Tako so v SDS navijali za naše odbojkarje

Datum:

Včerajšnjega dvoboja slovenskih odbojkarjev z olimpijskimi prvaki se je udeležil tudi vrh SDS. Tekmo si je s tribune pogledal predsednik stranke Janez Janša s soprogo, pa tudi vodja poslanske skupine Jelka Godec skupaj z več poslanci. Po slikah sodeč so za naše športnike strastno navijali, športnike na parketu pa so spodbujali tudi za zastavami. 

V dvorani Stožice se je zbrala ogromna množica športnih navdušencev, ki so s huronskim navijanjem pospremili Slovenijo v boj proti zahtevnemu nasprotniku. Po zmagi nad Kamerunci so se pomerili proti Francozom, olimpijskim prvakom in prvakom Lige Evropa.

Slovenija na tekmi sicer ni zmagala, a jim to ni skratilo navijaških užitkov.

Na fotografiji, ki jo je objavil spletni profil Slovenske demokratske stranke, je videti nasmejanega Janeza Janšo, Urško Bačovnik Janša, pa tudi dobro razpoložene Andreja Hoivika, Rada Gladka, Alenko Helbl, Jožeta Jelena, Alenko Jeraj in Franca Rosca.

Prvenstvo je omogočila vlada Janeza Janše
Omenjeni so tekmo verjetno gledali še z večjim zadovoljstvom, saj je bila prav vlada Janeza Janše tista, ki je omogočila prvenstvo. Novica je odjeknila malo pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami, kot sta poljski predsednik Mateusz Morawiecki in Janez Janša na skupni novinarski konferenci oznanila, da bo prav Slovenija prevzela del organizacije prvenstva, ki bi sicer potekal v Rusiji. Slednji je bila organizacija izjemnega športnega dogodka odvzeta zaradi nezaslišane vojaške agresije na Ukrajino. “Veseli nas, da se bo naše trdno prijateljstvo s Poljsko pokazalo pri organizaciji tako velikega in prestižnega športnega dogodka, ki bo združil najboljše moške odbojkarje z vsega sveta,” je dejal Janša, tedaj še predsednik vlade.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...