Nemčija bo odslej še bolj politično korektna: Do dveh let zapora za žaljiva sporočila, bistvu problema pa se izogibajo!

Datum:

Politična korektnost, ki se skriva za parolami boja proti “sovražnemu govoru”, v Nemčiji dobiva povsem nove razsežnosti. Tokrat vam za “žalitev” na spletu ali žaljivo pismo grozi celo do dveh let zapora. Dobrodošla bi bila še novica, ki bi govorila o reševanju problematike množičnih ilegalnih migracij in njihovih perečih posledic. 

V skladu z vladnim osnutkom novele zakona o kazenskem zakoniku bo za žaljivo objavo v medijih ali pošiljanje pisma s tovrstno vsebino, v Nemčiji po novem zagrožena zaporna kazen do dveh let. Žalitve se nanašajo na področje nacionalnega izvora, etničnega izvora, vere, spolne usmerjenosti in invalidnosti, poroča Polonia Christiana

Gre za del osnutka sprememb kazenskega zakonika, ki ga je vlada sprejela v sredo. To pomeni, da bo v praksi lahko kaznovano pošiljanje pisem, besedilnih in elektronskih sporočil. Po obstoječih predpisih ne gre za kaznivo dejanje spodbujanja sovraštva, ker žalitev ni izražena v javnosti. Prav tako ne gre za običajno žalitev, ker ni uperjena proti določeni konkretni osebi, marveč je splošna. 

Spletna cenzura. (Foto: Pixabay)

Po mnenju ministrice za pravosodje Christine Lambrecht iz vrst nemških Socialdemokratov (SPD) žaljiva, posmehljiva in zaničljiva pisma pogosto (neposredno) prejemajo zlasti predstavniki muslimanskih skupnosti, nova zakonodaja pa naj bi preprečila tovrstno ravnanje. Kot kaže se bo Nemčija še naprej lotevala zlasti reševanja simptomatike in ne bistva problemov povezanih z ilegalnimi migracijami ter dala nov zagon levičarski politični korektnosti. 

Kritiki ilegalnih migracij so v Nemčiji ožigosani za naciste
Spomnimo. Nemčijo pestijo resne težave zaradi množičnega sprejemanja ilegalnih migrantov v preteklih letih. Dogajajo se posilstva, preganjanje spreobrnjenih iz islama v krščanstvo, fizični napadi na nemške državljane (celo policiste) itd. Ob tem ilegalci uživajo številne ugodnosti, kljub temu da so mnogi v breme državi gostiteljici, vsak kritik ilegalnih migrantov pa nemudoma ožigosan za nacista.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...

Za Zahod še kar nismo “Centralna Evropa”

Financial Times-ov Sifted, ki pravi, da je "vodilna medijska...