Netanjahu se je zahvalil vsem državam, ki podpirajo pravico Izraela do samoobrambe pred terorističnimi napadi!

Datum:

Hvala, ker odločno stojite z nami in podpirate našo pravico do samoobrambe proti terorističnim napadom,” se je izraelski premier Netanjahu zahvalil državam, med katerimi je tudi Slovenija.

Palestinski teroristi iz Gaze so po podatkih izraelskih sil od ponedeljka izstrelili že več kot 2300 raket nad Izrael. V napadih je umrlo deset Izraelcev, od tega en otrok, na stotine pa je ranjenih.

Izrael se je raketnim napadom ubranil odločno, podporo pa so mu namenile številne države, med njimi tudi ZDA in Slovenija, za kar se je premier Benjamin Netanjahu zahvalil na Twitterju.

Vodje Hamasa je opozoril: “Nihče od vas ni varen”
Netanjahu je prav tako v soboto na državni televiziji povedal, da Izrael brani svojo državo in da ne bodo mirno gledali pogrome v mestih, kjer poteka etnično nasilje med Palestinci in Izraelci. Spomnil je, da je sovražne aktivnosti v ponedeljek pričela teroristična skupina Hamas, nato pa so se spopadi le še stopnjevali. Netanjahu je Izraelce opogumil, da bodo spopadi trajali še nekaj dni ter obtožil Hamas dvojnega zločina, saj rakete izstreljujejo iz naseljenih območij Gaze.

Palestinski terorist. (Foto: epa)

Posebej je poudaril, da se Izrael izogiba povzročanju civilnim žrtvam, saj pred napadi opozarja stanovalce, naj se umaknejo, teroriste pa  je opozoril: “Ne morete se skriti, ne nad zemljo ali pod njo. Nihče ni varen.” Hkrati se je zahvalil predsedniku ZDA Joeju Bidnu za “jasno in brezpogojno podporo.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Poslovil se je nekdanji poslanec SDS Srečko Hvauc

Včeraj nas je doletela žalostna vest, da nas je...

Vlada bi zdravnike omejevala z odloki, Fides pa: To je nezakonito!

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se je končno...

Ministrica kmetom prodajala puhlice

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić se...