Si je Vesna Vuković z Golobovo nagrado poleg zaposlitve privoščila tudi luksuzno stanovanje?

Datum:

Nekdanja novinarka Necenzurirano Vesna Vuković, ki je avgusta v stranki Gibanje Svoboda prevzela službo za odnose z javnostmi in promocijo vladajoče stranke, še vedno ni pojasnila nakazil podjetja GEN-I v času, ko ga je vodil predsednik vlade in njen sedanji nadrejeni Robert Golob, svojemu nekdanjemu podjetju SEE M. & C. Da bo vse okoliščine pojasnila čez približno dva tedna, ko bo uredila vse potrebno za prestop, je dejala za portal N1 že 9. avgusta, vendar do danes tega še ni storila. Iz zanesljivih virov pa smo izvedeli, da je Vesna Vuković nedavno kupila stanovanje v Krtini pri Domžalah v vrednosti 240 tisoč evrov, morda pa zdaj njeno pojasnilo niti ni več potrebno?!

                   

Če se je javnost doslej spraševala za pojasnilo okoliščin financiranja podjetja GEN-I pod vodstvom Roberta Goloba podjetja SEE M. & C., poslovno svetovanje, ki ga je septembra 2017 ustanovila in do maja 2021 tudi vodila Vesna Vuković, je morda naslednja informacija več kot dovolj, da si javnost ustvari svojo sliko. Vsaka zvestoba je drago poplačana, Vukovićeva je po zanesljivih informacijah zdaj v zameno za zvestobo Golobu zaslužila dovolj, da si je privoščila 240 tisoč evrov vredno stanovanje v Krtini pri Domžalah. O tem smo vprašanje naslovili tudi neposredno nanjo, vendar odgovora do tega trenutka še nismo prejeli.

Še zdaj ni jasno, zakaj je nekdanje podjetje bivše novinarke Necenzurirano Vesne Vuković, ki je avgusta prevzela skrb za odnose z javnostmi in promocijo trenutno vladajoče stranke Gibanje Svoboda, prejemalo sredstva podjetja GEN-I, ki ga je vodil Robert Golob. Po neuradnih podatkih Siol.net je GEN-I nekdanjemu podjetju Vukovićeve od ustanovitve leta 2017 nakazal 103 tisoč evrov, nazadnje januarja v višini 3.660 evrov, ko sicer Vukovićeva ni bila več povezana s podjetjem. Poleg tega je bilo podjetje Vukovićeve med drugim tudi na plačilni listi Gorenja, ki mu je neuradno nakazalo 60 tisoč evrov, in svetovalnega centra Brio trenutnega finančnega ministra Klemna Boštjančiča. Zadnji je podjetju SEE M. & C. nakazal 34 tisoč evrov.

Glede na to, da se je še nedavno gradila sodobna vila blok v Krtini pri Domžalah, bi lahko šlo za enega tamkajšnjih stanovanj. Na voljo je bilo 10 stanovanj (toliko, kot jih vila ima), vsa pa so prodana. Cene stanovanj v novogradnji se gibljejo okoli 2.992 evrov na kvadratni meter, kar pomeni, da bi si za 240 tisoč evrov Vukovićeva zlahkoto privoščila stanovanje v velikosti dobrih 80 kvadratnih metrov.

Kot ne presenečajo domnevne “denarne nagrade”, ni presenetila niti njena selitev v politiko, in to k stranki Roberta Goloba. Portal medijskega tajkuna Martina Odlazka je kar tri leta izvajal naročene medijske umore mimo vseh novinarskih standardov, sedaj pa je prišel čas za plačilo računov z zaposlitvijo v Gibanju Svoboda, skrbi za stike z javnostjo in promocijo stranke pred prihajajočimi lokalnimi in predsedniškimi volitvami. Kako pomembna je njena zaslužena vloga v stranki, pojasnjuje tudi novica N1, da naj bi Marto Kos dan pred izstopom iz predsedniške tekme poklicala prav vodja strankinih odnosov z javnostmi in marketinga in ji dejala, da v Svobodi pričakujejo njen umik. Med razlogi za to odločitev naj bi navedla nizko podporo v javnomnenjskih raziskavah, še zlasti pa dokumente o njeni domnevni preteklosti, ki so zakrožili v javnosti.

“Električni Oligarh” Robert Golob financira necenzurirano Vesno Vuković prek spornega podjetja KCA d. o. o. (Foto: Ebonitete)

Spomnimo, da naj bi portal Necenzurirano oziroma družba Providentia, d.o.o. Fursu, torej davkoplačevalcem, dolgovala natančno 290.493,00 evrov. Prav tako pa naj bi imela že dlje časa blokirane vse transakcijske račune v državi, Furs pa naj bi izdal tudi že sklep o blokadi vsega premičnega premoženja te družbe. O iznajdljivosti portala Necenzurirano in njegovih novinarjev je v preteklosti pisal tudi novinar Luka Perš, ko naj bi po letu dni od ustanovitve družbe Providentia ob vpogledu v izkaz poslovnega izida ugotovil, da je družba, kjer ni nihče zaposlen, ustvarila 164.472,45 evra skupnih prihodkov.

Že takrat je bil zaradi približno enakega zneska odhodkov in izredno nenavadnega plačila davkov ugotovljen sum na agresivno davčno planiranje. Razkrita dejstva, ki so prišla na dan, tako niso presenečala, kot ne preseneča dejstvo, da so si nekdanji “necenzuriranci” prihranili dovolj za nakup lastnih nepremičnin. Omenjeni z današnjim premierjem prijateljujejo tudi v zasebnem življenju, saj so bili večkrat opaženi na domu premierja Goloba. Korupcija je šla tako z Vukovićevo v pisarno Golobove stranke sedaj še korak dlje in bo tema za kakšno novo preiskovalno komisijo v državnem zboru.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...