Nenavadni odgovorni urednik naše nacionalke. Nič noče slišati, nič videti, nič brati.

Datum:

V večini primerov velja, da si odgovorni uredniki želijo biti kar se da dobro informirani. Z  eno izjemo – to je odgovorni urednik koprske RTV Matej Sukič. “Prosim vas, da me izvzamete iz adreme vaše koalicije in da mi v prihodnje ne pošiljate več sporočil,” se je odzval na vabilo Koalicije “Za otroke gre!” na predstavitev novega zakona, ki bi urejal težave istospolnih parov.

Matej Sukič je sicer znan po svoji nestrpnosti do vseh, ki ne razmišljajo natančno tako, kot razmišlja on. Že oktobra je predstavnike koalicije javno zmerjal, da pri njih ne gre za otroke, ampak za homofobijo.

Za tokratni izpad pa se zdi, da sodi bolj v kategorijo bizarnosti. Ko je odgovorni urednik prejel vabilo koalicije na predstavitev nove zakonske ureditve istospolnih parov, jih je prosil, naj mu vabil ne pošiljajo več oziroma z drugimi besedami – da ne želi biti informiran.

Na njegov dopis so se že odzvali predstavniki Koalicije “Za otroke gre!”. V prvi vrsti so ga opozorili, da je odgovorni urednik nacionalnega medija, ki ga financiramo vsi državljani:Obžalujemo, da vas naše kulturne in argumentirane izjave za javnost očitno zelo vznemirjajo. Obveščamo vas, da naših izjav za javnost ne pošiljamo vam osebno, ampak Mateju Sukiču, odgovornemu uredniku Regionalnega RTV centra Koper – Capodistria. Zato bomo to delali tudi v bodoče, dokler boste na tej funkciji in dokler bodo vas, vaš računalnik in vaš službeni elektronski naslov plačevali obvezni plačevalci RTV-prispevka.”

Poziv k odstopu
V koaliciji željo Sukiča, da ne bi bil rad informiran, razumejo kot nesposobnost za opravljanje funkcije, na katero je bil imenovan. “Če kot javni uslužbenec v skladu s kodeksom novinarjev Slovenije in kodeksom etike javnih uslužbencev niste sposobni strpno in nepristransko opravljati funkcije, za katero ste imenovani, predlagamo, da odstopite,” so mu sporočili v dopisu in ob tem dodali, da naj svoje delovno mesto prepusti nekomu, ki bo delo odgovornega urednika sposoben opravljati strpno, kulturno in nepristransko.
U. U.

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...