Neverjetno: Država v migrantska stanovanja vgrajuje novo luksuzno opremo

Datum:

Maribor, Celje, Dravograd, Gornja Radgona, Ilirska Bistrica, Murska Sobota, Nova Gorica, Postojna in Trbovlje. To je 10 slovenskih mest, kamor je ali še namerava vlada Mira Cerarja naseliti migrante. Kar je še bolj zaskrbljujoče, pa je nova in nadstandardna oprema, ki jo bodo dobili migranti v novih domovanjih.

                   

Azilanti bodo dobili povsem novo opremo. Večina bo za kuhanje dobila nove steklokeramične plošče, pralni stroji morajo biti za pranje do 5 kilogramov, robovi omar in postelj morajo biti ‘oplemeniteni’, vzmetnice morajo biti medicinske. Kakšen naj bo televizor, je zahteva denimo naslednja: barvni TV sprejemnik z diagonalo minimalno 81 centimetrov ter stenski nosilec z roko za LED/LCD TV do 99 centimetrov), ki je dvojno vrtljiv (do 180 stopinj in nagiben do 15 stopinj).

Razpis za dobavo in montažo pohištvene opreme v 18 službenih stanovanjih za potrebe migrantov se je iztekel že oktobra lansko leto, ponudbe pa naj bi veljale do sredine decembra.

Zakaj bodo nezakoniti migranti dobili brezplačna državna stanovanja z novo opremo, medtem ko so slovenski državljani na socialnem robu, prav tako so mlade družine, ki ne morejo do kredita za stanovanje in ne pridejo do teh ugodnosti. To človeku z zdravim razumom ne bo nikoli jasno. Poleg tega je treba dodati, da so deli stanovanjske opreme, kot so nova steklokeramična kuhinjska plošča, LCD televizor in medicinske vzmetnice luksuz, ki si ga marsikateri Slovenec niti slučajno ne more privoščiti. Očitno ta dejstva slovenske vlade, ki se deklarira za levo in socialno čutečo, ne ganejo preveč in je raje preveč radodarna do tujih državljanov, ki iščejo evropske države za izkoriščanje socialnega sistema. Varnost in blaginja slovenskih državljanov pa je v drugem planu.

Vsa ta vprašanja in seveda strošek naselitve ter prenove stanovanj smo  terjali tudi od vlade, ki je sprejela zavezo o naselitvi migrantov v Sloveniji. Ta izdatek velja poleg tistega splošno znanega, da bo vsak migrant državo stal okoli dva tisoč evrov na mesečni ravni.

To so državna stanovanja za migrante:
Stanovanja so: Brežice (2-sobno na Bizeljski cesti 18 in 1-sobno na Vodnikovi ulici 1), Celje (2-sobno na Kajuhovi ulici 2 in 2-sobno na Oblakovi ulici 2), Dravograd (3-sobno na Meži 154b in 2-sobno na Mariborski cesti 39), Gornja Radgona (2-sobno na Mladinski ulici 16), Ilirska Bistrica (2-sobno na Tavčarjevi ulici 15 in 2-sobno na Gubčevi ulici 15), Maribor (1-sobno na Turnerjevi ulici 7, 2-sobno na Koroški cesti 105b, garsonjera na Mladinski ulici 48, garsonjera na Regentovi ulici 6 in 2-sobno na Bevkovi ulici 4), Murska Sobota (3-sobno na Lendavski ulici 17b), Nova Gorica (1-sobno na Bazoviški ulici 17b), Postojna (garsonjera na Ulici Prekomorskih brigad 10) in Trbovlje (2,5-sobno na Sallaumines 10a).

Miha Pirih

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...