Otroci z okupiranih območij Ukrajine so bili poslani na vojaško usposabljanje v Čečeniji

Datum:

Po navedbah ruskih uradnikov so bili otroci z okupiranih območij Ukrajine novembra odpeljani v taborišče v Čečeniji na “vojaško-domoljubno” usposabljanje. Otroci so bili označeni kot “socialno težavni” in določeni za “prevzgojo”.

Ruspetsnaz, čečenska akademija za specialne enote, je tista, ki je objavila posnetke ukrajinskih otrok, ki so prisiljeno določeni za usposabljanje. To je 45 otrok z okupiranih regij Lugansk in Doneck. “Otroci s teh območij so zelo pomembni za nas, ker trenutno ni nobenih izobraževalnih ustanov ali socialnih institucij v teh regijah,” je priznala Maria Lvova-Belova, ruska komisarka za spoštovanje pravic otrok.

Maria Lvova-Belova pravi, da je zanje pomembno ukvarjanje s temi ukrajinskimi otroki, ki so na usposabljanju, in da z njimi nadaljujejo delo tudi v prihodnje. Ruska komisarka se je znašla na ameriški listi tistih, ki so v luči vojne v Ukrajini sankcionirani, saj je ta omogočila deportacijo več tisoč ukrajinskih otrok v Rusijo. Prav tako je omogočila prisilne posvojitve in prevzgojo.

Foto: posnetek zaslona YouTube Radio Free Europe

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...