To so tisti, ki vsako leto pomagajo 20.000 družinam v stiski

Datum:

Slovenska karitas skupaj z RTV-Slovenija prireja tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote, s katerim zbira nujno potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po Sloveniji. Za dobro vzdušje bodo med drugimi poskrbeli Oto Pestner, Manca Špik in Helena Blagne.

                   

V Celju bo potekala že 25. tradicionalna prireditev, ki v dvorano vsako leto privabi številne obiskovalce, ti pa pomagajo Karitasu zbrati nujno potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji. Naslov letošnjega koncerta je V službi človekovega dostojanstva, tudi tokrat pa bo poskrbljeno za veliko dobre glasbe. Organizatorji obljubljajo, da bo to večer dobrih misli, ki jih bosta pletla voditelja Mateja Rosa in Jure Sešek.

Kako lahko pomagate ljudem v stiski?
V času koncerta, ki bo potekal danes ob 20. uri v dvorani Golovec v Celju, se lahko gledalci ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem sredstev aktivno vključijo v dobrodelno akcijo. Koncert bodo prenašali TV-Slovenija, Prvi program Radia Slovenija in Radio Ognjišče.

Tudi vi ste lahko v službi človekovega dostojanstva 2Uresničevanje človekoljubnega poslanstva
Na prireditvi bo predsednik republike Borut Pahor ob 25. letnici delovanja organizatorjem podelil odlikovanje RS – zlati red za zasluge za odlično uresničevanje človekoljubnega poslanstva. Koncerta se bodo med drugimi udeležili tudi predsednik Slovenske škofovske konference in novomeški škof Andrej Glavan in ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore, med koncertom bo zbrane nagovoril predsednik Slovenske karitas in mariborski nadškof Alojzij Cvikl.

 

Vsako leto pomagajo več kot 20.000 družinam
V letu 2014 se je v času koncerta za družine v stiski zbralo 141.300 evrov. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote, ki potekajo do konca leta, materialno pomoč vsako leto prejme več kot 20.000 družin po vsej Sloveniji. “Tudi letos prosimo vse ljudi dobrega srca, da skupaj pomagamo družinam v stiski,” so še zapisali organizatorji.

N. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...