Nova tarča policijsko-tožilskih struktur postal Zoran Šarič, priča v preiskovalni komisiji DZ in avtor knjige o komplotu zoper Kanglerja!

Datum:

V petek so pri Zoranu Šariču, policistu mariborske policije uprave, ki dela v operativno-komunikacijskem centru (OKC) (po domače na številki 113), opravili hišno preiskavo. Razlog za to je bila GPS-naprava, s katero je mogoče tudi prisluškovati pogovorom. Našli so jo namreč na delovnem mestu Šariča, naprava pa naj bi bila njegova. Zoran Šarič je sicer avtor knjige Županov boj, ki govori o številnih spornih kazenskih in sodnih postopkih zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, ki pa so se vsi končali Kanglerju v prid.

GPS-napravo naj bi v prostorih mariborske policijske uprave našla čistilka. V službo naj bi jo bil prinesel že pred časom, ko je želel kolegu pokazati napravo, ki jo je kupil preko spleta. Takrat naj bi mu padla iz njegove torbice.

Zadevo je najprej prevzel oddelek za notranje preiskave mariborske policijske uprave, ki je o dogajanju obvestil oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili, ki deluje znotraj specializiranega državnega tožilstva (SDT). Preiskovalci tega oddelka so še isti dan, v petek, pri Šariču doma opravili hišno preiskavo. Kaj so iskali zaenkrat ni znano.

Šarič: Gre za neaktivno sledilno napravo
Šarič je za Pop TV dejal, da z napravo ni nikomur prisluškoval in da ni bila aktivna že več mesecev. Gre sicer za sledilno GPS-napravo, ki jo je mogoče aktivirati na daljavo in poslušati pogovore tistih, ki so v bližini nje. Šarič, nekdanji kriminalistični tehnik, je zatrdil, da je imel več takih naprav, eno tudi v svojem avtomobilu, saj se je bal, da mu ga bodo ukradli.

Poleg predkazenskega postopka je v policiji zoper Šariča, ki zdaj piše še drugo knjigo o Kanglerjevi zgodbi z naslovom Boj še ni končan, sprožen tudi notranjevarnostni postopek. Na policiji so potrdili, da so po tem, ko so našli omenjeno napravo, prostore v mariborski policijski upravi temeljito pregledali in izvedli vse potrebne varnostne postopke.

Sedaj pa samo eno vprašanje ob novi policijsko-tožilski gonji zoper policista, ki je o Francu Kanglerju napisal knjigo: bi Šarič komu res prisluškoval tako amatersko, da bi napravo našla čistilka?

Sporno: Hišna preiskava
Franc Kangler
, nekdanji mariborski župan, zdaj državni sekretar na notranjem ministrstvu, je za Večer v zvezi s tem povedal: “Seznanjen sem s preiskavo, preseneča pa me, da je Policijska uprava Maribor zahtevala od specializiranega državnega tožilstva, da se pri avtorju knjige Županov boj opravi hišna preiskava, čeprav po informacijah, ki jih imam, ta GPS-naprava ni bila aktivna vsaj sedem mesecev. In se ni uporabljala za določene namene, kot nekdo z mariborske uprave spet zgolj z domnevo napada avtorja knjige Županov boj.

Foto: STA

Mag. Dejan Kaloh, novi predsednik preiskovalne komisije v zadevi Kangler in drugi pa je na svojem Twitter profilu zapisal: “Je hišna preiskava pri @lakisunconure v domeni diskreditacije priče preiskovalne komisije v zadevi Kangler in drugi? So tudi tožilci iz SDT nasedli nekaterim policistom iz PU Maribor, ki domnevno hodijo po robu zakona? #VseSeBoIzkazalo

Politikis

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Nov Golobov ‘mimostrel’ – še pred dnevi hvalil vitalnost Bidna

Premier Robert Golob je še pred nekaj dnevi hvalil...

Ne bo jim uspelo ustaviti preiskovanja energetskih poslov Roberta Goloba

Dlje časa smo lahko poslušali o obstoju sumov, da...

Podizvajalci vladajočih, ideološka vojska in udarna pest vladajoče levice

Slovenijo vodi "koalicija s civilno družbo". Predsednik vlade Robert...