Občina Ivančna Gorica postala Prostovoljstvu prijazna občina 2021

Datum:

Med 17. in 23. majem 2021, v organizaciji Slovenske filantropije – Združenju za promocijo prostovoljstva, poteka že 22. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je PRAZNOVANJE prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter ZAHVALA prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

Na t. i. Slovesni dan prostovoljstva (18. maja) so razglasili tudi letošnje prejemnike različnih prostovoljskih nazivov. V kategoriji Prostovoljstvu prijazna občina je naziv prejela tudi Občina Ivančna Gorica. Naziv Prostovoljstvu prijazna občina je ponovno potrdilo 25 slovenskih občin, prvič pa je naziv pridobilo 11 občin. Poleg Ivančne Gorice so naziv pridobile še naslednje občine: Črnomelj, Domžale, Hrastnik, Markovci, Slovenj Gradec, Mežica, Miren-Kostanjevica, Mislinja in Ribnica.

V Slovenski filantropiji so ob podelitvi naziva zapisali: “Občina Ivančna Gorica pridobi naziv Prostovoljstvu prijazna občina 2021 za spodbujanje prostovoljstva tako skozi način financiranja kot z organizacijo večjih prostovoljskih akcij, zagotavljanje infrastrukturnih pogojev, promociji prostovoljskih akcij, odziv na epidemijo in zahvale prostovoljcem za njihovo požrtvovalnost in prostovoljsko delo.”

Župan Ivančne Gorice Dušan Strnad. (Foto: Gašper Stopar)

V občini Ivančna Gorica preko 100 nevladnih organizacij

Naj omenimo, da v občini Ivančna Gorica deluje preko 100 nevladnih organizacij oziroma prostovoljskih organizacij, ki delujejo s prostovoljci in obenem aktivno spodbujajo prostovoljstvo. Župan Dušan Strnad uspeh prostovoljstva občine Ivančna Gorica vidi tudi v tem, da je skoraj polovica občank in občanov vključenih v prostovoljna društva, s pomočjo katerih je družabno življenje bogato in ponuja številne priložnosti za preživljanje prostega časa, medsebojno pomoč in solidarnost.

Ob prejetem nazivu Prostovoljstvu prijazna občina se župan Dušan Strnad zahvaljuje vsem prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam v občini ter dodaja, da je to priznanje predvsem priznanje njim. Teden prostovoljstva se nadaljuje že na Veseli dan prostovoljstva, 20. maja 2021. Ta dan bodo občani lahko prejeli časopis Skozinskoz filantrop, ki ga bodo po 10. uri v centru Ivančne Gorice delili prostovoljci. V njem bodo objavljene prostovoljske zgodbe, izkušnje prostovoljcev in prostovoljk, različna področja prostovoljstva ter prostovoljske organizacije.

Vir: Občina Ivančna Gorica

Sorodno

Zadnji prispevki

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

Nove obdavčitve: Za vrtno uto ali rastlinjak boste mogli plačati komunalni prispevek

Vlada Roberta Goloba oziroma ministrstvo za naravne vire in...

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...