Večni romantik Gianni Rijavec z godalnim kvartetom nastopa po Sloveniji

Datum:

V nedeljo, 5. junija, na praznik češenj, se na Gradu Dobrovo nadaljujejo poletni popsimfonični koncerti glasbenika Giannija Rijavca, večnega romantika. Otvoritev koncertne turneje po Sloveniji pa je bila na gradu Kostel 28. maja.

Po napornih dveh letih je na veselje vseh končno napočil čas za dogodke in koncerte brez omejitev, česar se je neizmerno razveselil tudi primorski glasbenik Gianni Rijavec, ki se je s svojim novim glasbenim popsimfoničnim stilom podal na koncertne odre po Sloveniji in tudi širše.

Pevec je razkril, da pripravlja kar nekaj novosti in presenečenj, in sicer so se v njegovi spremljevalni skupini znašli vrhunski akademski glasbeniki, zvok glasbenikovega klavirja pa bosta obogatila simfonični godalni kvartet in spremljevalni pop ansambel. Giannijeve balade in nekatere njegove največje uspešnice iz preteklih let so prirejene za godalni kvartet, koncerti pa bodo postavljeni v idilično okolje slovenskih biserov. Na ta način želi glasbenik, ki bo nastopil na gradovih Kostel, Dobrovo in Prem, nato pa še v Novem mestu, Divači, Izoli in Tolminu, še bolj poudariti neprecenljive lepote Slovenije.

Gianni Rijavec (Foto: Music agency)

Eno svojih zadnjih glasbenih uspešnic, Lipa od none, je zapel na koncertu pred portalom domače hiše v vasi Trnovo. To ni bilo presenetljivo, saj je bilo prirejanje glasbenih dogodkov na njihovi domačiji od nekdaj del družinske tradicije, izhaja namreč iz glasbene družine. Njegov praded, stari stric in dedek so igrali orgle v  domači cerkvi, kjer jih je igral tudi Gianni Rijavec.

S. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...