Otroci z okupiranih območij Ukrajine so bili poslani na vojaško usposabljanje v Čečeniji

Datum:

Po navedbah ruskih uradnikov so bili otroci z okupiranih območij Ukrajine novembra odpeljani v taborišče v Čečeniji na “vojaško-domoljubno” usposabljanje. Otroci so bili označeni kot “socialno težavni” in določeni za “prevzgojo”.

                   

Ruspetsnaz, čečenska akademija za specialne enote, je tista, ki je objavila posnetke ukrajinskih otrok, ki so prisiljeno določeni za usposabljanje. To je 45 otrok z okupiranih regij Lugansk in Doneck. “Otroci s teh območij so zelo pomembni za nas, ker trenutno ni nobenih izobraževalnih ustanov ali socialnih institucij v teh regijah,” je priznala Maria Lvova-Belova, ruska komisarka za spoštovanje pravic otrok.

Maria Lvova-Belova pravi, da je zanje pomembno ukvarjanje s temi ukrajinskimi otroki, ki so na usposabljanju, in da z njimi nadaljujejo delo tudi v prihodnje. Ruska komisarka se je znašla na ameriški listi tistih, ki so v luči vojne v Ukrajini sankcionirani, saj je ta omogočila deportacijo več tisoč ukrajinskih otrok v Rusijo. Prav tako je omogočila prisilne posvojitve in prevzgojo.

Foto: posnetek zaslona YouTube Radio Free Europe

Sorodno

Zadnji prispevki

Sukičeva vrača udarec: Kordiša je označila za kanibala v lastnih vrstah!

Dobrodošli v bizarnem svetu Levice. V svetu, v katerem...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Jedrska renesansa v svetu, Slovenija pa jo sabotira

Jedrska energija se na svetovnem nivoju vrača kot način...

Velika zmaga SDS; vladajoča koalicija doživela poraz

Za nami so evropske volitve, ki so pozitivno prevetrile...