Pacient toži Zdravstveni dom Murska Sobota za 670 tisoč evrov zaradi nepravilnega zdravljenja aken

Datum:

Ali bo moral Zdravstveni dom Murska Sobota plačati rekordno odškodnino v vrednosti 670 tisoč evrov zaradi nepravilnega zdravljenja? Oškodovani pacient D.R. želi od Zdravstvenega doma Murska Sobota iztožiti odškodnino zaradi nepravilnega oziroma malomarnega zdravljenja in pravi, da mu je dermatolog Mišo Radišić, zaposlen v soboškem zdravstvenem domu, predolgo predpisoval tablete za zdravljenje aken. To je pustilo trajne posledice na njegovem telesu in tako sedaj ni več zmožen za delo.

D.R. trdi, da so se mu začele leta 2009 pojavljati posledice nepravilnega zdravljenja, kot so krči, bolečine, nenehna žeja in podobne nevšečnosti. Zaradi nezmožnosti opravljanja dela terja od Zdravstvenega doma Murska Sobota odškodnino v višini 610 tisoč evrov, zaradi izpada dohodka pa še 60 tisoč evrov in plačevanje mesečne rente v višini 1000 evrov od leta 2014 naprej.

Po poročanju spletnega portala Sobotainfo.com zagovornica zdravstvenega doma trdi, da so omenjenega pacienta podučili o vseh procesih zdravljenja. Med drugim se ji zdi tožba soboškega zdravstvenega doma nesmiselna, saj je po njenem mnenju zastarala in predlaga sodišču zavrnitev tožbenega zahtevka.

Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek v zadnjem času ne more mirno spati. Po izgubi tožbe proti Sabini Gutalj ter prihajočem plačilu v vrednosti več kot 150 tisoč evrov se sedaj obeta še tožba pacienta D.R. proti Zdravstvenemu domu Murska Sobota v vrednosti 670 tisoč evrov. (Foto: STA)

Obligacijski zakonik dovoljuje vložitev tožbe do petih let od nastanka škode
Obligacijski zakonik sicer predpisuje triletni zastaralni rok za odškodninske terjatve, odkar je oškodovanec izvedel za škodo in za tistega, ki jo je povzročil, oziroma v vsakem primeru pet let, odkar je škoda nastala. Obe strani pa sta se strinjali in predlagali izvedensko mnenje, ki bo pomembno pri odkritju, kdaj je bila znana škoda, kar bo ključno pri morebitnem zastaranju zadeve.

Celotni članek si lahko preberete TUKAJ.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...