Home Sproščeno Intimno Osem prednosti majhnih prsi

Osem prednosti majhnih prsi

1
Osem prednosti majhnih prsi
Foto: iStock

Majhne ali velike prsi? Nekaterim je vseeno, tisti malo bolj modri pa bodo rekli, da je pomembno le, da so zdrave. Če pa smo že ravno pri zdravju – ste vedeli, da imajo ženske z manjšimi prsmi tudi manj zdravstvenih težav? Preverite, kaj vse so še prednosti majhnih prsi. Ne samo za ženske, tudi za moške.

Namesto da bi sprejele svoje prsi takšne, kot so, se veliko žensk, slavnih in neslavnih, odloča za operacijo in povečanje prsi. Morda so komu večje prsi res bolj privlačne, a številni niti ne vedo, da imajo tudi majhne prsi svoje prednosti.

Večji užitek v postelji
Čeprav tega nihče ne izpostavlja, saj v različnih revijah in filmih za odrasle prevladujejo velike prsi, imajo majhne prsi prevzaprav prednost v spolnem življenju. Raziskava, ki jo navaja medij 24sata, je namreč pokazala, da so velike prsi 24 odstotkov manj občutljive in posledično nudijo manjši užitek kot majhne prsi. Ker imajo manj mastnega tkiva, so dotiki intenzivnejši. Prav tako ženske z manjšimi prsi pogosteje doživijo orgazem.

Mladosten izgled
Majhne prsi se povezujejo z mladostjo, saj so nekaj običajnega predvsem v najstniški dobi. Ženske z majhnimi prsmi tako izgledajo mlajše.

Gravitacija ni sovražnik
Z leti se prsi povesijo. Proti popku se lahko spustijo tudi do 13 centimetrov. To pomeni, da se ženske z majhnimi prsmi lahko tudi pri 50-ih sončijo zgoraj brez, medtem ko imajo tiste z večjimi prsmi nekoliko več težav. Manjše so prsi, lažje jih mišice zadržujejo na »primerni« višini.

Lažja izbira oblačil
Globok dekolte z velikimi prsi pogosto izgleda preveč napadalno, lahko celo vulgarno, medtem ko pri majhnih izgleda bolj sofisticirano. Ženske z majhnimi prsmi tudi lažje oblečejo obleko ali majico z odprtim hrbtom, saj ne potrebujejo modrčka.

Odbijanje seksističnih moških
Moški, ki jim je glavni kriterij, da je ženska privlačna – tudi tako, da ima velike prsi, so plitkega značaja (brez globlje vrednosti). To dokazuje tudi znanost.

Lepša drža
Večje prsi predstavljajo tudi večje breme, ki ga mora ženska nositi. Tudi zato ženske z večjimi prsmi, predvsem v najstniških letih, hitreje razvijejo bolj sključeno držo. Prav tako se pogosteje srečujejo z bolečinami v hrbtu. Prav zdravstvene težave so pogosto razlog, da se ženske odločijo za zmanjšanje prsi.

Manj zdravstvenih težav
Številne študije potrjujejo, da ženske z manjšim oprsjem hitreje opazijo spremembe in zato tudi hitreje obiščejo zdravnika ter posledično prej prejmejo pomoč v primeru bolezni.

Lažja telovadba
Med telovadbo se prsi intenzivno premikajo. Za ženske z večjim oprsjem so lahko bolj neprijetne tiste vaje, ki vključujejo ležanje na hrbtu. Pri večjih prsih pogosteje pride do bolečine, nekaterim pa pri tem ne pomagajo niti posebno oblikovani športni modrčki.

B. O.