Nov Razvojni center MIK bo omogočil več kot 100 novih delovnih mest

Datum:

Podjetje MIK v svoji bogati zgodovini obeležuje prav poseben mejnik. Po postavitvi temeljnega kamna in časovne kapsule bodo v sredo, 22. februarja, ob 11. uri odprli vizionarsko zastavljen Razvojni center MIK in Inštitut dr. Petra Novaka (Celjska cesta 55, Vojnik). Na dogodku bodo spregovorili Franci Pliberšek, lastnik in generalni direktor podjetja MIK Celje, Branka Viltužnik, direktorica MIKroventa ter Inštituta dr. Petra Novaka in župan občine Vojnik Branko Petre.

Center bo začel delovati v celoti čez nekaj mesecev in bo sčasoma omogočil več kot 100 novih delovnih mest. V njem bodo med drugim prostori za mlada podjetja in start-upe, kjer bodo lahko pod okriljem številnih strokovnjakov in razvojne ekipe MIK-a realizirali svoje ideje in potencial. V sklopu razvojnega centra dr. Petra Novaka že delujejo testne komore, kjer ustvarjajo različne klimatske pogoje, s katerimi simulirajo vse podnebne lokacije po svetu, od Celja in Osla do Miamija in Toronta. Sodobno opremljeni prostori in strokovnjaki bodo ustvarjali inovacijski ekosistem, ki bo omogočil vrhunsko okolje za mlade, start upe kot tudi za uveljavljene razvojne kadre, ki bodo sledili skupnemu poslanstvu po kakovosti bivanja. Vse razvojne aktivnosti bodo lahko uspešno lansirali na trg s sodobno avtomatizirano in robotizirano proizvodnjo. Velika posebnost Inštituta bo zagotovo tudi velika konferenčna soba in snemalni studio, kjer bodo večinoma potekala izobraževanja, ozaveščanja in družabni dogodki.

Vizionar in pobudnik projekta Franci Pliberšek ima v mislih številne ideje, ki ne ostanejo le zapisane, ampak jih s svojo ekipo tudi uresniči. Gre za enega največjih projektov na Štajerskem, v katerem bodo odlični pogoji za delo in snovanje novih izumov. S tem bodo prispevali tudi k bolj živahnemu gospodarskemu utripu, ki bo v Celju na več ravneh povečal blaginjo njegovih občanov.

Podjetje MIK Celje je zgodba o viziji, pogumu in zavezanosti k izboljševanju kakovosti bivanja, ki traja že več kot 30 let. MIK-ova zgodba se je rodila iz veleprodaje materialov za uokvirjanje slik in se skozi svojo pot nadgradila v vodilnega slovenskega proizvajalca in vgrajevalca PVC, LES, LES-ALU, in ALU okenskih sistemov. Prav tako pa je tudi razvijalec in proizvajalec lokalnih prezračevalnih sistemov MIKrovent. Vseskozi stremijo k izpolnjevanju ključnega poslanstva, kako izboljšati kakovost bivanja v prostorih in objektih. Njihove izdelke odlikujejo slovenski razvoj in znanje, lastna proizvodnja in vrhunske tehnološke rešitve.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Revoz: Kaj pomeni včeraj podpisani neobvezujoči dokument?

Predstavniki francoskega proizvajalca vozil Renault, v okviru tega tudi...

“Vrhunski menedžer” bo škodo zavarovalnicam poplačal iz proračunske rezerve

Od "zamrznitve" cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja do fantomske "ukinitve"...

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...