razmer v državi ter predlagal, da stranka upokojencev ostane v vladi Janeza Janše. A že dva dni potem, ko je bil Erjavec izvoljen za predsednika stranke, je mnenje povsem spremenil. Poslanski skupini je namreč predlagal, da bi nemudoma izstopili iz koalicije. A kot pravijo, jabolko ne pade daleč od drevesa. Če je politično delovanje utemeljeno na laži, potem tudi z njegovim “otrokom” oziroma t. i. Koalicijo KUL, ne more biti kaj bistveno bolje.

“Več deset milijonov evrov vredna korupcijska afera z nabavo zaščitne opreme preko politično izbranih posrednikov,” je prva lažniva trditev, ki jo v SD navajajo kot dejstvo. Vse doslej ni bilo ničesar takšnega dokazano, predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, je postregel le z osnutkom revizijskega poročila revizije nabav zaščitne in medicinske opreme zaradi epidemije covida-19 oziroma s komentarjem, da naj bi bil pri 13 pogodbah zaznan sum kaznivega dejanja. Se je pa ob tem oglasil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je dejal, da je opozicija grdo zlorabila zgodbo zaradi ambicije po zrušitvi vlade. Povsem jasno je, da so bile obtožbe o masovni korupciji izmišljene in neutemeljene, vendar podrobnosti glede vsebine osnutka poročila, zaenkrat ni smel navajati: “Z vsemi organi, ki preiskujejo to zgodbo, direktno sodelujemo in si prizadevamo za to, da dokončno razčistimo stvari in dokažemo, da smo delali korektno in pošteno. In imeli smo samo en cilj – zdravstvenemu sistemu zagotoviti opremo takoj.”

Politično kadrovanje je ena najbolj obrabljenih floskul, ki jih uporablja levica

“Zmedena in nejasna komunikacija o ukrepih za zajezitev okužb in politično upravljanje epidemije namesto strokovnega pristopa,” se glasi naslednja lažniva trditev, ki so jo v nasledniki komunistične partije navedli. Aktualna vlada se je ves čas trudila ob pravem času, zlasti preko svojega govorca Jelka Kacina in dr. Bojane Beović ter drugih predstavnikov vladne ekipe, javnosti posredovati z znanstveno stroko usklajene odločitve. V ta namen so bile sklicane tudi številne novinarske konference. Naslednja sporna izjava postkomunistov pa je že znana puhlica o kadrovanju: “Politično kadrovanje na čelu Nacionalnega inštituta za javno zdravje sredi javne zdravstvene krize in grozeče epidemije.” Jasno je, da določene kadrovske spremembe opravi vsaka vlada, že zato, da njeno delovanje poteka tekoče. Je pa vlada Marjana Šarec tik pred svojim odstopom in ob začetku zdravstvene krize izvedla pravi kadrovski cunami, pa to Socialnih demokratov tedaj ni zmotilo, skupno preko 200! Nenazadnje je že dolgo časa jasno kakšno je bilo ravnanje prejšnjih levih vlad z zdravstvenim sektorjem, in kar je v enem svojih intervjujev priznala celo predsednica SAB-a Alenka Bratušek – nikakršno.

Predsednica SAB Alenka Bratušek (Foto: STA)

“Premierjeva vojna z mediji: ogrožanje medijske svobode s spremembami medijske zakonodaje in zakona o javni RTV,” je še ena zavajajoča izjava. Nacionalna RTV ni ideološko in politično nepristranska, čeprav bi to morala biti, saj jo plačujemo vsi davkoplačevalci, tudi tisti, ki se z njenim poročanjem ne strinjamo. Vsekakor je takšna RTV še kako potrebna prevetritve, za zagotovitev uravnoteženost. Nismo več v totalitarizmu, da bi javna televizija ostajala v domeni ene politične opcije. Še ena neumna izjava pa se glasi: “Odmik od jedrne skupine EU, zavezani vladavini prava, k zavezništvu z Madžarsko in Poljsko.” Značilno za slovensko levico je, da se rada opleta z besednjakom kot je “jedrna skupina EU”. To kot prvo kaže na njen občutek drugorazrednosti, ki jo priznava v odnosu do Slovenije s strani nekaterih evropskih držav. Takšne drže pa Slovenci ne sprejemamo.

Zunanjepolitična usmeritev Slovenije je povezovanje s Srednjo Evropo in Višegrajsko četverico

Prvo in drugorazrednih držav ni, imamo pa zato pri nas prvorazredne dediče revolucije, ki še vedno obvladujejo sodišča, osrednje medije, državna podjetja itd. V EU pa so vse partnerice enakovredne. In čeprav se na levici veselo opleta s tovrstnim besednjakom, v času levih vlad nismo bili priča pretiranemu druženju z državami EU, zlasti ne tistimi “jedrnimi”, so pa predstavniki levih vladajočih koalicij veselo sestankovali s predstavniki iz Moskve, Teherana in Beograda, v slovenski NLB pa se je opralo za milijardo evrov iranskega denarja. Kaj ima slednje skupnega z vladavino prava, ali pa denimo kraja parlamentarnih volitev leta 2014 z zaprtjem prvaka stranke SDS Janeza Janše le tri tedne pred volitvami, vedo le v stranki SD. Je pa ena stvar – nastanjenost stranke SD v ukradeni Moskovičevi vili v Ljubljani, zagotovo v nasprotju z vladavino prava. In zaveza slovenske zunanje politike je povezovanje Slovenije z državami Srednje Evrope in Višegrajsko skupino. Slovenija je tudi del pobude Treh morij. “Vladavina prava” v resnici zgolj vzvod za uveljavljanje interesov “vladavine pravih” trenutno močnejših članic EU nad trenutno šibkejšimi.

Vrh pobude Treh morji. Poljski predsednik Andrzej Duda in predsednik republike Borut Pahor. (Foto: sta)

“Nedelujoča poroštvena shema za zagotavljanje likvidnosti gospodarstva, posledično poslabševanje socialne slike in povečanje brezposelnosti.” Slovenska vlada je likvidnost gospodarstva ves čas zagotavljala s protikoronskimi paketi pomoči, ki so mnogo številčnejši kot v nekaterih drugih evropskih državah. Tudi padec zaposlenosti glede na nekatere razvitejše Evropske države je razmeroma majhen, ker se je vlada učinkovito lotila reševanja gospodarstva in socialnih stisk v težkem kriznem obdobju. Potrebno je omeniti tudi zvišanje bonitetnih ocen, tujih agencij, na primer Standard and Poor’s, v času zaostrenih razmer zdravstvene krize. Agencija Standard and Poor’s pozdravlja protikoronske ukrepe vlade, ki bodo preprečili dolgoročne negativne posledice na gospodarstvo. Slovenija še naprej ostaja za tuje investitorje zaupanja vredna država.

Direktor Bojan Veselinovič je za svojega talca vzel kar celotno Slovensko tiskovno agencijo 

“Pogrom nad državnimi institucijami, posegi v neodvisne institucije in politično podrejanje s strankarskimi kadri SDS.” Kot žrtev tovrstnega podrejanja so v zadnjem času na levici skušali prikazati denimo Slovensko tiskovno agencijo. Osrednji mediji so zagnali vik in krik, da je vlada ustavila njeno financiranje, ker si jo menda želi podrediti, ob tem pa povsem prezrli resnično ozadje zgodbe. Dejstvo je namreč, da direktor STA Bojan Veselinovič letno zasluži dobrih 102 tisočakov, medtem ko pogodbeni delavci agencije životarijo na mizernih izplačilih. Vlada je sicer od STA pričakovala ustrezno dokumentacijo glede plač tamkaj zaposlenih, kar je direktor dolžan narediti po pogodbi, a se to ni zgodilo. Šele na podlagi dostavljene dokumentacije bi vlada lahko ocenila kakšna naj bodo realna finančna sredstva.

Direktor STA Bojan Veselinovič (Foto: RTV Slovenija)

“Zniževanje okoljevarstvenih in naravovarstvenih standardov in izključevanje okoljevarstvenih nevladnih organizacij iz javnih postopkov.” Gre za organizacije katerih namen je protivladni aktivizem in napajanje z davkoplačevalskim denarjem ali kot je pred meseci dejal prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti: “Izjave o uničenju narave so bedaste in kažejo bolečino ob izgubi ogromnih finančnih sredstev”. “Aleksandra Pivec in njeno zlorabljanje položaja ministrice za osebne koristi in turizem svoje družine. Sedaj pod pokroviteljstvom JJ napoveduje svoj “come-back”.” Direktor podjetja Vinakras  je sam ovrgel tovrstne nesmiselne obtožbe: “Da smo si na jasnem, ministrica Pivčeva ni prva, ki smo jo gostili, pa teh problemov prej ni bilo. Saj vsi vemo, za kaj gre”.

Mediji so nad Pivčevo, zaradi nekaj rezin pršuta in kozarca vina, izvedli pogrom

Zaradi kozarca terana in nekaj rezin pršuta je bila kmetijska ministrica tedne žrtev medijskega pogroma, nihče pa se ne sprašuje glede resnih kršitev prava s strani predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela. V njegovem primeru smo priča kršenju nezdružljivosti funkcije predsednika računskega sodišča s funkcijo v organizaciji FIFA, na kateri naj bi opravljal zgolj “popoldansko” delo, v resnici pa pomagal soustvarjati poslovno škodo. Če potegnemo črto, je od FIFE doslej prejel več kot milijon evrov, v Sloveniji pa na mestu predsednika računskega sodišča še okoli 336 tisoč evrov v petih letih. Skupno je to 1,336 milijona evrov. “Vlada je pripravila “dolgoročno podnebno strategijo”, ki so jo aktivisti za podnebno pravičnost označili za škodljivo in v posmeh naravi in mladim.” 

Protesti priviligiranih okoljevarstvenih organizacij, (Foto: STA)

“Vladna večina zavrnila sprejem Resolucije o razglasitvi podnebne krize in ukrepe za soočenje s posledicami podnebnih sprememb.” Lani smo že navedli, da je po podatkih Eurostata je v Sloveniji delež okoljskih davkov v vseh davkih in socialnih prispevkih najvišji v celotni Evropski uniji, ob vsem tem pa se mnogi še vedno ne morejo načuditi propadanju preobremenjene prometne infrastrukture, daljšanju čakalnih vrst v zdravstvenem sistemu in nadaljevanju kršenja pravic otrok v nevladnih šolah. Z ekosocialističnimi dajatvami se namreč v veliki meri financira strašenje ljudi z domnevnimi podnebnimi spremembami, kot je pred časom za Nova24TV pojasnil poslanec Branko Grims ter dejal, da se v ekoindustriji že danes obrača več sto milijard evrov, prav tako pa si vrtoglave zaslužke na račun podnebja omogočajo nevladniki. Marca so bili z namenom ekosocialistične propagande grobo zlorabljeni tudi mladoletni otroci, ki so jih med drugim na protest pozivali vidni politiki stranke SD, ki je ena glavnih krivcev za npr. projekt TEŠ 6!

Vlada ponudila roko sodelovanja: sprejela sta jo zgolj SNS Zmaga Jelinčiča in poslanca narodnih manjšin 

“Vlada je ignorirala rešitve opozicije v protikoronskih paketih: rezultat je 4,2- milijardna luknja v proračunu in več kot 20.000 novih brezposelnih.” Vlada je pred meseci opoziciji ponudila roko sodelovanja pri različnih projektih pa so jo sprejeli zgolj v SNS in poslanca narodnih manjšin. Obenem je že bilo pojasnjeno, kako se vlada v tej težki zdravstveni in posledično gospodarski situaciji, uspešno spopada s protikoronskimi paketi pomoči. Obenem so v stranki SD gladko spregledali dejstvo, da je Janša v Bruslju lani, za Slovenijo izpogajal 10,5 milijarde evrov evropskih sredstev za našo državo. “Zaradi neustreznih in nezadostnih socialnih ukrepov vlade so v Zvezi prijateljev mladine letos zaznali več lakote med mladostniki.” Če vsi vladni paketi pomoči in celo pomoč Karitasa ali Rdečega križa ne zadostuje, potem pa je že skrajni čas, da se milijone evrov namenjene financiranju ilegalnih migrantov, ki so državi večinoma le v breme, preusmeri in dodeli za nakup obrokov lačnih slovenskih otrok. V SD s takšnim predlogom ne bi bili ravno navdušeni, ker nekateri člani tihotapijo migrante.

Vir: twitter

“Čeprav se vlada obnaša, kot da denar pada z neba, se je odločila zmanjšati sredstva za znanost in kulturo.” To, da se vlada obnaša kot, da denar pada z neba je tako neumno, da si ne zasluži komentarja. Je pa Janša glede nekaterih levih strank pomenljivo dejal: “Nenazadnje smo za čas po okrevanju po epidemiji, zagotovili znatna evropska sredstva in bi bila velika ironija, da bi tisti, ki v letu in pol mandata niso spravili skupaj niti za en protikoronski paket ukrepov, po teži potem zapravili še 12 milijard evropskega denarja za razne študije ter za različne klientelistične vire financiranja, kar je pravzaprav edini program nekaterih strank na levici.” Je pa razumljivo, da krizni časi na vseh področjih zahtevajo določeno zategovanje pasu. Takšna je situacija. Ob tem pa je razumljivo tudi, da stranko SD skrbi, da njihove podporne skupine oziroma kriptopolitične stranke in kriptopolitični posamezniki, ki se udinjajo kot kulturne organizacije in kulturniki.

Vlada pojasnila, zakaj je začasno ustavila postopek izvedbe razpisa za sofinanciranje investicij v vrtcih in šolah 

“Vlada je ustavila razpis za sofinanciranje investicij v osnovne šole in vrtce.” Vsak, ki je dovolj pismen, si na vladni strani lahko prebere pojasnilo, zakaj se je to zgodilo: “ZARADI UKREPOV VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE PROTI KORONA VIRUSU TER NAPOVEDI SPREMEMBE PRORAČUNA RS, SE ZAČASNO USTAVI POSTOPEK IZVEDBE RAZPISA ZA SOFINANCIRANJE INVESTICIJ V VRTCIH IN OSNOVNEM ŠOLSTVU V REPUBLIKI SLOVENIJI V PRORAČUNSKEM OBDOBJU 2020 – 2021.” V nadaljevanju pa so v SD zapisali: “Ignorirali so pričakovanja maturantov in slabo informirali dijake v procesu prilagajanja izvedbe mature.” Jasno je, da je vlada v tej nepredvidljivi zdravstveni situaciji ves čas iskala možnosti za čimbolj normalno in nemoteno izvajanje različnih šolskih in obšolskih dejavnosti in o tem, preko ministrice Simone Kustec, premierja ter drugih, sproti in izčrpno obveščala slovensko javnost.

Foto: STA

“Vlada je na lastno pest podpisala politično izjavo o 5G z ZDA, čeprav je za varovanje slovenskih interesov ključen skupni evropski pristop.” Slovenija je ob obisku ameriškega zunanjega ministra Mika Pompea podpisala izjavo o varnosti omrežja 5G, podobno izjavo pa so podpisale že druge Vzhodno-evropske države kot so Poljska, Češka, Estonija, Latvija in Romunija. Češka je omenjeno izjavo že podpisala maja, s katero se je zavezala, da bo poskrbela za varnost svoje 5G tehnologije. A Socialni demokrati iz vsake dobre poteze sedanje vlade hočejo narediti afero. V nadaljevanju pa v SD še menijo: “Vrsta panog je ostala brez pomoči v protikoronski zakonodaji, kot denimo avtomobilska industrija, industrija srečanj in prireditev, kultura…” Vlada se je trudila, da bi v sedmih paketih pomoči zajela čim širši krog pomoči potrebnih.

Darko Muženič je bil politično nastavljen na vrh NPU v času Šarčeve vlade 

“Prvič v zgodovini se je vlada odločila predčasno zamenjati direktorja Statističnega urada Republike Slovenije,” je še ena sporna trditev stranke SD. Tudi RTV Slovenija je pompozno in dramatično poročala, da se je prvič v zgodovini Slovenije zgodila predčasna zamenjava direktorja Statističnega urada Slovenije. Novinar Rok Šuligoj je problematiziral, da je vlada neupravičeno razrešila direktorja Bojana Nasteva in imenovala novega vršilca dolžnosti Tomaža Smrekarja. A novo manipulacijo RTV Slovenije je razkril profesor na FDV dr. Miro Haček, ki je tako zapisal: “Vsi predstojniki vladnih uradov, kamor spada tudi SURS (pa tudi Sova, UKOM, itd.), so lahko razrešeni v obdobju 12 mesecev od nastopa mandata vlade po Zakonu o javnih uslužbencih, ki ga ni sprejela ta vlada.” Poleg tega so na RTV zamolčali, da je novi v.d. direktorja dolgoletni uslužbenec SURS-a in ni politični kader, kot je bil Nastev, ki ga je nastavila LMŠ.

Razrešeni direktor Nacionalnega preiskovalnega urada – NPU Darko Muženič (Foto: STA)

“Večkratno politično kadrovanje v Nacionalnem preiskovalnem uradu in v obveščevalnih službah,” pa se v SD niso mogli izogniti očitkom glede kadrovanja v NPU. Potem, ko je v. d. generalnega direktorja policije Anton Travner s položaja direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) razrešil Darka Muženiča, so se slovenski osrednji mediji s Slovensko tiskovno agencijo na čelu, razpisali o tem, kako naj bi zaposleni na NPU z anonimnim protestnim pismom stopili v bran Muženiču, češ da naj bi ta kot direktor svoje delo opravljal strokovno in profesionalno. Izkazalo se je, da so delovali povsem nekritično, saj je šlo v resnici le za manipulacijo enega človeka. Muženiča je na mesto direktorja NPU sicer postavila Šarčeva vlada.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki