Novinar POP TV Ruparja opozoril, da aktivisti pripravljajo incident med tiskovko

Datum:

Ker smo s strani prijaznega novinarja iz uredništva enega od medijev prejeli informacijo o ponovnem, že četrtem poskusu nameščanja incidenta med našo konferenco za medije v ponedeljek ob 11. ure pred poslopjem DZ na Šubičevi v režiji aktivistov in mentorjev inštituta 8. marec ob isti uri na istem mestu novinarsko konferenco prestavljamo”, je sporočil Pavel Rupar.

                   

Novinarska konferenca bo tako v novih prostorih društva Inštitut 1. oktober in ljudske iniciative in stranke Glas upokojencev na Prešernovi 5 v Ljubljani ob 11. uri.

Spomnimo se nameščenega incidenta na prejšnji tiskovni konferenci ljudske iniciative Glas ljudstva in Inštituta 1. oktober. Medtem ko so sporočili, da ne bodo samostojno šli na evropske volitve in da bodo podprli kandidatko SDS Zalo Tomašič, so skrajno levičarski propalestinski aktivisti pričeli s provokacijami. Pred začetkom novinarske konference se je pred mikrofone, postavljene pred upokojence, postavila skupina mladih in starejših občanov s palestinsko zastavo, ki so hoteli zmotiti dogodek iniciative, kar je povzročilo veliko negodovanja.

Tudi tokrat bi se zgodilo podobno in nato v medijih izpostavljali incident zato je Rupar konferenco prestavil. Ker pa bo to prvo srečanje z novinarji in javnostjo v novih prostorih bo možen tudi ogled prostorov novega doma upokojenk in upokojencev Slovenije, pravi Pavel Rupar in vas  hkrati vabi na skromno pogostitev.

 

Spregovorili bodo o:

– Ocena Zakona o trajni oskrbi z vidika društva »Inštitut 1. oktober«;
– Odgovor na pismo in napadu na predsednika stranke »Glas Upokojencev« s strani Ladislava Lipiča;
– Nova vseslovenska akcija za ukinitev plačevanja RTV »prispevka« in poziv državljanom k bojkotu prisilnega plačevanja RTV nesmisla in nesposobnosti;
– Mnenje »Glas upokojencev« k novemu Zakonu o gostinstvu in ukinjanju kratkoročnega oddajanja sob v najem;
– 12. protestni shod upokojencev 31 maja.

 

A.G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...

Janković bi “spreminjal pravila igre” za Magnifica

Potem ko študentski pohod na Rožnik in koncert Magnifica...

[Video] Grims: Moti jo svoboda govora in moti jo resnica

Evropski poslanec iz vrst SDS Branko Grims je v luči tokratne...