[Vredno branja] Izšla je nova knjižna uspešnica o volilnih prevarah levice

Pri Založbi Nova obzorja je izšel slovenski prevod knjige Alejandra Peñe Escluse Volilne prevare Foruma São Paulo, ki je nadaljevanje uspešnice Forum São Paulo in kulturna vojna.

Venezuelski politik in pisatelj Alejandro Peña Esclusa je slovenskim bralcem najbolj znan kot avtor konservativne knjižne uspešnice Forum São Paulo in kulturna vojna. Sedaj pa Založbi Nova obzorja izdaja tudi prevod nadaljevanja te knjige z naslovom Volilne prevare Foruma São Paulo. Če se v prvi knjigi avtor posveča predvsem ideološkim vidikom tega latinskoameriškega komunističnega foruma, ki je s taktikami kulturnega marksizma pa tudi s preprodajo mamil in s kriminalom v tem delu sveta vzpostavil močno levičarsko trdnjavo, se v drugi knjigi posveča bolj praktičnim primerom mahinacij in prevar socialistov, s pomočjo katerih vzdržujejo svojo oblast in zmagujejo na volitvah. Zaradi globalne grožnje, ki jo danes predstavlja kulturni marksizem in zaradi podobnih taktik med različnimi levičarskimi strankami v različnih delih sveta ostajata obe knjigi pomembni in aktualni tudi za slovenske bralce. V delih Escluse je namreč opaziti osupljivo podobnost med južnoameriškimi in evropskimi, tudi slovenskimi, levičarji.

Prevaranti 21. stoletja
Za Volilne prevare Foruma São Paulo je spremno besedo prispeval evropski poslanec Milan Zver z naslovom Kako narediti demokracijo nebebavo. Zver tako oriše bralcu delovanje avtorja Alejandra Peñe Escluse ter se tudi sam posveti glavnemu vprašanju kjige, namreč temu, kako levičarji ugrabljajo demokracijo in demokratične ustanove, da bi se zavihteli na oblast in tam tudi ostali. Preden se lotimo uvoda in prvega poglavja samega avtorja sledi še predgovor nekdanjega kolumbijskega predsednika Andrésa Pastrane Aranga, ki svari, da je v Latinski Ameriki demokracija »na robu izginotja«. Razlog za to so ravno volilne prevare pripadnikov omenjenega foruma, ki jih med drugim Arango označi za razvratneže in prekupčevalce z mamili. Zatem sledi še uvod avtorja in prva poglavja knjige, ki razkrivajo odgovore na že v predgovorih načeta vprašanja. Kot Esclusa razloži in tudi nazorno pokaže, je prevara Foruma São Paula za Latinsko Ameriko največja prevara 21. stoletja. Opozarja, da so se v tej goljufiji “posamezniki, ki niso zmagovalci volitev“, oklicali za vodje držav in si uzurpirali predsedniške pristojnosti. Gre za prevaro, katere žrtev ni le posameznik ali skupina ljudi, temveč celoten narod.

Venezuelski politik in pisatelj Alejandro Peña Esclusa je slovenskim bralcem znan kot avtor knjižne uspešnice Forum São Paulo in kulturna vojna. (Foto: Polona Avanzo)

V nadaljevanju se avtor loti konkretnih primerov te prevare, kot so ponarejanje volilnih imenikov, prirejanje anket in zavajanje volivcev, goljufije pri elektronskem glasovanju, pa tudi grožnje volivcem. Tako na primer Esclusa piše, da »sistem elektronskega glasovanja ne le ne zmanjšuje možnosti prevare, ampak jo poenostavi, zniža njene stroške in omogoča njeno izvedbo na enem mestu«, ali da so prirejene ankete »ključni del napredne volilne prevare. Kajti če prebivalstvo že vnaprej uspeš prepričati, da je določeni kandidat favorit za zmago, potem ob objavi izidov v te kljub izvedeni prevari ne bo dvomilo«.  V nadaljnjih poglavjih avtor opiše tudi potek ključnih dogodkov, kot je bil referendum o odpoklicu Huga Chaveza v Venezueli leta 2004, ki ga avtor označi za prevaro vseh prevar, saj naj bi bilo na samem referendumu prišlo do številnih »nepravilnosti«. Drugi izmed dogodkov, ki se jim posveti, je pobeg predsednika Eva Moralesa iz Bolivije leta 2018. Se pa v svoji knjigi posveti tudi drugim dogodkom in primerom prevar in laži, ki so značilne za levičarske politike v njihovem umazanem boju za oblast.

Knjigo lahko naročite na telefonski številki 080 34 77 ali [email protected], ali kupite v naši knjigarni VSEKNJIGE.SI, BTC Ljubljana, Hala A, Vhod A2 od ponedeljka do sobote ob 9.00 do 20.00 ure.

M. B.