[VIDEO] Kučanova ilegalna trgovina z orožjem

Predsednik SDS Janez Janša je v Hobotnici natančno opisal dogodke izpred šestindvajsetih let, natančneje med 15. in 19. majem, ko se je odvijal najnevarnejši poskus blokiranja slovenske osamosvojitve, to je razorožitev Teritorialne obrambe.

Nedvomno vodilno vlogo je pri tem po besedah predsednika SDS odigral takratni predsednik CK ZKS in predsedstva RS Milan Kučan. Zaradi takratnih dogodkov so v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve pred dnevi vložili tudi kazensko ovadbo zoper Milana Kučana, ki so jo v oddaji tudi podrobneje predstavili: predsednik SDS Janez Janša, predsednik VSO Aleš Hojs in poveljnik brigade MORIS Tone Krkovič.

Zakaj je do agresije na Slovenijo sploh prišlo
“Po 25 letih si je težko predstavljati, da bodo vsi tisti agresorji, od polkovnika Popova pa do množice ovadenih, ki so bili na slovenskih sodiščih, oproščeni. Prav tako si nismo predstavljali, da je na podlagi anonimne ovadbe general Tone Krkovič po dveh letih dosegel, da je ovadba zavrnjena. Pa tudi si nismo predstavljali, da bo general Krkovič hodil na sodišče, ker je izpolnjeval ukaze takratnega notranjega in obrambnega ministra, ki so zahteve in ukaze za upor proti agresorju izdali na podlagi predsedstva – na čelu z Milanom Kučanom,” je dejal Aleš Hojs. Predsedstvo je potrebovalo nekaj časa, da je to vojno stanje tudi potrdilo.Ocenili smo, da v kolikor se razčiščuje neka odgovornost generala Krkoviča in vseh ostalih osamosvojiteljev, je prav, da se razčisti tudi odgovornost – zakaj je do  agresije na Slovenijo sploh prišlo. Po naših ocenah so to ključna dejstva, ki so vzpodbudila Jugoslovansko ljudsko armado, ki si je dovolila napad na Slovenijo,” je dodal predsednik VSO  Aleš Hojs. Takratna Demosova vlada z Lojzetom Peterletom na čelu je prevzela oblast, ko je bila Teritorialna obramba že razorožena.

Na Nova24TV smo sicer Milana Kučana povabili v sredino oddajo, a se, pričakovano, povabilu ni odzval.

Na Novi24TV smo sicer Milana Kučana povabili v sredino oddajo, a se, pričakovano, na povabilo ni odzval.

Jugoslovanska armada pobira orožje teritorialne obrambe
Popoldne, 16. maja 1990, so se na sestanku pri predsedniku skupščine zbrali Janez Janša, Lojze Peterle, Igor Bavčar in Milan Kučan. Na sestanku smo dali skupaj informacije, kaj se dogaja, in vsi smo nekaj vedeli o tem, ker smo izvedeli od delegatov, razen Milana Kučana, ki se je delal, da nič ne ve,” je takratno dogajanje pričel opisovati predsednik SDS. Ker je Demosova vlada formalno prevzela funkcijo naslednji dan, 17. maja, je predsednik SDS kot takratni obrambi minister šele preko službene pošte uradno izvedel, da jugoslovanska armada pobira orožje teritorialne obrambe. Kljub uradni informaciji pa Milan Kučan še vedno ni preklical nezakonitega ukaza. “Če bi Milan Kučan 17. maja zjutraj podpisal zaustavitev oddajanja orožja, potem bi tudi teritorialna obramba zadržala večji del orožja. Tako je pa bila dinamika takšna, da je približno vsako uro v povprečju slovenska teritorialna obramba izgubila tisoč kosov orožja in opreme za tisoč mož, za tisti čas za obrambo Slovenije je vsaka ura odlašanja pomenila, bom rekel, dober bataljon dobro oboroženih vojakov manj,” je v oddaji poudaril predsednik SDS Janez Janša.

"Če Slovenije ne bi razorožili, Slovenija ne bi bila napadena. Tisti, ki so Slovenijo razorožili, tisti, ki so pomagali razorožiti Slovenijo, so krivi za vse smrti, ki so se zgodile leto kasneje v junijski in julijski vojni leta 1991. " je dejal Janez Janša

“Če Slovenije ne bi razorožili, Slovenija ne bi bila napadena. Tisti, ki so Slovenijo razorožili, tisti, ki so pomagali razorožiti Slovenijo, so krivi za vse smrti, ki so se zgodile leto kasneje v junijski in julijski vojni leta 1991.” je dejal Janez Janša

Če Slovenije ne bi razorožili, Slovenija ne bi bila napadena
Tudi naslednji dan, 18. maja, je preteklo veliko ur, preden je prišlo do sklepa predsedstva, da je potrebno razoroževanje takoj zaustaviti. Depeša je bila v Beograd poslana šele ob 19. uri. Razoroževanje je v nekaterih slovenskih mestih trajalo tudi še naslednji dan, to je 19. maja. “Torej v teh treh dneh leta 1990 se je dogajalo nekaj, kar je v temelju ogrozilo projekt slovenske osamosvojitve in poleg tega tudi povzročilo vojno. Če Slovenije ne bi razorožili, Slovenija ne bi bila napadena. Tisti, ki so Slovenijo razorožili, tisti, ki so pomagali razorožiti Slovenijo, so krivi za vse smrti, ki so se zgodile leto kasneje v junijski in julijski vojni leta 1991. Če bi Slovenija lahko poklicala za obrambo 100 tisoč mož, Slovenije nihče ne bi napadel.” je dejal Janez Janša.

Ali je pravni sistem enak za vse
Vojaška organizacija je specifična organizacija, v kateri deluje par elementov v integralu in orožje je eden nosilnih elementov obstoja vojske. Vojska brez orožja propade, ker je nesposobna delovati. “Razorožitev se je zgodila. Razlog spora ni, koliko orožja je ostalo, ampak da se je razorožitev zgodila. Slovenija je bila popolnoma razorožena,” je bil jasen Tone Krkovič poveljnik brigade MORIS. Bivši predsednik Milan Kučan na sklicani konferenci za medije ne govori več o poskusu razoroževanja, ampak je jasno povedal, da je šlo za razorožitev. Zanimivo pa je, da je poudaril, da želi, da se zadeve Krkoviča razčistijo na sodišču. To si želimo z ovadbo zoper njega  tudi mi,” je jasen Aleš Hojs. “Ne razumem pa, kako lahko z ovadbo vršimo pristisk na sodišče? Ali pravni sistem res velja za vse enako?”

 »Ne razumem pa kako lahko z ovadbo vršimo pristisk na sodišče? Ali pravni sistem res velja za vse enako?« .« je jasen predsednik VSO Aleš Hojs.

»Ne razumem pa, kako lahko z ovadbo vršimo pristisk na sodišče? Ali pravni sistem res velja za vse enako?« se sprašuje predsednik VSO Aleš Hojs.

Kučanova kalimerovska drža
Kot je znano, predsednik SDS Janez Janša že dlje časa vabi Milana Kučana, da se pred očmi javnosti soočita glede takratnih dogodkov, saj bi bila ljudem tako resnica o takratnem dogajanju končno predstavljena, medije pa poziva, naj jima to omogočijo.”Izjave, ki smo jih slišali (Kučana o. p. p.), pravzaprav povedo vse. Je neka koncentracija ali pa nek konglomerat zanikanja, sprenevedanja, laganja in delegiranja krivde na druge. Vse to je zapakirano v neko kalimerovsko držo. Ampak za to, da bi se te stvari razčistile, bi gospoda Kučana potrebovali za neko mizo. Gospod Kučan govori stvari, ki eklatantno ne držijo, ki so v nasprotju z zgodovinskimi dejstvi, ki so v nasprotju z dokumenti, ki so javno objavljeni. Ampak v Sloveniji ni novinarja nacionalnega medija, ki bi si upal vztrajati na nekem soočenju, da se te stvari razčistijo. Jaz gospoda Kučana na takšno soočenje vabim že 25 let, pa se je temu vedno izognil in tudi nobenega medijskega pritiska ni bilo v to smer,” je poudaril predsednik SDS. Na Novi24TV smo sicer Milana Kučana povabili v včerajšnjo oddajo, a se, pričakovano, na povabilo ni odzval.

Samostojna Slovenija ni bila nikoli Kučanova intimna opcija
Nikoli zaključena zgodba za Milana Kučana je tudi mati vseh afer ali tako imenovana trgovina z orožjem, ki jo omeni vselej, ko se mu za to ponudi priložnost. Predsednik SDS Janez Janša pa je jasen: “To, da se je Slovenija oboroževala, da je vzpostavila svoj obrambni sistem pred vojno, med vojno in po njej do leta 1994, je za gospoda Kučana ilegalna trgovina z orožjem. Vse, kar sem jaz počel v funkciji sekretarja za obrambo ali pa ministra za obrambo z orožjem, je bila legalna trgovina z orožjem, jaz sem bil zadolžen za to, da nazaj pomagam oboroževati slovensko vojsko, potem ko jo je gospod Kučan pomagal razoroževati.”

"Razlog spora ni koliko orožja je ostalo ampak da se je razorožitev zgodila. Slovenija je bila popolnoma razorožena.« je bil jasen Tone Krkovič poveljnik brigade MORIS

“Razlog spora ni, koliko orožja je ostalo, ampak da se je razorožitev zgodila. Slovenija je bila popolnoma razorožena,« je bil jasen Tone Krkovič – poveljnik brigade MORIS

Koliko strupa je lahko v majhni steklenički
“Kučan – to je človek sprenevedanja. Strup je v majhnih stekleničkah. Njegova izjava za medije je enaka vsem prejšnjim izjavam. On ni nikoli ničesar vedel in nikoli ni ničesar videl. Depala vas je primer njegove šestmesečne »igre«, ki so jo uprizorili njegovi agentje, infiltrirani v naše službe takrat že naše države. O tem obstaja zajetna dokumentacija. Major Mihelič, poveljnik občinskega štaba TO in takratni kapetan Čop, ki je med drugim danes predsednik pokrajinskega odbora Zveze veteranov vojne za Slovenijo, organizacije, ki smo jo mi ustanavljali, danes je popolna asistenca Zveze borcev. Poveljevala sta strukturi, ki sta jo razorožila. Slovenije ni nihče razoroževal, samo ukaz je padel z vrha s soglasjem partijskega vrha, na čelu z Milanom Kučanom,” dodaja poveljnik brigade MORIS Tone Krkovič.

Iz ilegalne trgovine z orožjem je Milan Kučan dobil tudi denar za volilno kampanjo leta 1992
Še več, obstajajo dokumenti, ki jasno kažejo na to, da je bil prav Milan Kučan tisti, ki se je ukvarjal z ilegalno trgovino z orožjem. Kljub temu da po temeljni Ustavni listini iz 25. junija 1991 predsedstva in sveta za ljudsko obrambo ni bilo več potrebno obveščati o nabavi orožja, je Janez Janša to vseeno storil. “Nismo ga pa (Kučana, o. p.) spraševali, ali se Slovenska vojska lahko oborožuje ali ne, ker teh pristojnosti on nikoli ni imel. Kljub temu se je, recimo, dogovarjal z Izetbegovićem, koliko orožja bo slovenska vojska poslala Bosni. K nam so prihajali ljudje iz bosanskega obrambnega ministrstva z navodili, ki jim jih je dal njihov predsednik Izetbegović, dobil pa jih je od Kučana,« je spomnil predsednik SDS in nadaljeval: »Pri ilegalnem orožju na mariborskem letališču je šlo za orožje za eno dobro divizijo oziroma več, kot nam ga je ostalo, ko so nas razorožili leta 90. To je neposredno Kučanovo maslo. Kršene so bile vse konvencije, vsa domača zakonodaja, pa za to ni nihče odgovarjal, ne izvajalci ne tisti, ki so to ukazali, ker je Kučan to na koncu preko slovenskega sodstva in tožilstva vse lepo spravil v zastaranje ali v oprostitev. Torej, bila je ilegalna trgovina, eden od ključnih akterjev te ilegalne trgovine pa je bil Kučan. Obstajajo tudi podatki, koliko denarja je dobil iz tega za volilno kampanjo leta 1992.”

"Torej bila je ilegalna trgovina, eden od ključnih akterjev te ilegalne trgovine pa je bil Kučan. Obstajajo tudi podatki, koliko denarja je dobil iz tega za volilno kampanjo leta 1992.« je dejal predsednik SDS Janez Janša

“Torej bila je ilegalna trgovina, eden od ključnih akterjev te ilegalne trgovine pa je bil Kučan. Obstajajo tudi podatki, koliko denarja je dobil iz tega za volilno kampanjo leta 1992,« je dejal predsednik SDS Janez Janša

Povejte mi, koga se ne sme kritizirati in povem vam, kdo vlada
Ob tem je tudi zanimivo, da je Kučanova ilegalna trgovina z orožjem v Sloveniji tabu tema, medtem ko je Janševa domnevana največja senzacija. “Vedno se to sprevrača name in na tiste, ki smo delali za to, da v Sloveniji vzpostavimo obrambni sistem. Smo ga vzpostavili in je bil boljši, kot je danes po 25 letih. Slovenija je bila po Depali vasi – ko so mene zamenjali z mesta ministra za obrambo, čeprav smo dajali za vojsko manj, kot dajemo danes – takrat obrambno sposobna, danes pa ni, kot pravi predsednik države,” je v oddaji še dejal predsednik SDS Janez Janša.

Sofija Pika Simič

 

 • Peter

  Sredinec, končno tema zate, no.

 • rubec

  Janša je Tsar, pa če je to rusofilom všeč ali ne.

  • xtc

   Rusofili so Kučanovi in Putinovi hlapci;izdajalci;yugofili;yugo nostalgiki in uničevalčci Sloveniji:

  • Peter

   Jim je, bi ga povabil še h kapelci, pa se bojijo, da Pjutina pol neb noben upazu, no.

   • xtc

    Putiko bodo itak z žaklom na glavi zja pripeljali; in to v marici;da nebi strašil ljudi:

   • rubec

    V naši krčmi so pri eni mizi govorili da naj bi imel Xtc doma rusko budilko.
    A se ga v tvoji fantje tudi tako natolčejo?

    • Peter

     Velikrat. Sam vemo, da se na ruske stvari ni za zanest. Mamo enga petelina, amerikanc mu praumo, un zmeri začne težit taprav cajt, no.
     Krčma, madona ste nobl u vaš vas. Mi mamo pa Merkator, socrealističen bife, tak k bife ma da je, no.

    • xtc

     Rubc pa jih nisi opomnil ;da sem jo tebi prodal ker imaš tudi ruske klešče in ruski ključ:jaz pa sem nabavil modernejšo verzijo kitajsko;samo ne vem koliko je ura ;ko vse piše po KITAJSKO;JO MORAM SPRAVIT NAPREJE DRGAČ MI BO OČI ZAČELO VLEČ PO KITAJSKO;NO BUDI PA Z KITAJSKIM ROKENROLOM:

     • rubec

      Jaz nikoli ne opominjam. Najprej so naši mizi morali dat za rundo, pol sem jih pa stouku.

     • xtc

      Kolk štang al kriglov?

 • črnaovca

  Kučanova trgovina je bila ilegalna, Janezova pa legalna. Kje ejdenart, gospda?

  • avtohtoni neandartalec

   Ampak jaz kot državljan Slovenije nisem hotel, da se na balkan prodaja orožje,zakaj le, v vsakem primeru bi pobijali naše brate in sestre. Zakaj so rabili orožje, proti komu le?

   • Peter

    Če Slovenija ne bi Bosni prodajala orožja, bi bil pokol precej bolj enostranski in krvav. Tako so imeli vsaj možnost obrambe.
    Kar pa se pač ne ujema s tvojimi videnji južnih republik, s katerim se sam sploh nočem ukvarjati, no.

    • xtc

     Torej so bili Kučanovi posli in SDV ja OK?

   • xtc

    Tam nimam bratov in sester a jih imaš ah;ja Krapinski ljudje;samo od teh so samo kosti:

   • janez.pokoncni

    Ti si povsem nor!
    JLA, ki so jo šteli za peto najmočnejšo vojsko v Evropi, je začela svoj slavni pohod na neoborožene ljudi v Vukovarju in ga po cca. štirih letih zaključila v Srebrenici.
    Tvoji bratje so v štirih letih brutalno pobili 150.000 ljudi.

  • xtc

   IN kje imaš t dokaze; čakamo že petindvajset let pa nič od nič:
   Samo nakladanje in lapanje drugega nič:

   • črnaovca

    In kje imaš ti dokaze da nista prodajala. Včasih preberi še kaj drugega kot samo tisto kar napišejo tvoji

    • xtc

     Gle bedak povsod tožilstvo dokazuje krivdo to v pravni državi le v komunizmu mora dedolžen dokazovati ;da je nedolžen:Lep prikaz kaj si:

    • Rado Darka

     Saj je jasno, levi in desni drug drugega za jajca držijo že 26 let, saj so imeli vsi prste v marmeladi. Zato za trgovino z orožjem niso nikoli nikogar obsodili, kaj obsodili, niti obtožili niti kazni za prekršek napisali.

     • Peter

      To vi tam u Titovem Veleju veste, no.

  • centurion
  • tramal

   Janša je bil obrambni minister ,torej je moral on nabavljati orožje.-kućan pa je bil in je senca od osla.

 • avtohtoni neandartalec

  Dvomim, da bi uspeli zbrati 100.000 ljudi pod orožjem, to je itak idealni scenarij, ko bi vsakdo dobil v roke natančno eno orožje, pa verjetno ni vse delovalo in za marsikaj tudi niso imeli več municije.
  Proti komu bi se naj prazaprav borili, narod ni pričakoval vojne. Nihče ni bil pripravljen, ljudje so hodili na šiht kot normalno, vsi civilni lokali so normalno bratovali, nič kaj se ni dogajalo, mogoče je bila edino ljudska milica nekoliko bolj nervozna kot običajno, pa ne preveč.
  V vojno bi pahnili cel narod, ljudje bi se kmalu začeli ločevati na Hrvate, Srbe in vse ostale, kot se nam je že dogajalo v Teritorialni obrambi, 50 let so nas vzgajali, da smo bratje, družili smo se med seboj,tolkli isto balkanščino in potovali tisoč kilometrov brez osebne in pasoša, jedli in pili zastonj, spali kjer smo hoteli, vozili se z vsem kar je imelo kolesa in kadili še na avtobusih kot turki, ne bi šli kar tako na nož.
  Je pa res, da predsedstvo očitno ni vedelo kaj dela, ti komunisti so zmešani, zanetili so špetir, nas so metali pa v ogenj, kot bi bili ljudje polena, saj to, da ni bilo prave koordinacije in nihče ni zaščitil civilno prebivalstvo, to mene najbolj moti.
  JNA bi se v vsakem primeru premikala, ja kaj pa bi naj naredili, zgleda ni bilo jasno kaj osamosvojitev pomeni, zato pa pravim,lahko bi preprosto prevzeli celo JNA na območju Slovenije, naborniki bi šli počasi domov, kar se mene tiče, bi lahko tudi ostali, saj vojsko smo vsi rabili, tako kot je bila JNA na začetku zagotovo.

  • resnicaboli

   Pa koliko si ti star??

   • xtc

    Ati ne veš koliko e star Krapinski človek?

    • resnicaboli

     Možgane maš točno njegove.

     • avtohtoni neandartalec

      Dovolj sem bil star že med osamosvojitvijo, da so me pričakali pred stanovanjem in mi v podpis pomolili poziv na vaje teritorialne obrambe, kjer so nas potem matrali dober mesec dni, ne deset,kot pozna zgodovina. V orožne ali v zapor,nekako nisem imel izbora, pa tudi sicer se mi ni zdela taka atmosfera, da bi človek hodil naokoli brez puške na rami. Potem smo pa strašili sovaščane s tistimi krepeli in grdo gledali tujce, v žepu sem imel pest nabojev, skoraj ves čas smo hodili peš, medtem ko se je do zob oborožena gospoda iz štaba in milice naokoli vozila v oklepnikih in blindiranih avtomobilih.
      Nam še tiste puške ne bi smeli dati, so se ga pubeci napili kot goveda in se jim je na straži prožilo orožje, brez veze so streljali, parim se je celo tako zmešalo od alkohola, da so sredi ceste ustavljali avtomobile, z mitraljezom v naročju, kot Rambo. So nas imeli kmalu dosti. Pitali so nas kot živino, jedli smo obroke iz hotela, nikoli prej ali kasneje ni občina toliko naredila za nas.
      Mi smo bili SLovenski teritorialci, branili smo dom pred morebitnim Jugoslovanskim terorjem, ki ga ni bilo, samo zmeda je bila, ker nihče ni več vedel kdo pije in kdo plača, poleg tega je par ustašev povsod videlo samo Srbe in je kmalu postalo zelo nervozno, če je bilo pa pol kmetov potomcev Srbov in bosancev. Če bi takrat kdo govoril o neki veliki Srbiji in Miloševiču, bi nas šlo pol domov, raje verjemite, ostalih pa itak ne bi nihče prisilil kar tako, da bi se pridružili oboroženemu odporu, edino kmečka mafija mogoče.

     • Franc Šink

      Niste bili vojaki,ampak navadna mularija! Povej mi svojo vojaško pošto,potem bomo vedeli kdo si sploh.

     • xtc

      ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Rožle

    Tale bo Itaq vse kontra govoru….

  • MEFISTO

   Zdaj se pa že malo preveč ponavlja!

   Ali te naj spomnim pod kolikimi nicki in kje si povedal te iste neumnosti, le malo bolj začinjene kot na tem čortalu, ker se bojiš, da bi te strogi administrator izbrisal.

   Pravijo, da tolčeš po isti tipkovnici kot tvoji nicki na :

   http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/573eaf011882c/odpadnika-razgalila-janso

 • totex39

  Komunistično zavajanje ljudi je Kučanu in kučanistom zelo dobro “uspelo”, s umazano politično taktiko so zavestno hoteli uničiti Slovenijo. Zato je čas, da opravimo in kaznujemo te izdajalce Slovenije !

  • “zaklela se zemlja raju, da sve tajne treba, da se znaju”

  • Peter

   Vsi “osrednji” mediji so v njihovih rokah.
   Velika napaka desnice je, da tega ni spremenila.

 • Če je vse to res, smo pa res nagravžen narod. :(

  • avtohtoni neandartalec

   Yep.

  • Peter

   Žalostno, ampak resnično. Mislim, da bo edina država, ki bo propadla prej kot naša, palestina. Tisti so pa še bolj nesposobni, če je to sploh možno, no.

 • PUPA

  Pri celotni trgovini z orožjem je odigrala glavno vlogo vzporedna ekonomija. Le v čigavi pristojnosti je bila vzporedna ekonomija je jasno in jedrnato obelodanil Niko Kavčič.

 • piko8

  To murglsko podgano milana kućana in njegove pajdaše in podpornike je potrebno sprocesirati in jim zagotovit stanovanje na DOBU!!!

  • avtohtoni neandartalec

   Da ne bodo še prej zunaj kot Janša.

 • Rožle

  Jim je Vinko Gorenak lepo povedu..:
  “Nekega dne se vam bo pa Janša prikazal … V sanjah se vam bo prikazal.”…

 • renee

  Takrat se ni vedelo kdo pije kdo plača..žal tudi danes ne… dokumente na plano!

 • Tetka iz ozadja

  Ali je res, da če se Janši zameriš, ta postane hladen kot špricar?

  To je res! Pa ne samo on. Potem imate še cel štab okoli njega. Recimo
  Grims, Tanko, žal moram to reči za bivšega policijskega ministra
  Gorenaka. Tudi ta je slep. Janša ima okoli sebe tri ali štiri ljudi, ki
  mu slepo sledijo in trosijo njegove neumnosti. Potem pa so še
  zaslepljeni verniki, ki sledijo. Na desnici ni alternative, zdaj se
  ustanavljajo nove stranke, ki pa seveda niso alternativa. Na svoji
  strani ima (Janša, op. p.) Cerkev in vplivne lobije, takšna je pač
  tradicija, na kateri gradi. Ima svojih 30.000 ljudi, članstvo mu ne
  raste, niti upada. Če bi SDS res bila tako močna, bi že davno naredila
  revolucijo, a tega seveda ni sposobna. Kar pomeni, da so ti ljudje
  zavedeni in predsedniku SDS slepo sledijo. Isti ljudje, isti principi,
  isto obnašanje.

  Kot kdo? Komunistična partija?

  Ne, ne, to pa ne. Jaz sem bil v Zvezi komunistov, ker sem moral biti,
  da sem lahko končal vojaško akademijo. Tam je bilo čisto drugače, na
  njihovih sejah so upoštevali vsa mnenja, nisi potreboval pedigreja. Če
  so videli, da si dober, si lahko napredoval. Jaz sem napredoval izredno,
  po šestih mesecih sem samostojno vodil četo, ki je ni dobil noben Srb.
  To vem iz izkušenj, če si tam bil strokovno podkovan, si lahko povedal. V
  tej stranki pa nimaš možnosti; če se ne klanjaš, ne greš nikamor!

  • Tetka iz ozadja

   Franc Pojbič nekdanji član SDS

   • avtohtoni neandartalec

    Ampak kritike so do nekje utemeljene, res je preveč te stare mafije na najbolj resnih mestih. Itak, da bi samo manični šizofreniki neprestano volili istega človeka, karkoli se spremeni, se lahko samo še na slabše, to je pa znak paranoje. Niti se ne more strinjati, da je vse levo Srbsko, čeprav jih na desnici res skoraj ni, ostalo pa drži, cel aparat obvladujejo nekdanji upravljalci družbenega premoženja, šefi vojaško policijskih služb in vrh partije, mogoče se to na državi ne odraža tako močno, na lokalnem novoju je že pustilo kazaklizmične posledice. Zbrisali so par generacij.
    Zakaj se levica tako otepa kritike, po drugi streani trazglaša en potaz za drugim, saj najdejo par krivcev, ampak upostošenje je pa neverjetno, za enega krivega, potlačijo in pobijejo še sto nedolžnih, vendar levica kritizira edino desnico, kot da gre pri njih za nek naravni red, sicer nekoliko skregan z Ustavo in Človekovimi praicami, a vendarle je nek red. Tako razmišlja mafija, ne pa neka normalna, demokratična politika.

    • Tetka iz ozadja

     V neki meri se strinjam,ampak pozabljaš,da so volilci levice kratkomalo zmetali vse poslance že zdavnaj ven iz parlamenta.In v resnici levica sploh ni tako močna,ampak na vsakih volitvah se glasuje za JJ ali proti njemu,zato je toliko poslancev in strank,ki se upredeljujejo za leve.Dokler bo desnica imela JJ,tako dolgo bo levica na oblasti

     • tramal

      S tem poneumljenim in z opranimi možgani bodo komunajzerji še sto let na oblasti ,do samega podna in enakovrednosti severne koreje.Bilokdo bo vodil SDS ga bo komunistična nesnaga skoz napadala.

  • radames

   Dober spis, ki pomeni zalet v diskreditaciji notranjega sovražnika. Vse to poznamo še iz Jugoslavije. Kakšne so takrat zganjali mediji, ko se je javnosti predstavljalo novega notranjega sovražnika! Dobro so te naučili. Mi to poznamo. Nič novega. Pogruntaj kaj drugačnega, novega, ekskluzivnega.

 • janez.pokoncni

  Po današnjih anketah celo kaviar socialističnih medijev, PREMOČNO vodi SDS.

  Od tega trenutka naprej vas bodo v naslednjih urah in dneh na veliko podučevali, kakšne grozljivke vse se dogajajo v SDSu. Jugo Oficir Tetka je že začel.

  • xtc

   On je tetec_OZ:Yugo tetec;ki mu je JJ odcviknil j******:

  • Sredinec

   Levica se glede vodstva SDS v anketah še nikoli ni vznemirjala. Zato ker SDS v anketah vedno vodi, a rezultata iz anket nikoli ne ponovi na volitvah. Si se kdaj vprašal zakaj je tako? .. in: ne, ni zato ker so ankete prirejene …

   • janez.pokoncni

    Pred vsakimi volitvami od leta 2004 dalje, kaviar socialisti priletijo na sonce z novo afero ali celo voditelja nasprotnega pola zaprejo.

    • Sredinec

     Se ne strinjam. Trdim, da je ta anomalija anket posledica visokega deleža neopredeljenih (pretežno volilcev levice) v kombinaciji z visokim deležem discipliniranega volilnega telesa SDS. Preprosto rečeno: Med volilci SDS je izrazito večji delež v vsakem trenutku prepričanih, ki ne dvomijo v svoj izbor na volitvah, kot v drugih strankah. Zato v anketah SDS vedno kaže bolje, kot se dejansko potem pokaže na volitvah.

     • kuskus

      Na volitvah se kar dovolj dobro izkaže.

 • Rado Darka

  Seveda, Milan je ves keš pobasal, Janez je pa čist kot solza. Ker če bi slučajno kakšna DeutschMarka nenamerno v Janezov žep kapnila, bi nam to takoj povedal in vse Karitasu nakazal, kajneda?

 • garfi

  Kučn na rdečem planetu tv
  1 – STVARI V SLOVENIJI SE NE DA UREJATI Z ETIČNIMI NAČELI !!!
  2 – FORUM 21 JE POŠAST KI LOMASTI PO TEJ DRŽAVI !!!

 • xtc

  Kdor je pozorno poslušal Krkoviča mu je jasno kaj je povedal:
  Lepo je povedal ;da je le še par korakov do konca Kučanovega komunističnega cesarstva in to kmalu;če to povežete z JJ evo izjavo;da osamosvojili smo se že osvoboditev pa n as še čaka:
  Zadeva je jasna;spremembe bodo definitivno;vendar brez ulce in izravnave računov nebo šlo;ker levaki;ki imajo preveč hudega nad sabo oblasti nebodo hoteli dati iz rok na nobeden način in to je že videno v svetu najprej ulica in nato vse kar sledi z njo in nato vzpostavitev nove oblasti in pravnega reda ter države ter postopki pred sodišči:

 • Kučko pod pručko

  Osamosvojitelj in uzurpator
  ————————————-

  – J. Pučnik: “Jugoslavije ni več, zdaj gre za Slovenijo!”
  – M. Kučan: “O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti”

  SSKJ … uzurpator uzurpátor -ja m (ȃ) knjiž. kdor si nezakonito, nasilno prilasti oblast: upreti se uzurpatorju / uzurpator oblasti

  • samsara

   Marsikaj se bo postopno nalepilo na tamauga.
   Eno bo boj obremenjujoče in sramotno od drugega. Vse kar si je zaslužil!

 • MEFISTO

  Opozarjam na nevarnost,če bo Tetka iz ozadja začutila preveč umetniške svobode.

  Tetka ima neverjetno sposobnost nespolnega razmnoževanja in z delitvijo lastnega telesa ustvarja množico nickov, ki jih trosi po vseh portalih, tudi na tem.

  Prebrite si, kajko komentira Franca Pojbiča in SDS pod sledečimi nicki:. Franc Novak, Dušan Marn, Johan T, bob bob, iks nissin, nicor, lev007, ajkoman, umetnik123 in von Laibach.

  Vse dosegljivo s klikom na:http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/573eaf011882c/odpadnika-razgalila-janso

 • tramal

  Sedemdeset procentov slovencev se userje v hlače samo da čujejo besedo JANEZ JANŠA,tako bojijo se ga.

  • Kdor je pošten se ga nima kaj bati. Saj ne grize.

  • navigator15

   najmanj 30% je takih , kateri živijo od socialističnih in komunističnih transferjev, ter pa Janševi ne bi bilo!

 • Janez

  Ja, seveda !

  Tole ex ZK Kučanovo početje – na sodišče !
  Prikažimo tudi !
  Vso posredno škodo !!
  Ki jo je s svojim podpiranjem ustanavljanja pokomunističnih strank PS, SMC, ZL ! – povzročil !
  On in njegovi ex KP, ZK t. . i. “old boys ” ?!
  Pa ?
  Prej nisem bil – zdaj pa sem prepričan, da ima večina ex KP, ZK — previsoke penzije ! L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. OGROMNO STVARI JE V ZAOSTANKU, KER EX KP, ZK- JI ZAVIRAJO – VSEEPOVSOD KJER SO !

 • Kučko pod pručko

  Raje bi sredi Ljubljane videl spomenik Matiji Mačku kot Kučanu!!!

  • Viktorh

   Verjamem, ker je prvi ŽE VEČ KOT 13 LET POD ZEMLJO, DRUGI PA ŠE KAR TEPTA IN ZASMRAJA NAŠO ZEMLJICO.

 • samsara

  Tako je! Stopnjujte pritisk na druga millana kućana. Ne pustite mu, da pride do sape. Naj se trese! Zdaj je on na vrsti…

 • Sredinec

  Janša bo lahko govoril o trgovini z orožjem takoj potem, ko bo javnosti predstavil celovito poročilo o le-tej. Do takrat njegovih besed ni možno označiti drugače kot politikansko manipuliranje.

  • rdeča pesa

   Rdečuhi, že od kar ste se opredelili za komunajzarje lažete, ker drugače ne morete prosperirati.
   Laž na laž in še laž na laž je vaš moto. Ko se enkrat po vasi začne govoriti, da je Pepca kurba se taka **resnica** prime tudi 92 letne babice, ki je znana v vasi po resnicoljubnosti. Ta babica vse ve in ji cela vas verjame, tako kot našemu murgelčanu.

   • Sredinec

    Majmune …

  • MižekFiga

   Ob zamenjavi na ministrovanju s Kacinom je Jekleni Janez napisal Drnovšku natančno poročilo o menjavi orožja za nafto.

   • Sredinec

    … Ki ne vsebuje nobenega poslovanja z gotovino…. Za katero je sam kasneje priznal, da je potekalo in ze davno tega obljubil pojasnilo …. Pa vse doslej nič od tega …

    • MižekFiga

     Drnovšek je poročilo sprejel, zaključil debato in nikogar obtožil? Ti pa za nazaj pogrevaš, pogrevašin še vedno pogrevaš in ne nehaš pogrevat !!!

    • tramal

     Kako naj izda države ki so nam prodale orožje ko je imela slovenija embargo nanj.Ali jih naj zdaj izda.On ni komunist da bi izdajal.

 • samsara

  V Nemčiji bije zadnja ura nerazsodni, zmedeni merklovi, v kučofevdu pa kučanu.
  Dogaja se in se bo še. Globalno.

 • dob

  Znotraj Partije ne more biti nič ilegalnega, ker si Partija sama sproti napiše zakone za ves kriminal, ki ga izvaja.

 • Ph4nt0m

  Kučanovo orožje so mediji, to so se komunisti dobro naučili od nacistov. Zato je ključnega pomena da greznica rtv čimprej pade, nato pa še Pro Plus. Tega se pritlikavec boji bolj kot ovadbe…

 • rdeča pesa

  Kdo si je podredil v SLO največje medijske institucije?Ja udbomafija, ki je še vedno zelo aktualna. Čudno a ne.
  Saj potemtakem ni težko prepričati volivca, da voli komunajzarje, če je naročen na komunajzarske cajtenge in gleda komunajzarsko RTVSLO.

 • APMMB

  Vsega je enkrat konec. Tudi obdobje Milana Kučana v Sloveniji se končuje. Slovenija je pregloboko zabredla, da bi stanje kakršno je uspostavil Kučan s svojo kmarilo, lahko trajalo še nekaj let.
  Obtožba zoper njega je prava pot, Legalna, ki obeta. Ko sem poslušal Krkoviča, sem bil presenečen, da ima tako dobro urejen arhiv, ki pa ga doslej še ni uporabil. Kakorkoli že, dokumentacije je več kot dovolj, da se prikaže Kučana v pravi luči in ljudem odpre oči.
  Kmalu bo torej Kučan na veliki preizkušnji in bo moral pojasnjevati, kaj vse je počel. resnična nejgova izpoved pa bo nekaj popolnma drugega od pamfleta, ki mu ga je napisal Božo Repe.
  Prej ali slej bo moral pojasniti,kam je poniknil udbovski denar, ki je bil namenjen za financiranje tajnih operacij in terorizma po svetu? Tega denarja je bilo precej in udbovci so si ga razdelili, s tem pa postali pravzaprav vsi kriminalci, zato jih ni potrebno zavezati k molčečnosti s kakšno banalno prisego, temveč vsi vedo, da jih lahko doleti sramota, v primeru dejanske zmage demokracije v Sloveniji pa še kaj hujšega. Ta denar je bil praktično osnova za začetek tajkunizacije,saj se je s tem denarjem pričelo lastninjenje, ki je usodno uničilo slovensko industrijo. Pri njej pa je zelo pomembno vlogo igral prav Mila Kučan, saj je njegova kamarila, ki jo je vodil Stane Dolanc menila, da propad gospodarstva vodi v nemire, ti pa lahko prerastejo v novo revolucijo, ki naj utrdi komunizem v Sloveniji.

  • kuskus

   ufff, to pa je bila logika, da te kap.
   Sramota za Slovenijo, ki jo je ves napredni svet cenil in spoštoval – seveda zaradi naših ljudi po svetu, ki so se vselej in povsod izkazali, kot pošteni in delavni ljudje..

 • APMMB

  Afera vsah afer, pravzaprav mati vseh afer je v bistvu Elan. Znano je, da je bil Elan udbovsko podjetje. Udba je namreč v Elanu imela vir dohodkov, s katerimi je financirala udbovske podvige, funkcionarji pa so iz Elana vlekli žepnino. Jasno je, da je bilo potrebno zabrisati sledi, zato je Elan šel v stečaj, pa bil nekajkrat preprodan, uničevan in kočno je priatal v tujih rokah. Oropan, ne le finačno, oropan je svoje zgodovine, saj so poniknili vsi dokumenti, ki bi lahko pričali, kako se je udba pasla na račun športne opreme, ki jo je kot vrhunska firma izdeloval Elan. Tako so nam Udba in seveda njen šef Milan Kučan uničili ponos s katerim smo Slovenci svetu kazali, kaj znamo. Ko damo mednarodni javnosti namesto Elana na ogled Milana Kučana, pademo takoj na mesta, ki so rezervirana za diktaorje tipa Kastro, Kim jong Il, ali Maduro. Tud smo, po zaslugi Milana Kučana.

  • soc

   Elan je bil le eden inventivnih načinov, kako si je Udba izvažala denar za hude čase. Še zadnjič apeliram na urednike Nove24 TV, tokrat s pozivoma k organizaciji vrhunske okrogle mize v studiu z zasedbo Rado Pezdir, Domagoj Margetić, Jože Mencinger in France Arhar. Idealen bi bil tudi Pavel Koder (http://www.politikis.si/?p=145987), pa mislim, da še vedno sedi. In bo sedel do smrti, ker preveč ve.

   Tema bi bila odtok kapitala iz SFRJ do 1991 in njegovo vračanje (zgolj v Republiko Slovenijo) 1992-2016.

  • tramal

   Še veliko več podjetij je udba uporabljala za iznos denarja.Med njimi je bilo rigelnikovo gorenje in manjšini v italiji in avstriji kot krinka ,da jim pomagajo.

 • dob

  kučan je človek, ki že več kot 3 desetletja ljudi kadrira na vodilna mesta izključno po partijski liniji.
  Zdaj pa Janši očita, da deli Slovence.

  • MEFISTO

   Svoja tri destletja raztegni na realnih pet desetletij.

   Misliš, da je pred tem samo molil in prosil za odpuščanje grehov?

   • dob

    Partija ne pozna greha. Pri komunistih gre za papeško nezmotljivost.
    Dialektični materializem je religija!

    Ta religija ne predvideva, da bi se komunist kdaj lahko zmotil. To se sploh ne more zgoditi. Do sedaj smo videli, da ni niti teoretične možnosti, da bi se komunist lahko kdaj zmotil.
    Ta miselni mehanizem je znan pod imenom dialektika.
    Deluje tudi vnaprej. Recimo, da komunist nekoga udari – on se je samo branil! Dialektika mu omogoča vnaprej vedeti, da ga bo oni napadel in potem jen jasno, da se komunizem mora braniti. Na sodišču bi sodnik (ne pri nas, seveda!) rekel: Toda on se vam ni niti približal, pa tudi nobenih znakov ni kazal, da vam kaj hoče…
    Toda komunist je pametnejši od tega, da bi čakal, da mu kdo kaj hoče. On mora po partijski dolžnosti vnaprej vedeti.

    Komunist vedno le reagira na napake drugih in zato ni zmotljiv! Kriv je tisti drugi.

    Srbi denimo rečejo: vojna je, ker ste nas izzivali! Pustili bi nas pri miru in bi bilo vse v redu.

    Komunisti pa aprvsaijo: Mi smo, kakršni smo. tega se ne da spremeniti. Dajajte nam denar z levo in desno, pa vas pustimo živeti. Če ne, ste pa sami krivi, ne mi. Mi smo vas lepo opozorili! Smo pač takšni kot smo in radi streljamo, če ne dobimo, kar hočemo.

    Dialektika je takšna znanost, ki ima vedno pripravljen izgovor, zakaj gre nekaj narobe in zakaj so vedno drugi krivi.

    Ko gre res vse v maloro, komunist razglasi izredne razmere in sporoči javnbosti: Zdaj pa imamo mi te anarhije počasi zadost! Zdaj bomo pa mi vzeli vajeti v roke…

    V resnici so imeli ves čas oni vajeti v rokah, zato je tudi šlo vse v maloro!

    Ampak oni to prikažejo tako, kot da je Janša ves čas skrivoma vodil to državo, in to že vseh 25 let (!), iz opozicije, in seveda tudi iz zapora. Oni so bilio ves čas na oblasti, ampak zaradi Janše in njegovega vpletanja iz opozicije niso mogli nič storiti.

    Janša je kriv!

   • tramal

    Sam je dejal ,da mu je bil komunizem položen v zibelko.Takoj ko je ta grdoba ven pogledu bi mu moral doktor vrat zavit

  • rubec

   Odlično dob….

 • Breiva

  Kućan, ti se kar sprenevedaj, kmalu ti bo odklenkalo!

  Komu Zvoni? Odgovor: Kućanu!

 • navigator15

  tudi zato si Kučan ne želi srečanja v živo pred TV, da ne pomislim na ostalo !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!