Nov način priprave jajc, ki je obnorel svet

Datum:

Na oko, poširana, trdo ali mehko kuhana jajca – kateri način pa je vam najljubši? Morda bo od danes naprej za vas najbljubša prav ta nova tehnika cvrtja jajc. 

Nova metoda cvrtja jajc prihaja iz Portorika, poslužujejo pa se je tudi nekateri največji kuharski mojstri, kot je Anthony Bourdain.

Kako pripraviti nova ocvrta jajca?
Jajce predhodno ubijte v posebno posodico, na ponvi pa segrejte štiri čajne žličke olivnega olja. Ko je olje segreto do ustrezne temperature, nagnite ponev in vanjo vlijte jajce tako, da ga olje preplavi. Nekajkrat ga rahlo obrnite in ga cvrite, dokler ne postane hrustljavo.

Pripravo si lahko ogledate tudi na videoposnetku:

Dear Friend @chefjoseandres sharing the Art of fried egg…Very impressive

A video posted by Eric Ripert (@ericripert) on

M. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Boštjan M. Turk: “Čestitka delavstvu za 1. maj! Ne obupajte, še huje bo!”

Publicista in profesorja dr. Boštjana M. Turka smo vprašali...

Je partner Maše Kociper in vpliven odvetnik vpleten škandal?

Spomnite se naslednjič, ko vam bodo aktualni oblastniki pridigali...

[Video] Kangler na kmetijo povabil Goloba, namesto njega prišel nekdo drug

Nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc...