Sorosov sin od začetka mandata kar 14-krat v Beli hiši

Datum:

Sin milijarderja levičarskega donatorja Georgea Sorosa se je z najvišjimi ameriškimi uradniki v Beli hiši srečal 14-krat, odkar je predsednik Joe Biden prevzel položaj.

                   

Alexander Soros, 37, predseduje Open Society Foundations, mreži, ki jo je ustanovil njegov oče in ki donira levičarskim interesom in političnim kandidatom, osredotočenim na preoblikovanje ameriškega pravosodnega sistema. Dnevniki obiskovalcev Bele hiše, ki jih je pregledal New York Post, so pokazali, da je Alexander od oktobra 2021 Belo hišo obiskal 14-krat.

Sin demokratskega zbiratelja sredstev je nazadnje odpotoval v Bidnovo Belo hišo 1. decembra, ko se je srečal s svetovalko takratnega vodje štaba Rona Klaina Nino Srivastavo. Alexander se je udeležil tudi razkošne večerje v čast francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki sta jo pripravila predsednik in prva dama Jill Biden na južni trati, poroča Post.

6. oktobra 2022 se je Alexander srečal z namestnikom svetovalca za nacionalno varnost Jonom Finerjem in Kimberly Lang, izvršno pomočnico svetovalca za nacionalno varnost. Alexander se je s Finerjem srečal trikrat. Madeline Strasser, druga Klainova svetovalka, se je s Sorosom mlajšim srečala oktobra 2021 in aprila 2022.

Mike Howell, direktor nadzornega projekta Heritage Foundation, je za Fox News povedal, da je Alexandrovo zadrževanje v Beli hiši zaskrbljujoče in dodal, da je družina Soros “naredila neprecenljivo škodo naši državi”.

“Smrt in uničenje njihovih politik sta očitna na naših mejah in v naših mestih, polnih kriminala,” je dejal Howell. “Levica je odvisna od svojega denarja in tega se niti ne trudi več skrivati.”

Alexander je objavil svoje fotografije z glavnimi demokratskimi voditelji, kot so vodja senatne večine Chuck Schumer, nekdanja predsednica predstavniškega doma Nancy Pelosi in nekdanji predsednik Barack Obama. Po poročanju Posta je od leta 2010 podaril več kot 11 milijonov dolarjev levičarskim PAC. Leta 2018 je Alexander doniral 2 milijona dolarjev senatni večinski PAC.

George Soros in njegova družina so se soočili s povečanim nadzorom, potem ko ga je nekdanji predsednik Donald Trump povezal z okrožnim državnim tožilcem Manhattna Alvinom Braggom, medtem ko se Trump sooča s kazenskim sojenjem zaradi domnevnih zamolčanih plačil pornografski igralki Stormy Daniels med predsedniško kampanjo leta 2016. Starejši Soros je doniral 1 milijon dolarjev organizaciji Color of Change PAC, ta pa je porabila 1 milijon dolarjev za prizadevanja, ki so spodbudila Braggovo kampanjo za okrožnega tožilca. George je zanikal, da pozna Bragga, in obtožil tiste na desnici, da se “osredotočajo na namišljene teorije zarote [namesto] na resne obtožbe proti nekdanjemu predsedniku.”

Drugi sin Georgea Sorosa Jonathan Soros in njegova žena Jennifer Allan Soros sta prispevala neposredno Braggovi kampanji, pri čemer sta aprila 2021 vsak donirala ček v vrednosti 10.000 $ za levičarskega okrožnega tožilca.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Žensko v francoskem safari parku hudo pogrizli volkovi

Iz Francije se je razširila vest, da je ena...

Slovenska “feministična zunanja politika” na preizkusu – se bodo zavzeli za afganistanske ženske

Združeni narodi pripravljajo posebno konferenco posvečeno Afganistanu, na kateri...

So volivci res nagradili Goloba za poraz na volitvah?

Volivci Gibanje Svoboda, še isti mesec, po hudem porazu...