[Video] Bo Kordišev sopotnik z bajoneti ‘teral’ podjetnike iz Celja?

Datum:

Celje se pripravlja na drugi krog županskih volitev. Na prvi pogled je vse lepo in prav. Med seboj se bosta pomerila dolgoletni župan Bojan Šrot in protikandidat Matija Kovač. Slednji se predstavlja kot priložnost, ki bi mestu dala novo (zeleno) svežino. A Celjani, pozor: Kovač ni neodvisen kandidat, kot se razglaša, temveč je tesno povezan z Levico in poslancem Kordišem, ki bi podjetnike z bajoneti nagnal v morje! Ključno vprašanje je, ali je za razvoj mesta bolje, da ga vodi nekdo z izkušnjami in podjetniško žilico (Šrot) ali pa stavite na eksperiment z neznanimi posledicami. 

Novi in novi volilni porazi Levico počasi potiskajo na politično obrobje. Razočarala je tako na parlamentarnih kot tudi na predsedniških in lokalnih volitvah. Zadnja dva neuspeha gre morda pripisati tudi aferi Fotopub. Več tukaj. Ostale razloge gre verjetno iskati v skrajnih nazorih članov stranke. Spomnimo na grozljivo pozivanje k naganjanju podjetnikov z bajoneti v morje (Miha Kordiš). Gre za vrednote, ki prej pripadajo kakšni avtonomni coni, kot sta Metelkova ali Plac (v preteklosti Rog) v Ljubljani … Da (zaenkrat še) ostajajo v politiki in močno zaznamujejo programske smernice vlade, gre zahvala servilnim MSM medijem … Stranka Levica je že postregla z nekaterimi dokaj spornimi rešitvami za državo in družbo.

Slišali smo na primer zamisli o višjih obdavčitvah, ki v resnici odganjajo vlagatelje … Zadnje čase pa se pojavljajo tudi histerične, destruktivne tendence po odstranitvi/demontaži vseh družbenih elementov, ki dišijo po državnosti, osamosvojitvi in po vladi Janeza Janše. Primer je epski boj proti Muzeju slovenske osamosvojitve ministrice Aste Vrečko. Levici se pripisuje tudi uničenje Urada za demografijo (Luka Mesec) in nekatere druge poteze, ki ne prispevajo k višji rodnosti in zdravemu, kakovostnemu družinskemu okolju (promocija idej LGBTQ+). Omenja pa se tudi tesno povezanost posameznih članov stranke s spornim/moralno izprijenim kulturnim miljejem Fotopuba ter podporo nekaterim parazitskim nevladnim organizacijam (NVO-jem).

Vse kaže na to, da ta stranka pod krinko (ukano?) Liste Gregorja Deleja in skupine volivcev oziroma kandidata Matije Kovača steguje prste proti Mestni občini Celje, kjer poteka drugi krog volitev. Kovač po prvem krogu sicer zaostaja (s 33,14 odstotki) za Bojanom Šrotom (Celjska županova lista Slovenije, ki je prejel 46,86 odstotka). Sprašujemo se, kaj lahko prikrita izpostava Levice resnično ponudi podjetniško in industrijsko naravnanemu Celju. Skrb vzbujajoče je tudi dejstvo, da gre v primeru Kovača za precej mladega kandidata, če smo iskreni … Treba se je vprašati, ali mu je modro zaupati tako odgovorno poslanstvo, kot je vodenje Mestne občine Celje. Po drugi strani pa imamo izkušenega Šrota, njegove prednosti meščani že poznajo in cenijo. Pod njegovim vodstvom mestna občina ne bo podvržena eksperimentu z nepredvidljivimi učinki. Kaj potrebujete za svoje družine?

“Če nisi levičar pri svojih dvajsetih letih, nimaš srca, če si levičar pri svojih štiridesetih, nimaš možganov”
Sprašujemo se, ali je Celje z morebitnim močnejšim pridihom rdečih revirjev, kjer kraljujejo razni “dedki mrazi” tipa Aleš Gulič, res smiselna rešitev. Več tukaj in tukaj. Če da, potem ljudem tega ne gre odrekati. Volitve so praznik demokracije. Je pa dobro vedeti še nekaj … Kovač je zagotovo ambiciozen politik, poln mladostniške energije. Verjetno nima slabih namenov … Je pa vprašanje, ali premore dovolj izkušenj in modrosti, da bi svoje “pubertetniške”, visokoleteče cilje uresničil, udejanjil. Spomnimo: “Če nisi levičar pri svojih dvajsetih letih, nimaš srca, če si levičar pri svojih štiridesetih, nimaš možganov.” Vsaka odločitev, zlasti volilna, terja tehten premislek. Za konec še spomnimo, da je Kovačev tovariš Miha Kordiš precej sporna osebnost, saj po sužnjelastniško izkorišča delavce na plantaži … Skriva pa se za fasado človekoljubnosti … Več tukaj.

“Neodvisni” kandidat za celjskega župana Matija Kovač pripada miljeju skrajne Levice: v družbi z aktivistom LGBTQ+ Simonom Maljevcem (prijateljem Nike Kovač) in ministrom Luko Mescem. (Foto: Fb)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....