Ob hrvaški obali in na otokih temperature pod lediščem

Datum:

Na Hrvaškem velja zaradi slabega vremena rdeči alarm za obalno območje od Kvarnerja do polotoka Pelješac. Hladni val, ki  je zajel jugovzhod celine, močan veter in sneg ovirajo promet na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Makedoniji.

Zaradi močnega vetra je za ves promet zaprta avtocesta med Zagrebom in Splitom na odcepu Sveti Rok–Posedarje. Zaprta sta  mostova na otok Pag in pri Dubrovniku. Na avtocesti Reka–Zagreb je odcep Kikovica–Delnice odprt zaradi močne burje samo za osebna vozila. Hrvaški hidrometeorološki zavod napoveduje, da bo tudi danes zelo mrzlo z veliko vetra, snežilo naj bi v Liki in notranjosti Dalmacije. Zaradi slabega vremena velja rdeči alarm za obalno območje od Kvarnerja do polotoka Pelješac.

Na Hrvaškem so se temperature ob obali in na večini otokov spustile pod ledišče. Na Bjelašnici pri Sarajevu so namerili -22 stopinj Celzija ob severnem vetru, ki je pihal 122 kilometrov na uro. V Sarajevu se je ohladilo na -9 stopinj Celzija.

bura2

V BiH pričakujejo rahlo sneženje v večjem delu države. V Hercegovini in zahodnem delu države je možen močan veter. Tudi v Makedoniji ta konec tedna pričakujejo temperature pod -20 stopinj Celzija. Pristojne službe so pozvale državljane, naj se pripravijo na mraz in naj ne potujejo, če ni nujno. Sneg je prekinil promet na avtocesti Skopje–Veles v Makedoniji.  V Skopju naj bi zapadlo približno 20 centimetrov snega.

B. J., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Bodo Socialni demokrati zgrmeli v pozabo ali se pomaknili v politično sredino?

Gospodarski minister Matjaž Han je dan pred kongresom Socialnih...

Bodo koalicijski partnerji sprejeli Vesela za komisarja ali premierja?

Te dni se v obeh koalicijskih partnericah "svobode" verjetno...

Črna guvernerka FED-a kradla tuja dela

Svet woke razsvetljenstva vsak dan na površje naplakne kakšen...

Kako se prav napiše – levičar?

Vsak dan lahko le zadržujemo dih in čakamo, kaj...