Nova zmaga Petra in Domna Prevca, zmagal tudi Goran Janus

Datum:

Že nekaj časa je minilo, odkar se je končala sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. A tudi po koncu, ko ne tekmuje več in je na zasluženem dopustu, Peter Prevc še vedno zmaguje. Slovenski junak letošnje zime je namreč zmagal v glasovanju za najboljšega skakalca po izboru navijačev na spletni strani FIS (Mednarodne smučarske zveze).

Zmaga Petra Prevca je bila približno tako zelo prepričljiva kot njegova osvojitev velikega kristalnega globusa. V glasovanju za najboljšo vzhajajočo zvezdo je s konkurenco pometel tudi Petrov najmlajši brat Domen, medtem ko je najboljši trener po izboru navijačev postal Goran Janus.

Saj drugače niti ni moglo biti
Če je osvojil vse, kar se je dalo, je bilo jasno, da bo Peter Prevc izbran za najboljšega skakalca zime tudi po izboru navijačev, ki so ga vzeli za svojega po vsem svetu – izjema so morda Nemci, Avstrijci in Norvežani. Peter Prevc je zbral več kot tri četrtine glasov tistih, ki so glasovali. Drugi je bil japonski veteran Noriaki Kasai, ki je letos skočil že na 500. tekmi za svetovni pokal, na tretje mesto pa se je uvrstil Norvežan Kenneth Gangnes.

Najboljši skakalec:
1. Peter Prevc – 75.85 %
2. Noriaki Kasai – 14.53 %
3. Kenneth Gangnes – 6.94 %
4. Severin Freund – 2.67 %

Domen daleč najmlajši, a že med najboljšimi
V glasovanju za vzhajajočo zvezdo je srca navijačev najbolj prepričal še en Slovenec. Šele 16-letni Domen Prevc je, kljub temu da je zaradi mladinskega svetovnega prvenstva izpustil nekaj tekem in vse polete, osvojil 14. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Za Domnom so se zvrstili trije Norvežani, ki pa so skupaj zbrali manj glasov kot Domen sam.

Vzhajajoča zvezda leta:
1. Domen Prevc – 53.75 %
2. Johann Andre Forfang – 18.31 %
3. Kenneth Gangnes – 18.10 %
4. Daniel Andre Tande – 9.83 %

Goran Janus za las, a povsem zasluženo
Še najtesneje je prestižno nagrado osvojil Goran Janus. Slovenski trener je našo reprezentanco pripeljal do zgodovinskega drugega mesta v pokalu narodov, hkrati pa s Petrom Prevcem delal čudeže. Temu je treba dodati tudi eksplozijo Domna ter odlične rezultate veterana Roberta Kranjca. Goran Janus je v glasovanju le za las premagal trenerja norveške reprezentance Alexandra Stöckla, ki je z norveško osvojil naslov svetovnega prvaka v poletih, Norvežani pa so zmagali tudi v pokalu narodov.

Trener leta:
1. Goran Janus – 48.60 %
2. Alexander Stöckl – 46.57 %
3. Werner Schuster – 4.84 %

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...