Odziv predsednika vlade na poročilo računskega sodišča: Učinkovit je bil Šarec, ki je podaril maske in pustil prazna skladišča, učinkovit je bil Vesel z milijonom evrov postranskega zaslužka!

Datum:

Ko v izrednih kaotičnih razmerah poskrbiš za nabavo in rešiš na stotine življenj – nisi učinkovit. Učinkovit je Marjan Šarec, ki je dal maske na Kitajsko in pustil prazna skladišča. Pa Vesel je tudi “učinkovit”, saj je nepridobitno pokasiral 1 mio €“, se je na poročilo računskega sodišča odzval predsednik vlade Janez Janša. 

Računsko sodišče, je po štirih mesecih le izdalo poročilo, ki smo ga nestrpno pričakovali. Po večmesečnem zavlačevanju bi lahko sklepali, da poročilo za vlado ne bo obremenjujoče. Nezakonitosti niso ugotovili, spoznali pa so, da je bila vlada v nabavi neučinkovita. Na podlagi česa? So zajeli vse parametre, ki so bili na delu, v času, ko je bilo treba nujno “zrihtati opremo”? Seveda niso.

Tresla se je gora…Nekako tako bi lahko zaključili, potem ko smo le dobili poročilo Računskega sodišča o delovanju vlade pri nabavi zaščitne opreme. Spomnimo, decembra, ko je bila še aktualna konstruktivna nezaupnica, se je Veselu neverjetno mudilo, saj se je izkazalo, da poročilo ne bo obremenjujoče. Pa smo lahko še počakali skoraj štiri mesece. Računsko sodišče, ki je zaradi afer Tomaža Vesela s FIFO tako izgubilo velik del verodostojnosti, je spoznalo, da vlada ni ravnala nezakonito, je pa ravnala neučinkovito. Sredi epidemije, kaosa na svetovnih trgih, ste vi, iz svojih foteljev – ugotovili, da je bila vlada neučinkovita?

Elita prvorazrednih si lahko privošči vse – tudi prazna skladišča in postranski milijon evrov
Predsednik vlade, Janez Janša, se je na novico STA in na poročilo Računskega sodišča upravičeno in utemeljeno odzval. Zapisal je, da “ko v izrednih kaotičnih razmerah poskrbiš za nabavo in rešiš na stotine življenj – nisi učinkovit.” Učinkovit je bil torej Marjan Šarec, ki je podaril maske na Kitajsko in pustil prazna skladišča. Pa Tomaž Vesel, predsednik Računskega sodišča, je tudi “učinkovit”, saj je nepridobitno pokasira milijon evrov. “Ko si predsednik računskega sodišča, ki zaradi nezdružljivosti preganja župane za zneske nekaj 100 evrov, ob strani priskrbi še milijonček za jahtico in vilo, besede UČINKOVITOST, pa tudi ZAKONITOST, dobijo povsem drug pomen. Kar si lahko privošči lažna elita prvorazrednih, je namreč po njihovo izven nadzora,” je zapisal premier Janša.

Računsko sodišče je torej izdalo poročilo, ki ne inkriminira vlade, razen če je kdo pripravljen “iz fotelja trditi, da bi boljše v še nevidenih okoliščinah“. V zadnjih mesecih je računsko sodišče izgubilo velik del verodostojnosti, čeprav gre za pomembno institucijo. Vse zaradi Vesela, ki je sporen, ker je očitno protivladno usmerjen. Še zdaj ne vemo, ali je njegovo delo za Fifo zakonito, Vesel pa je vprašljiv tudi zato, ker je v času rušenja vlade s strani opozicije, priganjal sodelavce, da bi poročilo čim prej prišlo na dan. No po štirih mesecih se je izkazalo, da poročilo vlade ne obremenjuje. Precej jasen dokaz sprenevedanja in politične opredeljenosti.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...