Nekdanji član SD razočarano: Od 1991 niste bili le v eni vladi, a ste upokojencem vzeli pokojnine, mladim prihodnost

Datum:

“In za konec, dogodki iz Ilirske Bistrice dokazujejo, da ne poslušate in ne slišite niti svojih, kaj šele, da bi ostale,” na prazne besede SD in Fajonove odgovarja ilirskobistriški župan Rojc. Tako kot že v vseh predvolilnih obdobjih doslej v SD razglabljajo, kaj vse bi bilo potrebno (bi se “moralo”) narediti v zdravstvu, šolstvu, na področju socialne oskrbe itd., na oblasti pa znova in znova razočarajo. Vladali pa so večino časa 30-letnega obdobja samostojnosti … Napredek je zgolj v tem, da letos niti ne “obljubljajo več, saj da je konec obdobja praznih obljub,” meni Fajonova. 

“Sama zagotavljam, da Socialni demokrati ne bomo več obljubljali, konec je obdobja praznih obljub, ampak predstavljamo načrt. In to bo naš program, naša ekipa z načrtom, ki bo zelo jasen, konkreten, izvedljiv, uresničljiv, s časovnimi zavezami in tudi finančnimi izračuni. Imamo to pripravljeno in imamo izvrstne kandidate. Jaz mislim, da smo skupaj sposobni na teh volitvah, seveda z ljudmi, obrniti smer naše države v boljšo prihodnost,” je na enem zadnjih soočenj dejala predsednica SD Tanja Fajon. Pravzaprav ni povedala nič novega: to, da so specialisti za razne, finančno potratne študije, in da po drugi strani s težkim srcem (realizirajo) zgradijo kakšen dom za ostarele ali negovalno bolnišnico, smo se v zadnjih desetih, petnajstih letih že prepričali, zlasti v času ministrovanja Anje Kopač Mrak.

A kot vemo, razne študije, pa naj bodo še tako natančne in domišljene, še ne peljejo v lepšo prihodnost. Izvedbena plat projektov je pri Socialnih demokratih pogosto težava. In to so ljudje končno opazili, sicer Fajonova ne bi obljubljala, da “ne bodo več obljubljali”. Gre za svojevrstno parodijo, saj po drugi strani razglablja, kaj vse “moramo narediti” na socialnem področju, denimo v “30 dneh zagotoviti dostop do specialista”, torej nekaj, kar Socialnim demokratom v desetletjih ni uspelo. Ogledalo je svoji bivši stranki nastavil tudi Emil Rojc, ilirskobistriški župan: “SD: “Šli bomo na teren, bomo poslušali in bomo slišali.” Od 1991 ni(ste/smo) bili v obdobju štirih let, samo v eni vladi, pa vendarle se je zgodilo:

Količnik za preračun pokojnine je bil leta 2000 okoli 80 odstotkov, v času, ko (ste/smo) pokrivali pristojno ministrstvo je padel na 57 odstotkov.” Upokojenci so se pritoževali, ampak v SD-ju niso poslušali, kaj šele slišali. Čakalne dobe v zdravstvu naraščajo iz leta v leto. Pacienti se že 30 let pritožujejo, ampak jih niso poslušali, kaj šele slišali. Stanovanjska problematika je vsako leto bolj pereča. Mlade družine se že 30 let pritožujejo, ampak jih niso poslušali, kaj šele slišali. V domovih za starejše občane že 30 let primanjkuje prostora in osebja. Kljub temu, da (ste/so) velik del preteklega obdobja pokrivali pristojno ministrstvo, problema niste zaznali, kaj šele rešili. In za konec, dogodki iz Ilirske Bistrice dokazujejo, da ne poslušajo in ne slišijo niti svojih, kaj šele, da bi ostale.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...