Orban v Italiji: Levičarji želijo z migracijami čimprej ustvariti dobo “po-krščanstvu”

Datum:

Prejšnjo soboto je v Rimu potekal sestanek nacionalno-konservativne stranke Bratje Italije (FdI) na kateri je spregovoril tudi predsednik madžarske vlade Viktor Orban. “Madžarska je v zadnjih letih postavila jasen politični in državni model- zgraditi krščansko demokratično državo, ta model deluje in je uspešen”, je dodal. “Politični uspeh je očiten, madžarsko vladno zavezništvo je z dvotretjinsko večino zmagalo na treh zaporednih volitvah, prav tako pa je prišlo do gospodarskih dosežkov”.

Povedal je, da model temelji na treh stebrih: družina, narod in krščanska svoboda. Temelj tega modela je nova krščanska ustava, sprejeta leta 2011, je dodal. Poudaril je, da je družina skupnost moškega in ženske in dodal, da ima vsak otrok pravico do očeta in matere. Podpira korake, ki jih je Madžarska vlada naredila, da bi podprla takšne družine, a vseeno pravi, da se rodi premalo otrok. “Če ne storimo nekaj, da bi se zoperstavili negativnemu demografskemu trendu, se to ne bo nikoli spremenilo”.

O migrantih je Orban dejal, da lahko le v državi odločajo, “kdo lahko ostane na območju naše države. Povsod drugod po svetu branijo svoj narod, le v Evropi ne, in to je treba spremeniti”, je dodal. Pojasnil je še, da je krščanska svoboda pravica braniti svoj krščanski načina življenja in dodal, da želi tudi nova predsednice Evropske komisije vzpostaviti nov resor za obrambo evropskega načina življenja.

Madžarska bo pomagala Italiji le, če se bo ta zavezala, da bo varovala svoje meje
Zaveda se, da je v manjšini v evropski politični eliti, vendar v večini med narodi in ljudmi. “Naša opozicija je velika, bogata, močna in dobro organizirana, zato se moramo boriti v nepravičnem in težkem boju za tisto, kar je prav” je v govoru povedal in dodal, da je Madžarska je pripravljena pomagati Italiji na področju kjer lahko a le če se bo država končno zavezala varovati svoje meje. “Pomagali bomo tudi vrniti migrante od koder so prišli.” Odzval se je tudi italijanskemu premierju Giuseppeu Conteju, ki je že pred tem na dogodku dejal, da višegrajska skupina – Madžarska, Češka, Poljska in Slovaška – ni pomagala Italiji na področju migracijske politike, na kar pa je odgovoril, da jim ne morejo pomagati, če oni pomagajo migrantom v svojo državo.

Ilegalni migranti, ki jih je v Italijo pripeljala NVO Mediterranea Saving Humans’ Alex (foto: EPA)

Dejal je, da številni zahodnoevropski voditelji verjamejo, da bo z migranti, ki so imajo drugačno tradicijo od kristjanov, družba postala mešanica in s tem kakovostnejša družba. Srednja Evropa pa ne razmišlja v tej smeri, ker veri ne bosta živeli skupaj, ampak narazen. Evropska enotnost je pred velikim preizkusom, katerega vzrok je migracija. So države, v katerih so migracije uspešne, del njihovega prebivalstva pa več ne pripada krščanski kulturi. V drugih evropskih državah, med njimi tudi Madžarska, pa ni muslimanskih migrantov, si tudi prizadevajo, da takšne dileme o sobivanju nikoli niti ne bo. “Vsi imajo pravico, da se odločijo, s kom želijo živeti skupaj in če se odločijo, da ne želijo živeti v večkulturni družbi, imajo v demokraciji tudi to pravico”, je dejal Orbán, poroča Daily news Hungary.

Levičarji želijo čimprej ustvariti dobo “po-krščanstvu”
Poudaril je še, da je jasno, da devet od desetih migrantov niso begunci, ampak ekonomski migranti. Toda levičarji želijo, da se v Evropi odstrani krščanski način življenja in prestopi v obdobje “Po-krščanstvu”, je dodal. “Za levičarje so migranti izjemnega pomena, saj želijo še več volivcev. Menijo namreč, da migranti ne bodo nikoli podpirali politike, ki temeljijo na krščanstvu, kar bo zmanjšalo ali celo odpravilo možnost, da krščanska politika dobi večino v Evropi”, je razložil.

Na koncu je še dejal, da se je vredno spomniti, da je bilo to, kar je bilo v Evropi ustvarjeno, način življenja, v katerem ljudje delajo zase, za dobro svoje države in za Božjo slavo.

Lana Božič

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...