Nove šokantne podrobnosti srbskega mafijskega klana Veljka Nevolje: Ljudem so rezali jezike in glave, s katerimi je igral nogomet, trupla pa uničeval v kislini!

Datum:

Na dan prihajajo šokantne informacije o tesnem zavezniku in prijatelju UEFE Aleksandra Čeferina, Slaviši Kokezi, sicer predsedniku srbske nogometne zveze. V Srbiji je ta hip zelo vroča afera o poglavarju mafijskega kartela znotraj Partizanove navijaške skupine Grobari, Veljka Belivuka, znan tudi kot Velja Nevolja, znanca Kokeze. S kriminalnimi pajdaši je v prostorih nogometnega kluba Partizan zverinsko mučil svoje žrtve in rezali njihova trupla. Nedavno pa so mediji poročali še o nekaterih, posebej sočnih podrobnostih. Tokrat se bomo dotaknili najbolj šokantnih in grozljivih odkritij, povezanih s tem, kako so se Velja Nevolja in njegovi pajdaši zverinsko izživljali nad svojimi žrtvami. Med drugim so jim rezali jezike in glave, s slednjimi pa igrali nogomet. Trupel so se znebili tako, da so jih uničevali v kislini. Grozljive posnetke, ki so nastali s telefoni pa so si med seboj pošiljali s kriptiranimi sporočili in se ob njih neizmerno naslajali. 

Če mislite, da ste izvedeli že tako rekoč vse o zadnjih razkritjih, povezanih s srbsko mafijo oziroma vodjo enega izmed njenih klanov Veljo Nevoljo – sicer osebnim poznanstvom vodje srbske nogometne reprezentance Slavišo Kokeze, ki pa je dober znanec Aleksandra Čeferina, skupaj s predsednikom hrvaške nogometne zveze Davorjem Šukerjem pa tvorijo balkansko mafijsko dinastijo na vrhu UEFE – se hudo motite. Tokrat bomo razkrili nekaj srhljivih podrobnosti, ki jih lahko prebavijo zgolj tisti z močnim želodcem. Dva člana sovražnega klana Nevolje – Lazar Vukičević in Goran Veličković Goksij sta še vedno pogrešana, policijo pa ob tem navdaja bojazen, da sta bila brutalno umorjena, poroča Republika

Nevolja, sicer imenovan Veljko Belivuk je bil poglavar zloglasnega mafijskega kartela znotraj Partizanove navijaške skupine Grobari, stoji za vrsto gnusnih zločinov in izginotij ljudi, za katere policija sicer domneva, da so že davno pokojni. Obenem policija še domneva, da so bila njihova trupla, s tem pa tudi dokazi, uničena. Vendar pa so preiskovalci kljub temu prišlo do srhljivih dognanj, med drugim, do tega, da je Velja Nevolja skupaj s svojo ekipo, z odsekano glavo ene od umorjenih žrtev, igral nogomet. Spet nekomu drugemu pa so odrezali jezik in ga zatem likvidirali. Vrh vsega pa so si svoja grozodejstva v živo pošiljali en drugemu preko Skyja (šifriranega telefona, ki je zaščiten pred prisluškovanjem). Obenem je znano, da so telesa raztapljali v kislini, s tem pa uničevali sleherne materialne sledi, kar je močno otežilo delo policije.

Velja Nevolja stoji za številnimi ugrabitvami in umori v Beogradu. (Foto: Blic)

O vseh teh grozodejstvih je sicer kot prvi govoril že srbski predsednik Aleksander Vučić. Kot smo že poročali pa so bili v grozodejstva skupine Nevolje vmešani celo ljudje, iz samega državnega političnega vrha. Nevolja je bil na primer obtožen za umor Vlastimira Miloševića, ki se je zgodil januarja, leta 2017, na tramvajskih tirnicah v Beogradu, vendar pa je bil oproščen vseh obtožb, ker je njegov DNK material, ki je bil najden na kraju zločina, čarobno izginil, hkrati pa tudi v vozilih, ki so bila predmet preiskave. Preiskavo je sicer vodil priznan in večkrat nagrajen policist ter namestnik vodje oddelka za krvne zločine v beograjski policiji Dejan Jović. Tedanja državna sekretarka na srbskem ministrstvu za notranje zadeve Dijana Hrkalović se je zavedala tega, da je nepodkupljiv, in da bi se njen kolega Nevolja utegnil znajti v zaporu, zato je stvari vzela v svoje roke. Jovića so aretirali in mu namestili montiran sodni proces.

S pretkano prevaro so ugrabljali pripadnike sovražnih klanov
In medtem ko so se nad častitljivim policajem pred sodiščem skrivaj izživljali in ga utišali, je na sodišču nastopil preobrat. Sodni izvedenec je naenkrat zanikal dejstvo, da je bil na kraju zločina najden Belivukov DNK-a ter zatrdil, da je šlo za nesporazum v komunikaciji s policijo, Nevolja pa je bil izpuščen. Obenem policija domneva, da sta bila navijač Crvene zvezde Lazar Vukićević, ki je izginil oktobra in navijač Partizana Goran Veličković Goksi, ki je izginil že avgusta, ne živita več, kar nakazuje dosedanji potek preiskave. Čeprav je še vedno na seznamu pogrešanih, obstaja utemeljen sum, da je bil Veličković umorjen na stadionu Partizana ali nedaleč od njega ter da je prav on tisti, ki so mu po umoru odrezali glavo, da bi tako ustrahovali člane rivalskega klana. Vukićeviću pa naj bi živemu odsekali jezik in ga umorili. Zvabili naj bi ga tako, da so mu preko poslali šifrirano sporočilo s telefona, prav tako ugrabljenega Damirja Hodžića, s fotografijo zvezanega Velje Nevolje. Na podoben način so skušali zvabiti še enega konkurenta Aleksandara Šarca

Vukićević je postal znan kriminalec potem, ko je s pištolo ranil Nikolo Vavića, brata tedanjega vodje navijaške skupine z juga po imenu “Alkatraz” Aleksandra Vavića, ter Miloša Nikolića leta 2017 v nekem klubu. Zaradi zločina je bil obsojen na leto in osem mesecev zaporne kazni. Tri mesece potem, ko je odslužil zaporno kazen, leta 2019, je eksplodiral Porsche njegovega očeta Milorada, vendar domnevajo, da je bila bomba v resnici namenjena prav Lazarju. Velja Nevolja in njegovi pajdaši so se v nekem trenutku sicer uspeli zoperstaviti celo državi in se organizirati kot resnična paravojska, iz sosednje Bosne in Hercegovine pa so pridobili celoten arzenal, in sicer na desetine granat, mitraljezov, pištol in drugega strelnega orožja. Imeli so tudi razvejano mrežo sodelavcev in likvidatorjev ter dodelan sistem prikrivanja sledi. V ta namen so v Varni v Bolgariji in v romunski prestolnici Bukarešti kupili skrivna oziroma varna stanovanja, ki so se uporabljala za bivanje plačanih morilcev pred in po opravljenem delu. Belivuk je bil vedno zelo previden, ob njem pa vselej številni osebni stražarji, pripravljeni na vse, naokrog pa se je prevažal v oklepnem terencu BMW X 7, ki bi prestal tudi napad z razstrelivom. 

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....