Nova praksa vlade: Namesto, da bi delali, se med seboj obiskujejo in trošijo naš denar

Datum:

Nov dan, nova priložnost za zapravljanje davkoplačevalskega denarja. Zdi se, da je to postal moto nove vlade, ki za svoje običajne delovne sestanke očitno najema tudi fotografe, saj se ob vsaki priložnosti fotografirajo in paradirajo s fotografijami po družbenih omrežjih ali za običajne sestanke najemajo častno gardo Slovenske vojske, kot je to storil Marjan Šarec.

To, da se kar med seboj obiskujejo, delajo dogodke, fotkajo – zapravljajo dan in naš denar. Podobno Šarec. Tega prej nikoli ni bilo,” je bil komentar Vide Kocjan, ki se je sklicevala le na eno od številnih fotografij, ki so nastale v času nove vlade. Ti svoj delovnik namenjajo obiskom ostalih članov ali se fotografirajo in sprejemajo obiske svojih zaveznikov, nevladnih organizacij. Vse to na račun davkoplačevalskega denarja, o katerem so imeli toliko povedati v času Janševe vlade, češ, da se “preveč zapravlja”.

Komentarji na račun mnogih fotošutingov članov nove vlade, ki jim je tudi običajni sestanek razlog za najem “slavnostne” obeležitve ali s fotografi ali kar z rdečo preprogo in častno gardo, so zelo različni.

Tako sta svoje “srečanje” obeležila zunanja ministrica Tanja Fajon in gospodarski minister Matjaž Han, zraven pa je bilo še nekaj fotografij z “delovnega sestanka”, ki navadno v nobeni vladi ni bil razlog za fotografiranje. To namreč spada pod običajne delovne naloge vladnih delavcev. Če to primerjamo s kakšnim drugim delom, si lahko predstavljate, kako bi bilo, če bi tudi v vseh drugih poklicih za vsak korak v službi najeli fotografa in to objavili na družbenih omrežjih.

Nika Kovač na obisku pri Robertu Golobu. Očitno je to nova praksa. (Foto: Facebook)

Česa takega ne bo več
Ja, kam pa naj gredo? Če jih nihče na svetu ne povoha? Še ambasado v USA sesujejo in je stvar rešena. To so hude izgube za našo državo, nedopustno zapravljanje časa, ki ga nimamo – pa se določeni ljudje sploh ne zavedajo. Pod njihovo taktirko česa takega ne bo več,” je zapisal eden od uporabnikov Twitterja, zraven pa pripel fotografijo nekdanjega premierja vlade Janeza Janše, ki je v svojem mandatu obiskal koga več kot samo svoje kolege in člane slovenske vlade.

Prepoznavnost aktualne vlade je namreč neznantna v primerjavi s prepoznavnostjo nekdanje vlade.

Fotografiranje pa ni edino, kar si na račun denarja davkoplačevalcev privošči vlada. Minister Marjan Šarec je namreč predsednico Računskega sodišča Republike Slovenije Jano Ahčin sprejel z najvišjimi častmi. Ministrstvo za obrambo je ponosno objavilo tudi nekaj fotografij, kako se Šarec in Ahčinova sprehajala po rdeči preprogi ob spremstvu častne garde. Očitno ni bilo dovolj paradiranje predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič na državni proslavi, kot bi bila na sprejemu Oskarja v Hollywoodu, tudi Šarec je zdaj zahteval svojih pet minut slave, četudi le za običajni delovni sestanek.

Gal Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...