Odprli prvo jeseniško ferato

Datum:

Plezanje postaja vse bolj priljubljena oblika rekreacije, tako na umetnih stenah, kot tudi v naravi. Zato je vsaka nova ferata, ki omogoča tovrstno rekreacijo, izziv za plezalce. Eno takšnih so včeraj uradno odprli na Jesenicah in jo poimenovali po tamkajšnjem potoku, ferata Dobršnik.

Soteska Dobršnik poteka v idiličnem okolju, kjer uporabniki najdejo tudi 8 slapov, višina najvišjega znaša kar 22 metrov. Višina ferate znaša 270 metrov, dolžina pa 1000 metrov. Za dostop od urejenega parkirišča do začetka ferate je potrebnih približno 15 minut, samo plezanje po njej pa traja okrog uro in 15 minut. Od 31. oktobra do 1. aprila bo ferata zaprta.

Ker struga potoka Dobršnik poteka delno po jeseniški, delno po kranjskogorski občini, sta novo pridobitev uradno odprla ter se po njej tudi povzpela župana obeh občin. Uporaba ferate je možna le z uporabo ustrezne opreme, ki mora obsegati čelado, samovarovalni komplet, primerno obutev in oblačila. Nekaj kompletov samovarovalne opreme je po predhodnem dogovoru oziroma rezervaciji za izposojo na voljo tudi v bližnji piceriji Trucker.

Gorenjski utrip

Sorodno

Zadnji prispevki

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...

[Izjava dneva] Ustavni sodnik ima lahko d. o. o., NVO, ne sme pa imeti s. p.?

"Mislim, da bi bilo absurdno trditi, da ima lahko...