Odlazkov izbor Slovenke leta je pljunek v obraz vsem garaškim ženskam, ki so svoje srce pustile na terenu!

Datum:

Revija Jana v lasti Odlazkovega medijskega imperija je za Slovenko leta izbrala Niko Kovač. Slovenija je bila priča že marsikateremu udrihanju čez Slovenijo in slovenski narod na takšen ali drugačen način, vendar je to nekako kaplja čez rob, saj gre za očitno posmehovanje vsem Slovenkam, ki so v zadnjih dveh letih na svojih plečih nosile zdravje vseh slovenskih državljanov in državljank ali pa na drugačen način vložile svoje življenje z namenom izboljšanja stanja v Sloveniji. Imenovanje Slovenke leta je sprožilo buren odziv tudi na družbenih omrežjih, saj predstavlja “klofuto” vsem delovnim in marljivim ženskam, veliko zaslužnejšim in sposobnejšim od Nike Kovač.

Nika Kovač, del privilegirane elite, oseba, ki prihaja iz velike politično-medijske družine in ji je bila streha nad glavo položena v zibko, s tem pa tudi vsi ostali privilegiji, ki jih večina mladih v Sloveniji nima, je dobila naziv Slovenke leta, ker naj bi se “borila proti neenakosti in za pravice najšibkejših”. Naj opomnimo, da je direktorica Inštituta 8. marec, nevladne organizacije, glede na pretekle dogodke pa je njen edini namen obstoja protivladni aktivizem – dokler je na oblasti Janševa vlada.

Ob njej je bila nominirana olimpijska prvakinja
Pri podelitvi nagrad Slovenska leta je povsem očitno, da je šlo za politično odločitev z izbiro nekoga, za katerega leva omrežja računajo, da ima političen kapital. Nika Kovač sicer v življenju ni naredila nič omembe vrednega, da bi si prislužila ta naziv, proti športnicam, podjetnicam, medicinskim sestram in drugim izjemnim ženskam pa so njene pretekle zasluge nikakršne. Zato je še toliko bolj težko verjeti, da je ob eni od nominirank, Janji Garnbret, ki je tako mlada s svojim trdim delom in disciplino poskrbela za svetovni slovenski ugled s tem, ko je lani domov iz Tokia prinesla zlato olimpijsko medaljo, naziv Slovenke leta dobil nekdo, ki se od vsega začetka posmehuje Slovenkam in Slovencem.

Janja Garnbret  (Foto: Epa)

Tudi Katarina Kresal je bila Slovenka leta, ko je bilo to potrebno
Da ima izbor Kovačeve politično agendo, pove zgodba o nekdanji zvezdnici levice Katarini Kresal. Ta je leta 2009 ravno tako prejela ta “laskavi” naziv Slovenke leta. Spomnimo, da so zanjo imela omrežja velike načrte, tudi za predsednico države, vendar so jo potopile afere Baričevič in najem stavbe NPU na Dimičevi cesti. Poleg tega so mediji ugotovili, da se je njen partner in odvetnik Miro Senica utapljal v dolgovih, ona pa je bila zgolj njegova lutka, da si kapitalsko opomore.

Foto: Twitter

Odločitev Jane je sprožila buren odziv v bran marljivim in delovnim ženskam
Ne glede na izbor tranzicijskega Odlazkovega medija pa obstajajo ljudje, ki so prepoznali vse dobro, storjeno s strani ostalih garaških žensk, pozitivne odzive pa so delili tudi na družbenih omrežji. “Mislim, da bi morali Slovenci spontano stopiti skupaj in se jim zahvaliti tudi s podelitvijo posebnega naziva najbolj plemenite leta 2020 in 2021“, je bil eden od zapisov na družbenem omrežju Twitter.

Levici zmanjkuje idej
Levici počasi zmanjkuje idej, kako bi manipulirala z ljudmi. Vemo, da je v preteklosti s svojimi potezami, besedami in dejanji udrihala po Sloveniji in slovenskem narodu, vendar je tole pika na i. Pika na i levičarskemu teptanju po Sloveniji in posmehovanju vsem Slovenkam in njihovim družinam, ki so v zadnjih dveh letih na terenu dobesedno pustile srce in telo. Govorim o dveh letih življenja, ki so ga bodisi medicinske sestre bodisi zdravnice in ostale predstavnice zdravstvenega osebja dobesedno preživele na delovnem mestu, kjer so v večini primerov zaradi pomanjkanja zdravstvenega osebja in prevelikega števila pacientov v času porasta okužb morale delati za dva ali celo tri, da ne govorimo o urah, ki so jih preživele s pacienti namesto s svojimi družinami, da bi zagotovile najboljšo oskrbo za tiste nemočne. TO je sočutje, ki ga je bila Slovenija deležna s strani marljivega zdravstvenega osebja, TO je skrb za šibkejše, ki ni le napisana na papirju ali na družbenih omrežjih, ampak se dejansko izvaja vsakodnevno.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Streljanje v romskem naselju in kamenjanje policistov – Olaj: To je posledica neukrepanja vlade

"Odsotnost pripravljenosti vlade za sistemsko ureditev romske problematike se...

Soteska Vintgar v petek odpira svoja vrata

Soteska Vintgar, ena najprepoznavnejših in obiskanih naravnih vrednot v...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Prihaja izrazita hladna fronta in sneg do 700 metrov nadmorske višine

V torek nas bo prešla izrazita hladna fronta. Dež...