Nemci pravico vzeli v svoje roke: Orožje za varovanje pred migranti kupujejo na Madžarskem

Datum:

Več sto Nemcev je kupilo orožje in strelivo na črno, v spletni trgovini, imenovani Migrantenschreck (sestavljanka besed migranti in strah), saj se počutijo ogoljufane, ker država ne naredi dovolj (beri: nič), da bi jih zavarovala pred čedalje večjim številom napadov migrantov. Pošiljko s tako kupljenim orožjem jim je dostavilo kar podjetje DHL. 

Seveda gre v spletni trgovini Migrantenschreck za nezakonit nakup. Trgovino so ustvarili na Madžarskem, kupce (in tudi prodajalce) pa je imela – vse do zaprtja – predvsem iz Nemčije. V tej trgovini je bilo možno kupiti orožje in strelivo, predvsem z namenom, da posamezniki sebe in svoje premoženje zavarujejo pred migranti. Tudi na takšen način so Nemci pokazali, da se ne strinjajo z migrantsko politiko, ki jo vodi Angela Merkel.

Orožje in strelivo na tej strani kupovali tudi izobraženci
“Ali želite, da vaše mesto postane arena brez pravil in zakonov, ki ji vladajo prosilci za azil? Mislite, da morate zaščititi svoje ženske?” To je le nekaj stavkov, ki nagovarjajo morebitne kupce v omenjeni spletni trgovini, in sicer je bil to nagovor za nakup dvocevke in streliva, kar je kupil zdravnik iz Brandenburga v Nemčiji.

Speisa razkriva, da je omenjeni zdravnik oddal svoje naročilo zvečer, 5. oktobra 2016, pošiljko pa so mu dostavili kar kot paket prek DHL, vse do njegovih vrat. Omenjeni spletni portal še razkriva, da je paket vseboval orožje in strelivo v vrednosti 600 evrov.

Vendar pa je zdravnikov nakup kmalu postal javen in na vratih so se pojavili novinarji, saj je časnik Süddeutsche Zeitung pridobil dostop do seznama kupcev in njihovih naročil v spletni trgovini, ki je v tem času prenehala z delovanjem.

Nemški mediji nemudoma obsodili nakup, namesto da bi pozvali Angelo Merkel, naj zavaruje svoje državljane, da se bodo počutili varne
Seveda je nemški časnik nemudoma objavil “škandalozno” zgodbo, kako si je nemški zdravnik, prav tako kot še na stotine drugih Nemcev, “drznil” vzeti pravico v svoje roke in se oborožiti proti migrantom. Poudarjali so, da so s tem storili kaznivo dejanje. Ljudje, ki stojijo za to spletno trgovino, pa zatrjujejo, da je bil posel na Madžarskem zakonit, orožje pa so kupovali v tovarni orožja Keserü Művek v Budimpešti. Slednja na svoji spletni strani navaja, da je vse, kar proizvedejo, na Madžarskem zakonito in hkrati dodaja, da morajo stranke iz drugih držav spoštovati zakonodaje svojih držav.

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

V berlinskih bazenih bo zaradi migrantov potrebna posebna aplikacija

Na zunanjih nemških bazenih bodo primorani prihajajočo poletno sezono...

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...