Nenadoma je umrl športnik, dobitnik štirih paraolimpijskih kolajn

Datum:

Olimpijski športni svet je zavit v črno. Nenadoma je umrl uspešen slovenski športnik Franc Pinter Ančo, dobitnik štirih paraolimpijskih kolajn. 

Zaradi posledic možganske kapi je v kliničnem centru v Mariboru v 70. letu starosti umrl slovenski paraolimpijec Franc Pinter Ančo, dobitnik štirih paraolimpijskih kolajn. Kot so zapisali pri Zvezi za šport invalidov Slovenije – Slovenskem paralimpijskem komiteju, je bil Pinter parašportu na vrhunski tekmovalni ravni zapisan več kot 40 let, tekmoval je na kar osmih paraolimpijskih igrah.

Pinter je bil rojen 24. decembra 1953, šolal se je v Slovenski Bistrici, potem na poklicni elektroinštalaterski šoli v Mariboru. Med letoma 1971 in 1977 je bil zaposlen v steklarni v Slovenski Bistrici. Leta 1977 se je v prometni nesreči poškodoval. Po rehabilitaciji se je leta 1978 upokojil. Že med rehabilitacijo se je seznanil s parašportom. Leta 1986 se je odločil in se povsem posvetil parastrelstvu, kjer je bil vrsto let v samem svetovnem vrhu.

Leta 1991 je v Avstriji prišel do norme za svoje prve paraolimpijske igre v Barceloni (1992). Nastopil je na osmih igrah (Barcelona, Atlanta, Sydney, Atene, Peking, London, Rio, in Tokio) in osvojil štiri medalje za Slovenijo: tri srebrne (Atlanta, Sydney in Atene) in bronasto (Peking), vse z zračno puško stoje. Bil je tudi evropski in svetovni prvak ter zmagovalec svetovnega pokala v parastrelstvu.

Družini Pinter v imenu našega portala izrekamo iskreno sožalje!

e-maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

Golob na pogorišče odmevne afere Litijska poslal Andrejo Katič

Na prizorišče odmevne afere Litijska predsednik vlade Robert Golob...

[Video] Razkriti posnetek dokazuje vpletenost uslužbenca UNRWA v oktobrski masaker v Izraelu

Izrael je razkril prestreženo vsebino telefonskega pogovora, kjer Memduh...

Fides pod lažno presumpcijo, da imamo v Slovenji vladavino prava

Včeraj je Fides sklenil, da na ustavno sodišče vloži...