Necepljenim prepovedali vstop na Finsko

Datum:

Necepljeni tujci ne bodo imeli več vstopa na Finsko, je sporočila tamkajšnja vlada. Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da bodo lahko v državo vstopali le preboleli in cepljeni, ki bodo imeli negativni test na novi koronavirus, ki ne bo smel biti starejši od 48 ur. Ukrepi bodo veljali tri tedne.

Necepljeni tujci bodo po besedah tiskovnega predstavnika mejne policije zavrnjeni, razen če so na seznamu izjem, kot so denimo osebe s stalnim prebivališčem na Finskem, diplomati in delavci. Zdravstveno in transportno osebje, osebe, ki potrebujejo humanitarno pomoč, ter nekateri prebivalci obmejnih občin na Švedskem in Norveškem so ravno tako med izjemami, poroča STA.

Med uvedenimi ukrepi je tudi skrajšanje odpiralnega časa gostinskih lokalov. Tisti bari, ki v glavnem strežejo alkohol, ga bodo lahko stregli le do 17. ure, vrata pa bodo morali zapreti ob 18. uri. V primeru, če bodo obiskovalci restavracij izpolnjevali pogoj PCT, bodo lahko te odprte do 20. ure. V lokalih se bo omejilo največje število dovoljenih gostov. Ukrepi bodo veljali do 16. januarja drugo leto.

V zadnjih 24 urah so v državi z okoli 5,5 milijona prebivalci zabeležili 2714 novih okužb, poroča finski inštitut za zdravje in socialno varstvo. Hospitaliziranih je skupno 307 ljudi, od katerih jih je 59 takih, ki potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi. Polno cepljenih v državi je približno 77 odstotkov prebivalstva, poživitveni odmerek pa je doslej prejelo okoli 17 odstotkov državljank in državljanov.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Pogačar je nesporni kralj toura!

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je...

Z Bidnom je konec

Predsednik Joe Biden je danes popoldne sporočil, da odstopa...

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...