fbpx

Škandal: Slovenski častnik posilil ameriško častnico? PU Ljubljana že vodi predkazenski postopek.

Fotografija je simbolična (foto:STA)

Vsaj eden ali pa celo dva častnika slovenske vojske naj bi posilila ameriško častnico. Posilstvo naj bi se zgodilo v enem od znanih ljubljanskih hotelov po uradnem sprejemu za diplomante West Pointa in drugih ameriških vojaških akademij na ljubljanskem gradu.

Kot poroča Požareport, naj bi se posilstvo zgodilo letos poleti. Ameriško veleposlaništvo je v eni od restavracij na ljubljanskem gradu pripravilo sprejem za diplomante West Pointa in drugih ameriških vojaških akademij iz držav srednje Evrope. Častni pokrovitelj dogodka je bil novi ameriški veleposlanik v Ljubljani Robert Hartley.

Požareport poroča, da gre za informacije, ki so strogo zaupne. Po doslej zbranih podatkih naj bi eden od slovenskih častnikov z ameriško častnico najprej popival v lokalu Guinness Pub, potem pa naj bi jo spremljal v enega od znanih ljubljanskih hotelov, kjer naj bi se zgodilo domnevno posilstvo. Po drugih informacijah naj bi častnico domnevno posilila kar dva slovenska častnika. Ameriška častnica pa naj bi – tako Požarjevi viri – posilstvo prijavila šele čez nekaj mesecev.
Primer menda že preiskujejo slovenski vojaški kriminalisti, predstavniki ameriškega vojaškega tožilstva JAG (Judge Advocate General) in kriminalisti PU Ljubljana. Zasliševanje vpletenih časnikov naj bi se začelo v kratkem.

S PU Ljubljana so nam potrdili, da od sredine oktobra vodijo predkazenski postopek, ki se nanaša na sum storitve kaznivega dejanja z elementi spolne nedotakljivosti, storjenega v juniju letos.

Več podrobnosti nam v tem trenutku zaradi varovanja interesa predkazenskega postopka niso mogli posredovati.

V. V.