Obveščevalci: Mošeje so zbirališče skrajnežev. Nemci jih nadzorujejo kar 90

Datum:

Vodja nemške obveščevalne službe Hans-Georg Maassen je medijem potrdil, da zaradi groženj Islamske države nadzorujejo 90 mošej po državi. “Skrbi nas, da bomo morali biti pozorni tudi na številne druge islamistične organizacije,” je dejal v intervjuju za televizijo ARD.

Maassen je pojasnil, da so te mošeje mnogokrat zbirališča skrajnežev, kjer je slišati sovražni govor v arabščini, prav tako pa udeležence obredov spodbujajo k džihadu. Ob tem je poudaril, da z odločitvijo o nadzoru teh prostorov muslimanov ne mečejo v isti koš, poroča Deutsche Welle. Cerkve oziroma sveti kraji naj bi bili namenjeni zbiranju, obredom in molitvi, a so v primeru mošej lahko vse prej kot to.

V boju proti terorizmu računajo tudi na podporo nemških muslimanov
Vodja obveščevalne službe je bil kritičen tudi do nedavne razsodbe nemškega zveznega ustavnega sodišča, ki je sklenilo, da je nemški protiterorističen zakon, ki so ga sprejeli leta 2009, protiustaven in krši pravico do zasebnosti.

“V Nemčiji potrebujemo protiteroristično koalicijo, ki se bo borila proti ekstremizmu. Za to potrebujemo tudi sodelovanje nemških muslimanov,” je poudaril Maassen. Še posebej so pozorni na delovanje Islamske države, saj po njegovem terorizem v Nemčiji brez IS in Al Kaide ni mogoč. Na ta način poskušajo preventivno delovati v boju proti morebitnim novim napadom, ki bi se lahko zgodili v Nemčiji

N. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...