“Organizator ni znan” ker levičarji poznajo samo pravice, odgovornosti pa se ogibajo

Datum:

Vsakotedenski nezakoniti petkovi protesti razgaljajo, kaj vse si lahko dovoli tranzicijsko omrežje v Sloveniji. Pri tem jim pomagajo izbrane nevladne organizacije,  del sindikatov, akademikov in kulturnikov. Vsem je skupno le to, da so zaradi velike sovražnosti in ideoloških razlik pripravljeni narediti vse, da sedanja vlada pade.

                   

To se je lepo pokazalo na zadnjem petkovem nezakonitem protestu. Sami od sebe so prostovoljno sredi belega dne v Ljubljani zasedli krožišče med Gosposvetsko, Celovško in Tivolsko cesto, da so lahko uprizorili še en politično motiviran šov. Vse to lahko počnejo brez problema, saj njihovo početje brez kritične distance promovirajo večinski mediji v Sloveniji.

Lahko se samo vprašamo, kaj bi se zgodilo, če bi se v tistem trenutku pojavilo rešilno, gasilsko ali policijsko vozilo na nujni vožnji. Tudi vsi ostali udeleženci v prometu so bili prisiljeni spremljati maškarado političnih sužnjev tranzicijske levice. Težava je toliko večja, ker že od začetka protestov, shodi niso zakoniti in prijavljeni na upravno enoto.

Kdaj bodo Jaša Jenull, Tea Jarc, Nika Kovač in ostali politični sužnji tranzicijske levice prevzeli odgovornost kot organizatorji?
Največje žrtve petkovih protestov so prav policisti, ki morajo po službeni dolžnosti varovati udeležence. Za nagrado so, ker petkove popoldneve namesto doma z družino preživljajo na protestih, večkrat žrtve grobih in neokusnih žaljivk. Vse to morajo prenašati mirno, ne glede na to, da niso popolnoma nič krivi.

Na to je v enem izmed svojih komentarjev na omrežju Twiter opozoril znan politični analitik, sedaj tudi pogodbeni sodelavec Ministrstva za gospodarstvo in tehnološki razvoj, Miloš Čirič. Izpostavil je, da je tudi sam imel težave zaradi zavzetja enega najbolj prometnih križišč v Ljubljani. “Namesto, da bi se opravičili in drugič izbrali kaj manj motečega, mi govorijo, da je to demokracija,” je kritičen do petkovega zavzetja omenjenega križišča kritičen Čirič. Prav dejanja neimenovanih vodij protestov kažejo, da nimajo pojma, kaj je to demokracija. “To je točno to, kar očitajo drugim: nesočutje in neupoštevanje drugih,” zaključi Čirič.

Predstavljajte si, da bi si to privoščil Aleš Primc, ko se je zavzemal za nesprejetje družinskega zakonika. A v Sloveniji je žal tako; če si antijanšist, lahko počneš vse. To je dokazala tudi nacionalna televizija, ko je promovirala Anisa Ličino, osebo s sumljivo kriminalno preteklostjo. Prav to je bistvena težava.

Namesto, da bi se t. i, levi politični pol organiziral in poskusil prepričati čim več volivcev za naslednje volitve, se raje gredo socialistično revolucijo na slovenskih tleh. Lakaji krvavega tranzicijskega omrežja, Jaša Jenull, Tea Jarc, Nika Kovač, Oto Luthar, Zlatan Čordić, Anis Ličina, Branimir Štrukelj in Lidija Jerkič pa nimajo niti toliko poguma, da bi se eden od njih razglasil za organizatorja protestov. Tako žal je, če si levičar, ti je dovoljeno vse.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...