[Video] Visoki novogoriški policist ob zmagi Gibanja Svoboda od veselja kar streljal!

Datum:

Lokalne slovenske policijske postaje so bile od nekdaj časovni stroj, kjer je bilo videti, da se je čas ustavil v letu 1975. Na stenah visijo slike diktatorja Tita, posamezni starejši policisti na vodilnih položajih pa se z nostalgijo spominjajo dni, ko so bili del komunistične različice iranske revolucionarne garde. Zato ni čudno, da takšno okolje včasih proizvede zelo zanimive može postave – eden takšnih je tudi Dušan Djogić, pomočnik komandirja policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica. Kot so razkrili dobri ljudje tvitosfere, gre za radikalca, ki se po svoji skrajnosti lahko primerja kvečjemu s kakšnim Borisom Vasevom, novinarjem RTV-jevega spletnega portala MMC.

A medtem ko je za širšo družbo manj nevarno, če Boris Vasev piše PR sporočila palestinske teroristične skupine Hamas, je veliko bolj zaskrbljujoče, če imamo na visokih položajih jedrnega organa pregona človeka, ki bivšega predsednika vlade ozmerja za “firerja”, hkrati pa na družbena omrežja pošilja sporočila, ki so zanimiva mešanica žalitev do desnih volivcev, mizoginije, šovinizma in splošne vulgarnosti, kot so:

Image

Dušan Djogić, sicer tudi strasten bodybuilder, je zaposlen v enoti, v kateri policisti preprečujejo in odkrivajo čezmejno kriminaliteto, odkrivajo kršitve nedovoljenega prehajanja državne meje in nezakonitega prebivanja tujcev v Sloveniji, odkrivajo prepovedane droge, orožje, eksplozivne snovi, odkrivajo ponarejene in prenarejene dokumente, ukradena vozila in druge naloge. Z delom so začeli takoj ob vstopu Slovenije v schengensko območje decembra 2007, poroča portal Primorska24.

Gre pa za policista, ki je poleg svojega očitnega odpora do desničarjev in bivšega premierja tudi strasten podpornik trenutnega predsednika vlade Roberta Goloba.

Foto: zajem zaslona

Tako strastnega, da je po stari šegi nekaterih južnoslovanskih narodov po zmagi Gibanja Svoboda v zrak izpraznil šaržer neslužbene pištole. Pred strelom je zaklical “za zmago”, video pa objavil na svojem Facebookovem profilu.

Policist, ki se ne drži protokola varnega ravnanja z orožjem
Poleg tega, da gre očitno za politično izjemno opredeljeno osebo (ki bi morala biti vsaj navzven že zaradi poklicnih afiliacij strogo apolitična), je grozljivo, da je policist v trdi temi streljal izven namenskega strelišča in tako resno ogrožal okolico. Krogla iz kratkocevnega orožja potuje s hitrostjo 300 metrov na sekundo in lahko zadane človeka tudi več sto metrov proč ter ga pri tem smrtno rani. Če so bili blizu kakšni nočni sprehajalci, Djogić seveda ni mogel vedeti. Če je že tako ali tako del slovenske tradicije, da so mnogi policisti hkrati levi aktivisti, pa je vendarle še bolj grozljivo, da poklicni policist takole nepazljivo in potencialno smrtonosno uporablja orožje.

Obstaja pa še en pomislek glede njegovega dela – glede na to, da je očitni podpornik nove vlade, ki pa se očitno zavzema za Sorosov koncept odprtih meja – spomnimo se izjave ministrice, da vsak migrant želi le topel dom in za s strokovno javnostjo povsem skregan koncept rušenja ograje sredi novega migrantskega vala. Kako bo lahko človek, ki je del politične opcije “odprtih meja” odkrival nezakonite prehode mej, kar je del njegovih obveznosti? Kako bomo vedeli, ali bo – ko bo naletel na skupino migrantov – policist in jih bo popisal in zadržal, ali pa politični aktivist Gibanja Svobode in jim povedal, kje se je mogoče najbolj elegantno pretihotapiti v Trst in naprej. Smo še presenečeni, da italijanska policija zadnje čase izvaja okrepljen nadzor na državni meji?

Kaj se dogaja v novogoriški policijski upravi?
Spomnimo, da je predsednik vlade Robert Golob pogojeval zaupanje v ministrico Tatjano Bobnar s tem, da se opravijo določene kadrovske menjave na PU Nova Gorica – predvsem ji je med vrsticami ukazal, da je treba zamenjati Evgena Govekarja, direktorja PU Nova Gorica, pod katerega poveljstvo spada tudi prej omenjeni politični aktivist Djogič. Policista, ki bo – kakšno naključje – bdel nad potencialnim postopkom proti Golobu (kot bivšemu predsedniku uprave Gen-I). Očitno je, da bo moral Govekar – preden ga neizbežbno doleti politična kosa – še pošteno čistiti po svoji upravi, saj je očitno, da so na visokih mestih razporejeni sami “svobodni” ljudje.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...