Okoljevarstveniki, Gretini sledilci in podnebni alarmisti v šoku: Švica bo prepovedala uporabo električnih avtomobilov, če bo prišlo do pomanjkanja elektrike

Datum:

Lastniki Tesla, Volt in drugih električnih avtomobilov v Švici se lahko kmalu znajdejo na avtobusih in vlakih, ker svojih “zelenih avtomobilov” ne bodo smeli več uporabljati. Tamkajšnja vlada namreč razmišlja, da bo prepovedala uporabo električnih vozil, če bo prišlo do pomanjkanja elektrike. Leto 2022 bo torej za podnebne alarmiste in katastrofike še slabše, kot je sprva kazalo.

                   

Švica je postala in ostala bogata država zaradi racionalnega obnašanja in ker ni oponašala slabih praks preostalega sveta. V tej državi se oblast boji ljudstva, zato tamkajšnje vitke vlade, ki potrošijo enega najmanjših delov BDP za javne in državne storitve in delovanje, zelo previdno sprejemajo zakonodajo, predvsem pa upoštevajo rezultate številnih referendumov. Medtem ko se vsa Evropa boji muslimanov in islama, so Švicarji na referendumu podprli prepoved gradnje minaretov, kajti muslimanska arhitektura že ne bo kazila alpske podobe majhne države. Državljani lahko glasujejo tudi o davkih in drugih zadevah, ki zadevajo njihovo denarnico, kar je v marsikateri drugi državi nemogoče, saj je o javnih financah prepovedano glasovanje. Predvsem Švicarji niso nagnjeni k norostim (čeprav se jim vse težje izogibajo) in imajo poseben občutek, kaj je prav in kaj ni. Tako zdaj razmišljajo, da bi zaradi pomanjkanja električne energije, s čimer se soočajo tudi oni, delno prepovedali uporabo električnih avtomobilov.

Energetske razmere v Švici so skrb vzbujajoče, poroča časnik 20 Minuten. Vlada je pripravila vrste ukrepov in začasnih prepovedi: od največje dovoljene hitrosti na avtocesti do 100 kilometrov na uro prek skrajšanja delovnega časa za eno uro na dan do prepovedi reklamnih zaslonov na izložbah. V to je vključena tudi prepoved uporabe električnih avtomobilov za “nebistvene namene”.

“Zasebna uporaba električnih avtomobilov je dovoljena le za najnujnejša potovanja (na primer nakupovanje, obisk zdravnika, obiskovanje obisk sodišč),” pravi vlada o tej omejitvi. Zdi se, da švicarska vlada upa, da ji bodo takšni ukrepi omogočili, da se izogne odklopu nekaterih odjemalcev od njihove oskrbe z električno energijo, če bi prišlo do hudega pomanjkanja elektrike.

Kavarna Hayek

Sorodno

Zadnji prispevki

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...

Zelenski: “Mirovnega vrha bi se morala udeležiti tudi Rusija”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v okviru priprave drugega...