Štih: Virant je bolj sovražil Janeza Janšo kot pa ljubil svojo stranko

Tomaž Štih je podjetnik, bivši član propadle Državljanske liste in twitteraška velesila. Libertarec, kot je znan na spletu, je širši javnosti postal znan potem, ko se je kot svetovalec pridružil ekipi finančnega ministra Šušteršiča v drugi Janševi vladi. Sedaj živi in dela v podjetnikom prijaznem Londonu, a to še zdaleč ne pomeni, da je pozabil na domovino.

Meni, da bo Slovenija še nekaj časa capljala za najboljšimi, če se ne bo nekaj korenito spremenilo. Verjame v desnico, ki bo morala nastopiti kot reformni blok, a bo morala z zmernim tonom nagovoriti slovensko volilno telo, ki svoje mnenje spreminja zelo počasi. Pozdravlja vse pobude na desnem političnem polu, predvsem pa tiste, ki so pripravljene delati v dobro celotne desnice.

Večina politikov si po mandatu službo najde v javnem sektorju. Vi ste izjema. Zakaj ste se odločili, da svoje usluge ponudite na prostem trgu dela?
Jaz nisem nikoli prišel iz javnega sektorja. Vse svoje življenje sem delal v zasebnem in samo enajst mesecev, kolikor je trajala moja celotna politična kariera, sem se znašel v javni upravi – “silom prilike” pravzaprav, ko me je minister Šušteršič povabil v svojo ekipo.

Šlo je za precej naravno izbiro, vrnil sem se k temu, kar sem prej počel. V Šušteršičevi ekipi tudi nisem bil nobena izjema. Minister Šušteršič je zbral ekipo, ki je bila večinoma iz takih okolij. Recimo Krušec, njegov državni sekretar, se je vrnil v Evropsko centralno banko in je danes v centralni Banki Anglije. Cotič je danes v Centralni banki Luksemburga, Živkovič podjetnik v Londonu. Celotna ekipa je bila izbrana iz takšnih okolij – iz zasebnega sektorja in tja so se potem tudi vrnili.

Je bil vaš vstop v politiko napaka ali priložnost?
Neizkoriščena priložnost. Prvo leto smo zelo trdo delali, ker je bila kriza in takšna stiska, da smo morali v treh mesecih sestaviti ZUJF. To je bil poseg v 80 zakonov, ki je zmanjšal proračunski primanjkljaj, tako da se nismo imeli časa ukvarjati s ključnimi reformami, ki so šele prihajale in so jih natanko po naših načrtih izvedle prihodnje vlade.

Žal mi je, saj smo bili potem, ko je bilo najhujše mimo, polni načrtov, kaj vse bomo še lahko naredili – takrat pa je prišlo do padca vlade, Slovenija pa je ostala na startni poziciji.

Po padcu vlade je stranka, katere član ste bili, dobesedno razpadla. Kdo je bil kriv?
Krivda je v glavnem v napačni oceni predsednika stranke Gregorja Viranta, ki je takrat ocenil, da je bolj pomembno, da sledi načelom pravne države, za katere se je kasneje izkazalo, da to sploh niso načela pravne države, kot pa političnim interesom stranke, da reformira.

Mislim, da je bila njegova ključna napaka, da je bolj sovražil Janeza Janšo, kot pa imel rad svojo stranko. In to je na koncu stranko tudi pokopalo.

“Primc bo najbrž tudi igral ključno vlogo na področju družine in krščanske demokracije, ki je bila do sedaj v Sloveniji zanemarjena.”

Ima Slovenija prihodnost v ekonomskem in političnem smislu?
Prihodnost ima, vendar to ne bo prihodnost neke države, ki bi bila v klubu razvitih, ampak bo to prihodnost evropske periferije, ki bo reforme sprejemala zelo počasi in gradualno, temu primerno pa se bo tudi razvijala. Mislim, da če vi rastete odstotek ali dva počasneje od določenih držav pred vami, se to na kratek rok ne pozna, v desetih ali dvajsetih letih pa že pošteno zaostanete in v nekem trenutku bomo v Sloveniji to videli in upam, da bo takrat prišla tudi volja, da se to spremeni. Do takrat pa bomo v podobnem položaju kot smo sedaj. V zaostanku in manj razviti od najbolj razvitih.

Do sedaj so se nove stranke ustanavljale samo na levem polu politike, po referendumu so se začele pojavljati tudi prve pobude na desnem polu. Kako ocenjujete pobudo Aleša Primca?
Mislim, da je ta pobuda zelo dobrodošla. Očitno je, da je bil tukaj nek nezaseden prostor. Globalno ali pa vsaj na evropski ravni se dogajajo določeni procesi, ki celoten politični prostor pomikajo nekoliko na desno. Do sedaj je bila lahko desnica uspešna samo v primeru, da si lahko postal malce bolj levičarski, ker je bilo to edino, kar je volilno telo sprejelo.

Sedaj se celotno volilno telo premika nekoliko v desno, kar pomeni, da lahko desnica končno postane desnica, kot je to normalno v Evropi, in je vseeno uspešna. Primc bo najbrž igral ključno vlogo na področju družine in krščanske demokracije, ki je bila do sedaj v Sloveniji zanemarjena. Mislim, da ima glede na referendumski rezultat in sijajno kampanjo, ki so jo vodili, zelo lepe možnosti, da s svojim uspehom prispeva k uspehu desne opcije.

Po drugi strani slišimo napovedi tudi o klasični liberalni stranki, ki jo ustanavlja Blaž Vodopivec. Ima stranka s klasično liberalno platformo sploh prihodnost v Sloveniji? Ali lahko sploh pride v parlament?
Zelo težko. Pričakovanja so, da bi stranka, ki bi želela s takšno platformo vstopiti v parlament, morala omehčati svoja stališča, morala bi postati meščanska liberalna stranka. Plasirati bi se morala bolj v sredino, v smislu umirjenega reformnega programa, kot pa v domeno klasičnega liberalizma, saj drugače ne bi nikamor prišla.

Prostor torej je, vendar ne v klasičnem liberalnem kvadrantu, ker do sedaj nismo imeli medijev, ki bi ljudem dobro predstavili, kaj to pomeni. Popolnoma nepripravljenih volivcev pa se ne da obrniti v neko smer, ker imajo obrambni mehanizem. To se mora početi počasi.

Kakšno prihodnost ima ekonomska svoboda v Sloveniji?
Slovenija je zamudila precej procesov, v katerih smo bili nekoč prvi. Spominjam se prve Janševe vlade, takrat je bila skupina mladoekonomistov – danes ekonomistov srednjih let, ki so pripravljali reforme, ki bi jih lahko izvedli pred našimi vzhodnimi tekmicami.

Tega nismo storili, tako da smo izgubili določeno prednost. Slovenija bi lahko pridobila določeno prednost v smislu ekonomske svobode samo s korenitimi spremembami, ki pa v tem trenutku niso najbolj politično realne. Verjetno nas čaka še nekaj let, upam da ne desetletij, počasnega capljanja za evropskimi kolegi.

“Levica je na oblasti 65 od zadnjih 70 let in so imeli zelo veliko priložnosti, da bi kaj naredili za istospolne, če bi jih to toliko skrbelo.”

Pri referendumu se je izkazalo, da so se tudi na levici po vsej verjetnosti premešale karte. Akterji kampanje ZA valijo krivdo za neuspeh drug na drugega. V čem je bila po vašem mnenju največja napaka tabora ZA?
V Sloveniji smo imeli dva referenduma v enem. En referendum je bil za pravice otrok in ohranitev tradicionalne družine, drugi pa je bil referendum za enakopravnost istospolnih. Ti dve skupini nista veliko komunicirali druga z drugo in zaradi tega ljudje ne vedo, da so bili oboji za stvar, ki je bila zelo blizu ena drugi. Mislim, da je to predvsem krivda Združene levice, ki je želela z izrabo teme istospolnih promovirati samo sebe, saj je vložila z nikomer usklajen zakon, ki je imel predvsem en problematičen člen.

Moje mnenje je, da so to naredili, ker nimajo operativnih sposobnosti vložiti kaj bolj kompleksnega. Namesto, da bi dopolnili obstoječo zakonodajo, da bi dali istospolnim vse pravice, socialne in pravne, ki jim pripadajo, se je Združena levica odločila za revolucionarni poseg v sistemski zakon, ki je imel mnogo širše posledice, kot je bil samo ukrep, ki bi izenačil pravice istospolnih.

To je pripeljalo do velikega odpora na drugi strani. Zakon je bil namreč revolucija in ne naravna nadgradnja, ki bi jo pričakovali. Nato je bila še kampanja vodena tako, da v ospredju niso bile pravice istospolnih, temveč Združena levica in njihova agenda. Vodena je bila tudi zelo nezmerno, saj je bilo Združeni levici veliko bolj pomembno, da se promovira, kot pa da potiska naprej pravice istospolnih z nekim umirjenim tonom.

Združena levica se je zanašala na svoj velik medijski vpliv in je zato mislila, da bo lahko brez soočenj, kjer bi prišlo do zbližanj stališč med različnima skupinama, zmagala na referendumu. Vse to je pripeljalo do tega, da se je volilno telo prvič razdelilo na dva referenduma, in do tega, da so zaradi svoje volilne kampanje izgubili tudi tiste, ki bi jih sicer podprli.

Ali dela LGBT-skupnost zgodovinsko napako, ko se povezuje s postrevolucionarnimi gibanji, katerih dediči so v preteklosti celo kriminalizirali homoseksualno vedenje, ki je bilo predhodno dekriminalizirano?
Levica je na oblasti 65 od zadnjih 70 let in so imeli zelo veliko priložnosti, da bi kaj naredili za istospolne, če bi jih to toliko skrbelo. Dejstvo, da danes rešujemo te probleme, govori o tem, da do današnjega dne še niso bili zainteresirani za to, da bi jih rešili.

Jih izrabljajo?
Direktno jih izrabljajo. Združena levica jih izrablja za nagovarjanje mladih in impluzivnih volivcev, za kulturni boj in mislim, da je bila to s strani istospolne skupnosti že dvojna napaka. Prva napaka je bila, ko so se pri prvem referendumu povezali z LDS in Kresalovo.

Druga napaka je bila, da so se znova povezali z nekom, ki v skupnosti ni široko sprejet kot zmeren, to pa je pripeljalo do tega, da niso glasovali proti njim, ampak proti nezmerni politiki, ki je prišla skladno z njihovimi interesi. Zelo dobro bi bilo, če bi sedaj spoznali svojo napako in se začeli pogovarjati še s kom drugim kot pa s skrajno levico.

Prepričan sem, da tudi desnica ni tako trda in nefleksibilna, kot so jo nekateri hoteli prikazali v kampanji, in da bodo tam zagotovo našli sogovornika, s katerim bodo dosegli dogovor, ki bo dober za vse. Primc je tudi izrazil namero, da vloži tak zakon, žoga pa je na drugi strani, da zavrne cenene Möderndorferjeve poskuse in da se končno začne pogovarjati z zmagovalci referenduma. Ti pa bi se morali ravnati po Chruchillovi modrosti, da je potrebno biti v porazu kljubovalen, v zmagi pa velikodušen.

“Oblast dojemajo kot življenjske priložnosti, dobre pozicije in lahke službe. Zaradi tega bodo pripravljeni na marsikatero koalicijo, preden bodo pripravljeni povzročiti nove volitve.”

Ali lahko poraz na referendumu ogrozi vlado Mira Cerarja?
Mislim, da je Mira Cerarja že v dveh ali treh težkih situacijah rešila njegova neizkušenost in nesposobnost. Ko se je zgodil poraz, je zelo hitro videl, kakšna je volja naroda in se zelo hitro potegnil iz te zadeve.

Glede na to, kakšno medijsko podporo ima, je ta poraz deloma že saniral. Dolgoročno pa se politika nedela in kadrovanja ne more obrestovati. V nekem trenutku bodo ljudje tega naveličani. Ljudje se naveličajo floskul, ljudje si želijo, da se kaj konkretno spremeni in takrat bo vlada padla.

Opozicija napoveduje predčasen padec vlade. Kako dolgo še lahko zdrži Cerarjeva vlada?
Ne bi si upal napovedovati, da bo vlada padla, ker je to odvisno od razmer znotraj koalicije, ta pa je med sabo zelo skregana. Trenutno se preko Ekonomske fakultete dogaja napad na ministra Mramorja, ki je že dalj časa na udaru skrajnih sil.

Stranke so tudi notranje skregane, z vrha SMC se umikajo ključni igralci, njihova mesta pa zasedajo precej bolj skrajni, kot sta Kešeljević ali Kopač, ki so na drugem polu kot Cerar. Zna se zgoditi, da se bodo razmere znotraj teh strank tako zaostrile, da bo vlada padla. Sicer mislim, da bo potrebna ostra zaostritev, saj je pretežni del te vlade sestavljen iz novih obrazov in v preteklih letih smo se o novih obrazih naučili, da ko enkrat pridejo na oblast, jo zelo težko zapustijo.  Oblast dojemajo kot življenjsko priložnosti, dobre pozicije in lahke službe. Zaradi tega bodo pripravljeni na marsikatero koalicijo, preden bodo pripravljeni povzročiti nove volitve.

Verjamete v strice iz ozadja?
Na ministrstvu za finance sem imel priložnost spoznati gospodarske lobije, kar pa je samo drug izraz za strice iz ozadja in UDBO-mafijo, ki pa sta malce bolj poetična izraza. V tej državi obstajajo zelo močni gospodarski lobiji, katerih interes je, da se čim manj spremeni in da država obdrži kar največji vpliv in nadzor v gospodarstvu, da bi se lahko kadrovanje in izčrpavanje podjetij nemoteno nadaljevalo.

V tem smislu imajo zelo močno podporo v medijih in institucijah, ki so na kakršenkoli način povezane z Mencingerjem, Cetinskim ali sindikati. Te interesne skupine, ki iz ozadja usmerjajo gospodarstvo in politiko, nedvomno obstajajo. Zadnje čase pa se tudi po izredno velikem številu naključij kaže (sicer ne vem, ali gre za isto skupino ljudi), da obstaja zelo močno ozadje tudi v sodnem sistemu in da se dogajajo ravno prave preiskave ravno pravim ljudem v ravno pravem času. Morda so te skupine povezane, morda ne, gotovo pa je, da ne gre za naključja – to nekdo koordinira. Zelo dobro bi bilo, če bi končno izvedeli, kdo to je.

“Na desnici manjka zavedanja, da je potrebno zmagati kot reformni blok.”

Ima desnica sploh možnost zmage na volitvah v razmerah, kjer omenjeni lobiji obvladujejo domala vse družbene podsisteme?
Največji problem teh lobijev je samopašnost, in to jih je že dvakrat stalo oblasti. To se jim lahko še tretjič zgodi, saj se ljudje samopašne oblasti naveličajo in volijo proti iz protesta. Bo pa morala desnica biti pravilno strukturirana in pripravljena temeljito očistiti podsisteme.

Desnica seveda še nikoli ni bila v resnici na oblasti, vedno je bil zraven kakšen zametek levice, kot je na primer Desus, ki je zaviral reforme, ali pa Državljanska lista, ki je zavirala prečiščenje sistema. Mislim, da bi bila velika napaka, če bi desnica ob prihodu na oblast hotela z istimi ljudmi, ki že 65 let tlakujejo pot zmagam levice, zgraditi prihodnost.

To se ne more zgoditi, sistem je potrebno prevetriti in če bo zmaga dobljena, jo bo potrebno izrabiti za prevetritev celotnega sistema v okolje, v katerem bosta desnica in levica enakovredno tekmovali. To je vse, kar rabimo, da postanemo kolikor toliko normalna družba.

Bi se vrnili v politiko, če bi se pojavila prava priložnost?
Če bi se vrnil v politiko še kdo drug, recimo Šušteršič, z njim bi bil vedno pripravljen delati, ker mislim, da smo v preteklosti dobro delali. V tem trenutku pa bi bil mnogo bolj zadovoljen, če bi lahko bil v ozadju kot svetovalec vsem, ki bi hoteli delati v skupno dobro desne opcije, ali pa tudi kot aktivist. Na desnici namreč manjka zavedanja, da je potrebno zmagati kot reformni blok. To, da ena stranka pridobi odstotek ali dva na volitvah, pomeni bore malo, če potem ne more sestaviti koalicije. Od tega sprememb ne bo.

Žiga Korsika

 • Rožle

  Karl pa Virant sta se izkazala kot izdajalca slovenskega naroda….!

  • Pjevač tuge

   Pridružila se jim je tudi Novakova. Vse komunjare pod Kučanovo strehico.

   • Rožle

    Ljudmila,..ccc..takoj klečat pa zmolt ene 10 zdravaMarij…izdajalstvo je smrtni greh…!

    • epiphany

     Ona se je samo zmotila. Sej že popravlja.

 • Pjevač tuge

  Celotna levica sovraži Janšo in ne ljubi svoje države. Zato tudi tako hitro propadejo vse leve stranke medtem ko je SDS večna. Vsaj dokler jo vodi naš Janez.

  • Rožle

   A si se že dvignu…al si pa direkten….?

   • Pjevač tuge

    Pripravljam se na special comeback. V Švici snemam nov duet z Dominikom Kozaričem !

    • Rožle

     A te je kej zametal…?

   • Pjevač tuge

    Direkten sem in grem spat. Zvečer sem zopet z vami.

 • epson mlacni

  “ki jo ustavlja Blaž Vodopivec”

  Ustavlja?

  • Nova24TV Mod 1

   Hvala za oporozilo. Popravljeno že takrat … :-)
   #ErrareHumanumEst

 • Breiva

  Odlična analiza Libertarca! Vsem je nalil čistega vina, najbolj pa Virantu.
  Virant je res bil trojanski konj levice.

  Glavni problem pa še vedno ostaja v glavah Slovencev, kateri še vedno častijo boljševike in v tem duhu vzgajajo tudi mladino od otroških let naprej.

  Tovariši kapitalisti, kot jih je imenoval Peter Jambrek, pa se naivni raji zdijo dobri ljudje, ki skrbijo za splošno dobro. Njihovi potomci pa pri že 18 ali 20 letih vozijo črne BMW, Audije, Merđote in se požvižgajo na prometne predpise. Policaji se jih sploh ne upajo ustaviti, kaj šele kaznovati.

 • Rožle

  V Sloveniji imamo Lj-Mestnega svetnika Jankovićevega tasta ATA VIrant…on z zarustano pištolo v JAVNOST grozi vsem k so bl Bosanskega videza…pa nima nč prot Bosancem…da se razumemo….

 • dež

  Zame je največji krivec za padec Janševe vlade Šušteršič. Ob dejstvu, da gre za pametnega in zelo racionalnega človeka mi ni jasno, kaj je takrat mislil. Če bi se uprl Virantu, bi le-ta odletel iz stranke, vlada pa bi obstala. In danes se te napake, sem prepričan.

  • mirodel

   Kar precej soli je v tvoji trditvi, ampak največji krivec verjetno ravno ni, da pa se je prepustil takrat Virantu, je pa tudi mene zelo močno presenetilo in razočaralo.

 • Rožle

  Kolk časa mi bo še tole javljal, če hočem poslušat radio…?

  • Breiva

   To boš pa že prenesel, saj lahko zastonj komentiraš.
   Drugače pa pojdi na finance.si, kjer boš plačal 180 evrčkov na leto, da boš lahko komentiral.

  • epiphany

   No, no Rožle – zdaj pa ti je Breiva stisnil iz finferja drobiž, a ne? he, he, he,

 • Kučko pod pručko

  V vsaki demokraciji z dolgoletno tradicijo je normalno, da so ljudje porazdeljeni približno na pol. To se mi zdi daleč najboljša garancija, da si ne leva in ne desna stran ne moreta trajno pridobiti oblasti in s tem potisniti državo v zaostajanje za drugimi. Povsem normalno je, da mora stran, ki v svojem mandatu zagreši par, lahko tudi manjših, spodrsljajev, na naslednjih volitvah zapustiti vodenje političnim nasprotnikom. Ti se zavedajo, da morajo delati dobro v korist države, kajti račun za njihovo delo pride zelo hitro.

  Pri nas pa smo žal še daleč od normalne demokracije, saj se je komunizem v dolgih desetletjih zelo vtisnil v ljudi. Preveč jih je, ki zelo dobro živijo na podlagi svoje lojalnosti do levega političnega pola in tistih, ki ga vodijo. Takih je največ v JU, saj imajo zelo dobre službe in lahko brezskrbno živijo.
  Drug del volilnih glasov, ki odloča o končnem zmagovalcu, pa so novi prebivalci iz Juge, ki so jih levičarji uvažali po tekočem traku, veliko pravih Slovencev pa njihovega uničevanja lastnega naroda in domovine ni kaznovala na volitvah.

  Dokler ljudje ne bodo gledali v smeri, ki kaže v dobro Slovenije, ampak le na svoje egoistične koristi, pri nas ne bo nič bolje. Vse to je meni povsem nerazumljivo, saj mi je bila domovina vedno na prvem mestu!!!

  • epson mlacni

   “V vsaki demokraciji z dolgoletno tradicijo je normalno, da so ljudje porazdeljeni približno na pol. To se mi zdi daleč najboljša garancija, da si ne leva in ne desna ”

   Demokracija je izjemno slab sistem izbire najboljših med nami, a je v tem trenutku žal dejstvo, ki ga za časa naših življenj ne bomo spremenili. Takoj po uvedbi prve demokracije, ki je bila glede na razmere mnogo boljša, kot je danes (v mislim imam stare Athene), je postalo pametnim jasno, da demokracija ni dobra. Platona, največjega med velikimi, so zaradi nasprotovanja demokraciji obsodili na smrt 400 lpnš. Da ne vlečem in delam predavanja iz demokracije. Lahko vzameš katerokoli državo in našteješ uspešne manevre levice? Po mojem vedenju še najbolj odstopa Clinton s svojima dvema mandatoma, vendar je ameriška levica (vsaj do Obame, ker ta ga tudi serje, da je veselje) neprimerljiva z našimi kreteni. No, drugih večjih dosežkov levice se kar ne morem spomniti, lahko pa naštejem morje držav, ki jih je uničila. Lahko kar evropskih! Kjerkoli so državo prevzeli za 10 in več let je nastalo sranje.

 • Lovro

  v intervjuju se ni omenjalo NSI. Namenoma? Me pa zanima, kaj si o njeni vlogi misli Štih. Drznem si reči, da Štih sodi med najboljše politične in gospodarske analitike…. morda bi tudi ključni akterji desnice sedli z njim za isto mizo in se pogovorili? Več glav več ve!
  Ne bi škodilo, koristilo pa- morda.
  Hvala za ta intervju!

 • epiphany

  Ej, Štih tole pa ti verjamem. Če bi jo ljubil, je ne bi izgubil.

 • Franc Mihič

  Strinjam se:”Na desnici namreč manjka zavedanja, da je potrebno zmagati kot reformni
  blok. To, da ena stranka pridobi odstotek ali dva na volitvah pomeni
  bore malo, če potem ne more sestaviti koalicije. Od tega sprememb ne bo.”
  Tega se ne zaveda niti Janez Janša in niti SDS!

  • centurion

   Ja, Franci. In ne moreš mimo kot levaki, da ne serješ po Janši.
   Na levici nić novega. Kriv je Janša.
   Kriv je, tudi če dobi relativno večino.
   Janša je kriv tudi, ker doslej ni bilo snega.
   Kriv je tudi, ker je sneg včeraj zapadel.

   • cornusmas

    Seveda bi nekateri Janšo kar izbrisali.Dobesedno!

  • viktorh

   “Tega se ne zaveda niti Janez Janša in niti SDS!”
   Se! Na prve volitve so šli kot predvolilna koalicija in zmagali.

   • Franc Mihič

    A to ni bil duh Janše in SDS!
    Zakaj se takšna koalicija ne ponovi, če se jo SDS želi in je pogoj za zmago desnice?

  • Borut Stari

   Janša je po naravi absolutist in deluje diktatorsko. Ljudje se ga nekako bojijo Seveda pod umazanim vplivom nenehnih diskvalifikacij v režimskih medijih. Nekakšen slovenski Putin. Desnice ne bo nikoli povezal v blok podoben DEMOS-u, ki pa je bil prestreljen z raznimi kvazidesnimi strankamo kot je bila in je še vedno SLS. Na žalost nimamo več dr. J. Pučnika ali vsaj približno njemu podobnega politika. Zaradi inštaliranih krtov bivšega sistema (J, Mencinger itn..) je ta projekt propadel. LDS z Drnovškom je zelo nasilno inštaliral tovariški kapitalizem in Slovenija ni prekinila popkovino z nacionaldemokratičnim socializmom. Država se ni po osamosvojitvi tudi osvobodila. In, sedaj smo tam kjer ne bi smeli biti.

   • EOL

    Neumnost, vsak se najprej bori za sebe, za svojo stranko in v času volitev nasprotuje nasprotnikom. S tistimi s katerim lahko sodeluje, pa jih pusti ali se z njimi dopolnjuje.

    Tisti, ki ste proti Janši bi najraje videli, da se on bori za druge…. počnite to tako vi v svojem življenju, pa da vidim do kam boste prišli.

   • Borut Stari

    Ne vem kje ti vidiš, da sem proti Janši, Nasprotno. Vendar imam svoje mnenje in to je, da Janša ni povezovalna oseba., recimo tipa Havel, Pučnik itn… Nikoli ne bo pripravil vsaj 50+ % volivcev za SDS, Blok podoben DEMOS-u za enkrat ne spravi na žalost skupaj nobeden slovenski politik.

   • Franc Mihič

    Žal resnica.

    Slovenija potrebuje moralno prenovo.

    Kdo lahko koga toži?

    Pogosto slišim to resno vprašanje
    ob posledicah privatizacije, a odgovori so različni. Nedavno berem izgubljenem desetletju, zaradi neusmiljenega boja za
    nadzor nacionalnega bogastva. Ta boj naj bi se pričel že l. 1945. Po moje pa že
    l. 1941. Od l. 1990 je to boj oz. je torej vprašanje, kako bogastvo naroda, ki
    ni imelo definiranega lastnika, pripeti k fizičnim osebam. Demos je v tem boju razpadel.

    Dr. Andrej Umek, bivši minister pred časom pojasni:«Demosova privatizacija je
    predvidevala, da del takratnega družbenega premoženja pripade skladom,
    pokojninskemu, odškodninskemu in razvojnemu, preostalo pa se v obliki
    certifikatov razdeli med vse polnoletne državljane Republike Slovenije. S tako
    privatizacijo bi bilo v celoti zadoščeno ustavni zahtevi po enakopravnosti vseh
    državljanov. Vendar
    tudi Demosova privatizacija ni bila izpeljana do konca. V jeseni 1992 so
    stranke naslednice Demosa volitve izgubile. Zmagovita LDS je oblikovala novo
    koalicijo z dr. Drnovškom kot predsednikom vlade. Takoj po volitvah je nova
    koalicija predvsem pa naveza LDS – ZLSD sedanja SD bistveno spremenila
    privatizacijsko zakonodajo. Vpeljali so tako imenovani beneficirani notranji
    odkup delnic. Ta Drnovškova privatizacija je imela za posledico popolno
    razvrednotenje certifikatov, za katere ni bilo več realne protivrednosti in je
    de fakto ponovno uveljavila Markovićevo privatizacijsko zakonodajo. S tem so
    ponovno menedžerski prevzemi postali možni in vsaj za levi del slovenske
    politike tudi zaželeni. Res je, da se tudi desni del slovenske politike še
    omotičen od volilnega poraza ni najbolj odločno uprl Drnovšek–Markovićevi
    lastninski zakonodaji, ni, na primer, zahteval njene ustavne presoje.« Tako smo torej državljani pri
    privatizaciji zopet ostali neenakopravni, kršena je bila ustava in naše ustavne
    lastninske pravice. Dr. Jože P. Damjan, v članku »Levica in desnica sta podpirali menedžerske prevzeme iskreno
    zapiše in veliko pove o ne moralnosti in ne pravičnosti izvedene privatizacije:
    »Če
    zanemarimo moralni vidik te privatizacije in pogledamo samo ekonomskega, je
    bila zadeva vzdržna.« Zopet berem vladni dokument iz l. 2007:«Cilj novele Zakona o prevzemih je, da onemogoči izčrpavanje ciljne
    družbe. S predlagano rešitvijo se sledi namenu evropske direktive varovanja
    delničarjev in upnikov. Večina držav EU ima pravila, ki so usmerjena v prepoved
    finančne pomoči ciljne družbe prevzemniku. Pravila omejujejo način, da se
    zastavijo vrednostni papirji ciljne družbe za pridobitev denarja ali posojila
    (kredita) s strani finančnih institucij (bank). V nekaterih državah je prepoved
    tovrstnega financiranja absolutna, v nekaterih pa se ga vendarle dopušča,
    vendar pod zelo strogimi pogoji in pod
    drobnogledom nadzorne institucije.«

    Kdo je torej manipuliral z
    državljani in z oškodovanji gospodarskih družb? Kdo bo kdaj odgovarjal?

    G. Jure Apih pa v članku »Kdo bo
    koga tožil?« ugotavlja: “Država je
    na kolenih, pritiski grabežljivcev so veliki, odgovornost najodgovornejših
    neizmerna. Minister Mencinger je prepotentnemu Jeffreyju Sachsu nekoč rekel NE.
    Kdo bo koga tožil?” Vedno aktualno vprašanje. Od kod pa je to stanje? Bivši rektor, prvi gospodarski
    minister dr. Jože Mencinger trdi:»Narobe
    je narejena že privatizacija, s katero smo dobili dva milijona »kapitalistov«,
    njihov cilj je bil proizvodno premoženje čim prej pretopiti v potrošno
    premoženje. Nesreča so bili pidi, tudi oni le lastniki premoženja. Pravih
    lastnikov podjetij sploh nismo dobili. Certifikati so ničvredni papirji, zaupam
    samo depozitom na banki, vse druge naložbe so nekoristna špekulacija.« Kaj je
    še priporočal: »Nič ni narobe niti z vrnitvijo v kapitalizem, v katerem
    so menedžerji kar lastniki. Če bi bil sam direktor in bi
    videl, da mi grozi izgubiti vse, kar imam in za kar sem se trudil desetletje
    ali več, bi namreč tudi sam poskušal oškodovati družbeno premoženje.” Se še kdo čudi stanju družbe in
    države? Od kod problemi z DUTB je
    menda jasno? Bo kdo tožil tujca, Jeffreyja Sachsa, ki je nasprotoval fevdalni
    podaritvi skupnega družbenega premoženja oz. podjetij samo direktorjem, ki
    »prevzamejo in kupijo« podjetja tako, da jim kupnino s kreditom »poplača« kar kupljeno podjetje. Ostali
    državljani in razni pokojninski in drugi skladi državljanov s(m)o pač za
    lastnike podjetij očitno neprimerni? Privarčevani kapital državljanov v skladih
    pa podpira podjetja in delovna mesta predvsem v tujini. Podjetja rešuje le »kreditizem«, namesto
    kapital, ki je na trgu, a ta zahteva odgovornost za rezultate, rast na trgu.
    Mnogi svarijo:»Svet bo propadel; »Kapitalizem,
    egoizem bogatašev ga uničuje! Svetovni problem je socialno razslojevanje, ko
    ima peščica bogatašev skoraj vso bogastvo človeštva. Usoden bo »dedni
    kapitalizem«! Prof. dr. Boštjan M. Zupančič, sodnik Evropskega sodišča za
    človekove pravice nedavno zapiše: »Zanimivo
    je, da je tudi moderna kritika “nasledstvenega kapitalizma”, ki
    prevladuje v mediteranskih kulturah v
    nasprotju s severnimi in skandinavskimi družbami, prav v tem, da biološki
    dediči niso nujno tudi dobri nasledniki posamičnega V ZDA je bilo dedno
    obdavčenje na začetku 80-odstotno; očetje republike so menili, da si mora vsak
    sam in znova priboriti prostor pod soncem.« Pri nas pa se dopušča predvsem
    privatizacija s koncentracijo lastništva
    v rokah direktorjev, saj ti kot lastniki potem ne rabijo pravih nadzornih
    svetov, ki so v Sloveniji že tako
    »usodni«! Dr. Ludvik
    Toplak, bivši rektor mariborske univerze, ob osamosvojitvi predsednik
    družbenopolitičnega zbora RS, pa celo zapiše: “Slovenija potrebuje moralno prenovo. Prejšnja nomenklatura je želela sprivatizirati
    premoženje, pri nas pa izigrati delavca v njegovi lastninski pravici. Na podlagi t.i. Mencingerjevega zakona o
    privatizaciji podjetij je prejšnja nomenklatura in njeni prijatelji
    »sprivatizirala« velik del t.i. družbenega premoženja«. Bivši predsednik Milan Kučan je
    že v televizijskem pogovoru v torek 15. januarja 2002 izjavil: »Nameravani menedžerski odkup v podjetju
    BTC-Ljubljana je neetičen, saj pomeni »siromašenje« podjetja! Ob privatizaciji nismo enakopravni. Kršena je
    Ustava. Ekonomska svoboda navadnih državljanov je še naprej iluzija! Kdo bo
    koga tožil?

    Franc Mihič

   • Franc Mihič

    Pogubna izjava!

    »Če bi bil sam direktor in bi videl, da mi
    grozi izgubiti vse, kar imam in za kar sem se trudil desetletje ali več, bi
    namreč tudi sam poskušal oškodovati družbeno premoženje.«

    Usodna
    in pogubna izjava »pedagoga naroda« dr. Jožeta Mencingerja!

    Vse
    dokler se ne bodo, akademiki, politična elita, stroka in javnost jasno
    opredelili do te izjave bivšega rektorja UL, “pedagoga naroda”,
    prvega gospodarskega ministra samostojne RS, člana SAZU, dr. Jožeta Mencingerja, ki jo je GS-
    Gospodarski vestnik dvakrat namensko objavil, l. 1996 in 1998, v Sloveniji ni morale
    in države prava potrebnih za razvoj, ki temelji na ustvarjalnem delu in zaslužku, ki ga prizna legalen trg!

    Vse
    dotlej bodo vsakršno plenjenje in nelegalno bogatenje in izsiljevanje imeli še naprej realno možnost, država, demokracija
    in večina državljanov pa bodo vedno bolj na meji eksistence!

    Slovence
    nas bo lahko le sram, če bodo sodržavljani, zaradi slovenske »vzvišene« moralne
    inertnosti in licemerja, predvsem elite, »jedli travo«!

    Krivi
    pa bodo še naprej seveda »predvsem drugi«!

    Dr. Jože
    Mencinger, pravnik in ekonomist, bivši rektor Univerze v Ljubljani v tej izjavi
    jasno pove, da skupne družbene lastnine dejansko ni bilo. To je bil le privid
    za navadne državljane, tudi partizane! Bila je demagogija KP, na kateri je
    temeljil samoupravni socializem SFRJ, ki tako zato ni poznal prave
    odgovornosti, če se lastnini zniža vrednost. To se žal še vedno prakticira,
    tudi v politiki oz. družbi, tudi v samostojni RS. Za stanje države in njeno mednarodno
    nazadovanje oz. zaostajanje praktično nihče ne odgovarja.

    Volivci
    pa to ne vidijo in bolj ali manj slepo sledijo politiki, »našim!«

    Čisti partijski
    proporcionalni volilni sistem, brez preferenčnega glasu volivca,( -zato so
    poslanske pisarne prazne-), kar sicer ni v skladu z ustavo, pa celo to neodgovornost
    dopušča in onemogoča napredek države.

    V režimu
    samoupravnega socializma v SFRJ samoupravljavci nismo bili dejanski lastniki
    »skupne družbene lastnine«, temveč je bila lastnica »skupnega družbenega
    premoženja« dejansko »avantgarda naroda«, to je komunistična partija, edina
    dopustna politična stranka. Kot pravi dr. Mencinger, pa so bili menda lastniki le še direktorji, lojalni
    privrženci partije. Zato imajo po stališču dr. Mencingerja direktorji absolutno prednost pri lastninjenju.
    Imajo torej prednostno pravico, da postanejo lastniki bivšega skupnega
    družbenega premoženja, podjetij. Direktorji imajo edini pravico, da postanejo
    lastniki podjetij, kapitalisti. Zato se bodo stroki in politiki oddolžili! Kar
    se je v večini primerov tudi zgodilo in se še dogaja.

    Pri tem
    slovenska pravna in ekonomska, i.p. stroke in politika povsem zanemarijo
    ustavno pravico navadnih državljanov, ta je, da smo po ustavi vsi enakopravni,
    ne pa da so eni večvredni, privilegirani pri lastninjenju. Večini državljanom
    je tako kršena pravica do ekonomske svobode, kar je poguba za razvoj družbe.

    Dr. Jože
    Mencinger pa direktorjem priporoča celo oškodovanje družbenega premoženja, če
    je to potrebno, da dobe »svojo ustvarjeno lastnino-podjetje«.

    Mar ni
    zato oškodovanje bivšega »skupnega družbenega premoženj«, plenjenje podjetij,
    postalo kar normalno, tajkuni in vsi njihovi strokovni, pravni in politični
    botri pa nedotakljivi?

    Navadni
    državljani tako sploh niso primerni za lastnike, za neposredne, ne za posredne,
    preko delnic?! »Govoriči« pa se o
    soudeležbi pri dobičku, a se še vedno krati osnovne lastninske ustavne pravice,
    to je plačevanje zasluženih socialnih prispevkov, kar je v zahodnem kapitalizmu
    samoumevno in je neplačevanje zato
    strogo sankcionirano. Pri nas pa je ta regulacija v posmeh oškodovanim
    delojemalcem!

    Pravna
    država pa samo »laja«, a karavana gre dalje!?

    Plenjenje
    se pri nas torej izbrancem »izplača«, a za državljane ostane delo, ustvarjenje
    in varčevanje ter seveda saniranje države!

    Slovenija
    pa zaostaja, državljani ostajajo »postranska zadeva«, ki vse to poplača, saj pri
    nas ne sme nihče odgovarjati za zmote in zablode izvršene pod parolo »Vse za
    narod in izkoriščani razred«!?

    Javnost
    pa se nad divjo privatizacijo, plenjenjem in tajkuni le zgraža, a ne spregleda,
    kje je sprega, saj to venomer počno »naši«!

    Mogoče državljani
    špekulirajo, da bodo tudi »nam, ti naši« kaj dali ali dopustili, da bomo tudi
    mi mali državljani lahko državo plenili, ne da bi jim »naša oblast« kaj
    storila.

    Ali je
    takšna špekulacija moralna in pravilna?

    Zgodovina
    uspešnih in bogatih držav to ne potrjuje, nasprotno!

    Kako bi
    takšno »našo družbo« lahko poimenovali?

    Kdaj bo
    bolje, tudi za navadne male državljane?

    Vprašanje
    za »naše strokovnjake, politike in tudi medije«?

    Kdaj bo
    koga sram za vso strokovno in politično nemoralo in demagogijo?

   • Franc Mihič

    DEMOKRACIJA JE V KOMI

    Kdo ima pravzaprav oblast? Kdo je najbolj
    odgovoren za stanje države?

    Na volitvah izbiramo
    oblast, volilni sistem pa odloča, kdo dobi dejansko oblast. Po nedavni javni
    razpravi o spremembi volilnega sistema v DZ ni več upanja za njegovo spremembo.
    Vzrok; stranke in njihovi kandidati bi morali garati za glasove volivcev, a jim
    sedaj nobeno delo z in za volivce ni potrebno. Poslanci ostajajo še naprej» udobno mirni« , neodvisni od
    volivcev, saj jih ne potrebujejo za
    svojo izvolitev. Lahko se jim celo rogajo, kar ni redkost. Poslanske pisarne so
    po večini v »ilegali in prazne«! Glasove
    volivcev potrebujejo le stranke oz. vodje strank za izvolitev njihove liste, ki
    jo sestavijo in tako odločijo, kdo bo izvoljen za poslanca, kdo bo » del njihove
    nove oblasti«. Volivec pa nima pravice izbire kandidata po njegovi meri. Oblast imajo torej vodje strank in ne ljudstvo!
    Bivši predsednik Milan Kučan pa pravi,
    spremembe niso potrebne. Ali je to
    res »demokracija po meri človeka«? Zabloda in/ali prevara?! Zato so res najbolj odgovorni poslanci LDS,
    SLS, SD in Desus, ki so l. 2000 spremenili ustavo. Ta javna razprava v DZ o
    spremembi volilnega sistema je bila tudi test, ali so volitve odpravile
    kompromis, ki ga je predsednik republike Borut Pahor pred letom dosegel, ko je želel odpraviti
    »ledeno dobo v slovenski politiki«. Očitno
    ledena doba ostaja. Ali je koga zato sploh sram?! Vodje strank ne jemljejo
    resno celo predsednika države, kaj šele javnosti, volivce?! Žalostno! Premier
    Miro Cerar, predsednik SMC je sicer
    ocenil, da zdajšnji sistem ni optimalen in potrebuje izboljšave. Poudaril pa je,
    če ni realne možnosti za dosego širokega konsenza, se velja raje dejavno
    posvetiti reševanju drugih problematik.
    Razprava v DZ je nazorno pokazala, da ni nobene realne možnosti za potreben konsenz, saj so razpravo
    ignorirali vsi preostali vodje parlamentarnih strank, pozicije in opozicije, kakor večina poslancev
    .

    Iz vrst SDS ni bil nikogar. Ledena doba v slovenski politiki ostaja, so odločili
    voditelji vseh parlamentarnih strank. Ljudstvu ostane teoretično še referendum, če in ko bo dojelo problem, in če mu ga bodo voditelji strank odobrili
    in rezultate sprejeli? Le oni imajo žal
    zadnjo besedo. Dr. Ciril Ribičič je ocenil, naslednje volitve bodo še brez
    sprememb!

    Volivcem torej ostane samo to, da sedanjih političnih
    strank enostavno ne volimo. Jaz to že
    počnem, ne volim ne levih niti desnih.

    Berem: »Pogoji za spremembe volilnega sistema bodo očitno dozoreli šele
    po tem, ko se bo kriza tako zaostrila, da se bo narod sedanji politiki množično
    uprl s protesti«.

    Kaj pa je
    pravzaprav problem in vzrok, ki ljudi odbija od volitev in ne cenijo politikov,
    niti države niti demokracije? To, da
    vodje strank okoli sebe forsirajo podpovprečne in kimavce, ki so v sedanjem proporcionalnem
    sistemu seveda gladko vedno izvoljeni, če uspe lista! A tem izvoljencem
    je malo mar za volivce, zadošča jim, da ustrezajo predvsem vodji stranke!
    Volivce pa zanemarijo, jih celo ignorirajo, kar sam in tudi mnogi desničarji od
    »plemenite desnice« doživljamo v živo. Nedavno je ravno to nedelo z volivci,
    odmik od volivcev, problematiziral tudi dr. Hubert Požarnik, kot
    predstavnik DEMOSA ob obletnici DEMOSA, na posebni oddaji na TV1. Zanj je to
    glavna hiba vseh naslednikov Demosa. Volilni rezultati so temu ustrezni, kar je
    strahotno žalostno za demokracijo oz. blagostanje državljanov!

    To je
    negativna selekcija v vseh strankah, sposobni pa se izogibajo takšni politiki
    oz. “kimavski družbi”! Tudi v SDS in na desnici! Problem so
    obstoječi volilni sistem in seveda kandidatne liste strank, kjer kandidate
    razvrstijo in postavijo partijski veljaki, kot v komunizmu, enoumju! Pri
    teh početjih mene ni več in me ne
    bo, tudi na volitve ne grem, saj nimam možnosti prave izbire, komu lahko
    osebno podelim moj (preferenčni) glas, mandat za oblast in seveda odgovornost
    za rezultate mandata. Tudi poslancu Jožetu Tanko npr. in podobnim poslancem,
    ignorantom volivcev, nikoli več ne dam glasu, niti ne takšnim listam, kar sem
    že večkrat javno napisal. Namreč, bil sem že elektor v interni izvedbi
    večinskega volilnega sistema, to je izbiri kandidata stranke SKD za
    predsedniške volitve, ki se je obnesel. Tudi
    Jože Tanko in SDS se zelo sprenevedajo
    in blefirajo, ko pravijo, preferenčni glas je »brez veze«. Naj potem vendar SDS to dopusti,
    če ji je to vseeno, če ne razume ali
    laže!? A je res vseeno, stranki SDS in njenim volivcem in vsej politiki,
    če bi bil na njeni listi izvoljen dr. Turk s preferenčnimi glasovi, Janez Janša
    pa bi izpadel, čeprav bi bil prvi nosilec liste?

    Ne razumem nasprotovanja
    desnice celo realnim minimalnim spremembam volilnega sistema v pravo smer,
    zlasti ne SDS, ki pa se da mirno voliti v evropski parlament po proporcionalnem
    volilnem sistemu s preferenčnim glasom. Tako je na zadnjih volitvah volilo in uporabilo
    70% volilnih udeležencev. Lani sta tako odpadla najbolj pomembna skrajna
    levičarja, “popularni” dr. Jože Mencinger, kandidat PS, največji
    zavetnik menedžerjev in zagovornik nacionalnega interesa, -baje zaradi
    interesa ljudstva-, in dr. Igor Lukšič, SD, največji zagovornik obstoječega
    volilnega sistema. Oba pa sta velika nasprotnika privatizacije neučinkovitih
    državnih podjetij, kjer delavci tudi
    ostajajo brez plač in prispevkov. A to desnici res nič ne pove? Meni veliko in
    zadosti! Dokler bo še tako, bo za poštene še zelo hudo!

    V javni
    razpravi o morebitnih spremembah spornega volilnega sistema v DZ RS sem
    javnosti povedal, da je za Slovenijo, iz enakih razlogov kot za Nemčijo, prava
    rešitev nemški kombinirani volilni
    sistem, ali eventualno kompromisi v to
    smer. Vse drugo je še naprej »ledena doba« v politiki kot pravi
    predsednik države Borut Pahor! Volivcem
    torej ostane samo še bojkot volitev in javni protest!

   • Franc Mihič

    Dokler ne bo spremembe partijskega(!) proporcionalnega volilnega sistema, ko imajo vso oblast dejansko vodje partij, glas volivca pa ne odloča kdo bo izvoljen, ne bo odgovornosti za rezultate med politiki-poslanci, ne napredka. Volilni sistem ni v skladu z ustavo in pravo demokracijo, potrebno za razvoj države. Tu je desnica tudi zatajila, ko je hotela vse, večinski sistem, čeprav je vedela, da še ni realno dosegljiv v Sloveniji. Ni podprla boljše predloge, preferenčni glas, kombiniran volilni sistem, Tako smo ostali v blokadi spremembe volilnega sistema, kar je blokada razvoja demokracije in države.

 • viktorh

  Hvala in čestitke uredništvu. Čestitam Tomažu Štihu. Zadel v polno.

  Virant je pač bil infiltriranec, tega se niso zavedali niti njegovi ožji sodelavci. Je pa samovšečen nastopač, poklicno deformiran, podobno kot Cerar. Oba sta ozko specializirana jurista, vezana na javni sektor. Ne eden ne drugi ni povohal realnega sektorja. Virant se je dal nategniti “stričekom” in izvršil politični atentat s pomočjo prav tako neizkušenega “politika” Žerjava.

  Sicer pa dobro zastavljen cilj uredništva. Potrebno je sistematično začeti in nadaljevati s pravilnim, objektivnim informiranjem državljanov. Zame je novo:

  “Šlo je za precej naravno izbiro, vrnil sem se k temu, kar sem prej počel. V Šušteršičevi ekipi tudi nisem bil nobena izjema. Minister Šušteršič je zbral ekipo, ki je bila večinoma iz takih okolij. Recimo Krušec, njegov državni sekretar se je vrnil v evropsko centralno banko in je danes v centralni banki Anglije. Cotič je danes v centralni banki Luksemburga, Živkovič podjetnik v Londonu. Celotna ekipa je bila izbrana iz takšnih okolij – iz zasebnega sektorja in tja so se potem tudi vrnili.”

  Iz tega lahko upravičeno sklepaš, da je šlo za ljudi, ki so pripravljeni in znajo delati za dobro države, za razliko od številnih, ki le čakajo na priložnost, da se “pricufuknejo” h koritu.
  Všeč mi je, ker je v kratkem pogovoru razkril celotno bedo slovenske politike in udbomafije.
  Pričakujem, da bo urednik pripravil najmanj vsak teden podoben članek, ki bo pomagal osvetliti stanje duha v Sloveniji.
  Če pomislimo, Delo je bilo pripravljeno v enem dnevu napisati 3 – 5 pamfletov o Janši, zakaj ne bi tu pripravil 2-3 kvalitetne prispevke za krepitev desnice.

 • mirodel

  Zadetek v polno, ta mnenja Štiha. Sam ga sledim že leta zaradi njegovega prefinjenega občutka do stvarnosti in zdravega pogleda na razvoj družbe in gospodarstva te naše dežele. Upam, da se kmalu vrne nazaj , seveda posredno mislim na volilno zmago konsolidirane desnice in sredine, ki naj bi končno po nekaj desetletjih trajajočega nevzdržnega stanja počistila to nesnago Avgijevega hleva, imenovanega levičarska Slovenija.

 • centurion

  Zahrbtnost v Virantovi družini je domača vrlina. Saj nismo pozabili njegovega tasta Brejca in noža v hrbet Janezu Janši…..

  Pa pistolerosa, tasta od Jankovića, njeee… Virantov stric…Marjan Jernej Virant.

  Če ne gre drugače, potem pa pištola in šus v tilnik…

  Še link za one, ki so pozabili….http://www.siol.net/novice/slovenija/2012/11/marjan_virant_grozil_novinarki_planet_tv.aspx

 • Breiva

  Javne raziskave podpore različnim strankam, čeprav so politično krmiljene, razkrijejo vseeno celo bedo Slovenskega naroda in slovenskega političnega prostora.

  Takoj, ko sta se Ljudmila Novak in NSi obrnila proti SDS in Janši, jim je začela rasti podpora in jim še naprej raste. NSi je na žalost postala stranka, ki se ne drži ene linije, ampak se obrača po vetru.

  • MEFISTO

   Reformno naravnana je torej le plenilska levica, ker si vsak dan izmišlja nove metode in načine za pustošenje Slovenije.

   NSi in SLS pa je tako koristil odmik od SDS, da je SLS kar izpadla z parlamenta, NSi pa se giblje na robu.

 • EOL

  Najboljši, najrealnejši članek in prispevek, ki sem ga če ne nasploh, pa vsaj zadnje čase imel priložnost prebrati.
  Želim si, da se Šušteršič, Štih, Janša in podobni uskladijo, da prevetrijo Slovenijo…
  Slovenci več takšnih prispevkov!

  Viranta bi morali pa državljani ovaditi, ker je s svojim početjem uničil naš standard! Sem prepričan, da če bi se neka skupina tega lotila, da bi uspela, saj če ti nekdo s svojim početjem povzroči dokazljovo škodo, če ne prej, pa na evropskem sodišču dobiš zadoščenje.

  • Kučko pod pručko

   Ne delaj si utvar, da bi na naših sodiščih, ki delujejo pod taktirko pritlikavca iz Murgel, uspeli. Morda na evropskem sodišču!?!

 • Vlado77

  Dobra analiza stanja v drzavi in na desnici. Tudi kriticen pogled na stranki DL plus Viranta. Strinjam se tudi glede sprememb od levih Vlad na desnio . Brez sodelovanja ali bloka ne bo prodora. Ce neka stranka dobi nekaj procentov in potem ne uspe s sestavo vlade je premalo. Mislim da je tako SLS in NSI nasedla tezi da so v senci Janse. Tako so vsaih po nepotrebnem delovali drug proti drugemu. To pa je recept za poraz. Dokler ne bomo imeli uravnotezenih medijev ne bo sprememb. Demokracija s dominatnimi mediji ni mozna oziroma je pohabljena. V taken okolju bi se danes imeli Milosevica v Srbiji. Tudi Putina ne bo mogoce zamenjati dokler je samo povzdigovan v glavnih medijih . Seveda brez kriticne besede. Upam si trditi, da bi imeli danes na oblasti Tita s takimi mediji. Demokracija in pluralizem medijev so nujno potrebna hkrati in vedno.

 • Janez

  Gospoda Štiha na sliki površno poznam s TV IN VIDEVAM GA NA NPR. ČOPOVI KDAJ PA KDAJ PRIJAZNO KLEPETAT Z LJUDMI.
  SPOMNIM SE PAR NJEGOVIM OK TV KOMENTARJEV, BAJE JE ZELO DELOVEN GOSPOD Z UVIDOM V PRAKSO EKONOMIJE IN ZAKULISJA,
  Prosim..mo ga za kake krajše info o realnem sta ju naše r slo verjetno žal obstoječe VZPOREDNE EKONOMIJE..!
  O . EX KP ZK TAJNI URADNI LIST PREMOŽENNNJIH ? R. SLO, .
  ..PA O IZ PENZIJE R.SLO SKLADOV BAJE PO 1945 IZGINULIH 200 MRD SLO DENARJA NAMENJENEGA R. SLO PENZIONISTOM ?
  A je vse to res? Mislim, da država. v naši r slo, za katero smo že vsi precej dobrega naredili nima nikogar od nas pravice .. nas kaj prikrito ali celo grozeče gnjaviti!

  NEDVOMNO SO ZGORAJ ZAPISANE POMEMBNE TABU TEME .. JAVNEGA POMENA, VELIKEGA.. ZA VSE PREBIVALSTVO R. SLO,, če so g. Štihu taka pojasnila javno .. tvegana, pa naj jih da država, a ne?

  PA NAJ KAK DRŽAVNI. URADNIK NA TV PODA JASNA REALNA POJAS ILA O TEH TEMAH, KI KOT GOVORICE ŽE DOLGO KROŽIJO MED LJUDMI VREDNIMI UPOŠTEVANJA V LJ, Janez Komenda
  PS. Uradnim oseba rad dam osebne podatke, nealko, nekaznovan, 40 let del dobe, ex ok knjižničar

  • domovina mili dom

   Zakaj obstaja legenda o pokradenem denarju?
   Se spomnem deleč nazaj, v Yugi. Krožila je pripoved o podzemnem mestu, katerega so gradili ujetniki takratnega komunizma (kot ZF pripovedka). A glej ga zlomka, po 45 letih legende o podzemnem mestu komunistov, se je legenda v meso spremenila. Torej tudi o denarju bo prišlo na dan, ko bodo akterji nehali nositi simbole totalitarizma.

 • Gr8_1

  Mislim, da Primc nima prihodnosti v politiki, je dober vojak, organizator, vendar ni za generala.Če se bo spravil v politiko bo naredil več škode kot koristi in samo še bolj razbil desnico. Referendum mu je šel skozi zaradi zdrave kmečke pameti in kočljivega zakona. Tudi Janša, če je pameten naj se umakne bo desnica lažje zaživela. Toliko stvari so mu že obesili (resnične ali ne to volivce ne zanima) , da je preveč osovražen in to se zrcali na stranke desnega pola Naj poskusi kandidirati za predsednika države. Za stranko naj se najde novi voditelj.

  • EOL

   Povej kdo ima toliko referenc, sposobnosti, ugleda v tujini,…, da bi lahko nadomestil Janšo?

   Sam ne vidim težav z Janšo, marsikdo voli SDS prav zaradi Janše – Janša = SDS. Tako pač je.

   Umetnemu ustvarjanju praznega prostora nasprotujemo. Podpiram nove stranke na desnici, a te se morajo same dokazati s svojo sposobnostjo, ljudje jih morajo sprejeti sami, saj le tako bodo te stranke kredibilne in sposobne voditi Slovenijo bolje.

   • Jovo Jamnica

    Večina iz bazena neopredeljenih pa voli nekoga… ne stranke, zaradi tega, ker je Janša=SDS. Pri nas volivci, ki se volitev sploh udeležijo, volijo namesto strank, osebe, ki te stranke predstavljajo.

  • dež

   Saj ni treba, da je general. Le ustanovi naj klasično desno stranko, ker si z NSI in SLS nimaš kaj pomagati. Večina volivcev teh dveh strank bi zagotovo podprla novo stranko, če bi le bili v njej pravi ljudje. In če bi Vodopivec uspel ustanoviti in spraviti v parlament še liberalno stranko, bi imela desno-sredinska opcija treh strank nekaj možnosti. V nasprotnem se ne bo nič spremenilo.

   • Jovo Jamnica

    …če se ne motim, je pri nas 4% prag za vstop v parlament. To pomeni, najmanj 70.000 pristašev nove stranke.

    • dež

     Udeležba na volitvah nikoli ni 100%, zato je tistih 70.000 previsoka cifra. Novi Liberalni stranki tipa “DL brez Viranta” parlamentarni prag ne bi smel biti problem. Nekateri bi za njih volili iz čistega oportunizma.
     Ob novi stranki na desni, bi NSi iz parlamenta verjetno izpadla, kakšnih 5% bi na njen rovaš izgubila tudi SDS. Možen delež nove stranke ocenjujem na vsaj 10%.

     • Jovo Jamnica

      Točno. Nižja kot je volilna udeležba, večja je verjetnost, da nova stranka prestopi prag.

  • Kučko pod pručko

   Odgovor na tvoje pisanje sem ti poslal kar zgoraj!!!

  • Nata

   Resnične , ali ne ?? No , to , da volivce to ne zanima , ne bo čisto držalo – samo premalo vedo o teh zadevah .
   Kaj pa poročajo in napišejo naša medijska ” trobila ” ??
   In koliko Slovencav prebere kaj v Reporterju, Demokraciji, Družini in na portalu Časnik . si in portalu Nova 24tv ??

   • Gr8_1

    Desne še mogoče zanima kakšna druga informacija in prebere tudi levo opcijo, levi pa težko prebere desno”trobilo” ali kot radi zgoraj naštete medije imenujejo “Janševo trobilo”. Če bi držala tvoja trditev, da volivce zanima, ne bi vedno z lahkoto prišla na oblast instant stranka.

    • Nata

     Instant stranka ima za seboj velik ” aparat ” ……..in ljudje navkljub možnosti izbire , kaj prebrati , še vedno premalo čitajo .
     To je ta nesrečna apatija ljudi , ki se borijo za vsakdanji kruhek ……….kje naj še dobi denar za časpise in revije .

 • Osti jarej

  …gospod lepo pove ,da verjame v desnico,ki bo morala z zmernim tonom nagovoriti volivno telo,nič pa o tem,da jo je treba najprej imeti….”pravo desnico”…

 • Osti jarej

  ..in,če bi jo imeli….”pravo desnico”…bi bila danes na oblasti…

 • Osti jarej

  …hmmm….zgoraj omenjeni gospodje so glih ene toliko “zavohali” politiko in realno stanje v slovendžiji,da so jo jadrno odkurili v svet…

 • Osti jarej

  Prvo leto smo zelo trdo delali, ker je bila kriza in takšna stiska, da smo morali v treh mesecih sestaviti ZUJF. To je bil poseg v 80 zakonov, ki je zmanjšal proračunski primanjkljaj, tako da se nismo imeli časa ukvarjati s ključnimi reformami, ki so šele prihajale in so jih natanko po naših načrtih izvedle prihodnje vlade.

  ***********************************************
  ..jp,ZUJF…,ki je prizadel izključno najrevnejše in najranljivejše……ki jih je “naredil” še revnejše in ranljivejše…..

  • Jovo Jamnica

   Tudi konec stavka:..

   tako da se nismo imeli časa ukvarjati s ključnimi reformami, ki so šele
   prihajale in so jih natanko po naših načrtih izvedle prihodnje vlade.
   ————————-
   …nam pove, da je trenutno vseeno, kdo pri nas vlada!

   • Osti jarej

    ….aha….a temu lahko rečemo;mater,kakšen paradoks?!….

  • EOL

   ZUJF-a ne bi bilo, če prej Pahor ne bi tako hudo z levičarji, ki so mu pomagali na oblast zavozil Slovenije s kreditiranje za javni sektor, ki je in še živi preko svojih normalnih okvirjev – to je povzročilo zujf.

   Sicer je ZUJF eden najbolj pravičnih varčevalnih potez naši zgodovini. Zakaj, ker predvsem jemlje dodatke in ne osnovno plačo.
   Vlade kasneje so dvignile DDV in druge davke ter tako realno znižale tiste osnovne najnižje plače pri ljudeh brez dodatkov, predvsem komunističnih kot so primer iz naslova NOB…

   Tudi kakšna pravico je potrebno ukiniti v času krize, ki ste jo povzročili levičarji z javnega sektorja, a to so vaši grehi, ki jih sedaj plačujemo vsi!

   ZUJF je tako nekaj boljšega glede na zatečeno stanje – opustošenja s strani levičarjev. Žal je prišla levica ponovno na oblast in pokradla še tisto kar je ZUJF privarčeval

   • Osti jarej

    a bejž no..

    • EOL

     Rajo odirate levičarji in javni sektor, ki živi od raje!
     Pomili na delavke v Muri… tako majhno plačo so dobile, pa še so morale odvajati za javni sektor dokler ni bilo davkov preveč in je šlo vse v stečaj

 • učko

  “Na desnici manjka zavedanja, da je potrebno zmagati kot reformni blok.” Kakor sedaj stojijo stvari, ni nobene možnosti, da bi kdor koli drugi zavladal kot te oprode udbo-mafije, ki že sedaj vladajo. Na tako imenovani desnici se enostavno nič pametnega ne dogaja, zato levakarji lahko počnejo kar hočejo. To, da gledamo, kako “edini predstavnik” realne opozicije kar naprej dobiva po buči, je še večja žalitev za vse, ki smo proti temu režimu. Janšo je režim naredil za luzerja in kdor je proti režimu je za Janšo in je avtomatsko LUZER !!!!!!

 • Janez

  Ja, meni res dragi po rodu Slovenci! Kakršni koli ze smo, malo nas je, sverovno unikaten narod, ljudje smo!
  Eden redkih narodov na svetu smo, ki imamo dvojino v govoru in v slovnici.
  To pomeni, da smo potomci zelo starega ljudstva, saj se dvojina ne realizira v govoru s kakim ukazom od zgoraj.. ampak iz prakse življenja. Individualiszi smo… preveč, dosti samotarjev.
  Zelo dobri smo v dvoje ( eni seveda, so tudi v dvoje žal nedobri ), pa način .
  . jaz pa ti pa židana marela !! Že sožitje dobro v žlahti je pogosto hud problem.
  Spoštujmo sami sebe .. take kot smo,!
  Ta čas imamo po mojem dobro priliko, da končno normal zaživimo!
  Proti t i. .. slovendžiji .. kot pravi nekdo .. imamo en sam način!
  Življenje po starem!! Ljubezen do dobre ženske .. pa..TI DRUŽICA MOJA, ROD MOJ IN MOJ DOM ..,?
  Lastnih otrok, kolikor jih bog da..a. ne.? Ni .. kraljevske poti .. do večje, srečne družine. A ne?

  Zdaj kosilo, še ka kasneje, dober tek.. Janez Komenda

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + + +

 • Kučko pod pručko

  Desnico sta že zdavnaj pokopala brata Podobnik, za njima pa še Tonin in Ljudmila. Zato se mi zdi, da gre Primčevo razmišljanje o novi desni stranki v pravo smer, saj bi prevzel večino versko usmerjenih ljudi, katerim srce bije za Slovenijo. Le s pravo desno koalicijo se bomo lahko spet postavili po robu Kučanovemu uničevalnemu stroju!!!

  • Jovo Jamnica

   A ni bil veliki podjetnik in strokovnjak Marjan Podobnik… svoj čas šef Telekoma?

  • učko

   Ali pa predsednik SLS-a Franci Bogovič, kateremu je mentor super-udbovec Silvo Gorenc !

 • Jovo Jamnica

  Vsekakor je vredno prebrati tudi:

  http://www.vecer.com/clanek/201601026172526

 • Nata

  Ta intervju je pa vreden branja – zelo pozornega branja !
  Žal pa zelo dvomim v desni ” blok ” ! Saj je tipično Slovensko , gledati samo en meter naprej in – kako že pravijo – zaradi enega drevesa ne vidimo celega gozda ??

 • ljubinica

  Jaz mislim, da ima Primc velike možnosti.
  Je ljudski človek, ravno pravšnji za ljudsko stranko. Hodi naj med ljudmi, s svojo prijaznostjo ,komunikativnostjo in odkritostjo si jih bo zlahka pridobil . Vzbuja zaupanje.
  Po moje bi moral pritegniti zlasti tiste na desni, ki sedaj ne hodijo na volišče.
  Program: konservativen.
  Zavzemanje za tradicionalne vrednote, poštenost, zdravo pamet. Boj za reformo sodstva.

  • EOL

   Sam mislim, da bi bil dober minister v primer Janševi vladi, kaj več za prvič ne in zato se bojim, da bo stopil v prevelike čevlje.
   Sicer mi je kot oseba všeč, le izkušenj nima še dovolj, poleg tega dela v javnem sektorju kar je dodatni manko… in zato menim, da mora napredovati po stopničkah in bo lahko zanesljivo daleč prišel.

   • Ruggedplant

    Glede na to, da je bil že 2x oziroma 3x (če prištejemo še Odbor2014) zmagovit general v najbolj nizkotnih in krvavih bitkah proti slovenskim strankarskim, uličnim in krivosodnim komunistom, bi težko rekli, da nima izkušenj, se ti ne zdi? Navsezadnje kdo (poleg Janše) se lahko pohvali s takšno statistiko?

  • Duhec

   Primc nima nobenih možnosti…. in ni edini.

   • Ruggedplant

    Nima nobenih možnosti? S konkretno večino je dobil že 2 referenduma, ki bi sicer po vsej verjetnosti padla, če bi ju vodil etabliran politik z desnega političnega pola. Pa ne ker bi bili slednji nesposobni, ampak ker je naščuvanost komunajzlov tako divje, da tudi lastno mater prodajo, da le dokažejo Janši, da ga ne marajo.

    • Osti jarej

     ….ako bi se,kot modro pravi tudi intervjuvani gospod,istospolni povezali s “pravo stranjo”,bi bil družinski zakonik sprejet…..

  • Osti jarej

   …jaz iskreno upam,da ni veliko onih,ki bi se strinjali s tabo

 • φαινὸμενον

  Čudi me edino to, da tudi analitik, kakršen je Libertarec, za naše komuniste pravi, da so levičarji. Oni so tisti, ki so slovenski javnosti vsilili to paradigmo! Sicer so pa, tako po ideologiji, še posebej pa po dejanjih, daleč od socialne demokracije, ki bi v demokraciji edina lahko predstavljala levo stran parlamenta.
  Komunizem je totalitarna ideologija, ki nima nobenih demokratičnih načel, demokratični socializem pa ni nič drugega kot drugo ime za to isto ideologijo!

  • dob

   Imaš prav, agamemnon!

   • Jovo Jamnica

    …vsegliharstvo?… ;-)

    • dob

     Usegliharjenje je politični program, ki ga je uspešno lansiral in ga vodi milan kučan. Namen usegliharjenja je relativizacija vsega!
     Če izdaš domovino je useglih, kot če je ne izdaš. Če se boriš zanjo ali pa če se skriješ je tudi useglih. Posledica usegliharjenja je, da je zdaj kučan glavni osvoboditelj, medtem ko je gospodarska polomija, ki je posledica kučanizma, prikazan kot uspeh socialne države.
     Resnica je samo stvar interpretacije! To slednje prikazati je glavni namen usegliharjev in usegliharstva.
     To, da ni spolov in da je “useglih”, je ravno tako del istega programa.

    • φαινὸμενον

     Problem je bolj v tem, da veliko tistih, ki vedo, da bi edino lustracija, ki bi vključevala tudi prepoved delovanja strank kontinuitete prejšnjega, totalitarnega režima, postavila temelje resnični demokraciji v Sloveniji, naseda tej vsiljeni paradigmi in povsem nekritično uporablja izraz “levica” za te popolnoma “ne-leve” totalitariste.

  • domovina mili dom

   Ko bi bili vsaj evropski levičarji, so pa pravi boljševiki.

   • Jovo Jamnica

    Evropsko leva stranka je bila SDSS, ki je dobila leta 1992 na volitvah le 3,4%. DL je imela 8 poslanskih sedežev.

  • Osti jarej

   … v bistvu niso ne levičarji,ne socialni demokrati in ne komunisti….titoisti so..

   • φαινὸμενον

    Karkoli so že, je velika vsebinska napaka, da jim rečemo levičarji.

 • Kučko pod pručko

  Grafit na podhodu med Tivolijem in Narodno galerijo … SMRT KOMUNISTOM IN FORUMU 21!!!

  … dokaz, da si ne izmišljujem: http://shrani.si/f/2b/Dt/1JwHw

  • Jovo Jamnica

   Zdaj vsaj veš, zakaj se zavzemam za mejo na Trojanah…

   • Osti jarej

    …kaj pa priključitev avstriji ?… :-)

    • Jovo Jamnica

     Nimam želje biti oblastnik. Torej mi je vseeno. Priključitev Avstriji je zame pozitivna, ker potem nekateri “naši” ne bi imeli več realnih šans, dokopati se do tako željenega korita.

 • Duhec

  Priznam…. zelo dober članek.

 • Jelen

  Ampak, če bi ga res tako sovražil, mu ne bi z virantovanjem pomagal na oblast.

  • Osti jarej

   …hehhehee….rokca rokco umije,ta pa oblast…ne,obraz….

  • Ruggedplant

   Kakšna oblast je bila to z dvema gnezdoma podgan na ladji, ki sta že od prvega dneva dalje grizljali ladijsko dno? Virant je s svojo izdajo koalicijskih partneric in svojih volivcev naredil Sloveniji dolgoročno gledano še večjo škodo od Cmerarja. Upam, da bo nekega dne odgovarjal za to – prepričan sem, da svoje politične kariere ni prodal za en hotdog, ampak so v ozadju ogromne usluge. Le še preiskat jih je treba.

   • Jelen

    Oblast, ki je ob porazu na volitvah drugeča ne bi bilo.
    Padla pa je vlada zaradi nezaupnice. Nezaupnica pe je rezultat poročila KPK, in premoženja neznanega izvora.

    • Ruggedplant

     And the pigs fly…

     • Jelen

      Kateri del napisanega ne drži?

     • Ruggedplant

      Prav noben. Komunisti so (kot ponavadi) dobili 2 priložnosti za sestavo vlade, pa jim to ni uspelo, ker vanjo niti povabili niso SDS, NSi in DLGV pa sta jim rekli: ne hvala. Takrat je postalo jasno, da bo vlado vodil Janša in ni bilo nikakršnega “Virantovanja” ob vstopu DLGV v koalicijo, saj so desni, reformni program podpirali vsi člansi stranke in njihovi volivci (kar jih jaz poznam). Je bilo pa “virantovanje” tisto kar je Virant naredil ob Klemenčičevem KPK skropucalu.
      Teža poročila KPK pred sodiščem je v svetu tolikšna kot teža muhe na slonu in prav noben zdravorazumski osebek je ni vzel resno razen seveda tisti, ki so vedeli, da se morajo držati scenarija razbijanja vlade (Virant in Erjavec), od katerih se je Virant celo blamiral, ker je dal izjavo še predno je bilo poročilo uradno objavljeno – jasno kot beli dan je bilo, da je bil scenarij spisan že kar lep čas nazaj.

     • Jelen

      Seveda je bilo virantovanje, brez virantovanja bi bil mandatar Janković, Janša pa ne bi videl vlade.

     • Ruggedplant

      Janković je imel DVE priložnosti za sestavo vlade, pa mu ni uspelo, kaj naj ti še skiciram da bo pomagalo? Ali pa se ti mogoče zdi samo po sebi umevno, da Šušteršič, Štih in Pezdir izdajo vsa svoja načela in za premierja podprejo Zokija katerega načela in pogled na ekonomijo (če sploh zna črkovati to tujko) so dobesedno diametralno nasprotna njihovim.

     • Jelen

      Ni mu uspelo zaradi viantovanja.

 • Janez

  Kosilo je že mimo.. za oddih od težkih tem in razvedrilo ,dva novejša vica !!

  Optimisti bodimo.. Bliža se … tretja svetovna vojna, … dobro za nas?! Tudi mi bomo dobili T.i. BORČEVSKE DODATKE .! A ne? .. se opravicujem, ce je še živ kak partizan, ki ni pobijal Slovencev! A veste? Katero večje bitje čisto nevznemirjeno in zelo dolgo lahko oz . zmore poslušati govore preds. Pahorja i premierja Cerarja?

  Povem odgovor, čez deset minut Janez iz Komende

  • Osti jarej

   …partizani,janez,so bili pobiti najkasneje do 43.ega….aja?!..je zanimivo pogledati koliko slovenskih “poglavica” je bilo na ćelu vsake “edinice”,voda,brigade…..

   • Janez

    No, moj oče je bil v partizanih. Tja je šel, ker se je znašel na listi za talce .. na Bledu je kot vrtnar kradel pijanim nemcem pištole.. .
    Vojno je preživel, v kopalkah je bil čuden, ves razsekan od drobcev min.
    Ta pravih borcev je preživelo precej.., meni poznani sen niso nič hvalili s xsvojo partizanščino.!
    BIli tihi, poklapani. Potrti so bili zaradi humanitarno katastrofalnih pomorov maj 1945…veliko takih, ki so bili ok kot osebe .. je bilo zlorabl s prisilo ali obljubami položajev mobiliziranih v KNOJ IN SO.. MORALI STRELJATI SVOJE SLOVENSKE SOBRATE !! Grozno!
    Nekaterim knojevcem se je kasneje ali takoj .. zmešalo!
    O TEM KNOJU, OZNI .. NAJ KAAJ NAPIŠETA REALNO ZGODOVINARJA REPE A PIRJEVEC, ČE STA ŽE IZ TE STROKE. NJUNIH KNJIG NIKOLI NISEM MOGEL BRATI, PA POL RESNIC OD dr, c. Ribičiča, Potrča.

    Predlagam uradno oblikovanje ekipe za zapis pričevanj še živih partizanov, njihovih svojcev, otrok pomorjenih domobrancev itd. Edino realna podoba časa 1941 .. do konca KP, ZK bo.. za šole! Janez K
    .

    • Osti jarej

     …..ne morem čisto oporekati napisanemu zlasti,ker slutim,da veliko veš in,da si starejši od mene….rojena sem l.58 in spomnim se samo treh partizanov…ena od teh je bila ženska,dva pa “bunkerista”…

     • Janez

      Jaz vem o partizanih veliko, več deset sem jih poznal. O osebah tu ne bi pisal ne bi biko lepo, fer. NIČ SE NISO VAŽNALI, POSTAVLJALI S SVOJO PARTIZANŠČINO, POKLAPANI SO BILI IN VESELI, DA SO SPLOH PREŽIVELI.
      MOJ OČE JE REKEL, DA JIM V HOSTI NI BILO TAKO SLABO, VSAJ OBOROŽENI SO BILI, SLABŠE JE BILI ZA VEČJE DRUŽINE PO VASEH. IZSILJEVALI, GROZILI SO JIM Z OBEH STRANI. PARTIZANI SO ŽE PRED 1943 PRI KAD BREZ OPOZORIL ODVLEKLI V GOZD IN TAM POMORILI VEČ ČISTO OK PREMOŽNEJŠIH FANTOV IN VERNIH. Podobno primeru bogatih zakoncev z gradu Strmol..

      OKOLIŠ Kamnik. Zaradi obrambe pred tem partizanskim nasiljem nad civilisti .. so nastale
      domobranske postojanke severno od Lj. Ok kmečki fantje so pač poskušali branit sebe osebno, domače, kmetije .. Grozno je bilo. Partizani so bili v tem okolju bolj nasilni kot beli.
      Mojo mamo in njeno sestro, tedaj ok mladi zelo priljubljeni punci… so pri trošenju proti nemških letakov.. domobranci zajeli. A to so bili ok domača fantje, niso marali Nemcev. Le opozorilo .. naj ne izzivata .. je bilo.. in so ju izpustili. Domobrani so nesrečna žrtev, Tragično Janez komenda

  • Janez

   Konec vica o govorih preds. Pahorja in premierja Cerarja!

   NJUNE GOVORE DOBRO IN ZELO DOLGOLAHKO POSLUŠA LE ENO ZELO OK ŽIVO BITJE! .
   .. K A M E L A , !!! FLEGMA, MIRNA JE PO NARAVI , VMES MIRNO, FLEGMATIČNO .. PRŽVEKUJE , …

   KAMELA SPLOH NE RAZUME SLOVENSKO, … RAZUME LE ARABSKE UKAZE ..
   PA V ŽELODCIH IMA VODE .?… VODE ZA ..NAD DESET DNI ! Lp. Janez iz Komenda

 • Duhec

  Vsi vejo za vse krivice, ki se dogajajo in nihče nič ne naredi…. zanimivo.

  • Osti jarej

   …dober trening,ni kaj…..25 let na 50 podlage naredi svoje….

   • Jovo Jamnica

    Slovenci smo začeli svojo kalvarijo že sredi 19. stoletja. Težnje za avtonomijo so našo nacionalno zavest ohromile. Tisti Slovenci, ki so se že videli v tistih časih, kot oblast v novi sanjski deželi, so pokopali slovensko dušo, ki jo še danes iščemo.

    • Osti jarej

     iz naroda za narod….(ivan cankarjev l.1918)….iz lastnega naroda ,je mislil…..zato jih je pa fasal po glavi.

 • Bosta Bostic

  Vsi sovražijo nas davkoplačevalce… Popolnoma vsi delujejo za tuje naročnike, lastnike…. Vse stranke so le krinka za ovce, ki so lačne teh prerekanj in iluzije levih, desnih….

  • Ruggedplant

   Ne vsi, ampak vsi tebi-podobni, ki s svojim vsegliharizmom omogočate eni in isti opciji neskončen mandat nad uničevanjem Slovenije. Ni tukaj nobenih tujcev, megakapitalistov, kot so tvoji predniki pred 70 leti skovikali med svojo komunistično revolucijo – krivci ste tisti, ki volite kakor volite – in volite prav VSE kar vam vsaj na daleč zasmrdi po spremembah.

   • Jelen

    Seved da delajo za za Gospodarje, za korporacije, za svoje kroge, za sebe. Povsod.
    In to nam ves čas pridno dokazujejo, vsi.

    • Ruggedplant

     Kdo, kje, kdaj zakaj – konkretno? Ne nabijaj v 3 krasne s tem Mesečniškim antiglobalizmom, nisi na rtvslo forumu – piši argumentirano ali pa se raje prej malo izobražuj. Zaradi komentarjev podobnih tvojemu, bi dal poleg verouka v osnovne šole kot obvezen predmet tudi ekonomijo, da boste komunisti nehali tarnati o svetovni zaroti vsakič, ko slišite besedo korporacija.

     • Jelen

      Kdor ne piše kot je tebi všeč je komunist? Patetično.

      Če sam ne opaziš zgoraj napisanega, o korporacijah, združenjih, Gospodarjih, njihovih krogih ki so na pol. pozicijah, predlagam, da se bolj ozreš okoli sebe.

     • Ruggedplant

      Komunist je tisti, ki piše kot komunist. Tvoja politična pozicija je jasna kot beli dan, zato se ne rabiš sprenevedat – tudi če zamenjaš avatar ali nickname, nam bo iz tvojih prozornih komentarjev točno jasno iz katerega gnezda si se infiltriral.

      Še enkrat (in zadnjič) prosim da konkretiziraš te svoje korporacije, združenja in Gospodarje, ker (razen če govoriš o Kučanovem klanu Forum 21) imam še vedno občutek da mlatiš prazno slamo in se zdaj čudiš, ker te prvič nekdo vpraša o ozadju tvojih združenolevičarskih floskul.

     • Jelen

      vodni viri v rokah skupin, vsi mediji pod kontrolo peščice, vsi na poziciji nastavijo svoje, svoj krog, z namenom koristi, zase in svojih.Če skrčim.

     • Ruggedplant

      Aha, torej govoriš o Forumu 21, pa tako reci, kaj te je sram in se skrivaš za nekimi židi in korporacijami kot kakšen Hitler.

     • Jelen

      Ne govorim o bankirjih, Judih, medijskih mogotcih, prostozidarjih, bilderbergih, in vseoh ostalih skupinah

     • Ruggedplant

      Aha. Zdaj sem pomirjen.

   • Bosta Bostic

    Da ti ne razlagam preveč na dolgo… Samo poglej si kako glasujejo EU poslanci SDS; SD, SLS, NSI…. Daj zbudi se že, vse so že kupile tuje Židovske korporacije, tudi pravico do vode….
    Zakaj glasujejo vsi proti nam ??? če so razlike, si pa odgovori kar sam…

    Zbudi se, sanjaš..

    • Ruggedplant

     Ne rabiš razlagat ničesar, ker bi bilo to enako kot da bi s fenom razpihoval meglo – še vedno bo megleno. Kakšne židovske korporacije lepo te prosim, si preveč Zeitgeista gledal ali pa ti je infiltrant Bilderberg vdrl v račun ali zgolj nimaš pojma o ekonomiji in ti smrdi vse kar je povezano s kapitalizmom. Manjka le še omemba Američanov pa smo tam.

     • Bosta Bostic

      Za začetek razloži glasovanja v EU parlamentu, proti našim interesom, da ni preveč…

     • Ruggedplant

      Katerem glasovanju in čigavim “našim” interesom? Bodi konkreten.

     • Bosta Bostic

      Očitno ti sploh ni poznano o čem in kako tam glasujejo v našem imenu ???

     • Jelen
     • Bosta Bostic

      Škoda, da za majstra tudi to ne bo kredibilen vir… Zaupa samo velikemu vodji, ki bo jih ovce popeljal v nebesa…. To vprego pa vlečejo vsi lepo naenkrat levi, desni…

     • Bosta Bostic
     • Ruggedplant

      Hahah s kje si pa posnel tole tabelo? Spletne strani ZL? Saj bi ti kdo še nasedel, če ne bi bilo tiste 6. točke, ki razkrinka ročno delo pridnega manipulanta.

     • Bosta Bostic

      Torej je laž ??? Glasovanja ne potekajo tako ???

     • Ruggedplant

      Priloži nek verodostojni vir, ne pa v slikarju sklamfano tabelco prirejeno za točno določene politične interese in objavljeno na imgup.net. Nisi resen.

     • Bosta Bostic

      Majster, jaz sem to tja naložil, a če bi to dal na SDS server bi pa verjel ???
      Ej tebi ni pomoči, si kot fijakerski konj, ne boš sam preveril, če je to res ali ni, ti boš slepo verjel..
      Adijo, izguba časa je debata s teboj, ker si že prepričan brez dejstev..

      LP..

     • Ruggedplant

      Nasprotno. Za razliko od tebe ne bom verjel ničemur razen originalnemu viru.

     • Jelen
     • Bosta Bostic

      Dvomim, da bo to za tebe originalen vir….

      http://www.votewatch.eu/

      Pa kaj ne znaš iskat ali samo veruješ ???

     • Ruggedplant

      To je že bolje. Zdaj pa mi še lepo prilepi linke, ki potrjujejo da tista stvar, ki si jo prej uploadal (seveda ne boš povedal kje si jo dobil) drži. Sam si začel s teorijo o neki svetovni zaroti, zdaj pa jo dokaži, če misliš da bom(o) to počel(i) namesto tebe, se motiš.

     • Bosta Bostic

      Imaš link in išči, ampak rezultat bo tak kot na sliki.. Zakone imaš, samo poišči..
      Kaj pa sedaj, če se izkaže, da je to resnica ???? Si pripravljen na to ??
      Jaz ti nimam kaj dokazovat, vse je jasno… Samo če nekdo ne želi videt, kaj mi naj ???

     • Ruggedplant

      Še enkrat in zadnjič: ti si tisti, ki tuli o neki vseobsegajoči svetovni zaroti po kateri vsi evroposlanci glasujejo v našo škodo. Takšne pogumne trditve sicer dobro zvenijo, ko pa jih je potrebno dokazati, pa antiglobalistični zdraharji ponavadiu stisnete rep med noge. Če mi dokažeš, da si imel prav, bom to priznal in se ti zahvalil za novo spoznanje, s tem nimam nobenih problemov. Izvoli.

     • Bosta Bostic

      Vse kar bi ti dokazal, bi bilo za te premalo…. Glasovanja so javna poišči si, nimam ti kaj dokazovat, saj je javno… Če ne znaš poiskat, pa še naprej veruj v pravljico…
      Globalizacija je prinesla kaj ??? Revščino in je pometla s konkurenco, ali po tvoji logiki trg brez konkurence deluje bolje ???

     • Ruggedplant

      S svojim zadnjim sestavkom si dokazal, da se ti tudi sanja ne kaj pomeni globalizacija, še manj pa o konkurenci oziroma prostemu trgu brez katerega pojava globalizacije sploh ne bi bilo. Imam občutek, da tule malo trolaš, čeprav se spomnem, da imaš take komentarje že od samega začetka. Čuden šaljivec torej.

     • Bosta Bostic

      No pa poglej kaj je naredil sporazum NAFTA v regiji, ti res nimaš pojma o čem pišeš…

      Prosti pretok blaga, aha iz Amerike v EU, GM, plastična hrana, kemija……
      Mi pa v Ameriko nimamo vstopa, zbudi se …

     • Bosta Bostic

      Upam si vsaj polnoleten, ker če nisi ti je 80% oproščeno….
      Očitno nekako nisi opazil, da je globalizacija prinesla samo nove sužnje, vse države se utapljajo v zunanjem dolgu, denar ali valuto izdaja zasebna banka….. za tebe je vse to preveč in bo le zarota…
      Odrasti, vrni se čez nekaj let…Do takrat pa lajkaj JJa…. Vsi so enaki,pri nas ni 2 opcij….
      KO boš ugotovil to boš zelo daleč že…

     • Bosta Bostic

      A je dovolj konkretno ????? A sedaj je pa debate konec ???

 • Breiva

  MEFISTO 2 uri nazaj

  NSi in SLS pa je tako koristil odmik od SDS, da je SLS kar izpadla z parlamenta, NSi pa se giblje na robu.

  Mefisto, ti nisi na tekočem. Odmik od SDS se je začel po volitvah. In zdaj podpora NSi raste, če si spremljal zadnje ankete. Čeprav niso verodostojne, pa le pokažejo nek trend.

  • xtc

   NSi kučanova “žahtna ” izpostava na desni je straka,ki bo izginila,kot SLS,SKD,KD in podoben “žlahten” šudr.
   Če se bo Primc pravilno obrnil bo posravil z izdajalcema Milo in Toninom v šupu.

 • fireblade

  Nova24 .. uredniki in tisti, ki mislite kaj narediti iz tega medija.. oblikovno je stran KATASTROFA!!!

  Kot uporabnik,ne morem biti zadovoljen z novicami, ki jih ponujate, prva stran naj pokaže svetovne dogodke, aktualno domače dogajanje, vreme… gospodarske in finančne novice,…

  Z enim pogledom moramo uporabniki nekaj izvedet!! Komentarjev posameznih podpornikov desnice se bomo hitro naveličali in nivo obiska bo padel!!

  Dajte kaj postoriti da postanete resen medij in ne interno glasilo delničarjev!!!

  • Ruggedplant

   Napisal si veliko, povedal pa popolnoma nič. Kaj KONKRETNO te moti? Saj imaš na naslovnici praktično vse kar bi te moralo zanimati vključno z vremenom in športom, če le zato prihajaš sem.

   • Jovo Jamnica

    Moti tudi mene marsikaj. Najbolj pa to, da, če ne piham v Vaš rog, sem izločen.

    • Ruggedplant

     Ti si že razkril svoje prave barve in ozadje. Izločil si se sam, jaz te nisem – še vedno preberem tvoj komentar, ampak s pridržkom, ker vem da so besede eno, ozadje pa drugo. Enako kot pri Bilderbergu, Duhcu, Pokvarjenem svetu… in še nekaterim infiltrirancem.

     • Jovo Jamnica

      Kako se lahko izločim sam, če pa svoja mnenja pišem v enakem tempu. Do tega trenutka mi ni bilo s strani admina, izbrisano nobeno mnenje. Manj je le odzivov.

     • Ruggedplant

      No saj o tej “izločenosti” govorim. Tudi z Bilderbergom več ne diskutiram, ker je razkril svoje prave barve in agendo in na vse njegove državotvorne komentarje gledam le še kot na masko s katero prebirsano farba nepozorne forumaše.

     • Jovo Jamnica

      Kdo je Bilderberg osebno, jaz ne vem. Moji komentarji pa niso maska. Jaz nikogar ne “farbam”.

     • Ruggedplant

      Možno. Potem imaš pa samo zelo bipolarne svetovne nazore, ki izrazito spominjajo na tiste, ki jih v paketu kupujejo levaki. Možno pa je tudi, da si v vsaj polovici svojih komentarjev samo sarkastičen, pa sam tega nisem zaznal. Pustimo času čas.

     • Jovo Jamnica

      Sam s sabo nisem zadovoljen, zato svoje nazore spreminjam ali dopolnjujem na temelju novih spoznanj.

     • Kučko pod pručko

      Jaz sem ga že dolgo nazaj spregledal, se je pa za en čas dobro prefarbal!!!

     • Jovo Jamnica

      Kako sem se prefarbal???

     • Kučko pod pručko

      Ne ti, o Bilderbergu sem pisal!!!

     • Jovo Jamnica

      …se opravičujem…

     • Ruggedplant

      Jaz sem potreboval kakšne 3 tedne, priznam. Izdal se je s Putinizmom, od takrat dalje pa so padale maske na vseh temah. Potem se je spet namaskiral in marsikdo se je na novo ujel v mrežo-

    • Osti jarej

     …no,pri rogu se pa jaz ne strinjam…..tudi sama ne piham v njihovega,pa me ne cenzurirajo…zaenkart…

     • Jovo Jamnica

      Podobno zveni moj odgovor Ruggedplantu.

   • fireblade

    Moti me nepreglednost strani in vsebinska praznina. 3 velike slike z novicami, ki to niso. Nič raziskovalnega, premalo aktualne problematike.

    Nič o gospodarskih problemih in dogodkih. revščina. Ti si malo napisal povedal pa veliko o svojem razumevanju teksta.

  • Bosta Bostic

   A si že ugotovil,da tu resnice ni…. Drugače bi poročali o državljanski vojni v Turčiji, dokazih o švercu Sirske nafte v Turčijo, Izrael….
   Zbudi se…

   • xtc

    Si precej daleč od tega ,da bi bil resnica-si pa rdeča resnica.

    • Bosta Bostic

     Ne vem kaka je rdeča resnica… A jih je celo več ???

  • xtc

   Sem prihajaš prostovolno,mar ne?
   Torej?
   Lahko tudi mirno odideš in se ne vračaš več.

  • Kučko pod pručko

   Kot vsaka stvar tudi Nova24TV na svojem začetku orje ledino in bo do končne prenove potrebovala še nekaj časa. Kljub temu, da bi se dalo kaj spremeniti tudi na bolje, pa smo je veseli, saj se s tem portalom vsaj nekoliko spreminja slovenski medijski prostor.

   Nova24TV, ne izgubljajte veselja po takih kritikah in delajte naprej v dobro vseh zavednih Slovencev!!!

 • Jelen

  Oborožena skupina zavzela vladno stavbo v ‘Malheur National Wildlife Refuge’

  Bundy II.

 • macon

  Levi vladi za Janšino sta obdržali zunanje oblike reform (DUTB), vendar spremenili vsebino. Zakonom sta dodali ravno dosti aneksov, da se njihovim nič ne zgodi, da se ne razkrijejo milijardni kriminalci ropa bank (in posledične dokapitalizacije bank), da so povsod nastavili svoje varuhe rdečega režima.

  Debilni slovenski volilci ne delajo nič, če jih ne pozovejo pastirji lažne civilne družbe in rdeči mediji na lažne proteste. F21 kučanovi mafijaši in priskledniki so pokradli milijarde in je bedakom vse v redu, važno da “janšizem” ni na pohodu, da jim mediji ne povedo, kako se večajo revščina, nesproščenost in neenakost.

 • macon

  Slovenija ima na oblasti kriminalni režim in Slovenija je od mafije ugrabljena država. Štihov prijazni tekst ni v nobeno pomoč, ker ne pove bobu bob. Oponenti režima naj pozabijo na politični boj v sistemskih okvirih in po sistemskih pravilih, ker bo sistem zlorabil pravo, medije, državno gospodarstvo, sindikate, da bi jih politično in človeško uničil in to nima zveze s političnim bojem v demokratičnih pogojih.

  Levi sistem je prestopil Rubikon in represijo in zlorabe vseskozi samo zaostruje.

 • macon

  Na Financah so komentatorji pisali, da je Virant dobil ponudbo režima, ki je ni mogel zavrniti. Menda je istospolno usmerjen, njegov ljubimec je bil zahodni diplomat v Makedoniji, kjer je Virant po prvi Janševi vladi delal kot svetovalec. Pisali so, da je za razbitje druge Janševe vlade prejel tudi okoli pet milijonov Eurov plačila iz udbomafijskih računov v tujini.

  Poleg tega je imel Virant za sabo več rabot za katere bi moral odgovarjati: spomnim se prejemanja nadomestila, medtem ko je služil v Makedoniji in prejem odškodnine zaradi umazanega zraka blizu njegove hiše. A ni bilo tudi nekaj z ekstra Adriinimi letalskimi kartami?

  • Jelen

   27. februarja 2013 je bila v državnem zboru na predlog skupine strank (PS, SD, DL, DESUS ob podpori SLS) izglasovana konstruktivna nezaupnica vladi Janeza Janše. S 55 glasovi za in 33 proti. Ne more vseh zaslug za padec si lastit samo Virant.

   • Kučko pod pručko

    Imaš prav, se je izkristaliziralo, kdo je izdajalec Slovenske pomladi!!!

    • Jelen

     Narod voli kot voli.

     • Ruggedplant

      Stvar je v tem, da narod (kljub temu da ima politični IQ na nivoju zmrznjene amebe) vseeno ni volil tako kot so (za protiusluge seveda) glasovali njihovi izvoljenci. To velja predvsem za SLS in DL – volivci ostalih zgoraj naštetih strank pa itak nimajo pojma ne kaj so volili, niti kaj njihovi izvoljenci počnejo v parlamentu – oni so pač šli in volili antijanša, pika!

   • macon

    Virant je to sprožil. Takoj je komentiral Klemenčičevo lažnivo poročilo KPK in razglasil, da mora Janša odstopiti kot premier.

    Poročilo KPK se je izkazalo kot laž, ki je Janši 200k koristi iz prodaje parcele v Trenti načaralo iz zraka. Klemenčič je za nagrado postal pravosodni minister, čeprav je pozneje več inštitucij pokazalo na njegovo kršenje ustave in zakonov. Najmanj kar bi ta kreatura morala prejeti, je proces še zanj.

    • Jelen

     Si prebral poročilo KPK? Tista parcela je samo ena izmed zadev.

     • macon

      Parcela je bila velika večina od 200k EUR finančne koristi.

     • Jelen

      Ena izmed zadev v poročilu, lahko ti ga pošljem.

    • macon

     Gledal sem na tv Klemenčiča, kako je tolarski znesek iz 1993, ki ga je Janša dal za nakup parcele zdelil s tečajem Eura iz 2007, ko smo sprejeli Euro (239.64 SIT = 1 EUR, 2 DEM = 1 EUR) in dobil nekaj čez 5000 EUR, medtem, ko je znesek po tečaju DEM iz 1993 dal več kot 20.000 EUR. To je bilo potem v poročilu in vse tiho je bilo, nihče ni problematiziral pritlehne laži.

 • Franc Mihič

  Ne pozabimo, da je demokracija tekma za glasove svobodnih volivcev.
  Slovenska politika, tudi desnica, se dovolj ne potrudi, ne nudi rešitev za probleme volivcev, vsaj ne zadostno za volilno večino, jih niti ne analizira, raziskuje.

  Volivec je kralj politikom!
  Se kdo vpraša;
  »Kdo so naši volivci?
  Kaj jim ponujamo?
  Po katerih komunikacijskih kanalih?
  V kolikšni meri so volivci zadovoljni z našimi izdelki in storitvami, volilnim sistemom?
  Ali naši izdelki in storitve rešujejo dejanske probleme, trenutne in strateške?
  Ali imamo ustrezne vire, človeške in finančne za udejanjanje ciljev?
  Ali imamo primerne načrte?
  Ali smo ustrezno organizirani za zadane cilje?
  Ali imamo prave vodje za doseganje teh ciljev?
  Akutno aktualno za tiste, ki spoštujejo volivce in demokracijo!

  • Breiva

   Saj imaš pav, ampak moral bi še povedati, kako odstraniti ves plevel, ki se je nabral po tožilstvih, sodiščih, vseh drugih državnih uradih in predvsem v glavah Slovencev! Na miren način z raznimi programi in komunikacijami to ne bo šlo.

   Jaz imam vse polno maha v travi na mojem vrtu, pa trosim sredstvo proti mahu in zemljo prekopavam, a glej ga zlomka, maha je vedno več. Edino, kar bi pomagalo je da bi fizično odstranil kakih 30 cm zgornje zemlje, jo odpeljal na odpad in pripeljal novo zdravo zemljo. Enako je tudi z političnim sistemom, potreben je radikalen poseg.

   Tudi ko sem imel raka prostate, ne bi delna odstranitev nič pomagala, potrebna je bila radikalna odstranitev cele prostate in potem še obsevanje, da je bil rak uničen. Levaki pa so kot rak.

   • Franc Mihič

    Zahtevati spremembo volilnega sistema, ki sedaj podpira osebno ne odgovornost za stanje in zaostajanje države!
    Zahtevati tudi s protesti na cesti! Pravilo menda je, da politika reagira, ko je 3% prebivalcev na protestih na cesti. To je 60.000 nezadovoljni Slovencev, ki žele spremembe! Kdaj bo to mogoče???

 • Franc Mihič

  Pogubna izjava dr. Jožeta Mencingerja!

  »Če bi bil sam direktor in bi videl, da mi grozi izgubiti vse, kar imam in za kar sem se trudil desetletje ali več, bi namreč tudi sam poskušal oškodovati družbeno premoženje.«

  Usodna in pogubna izjava »pedagoga naroda« dr. Jožeta Mencingerja!

  Vse dokler se ne bodo, akademiki, politična elita, stroka in javnost jasno opredelili do te izjave bivšega rektorja UL, “pedagoga naroda”, prvega gospodarskega ministra samostojne RS, člana SAZU, dr. Jožeta Mencingerja, ki jo je GS-Gospodarski vestnik dvakrat namensko objavil, l. 1996 in 1998, v Sloveniji ni morale in države prava potrebnih za razvoj, ki temelji na ustvarjalnem delu in zaslužku, ki ga prizna legalen trg!

  Vse dotlej bodo vsakršno plenjenje in nelegalno bogatenje in izsiljevanje imeli še naprej realno možnost, država, demokracija in večina državljanov pa bodo vedno bolj na meji eksistence!

  Slovence nas bo lahko le sram, če bodo sodržavljani, zaradi slovenske »vzvišene« moralne
  inertnosti in licemerja, predvsem elite, »jedli travo«!

  Krivi pa bodo še naprej seveda »predvsem drugi«!

  Kako bi takšno »našo družbo« lahko poimenovali?

  Kdaj bo bolje, tudi za navadne male državljane?

  Vprašanje za »naše strokovnjake, politike in tudi medije«?

  Kdaj bo koga sram za vso strokovno in politično nemoralo in demagogijo?

  http://www.publishwall.si/franc.mihi%C4%8D/post/160547/pogubna-izjava

 • Franc Mihič
 • xtc

  Štih je dobro opisal težave,žal pa je hudo naiven,vsakdo ki misli ,da bodo reforme šle z zmerno politiko je v hudi zmoti,čisto vsakega bodo levaki in udbomafija zrušili.
  Najprej je treba vse levake z zločoni in kauznivimi dejanji in udbaše pred sodišča in v zapore,jim pobrati nagrabljeno premoženje(nezakonito),pobrat privilegije in družinske rdeče privilegije in jim prepovedati vstop v državne sližbe na odločevalske funcije tako v sodstvu,šolstvu,policiji,tožilstvu,ministerstvij in JS.Šele nato so možne spremembe.
  Seveda bodo spremembe težke ,zakaj večina ljudi se jim upira malodane skoraj ne glede na barvo-delno zaradi levaške podivjane propagande,delno zharadi preračunljivosti.
  Zakaj?
  Večini bo realno šlo ob spremembah na slabše -treba bo presedlati v zasebne firme,državne firme in ustanove se bodo morale sprivatizirati itd,to pa pomeni odpuščanje,zahtevana odgovornost,trdo delo in red in disciplina,tega pa večina Slovencev noče želijo jugo navade in delovne manbire ter poslovanje ter kapitalistične zaslužke,no to pa nebo šlo.
  Večini ljudi,ki jim gre sedaj dobro bo standard s spremembami upadel,treba bo narediti več,biti bolj odgovoren,racionalen in še kak,e to pa v slovenskih glavah ne prime ravno najbolje.
  Spremembe se bodo zgodile šele,ko bo država popolnoma finančno klecnilato pa je vse bližje) in oblaki se še kar zbirajo,seveda pa je tudi takrat vprašanje,če bodo Slovenijo iz brezna vlekli Slovenci ali pa tujci in iz nje naredili protektorat iz dveh delov nato pa se bo začelo okrevanje,vendar pod komando tujcev,vse dotlej pa bomo tavali v temi.
  Štih ima prav,ko pravi ,da imamo sposobne ljudi ,DA,ampak vse te se takoj spotakne in če kdo lahko spremeni in spravi Slovenijo na prava pota so to le tujci saj imajo ti moč od oduzunaj in se jih ne da propagandno spodkopati niti ne kapitalsko in le ti bodo Slovence prisilili s prisilo k spremembam in pravo pot,seveda pa je slaba stran ,da bodo sloveniji zavladali,saj se Slovenci izkazujemo kot narod,ki ni opravilno sposoben upravljati lastne države in se voditi.

  udi to je eden izmed razlogov ,da smo Slovenci svojo državo prvič dobili šele 91 in kot kaže tudi kmalu zapravili in verjetno ne imeli več nikoli.

  • Franc Mihič

   To je pa druga utopija, vse v zapore!
   Prvi problem za spremembe so zadovoljni Slovenci, ki so v večini, katerim nobena stranka

 • Free Slovenija

  Tovariši mųrglski člani Komųnistične partije JUGOSLAVIJE res predvsem
  sovražijo, saj se tudi sami nazivajo, se imajo in so “smrtni
  neprijatelji ljudi” (SMRTNI SOVRAŽNIKI LJUDIi).

  Levice in desnice obstajajo le kot koḿinternistični agitprop in skrajni
  čas bi že bil, da libertanci, libertenci, librtinici … nehajo
  enačiti zločince proti človeštvu z nekakšno levico, ljudi pa z
  nekašno desnico.

  O tako imenovani levosti:

  https://freeslovenia.wordpress.com/2015/08/12/levost/

  Še dodatna pojasnila, da bo ja razumljivo:

  https://freeslovenia.wordpress.com/2015/08/22/levo-desno-for-dummies/

  .

  Libertincem
  seveda ne odrekamo pravico do mųrglskega mnenja, da se imajo za
  nekakšne desnake, vendar pa libertinskim desnakom ne moremo
  dovoliti, da ljudi vtikajo v kakor svoje, dejansko pa v
  koḿinternistične, tukaj seveda jugokomųnistične kalupe, ki jih
  je Koḿinterna ustvarila za zavajanje in deljenje ljudi: “Deli
  in vladaj!”

  Dejanska
  delitev seveda NI nekakšno levo-desno, ampak JE:

  – na eni strani smo ljudje, resnicoljubni, domoljubni, svobodoljubni,
  zavezani k pravu, pravici, demokraciji, poštenem delu in kar je še
  SLOVENSKIH in občečloveških vrednot (torej vsi pošteni prebivalci
  Slovenije, ki jih v Državnem zboru Republike Slovenije zastopa
  SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA (Janez Janša) in še kak posameznik iz NSi).

  Ljudje smo PRIJATELJI blagostanja, reda in mira.

  – na drugi strani, ne levo, ne desno, ne srednje, ne levosrednje
  blablabla, ampak NASPROTI ljudem so smrtni neprijatelji ljudi –
  SMRTNI SOVRAŽNIKI LJUDI, na drugi strani je torej jųgokomunistična
  diktatura zločinske Komųnistične partija Jugoslavije oziroma njene
  vsakokratne “novoobrazne maske” (SMC SD DeSUS ZL ZaAB LDS
  PS vera u sholtesa trs trajnostnirazvojsrbije iniciativa za
  kućanistični socializem …):

  »…Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i
  ima hleba, za nas ništa ne vredi.

  Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici
  postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje
  baciti, MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI svakog blagostanja, reda i mira…«

  (Moses Moša Pijade, DESNA roka, desanka šakić tovarišice levanke
  rukić Josifa Broza Tita, kateremu mųrglski jugokoḿunisti tukaj in
  zdaj prisegajo v Stožicah nje).

  Mimogrede:

  Kešeljević in Kopač sta za Stańislava Valanta (LDS – SKOJ (Savez koḿųnističke omladine Jugoslaije)) in Groffa (ZARES GGolubić – SKOJ) nadzirala Infond Holding 3, ki ga je sicer za KPJ (SD) kakor ustanovil Boško Šrot (SD) kot hčerisnko družbo Infond Holdinga, preko katerega je
  KPJugoslavije “lastninila” (ropala) Pivivarno Laško, Iskro Avtoelektriko …

  To, dragi Štih, so teme, ki naj bi jih razlagal nek ekonomist, ne pa
  flancanja o levodesnostih, kot da bi imeli tu totalno svobodne
  volitve in bi ljudje odločali le o tem, ali bi onanirali z levo
  rokico ali z desno, ne pa totalne in totalitaristične okupacije
  komųnistične Jugoslavije, od katere se moramo šele osvoboditi, z
  besedami Človeka:

  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  https://freeslovenia.wordpress.com/2015/06/26/samostojnost/

  Kar pa zadeva virantovanje, je ključno vprašanje, kako ste vsi
  pridruženci Liste Gvirantovalca prenesli vse svoje glasove od
  Človeka, poštenjaka, domoljuba, resnicoljuba, osamosvojitelja,
  demokrata, zavezanega k pravu in pravičnosti, ki je bil
  protizakonito in protiustavno tepihovan (beri preganjan v
  jųgokomunističnem montiranem procesu), na novorojeno PS
  Pozitivnosrbsko m↓rglsko lutkico Bratušak, ki je kakor prevzela
  vodenje PozitivneSrbije po kakor zamrznitvi najboljš PS pingića od
  mųrgalja do milvokija, od antarktika do tokija?

  Brez 8 glasov tedaj že preimenovane LGViranta v DL ni bilo mogoče
  izvasti državnega udara v Državnem zboru. Če bi na svojo
  jųgokomunistično stran presedlal le stari udbovski prdec
  karelviktor in njegovi tovariši, bi bilo stanje 44 : 44 (manjšinca
  sta pred tem glasovla za Janeza Janšo za predesdnika vlade).

  Kako so lahko vsi DLjevci sledili mųrglskemu virantovalcu, ko je za
  ugotovljene jųgokomunistične judeževske zlatnike, na ugotovljenem
  kraju, ob ugotovljenem času in na ugotovljen način izdal Človeka?

  https://freeslovenia.wordpress.com/2015/10/27/oblast-v-sloveniji/

 • macon

  Slovenija potrebuje procese, zapore in zaplembe nakradenega levim sistemskim kriminalcem, katerih kraje gredo v milijarde. Janković, Zidar, Pavček, Petan, par barab, ki sem se jih takoj spomnil. Nihče ni v zaporu.

  Moralo pa pustite župnikom in vernikom.

  • samorastnik

   Pavček? Tone?

   • Kučko pod pručko

    Ne pesnik Tone, tisti iz Sistemske tehnike, ki je izgubila boj za osemkolesnike. Zdenko. Kučanov Kader!!!

 • Franc Mihič

  Demokracija je v komi, politika pa v ledeni dobi! Kdo ima pravzaprav oblast?

  Kdo je odgovoren za stanje v državi? Vsi partijski veljaki in njihovi volivci!

  http://www.publishwall.si/franc.mihi%C4%8D/post/120513/demokracija-je-v-komi-politika-pa-v-ledeni-dobi

  • Jelen

   Je v Sloveniji politična stranka ki nima v svojih vrstah partijcev?
   Morda kakšna obrobna iz množice strank, nepomebna.

 • Frater

  V Sloveniji libertarizma in libertarcev ni. Imamo pa partizane in domobrance. Ta nihilistična novotarija, ki predpodstavlja, da se da živet brez boga, gospodarjev in da bo blažen vpliv prostotržnega kapitalizma vzdrževal družbeno tkivo, se je mogoče prijela v ZDA, državi, ki že od svojega začetka črpa navdih iz razsvetljenstva in naukov krvave Francoske revolucije, s tem pa slovenci nimajo zgodovinske izkušnje in jim “libertarna” ideologija predstavlja tujek njihovemu načinu življenja. Klen slovenec ima rad svojo domačijo, ženo in zemljo ki ju obdeluje. Libertarizem pa mu to stanotvitnost jemlje in obljubli napredek, razvoj, ter nebesa na zemlji, prav nasproto, pa tako človeku vzame prava nebesa. V libertarni utopiji ni prostora za boga, tradicijo, vero, katji libertarizem iztrga človeka iz njegove organske skupnosti, ga individualizira in naredi za sam svojega “boga” na zemlji. Nikar se ne igrajmo s to idoelogijo, ki utegne biti še hujša od komunizma!

  • Jovo Jamnica

   Klen Slovenec je v prvi vrsti rodoljub.

 • xtc

  Dejansko pa gre še za eno težavo večino SLO politikov je brez karizme ,edini ki jo realno premore je JJ in to večina drugih neizmerno sovraži in ,dejansko se ukvarjajo zgolj z njegovim spodkopavanjem ne pa problemi in rešitvijo države iz brezna

  • epiphany

   To je prava beseda, ki pa je ne znore reči vsak.
   Ave Janez Janša !
   Najboljši predsednik slovenske vlade doslej.
   Velik domoljub! VELIK med velikimi !!!

 • macon

  Nimamo domobrancev. To je lažna bipolarnost, ki jo reklamira levi režim. Imamo demokratične socialiste s totalitarnim memom in na drugi strani demokrate.

 • Free Slovenija

  V Sloveniji imamo domoljube, lahko tudi domobrance, torej poštene ljudi na eni strani, na drugi pa jugokomunistično bando zločincev proti človeštvu, ki seveda niso nekakšni partizani. V času II. Sv. vojne so bi na SLovenskem tudi slovenski partizani: Premrl, Kravanja, Kavs, Lemut, Rejec, Srebrnič, Krajc, Krivec, Majnik, …

  Te slovenske partizane je JUGOKOMUNISTIČNA banda (oziroma SRBSKI KLAVCI slovenskih otrok: šaranović, jovanović, tonasković, kilibarda, dapćević, jevtić, božović, ignjatović, brajović, došenović, vojnović, čubrić, marjanović, šorović, vidaćić, marjanović, dukić, vukadinović, knežević, jovanović, armić … ), torej komunistična BANDA Josifa Broza Tita, ali ustrelila v hrbet ali predala svojim nemškim socialističnim oziroma komunističnim tovarišem nacionalsocialistom in italijanskim socialističnim in komunističnim tovarišem fašistom, medtem ko je klala civiliste, otroke, požigala slovenske domačije, slovenske gradove, ropala po dolgem in počez … Govorimo torej o JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINCIH PROTI ČLOVEŠTVU, tukaj proti Slovenstvu, na pa o partizanih. https://freeslovenia.wordpress.com/2015/06/26/samostojnost/

  .

  Libertazmi, libertezmi, libertizmi … so agitprop Kominterne.

  .

  Tovariši mųrglski člani Komųnistične partije JUGOSLAVIJE res predvsem sovražijo, saj se tudi sami nazivajo, se imajo in so “smrtni neprijatelji ljudi” (SMRTNI SOVRAŽNIKI LJUDIi). Levice in desnice obstajajo le kot koḿinternistični agitprop in skrajni čas bi že bil, da libertanci, libertenci, librtinici … nehajo enačiti zločince proti človeštvu z nekakšno levico, ljudi pa z nekašno desnico.

  O tako imenovani levosti:

  https://freeslovenia.wordpress.com/2015/08/12/levost/

  Še dodatna pojasnila, da bo ja razumljivo:

  https://freeslovenia.wordpress.com/2015/08/22/levo-desno-for-dummies/

  Libertancem, libertencem, libertincem … seveda ne odrekamo pravico do mųrglskega mnenja, da se imajo za nekakšne desnake, vendar pa libertinskim desnakom ne moremo dovoliti, da ljudi vtikajo v kakor svoje, dejansko pa v koḿinternistične, tukaj seveda jugokomųnistične kalupe, ki jih je Koḿinterna ustvarila za zavajanje in deljenje ljudi: “Deli in vladaj!”

  Dejanska delitev seveda NI nekakšno levo-desno, ampak JE:

  – na eni strani smo ljudje, resnicoljubni, domoljubni, svobodoljubni, zavezani k pravu, pravici, demokraciji, poštenem delu in kar je še SLOVENSKIH in občečloveških vrednot (torej vsi pošteni prebivalci Slovenije, ki jih v Državnem zboru Republike Slovenije zastopa SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA (Janez Janša) in še kak posameznik iz NSi).

  Ljudje smo PRIJATELJI blagostanja, reda in mira.

  – na drugi strani, ne levo, ne desno, ne srednje, ne levosrednje blablabla, ampak NASPROTI ljudem so smrtni neprijatelji ljudi – SMRTNI SOVRAŽNIKI LJUDI, na drugi strani je torej jųgokomunistična diktatura zločinske Komųnistične partija Jugoslavije oziroma njene vsakokratne “novoobrazne maske” (SMC SD DeSUS ZL ZaAB LDS PS vera u sholtesa trs trajnostnirazvojsrbije iniciativa za kućanistični socializem):

  »…Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI svakog blagostanja, reda i mira…«

  (Moses Moša Pijade, DESNA roka, desanka šakić tovarišice levanke rukić Josifa Broza Tita, kateremu mųrglski jugokoḿunisti tukaj in zdaj prisegajo v Stožicah nje). Mimogrede: Kešeljević in Kopač sta za Stańislava Valanta (LDS – SKOJ (Savez koḿųnističke omladine Jugoslaije)) in Groffa (ZARES GGolubić – SKOJ) nadzirala Infond Holding 3, ki ga je sicer za KPJ (SD) kakor ustanovil Boško Šrot (SD) kot hčerisnko družbo Infond Holdinga, preko katerega je KPJugoslavije “lastninila” (ropala) Pivivarno Laško, Iskro Avtoelektriko …

  To, dragi Štih, so teme, ki naj bi jih razlagal nek ekonomist, ne pa flancanja o levodesnostih, kot da bi imeli tu totalno svobodne volitve in bi ljudje odločali le o tem, ali bi onanirali z levo rokico ali z desno, ne pa totalne in totalitaristične okupacije komųnistične Jugoslavije, od katere se moramo šele osvoboditi, z besedami Človeka:

  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  https://freeslovenia.wordpress.com/2015/06/26/samostojnost/

  Kar pa zadeva virantovanje, je ključno vprašanje, kako ste vsi pridruženci Liste Gvirantovalca prenesli vse svoje glasove od Človeka, poštenjaka, domoljuba, resnicoljuba, osamosvojitelja, demokrata, zavezanega k pravu in pravičnosti, ki je bil protizakonito in protiustavno tepihovan (beri preganjan v jųgokomunističnem montiranem procesu), na novorojeno PS Pozitivnosrbsko murglsko lutkico LUTKOVNEGA GLEDALIŠČA MURGLSKEGA Bratušak, ki je kakor prevzela vodenje PozitivneSrbije po kakor zamrznitvi najboljš PS pingića od mųrgalja do milvokija, od antarktika do tokija? Brez 8 glasov tedaj že preimenovane LGViranta v DL ni bilo mogoče izvasti državnega udara v Državnem zboru. Če bi na svojo jųgokomunistično stran presedlal le stari udbovski prdec karelviktor in njegovi tovariši, bi bilo stanje 44 : 44 (manjšinca sta pred tem glasovla za Janeza Janšo za predesdnika vlade). Kako so lahko vsi DLjevci sledili mųrglskemu virantovalcu, ko je za ugotovljene jųgokomunistične judeževske zlatnike, na ugotovljenem kraju, ob ugotovljenem času in na ugotovljen način izdal Človeka?

  https://freeslovenia.wordpress.com/2015/10/27/oblast-v-sloveniji/

  • Jovo Jamnica

   Če na Požaru ni odziva… bo pač tukaj…

   • Free Slovenija

    Dragi Jovo, dragi bolestni murglski retardić Jovo, poglej, samo zate bom naredil izjemo in se ti odzval, da boš lahko mirno spal. Dočakal si namreč “odziv” na svoje murglskosrbsko onaniranje, čeprav sicer nimam na voljo toliko časa, da bi ga podarjal MURGLSKOSRBSKIM JUGOKOMUNISTIČNEM smetilcem po spletu Jovotom in kar je še njihovih tovarišev oziroma klonov.

    Resnica, dragi Jovo, Resnica o od zločinske komunistične JUGOSLAVIJE okupirani Sloveniji je tisto, kar šteje, ne pa predstave, ki si jih o domnevnih odzivnostih ali neodzivnostih predstavljajo murglskosrbski retardirani JUGOKOMUNISTIČNI smetilci po spletu tipa Jovo.

    Po delih spoznate uboge murglske jugokomunistične smetilčiće. Vedno so in bodo proti Človeku, vedno bodo lagali, vsegliharili, blatili Človeka, ker pač so SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI, prosto po desanki šakić Mosesu Moši Pijadeju, levanke rukić Josifa Broza Tita, kateremu murglskosrbski Jovoti skupaj s celotnimi Murglami prisegajo tukaj in zdaj, v Stožicah nje!

    https://freeslovenia.wordpress.com/2015/10/27/oblast-v-sloveniji/

    • Nova24TV Mod 1

     Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju teme, ne pa žaljenju, poniževanju, norčevanju, zaničevanju ipd. #bolestniretardić

    • Jovo Jamnica

     …pozabil si sam sebi lajkat… ;-)

  • Ruggedplant

   Malo ostro napisano, ampak dejstva držijo. Razumem in podpiram pa tudi libertarce, ki (kljub temu, da imajo z nami domoljubi skupnih večino vrednot in pogledov na Slovenijo – predvsem v gospodarskem smislu) se v očeh javnosti nočejo opredeljevati ne na levo, ne na desno (ne med komuniste,ne med demokrate, kot bi bilo pravilnejše pojmovanje), ker vidijo v tem edini način, da se to našo socialistično distopijo premakne iz večnega statusa quo, ko komunisti ne glede na stanje v državi vedno znova z zaigrenjem na ideološko noto ostanejo na oblasti. Slovenclji so zaradi tričetrt stoletja trajajočega pranja možganov pač razvili organsko intoleranco do domoljubja, domobrancev, demokracije, katolištva, slovenskega jezika kapitalizma in pa Janšo, ki zanje pooseblja vse našteto. Spremembe bodo torej možne le, ko bodo na oblasti domoljubi in libertarci (oboji seveda demokrati), bo pa potrebno v kampanji (komunikaciji z javnostjo) vse te zgoraj naštete osovražene pojme skrivati – do dneva volitev.

 • Rožle

  Jest sm pa že mislu, da letos ne bo treba nč kidat…!

  • Kučko pod pručko

   Poglej raje v kaslc, poj bodo pa skoki!!!

  • Rožle

   Tok-tok…

   • Kučko pod pručko

    Sem že nazaj odkucal.

 • EOL

  Pomeni, da je v Virant največji izdajalec Slovenskega naroda novejše zgodovine.

  Za komuniste veš, da jim ni pomoči, a sedaj je jasno… Virant se je kot trojanski konj vsilil z ustanovitvijo stranke tik pred volitvami v Janševo vlado, Janši ukradel glasove in preprečil zmago vse z namenom, da uniči za njega in komuniste sovražnika Janšo, vse ostalo ga ne zanima, ker je očitno dobil dovolj veliko nagrado.
  Podel pa je ta Virant, to je potrebno priznati.

 • Frater

  Kdo plačuje tega Štiha, kajti zdi se, da ima promocija te nove libertarne “desnice” enak razdirujoč učinek na slovensko domoljubje, kot Jelinčičeva kvazi-nacionalna stranka. Jelinčič in Štih se namreč štejeta za “desničarja”, ki pa zavračata krščanske korenine Slovenskega naroda. bodimo prevdini!

  • Jelen

   Naše korenine segajo v čas pred krščanstvom.

   • Ruggedplant

    Krščanstvo pa jih je ohranilo.

    • Jelen

     Jaz bi rekel da jih je pohodilo, prebarvalo na svoje. Običaji, verovanja, nadomestilo z svojimi, korenine so šle v pozabo.

     • Ruggedplant

      Tako bi ti rekel, ker si se kot pionirčič v komunističnih šolah učil o nasilnem pokristjanjevanju in ostalih neumnostih. Resnica je precej drugačna. Sprejetje krščanstva nas je Slovence v 8. stoletju rešilo popolnega uničenja s strani Avarov, asimilacija nove religije v prej poganski svet pa je omogočil, da so tisoč let stare navade še danes ohranjene tako v krščanskih praznikih, kakor knjigah, ki so jih pisali duhovniki in menihi, da se stara izročila ne bi izgubila.

     • Jelen

      Če bi se ohranilo naše izročilo, verovanja, običaji, potem bi danes večina vedela kaj o tem: http://staroverci.si/en/zapisi-1/bogovi.html ve pa bore malo ljudi.

      Tudi o tem: http://staroverci.si/en/zapisi-1/zgodovina/item/38-karantanski-upori-proti-pokristjanjevanju.html

     • Ruggedplant

      Zakaj teh stvari ni v naših učnih programih raje vprašaj svojo partijo, ki je takoj po nasilnem prevzemu države popolnoma spremenila izobraževalni program s poudarkom na revidiranju zgodovine. Izbrisali so praktično vse kar se je s slovenskim narodom dogajalo pred letom 41, tisto kar pa so pustili, pa povečini nima blage veze z resnico. Iz zgodovine je bila izbirsana takorekoč vsa naša identiteta, vse kar nas Slovence diferencira od južnih in vzhodnih Slovanov z namenom z namenom uničenja narodove zavesti in ponosa, saj naj bi verjeli, da vsi Slovani spadamo v en velik socialistični koš (seveda pod vodstvom matere Rusije), ki se bo le s skupnimi močmi lahko uprl imperialistom. Katoliška identiteta Slovencev pa je bila še bolj osovražena kot poganstvo – tu propaganda ni le brisala, ampak tudi močno potvarjala in hujskala proti krščanstvu, saj se je zavedala, da tako izrazito katoliški narod ne bo nikoli sprejel uvoženega zločinskega totalitarizma za svojega.

     • Jelen

      Mojo partijo? Mogoče je tvoja, moja ni.

    • Janez

     S tem bi se pa strinjal. Naša dvojina je prastara, aa ohranili smo se zaradi pozitivneega dela za ljudi Cerkve v slovenskem jeziku (pridige, spoved, molitve ) in pametne Marije Terezije v 18. STOL.
     SEVERNO OD Lj SO SE STALINIZMA MED VOJNAMA OPRIJELE MALE SKUPINE BOLJ GROBIH MOŽAKARJEV IZPOD ŠMARNE GORE IN OKOLIŠ RADOMLJE, DOMŽALE. BILI SO PRAVI STALINISTI, ZA NASILEN PREVZEL OBLASTI .. KAR SO TUDI .. ŽAL .. IZVEDLI. V BISTVU SO BILI TO ENI BREZPOSELNI GROBI MOŠKI, KI NISO HOTELI DELATI ZA DRUGE .. IN SO PREKO KOMINTERNE HODILI V RUSIJO IN V ŠPANIJO KOT BORCI ZA KP SZ. seveda ne zastonj.
     BILI SO PRAVZAPRAV PLAČANI STALINOVI KOLABORANTI,
     O tem naj piše B. REPE, KO JE ŽEE CELO RED I PROF. , A NE? Znani Stane Semič Daki je jasno na TV pred smrtjo javno povedal, da on je bil borec PARTIJE,,ne borec ga Slo,! Janez Komenda

    • Janez

     Domobranstvo bo treba na novo ovrednotiti in prenehati z demonizirranjem teh večiinoma čisto ok kmečkih fantov, ki so branili le sebe in svoje domove.. znanni fragični primer šentjošta.
     Ti fantje še sebe niso mogli ubranit pred stalinskimi nasilnimi partizani.Šentjošt, Turjakk .. tem slovensko domoljubnim nesrečnim fantom proti nadmočnim partizanom nihče ni prišel pomagat, Brezčutno so jih pomorili ..in grobove zatajili. Berite Temna stran meseca od M. Malenšek. Ona mi je vse točno povedala, malo pred njeno smrtjo. Resnnicoljubna gospa. Rehabilitacijo! Janez komenda

   • Jovo Jamnica

    A v to kdo dvomi??

    • Jelen

     Srečam tudi takšne.

     • Rožle

      Šeytan….a se spet sam sabo mal pogovarjaš…

   • Janez

    Se strinjam, A rešila je naše prednike Cerkev, ki je povezovala ljudi, v domačem jeziku, vsaj pridege npr Petra Pavla Glavarja iz Komende v 18. St.!
    Premalo znano je, da je naše prednike Slove ce, v krajih s slovenskimi imeni pokosil skoraj vsse.. ZADNJI VAL KUGE. V VASEH V KANALSKI DOLINI JS OSTALO DOKUMENTIRANO LE PO PAR , 5 MLADIH FANTOV!! Grozna slov zgodovina, izključna zasluga tam še živečega zelo dobrega duhovnika je, da se v vaseh Kanalske doline še govori slovensko. Neutemeljenega slabega govorjenja proti Cerkvi ne maram. Poslanca L Mesca sem že trdo prijemal zaradi zabavljanje čez Cerkev Janez Komenda

   • epiphany

    To velja za vse narode.
    Ko so Slovenci okoli leta 725 sprejeli krščansko vero, so iz poganov postali kristjani – Hvala bogu !!!

    • Jelen

     Nič slabega če bi obdržali naše Bogove, običaje, ..

     • epiphany

      vaše bogove??? Pa kaj si ti pogan???
      Kateri je poganski BOG !
      Ne ga srat !

     • Jelen
     • epiphany

      Beri tole: http://www.biblija.net/biblija.cgi?l=sl

      in NE BODI NEVEREN, AMPAK VEREN !!!

      Janez 20,27 Potem je rekel Jezus Tomažu: »Položi svoj prst sem in poglej moje roke! Daj svojo roko in jo položi v mojo stran in ne bodi neveren, ampak veren.«

      http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/53-16-Uvodnik-1

     • Jelen

      Lahko si veren in veruješ v naše Bogove, lahko si veren Kristjan, HareKrišna, ni da ni, religij je veliko.

     • epiphany

      Ne bodi otročji, saj si bil vendar krščen V Imenu Očeta in Sina in Svetega Duha!
      Amen

     • Jelen

      Niti malo nisem otročji.

     • epiphany

      Zakaj pa veruješ bolj “tujim bogovom” – Hare Krišni….., kot Jezusu, ki je šel za tebe umret na križ, da bi bil ti odrešen? Navedi razlog !

     • Jelen

      Nisem rekel da verujem v katerega od naštetih.
      Mimogrede, Jezus je iz bližnjega vzhoda, ni to ravno nekaj domačega, oboje je enako ‘tujo’.

     • epiphany

      Mr16,14-18 Še pozneje se je prikazal enajsterim, ko so bili pri mizi. Grajal je njihovo nevero in trdosrčnost, ker niso verjeli tistim, ki so ga videli obujenega.

      15 Rekel jim je: »Pojdite po vsem svetu in oznanite evangelij vsemu stvarstvu! 16 Kdor bo sprejel vero in bo krščen, bo rešen, kdor pa ne bo sprejel vere, bo obsojen. 17 Tiste pa, ki bodo sprejeli vero, bodo spremljala ta znamenja: v mojem imenu bodo izganjali demone, govorili nove jezike, 18 z rokami bodo
      dvigali kače, in če bodo kaj strupenega izpili, jim ne bo škodovalo.
      Na bolnike bodo polagali roke in ti bodo ozdraveli.«

      VERUJEŠ TO ???

     • Jelen

      Bolj ali manj enako kot drugim verskim tekstom.

     • epiphany

      To si rekel ti !

     • Jelen

      Seveda, govorim v svojem imenu.

     • epiphany

      …………………trla baba lan, da joj prođe dan……….

     • sodnikisozločinci

      Nekateri bi se vrnili še dlje v preteklost, na drevo, pa žal ne znajo več plezati. Imenujejo se levičarji.

     • Jelen

      Vidim ja.

  • Ruggedplant

   jaz Jelinčiča in štiha niti pod razno ne bi metal v isti koš. Štih me doslej še ni razočaral, čeprav je enkrat že naivno šel na limance pod Virantovo skrito agendo.

  • TOMLC

   Jelinčič je navaden udbovski zmazek,
   ki je za denar prodajal svoje glasove v parlamentu.
   https://twitter.com/Udba_med_nami/status/649223442449965056

   Ne nasedajte temu udbovcu

  • epiphany

   Ne tresi se !

 • Rožle

  Sneg smo že skidal….zdej bo treba pa še ta rdeče…!

 • Domoljub in gej

  Slovenija potrebuje zmerno desnico in liberalci morajo obstajati, da tiste trde desničarje spomnijo ko skrenejo s poti, da se imajo za demokrate in da tiste metode, ki so jih naučili v komunizmu pač ne sodijo v neko sodobno moderno družbo. Si pa močno želim in verjamem, da večina na tem portalu tudi, da se konča 70 letna tiranija komunističnih pošasti.

  • Kučko pod pručko

   Ali si ti med vrsticami proti Janši???

   • Domoljub in gej

    Sploh ne, v demokraciji je tako, da se morajo na vsake toliko povedati tudi drugačna mnenja, ker drugače ljudi, skupine, stranke zna velikokrat zanesti, če jim vsi samo kimajo…

    • xtc

     JJ ni nič zaneslo ,kar je mislik je jasno povedal a razumeš ali rabiš narisano ali pokazano.Posvajanje otrok in brisanje spolov je OUT niti večina levih tega ne podpira.

    • Ruggedplant

     S tem konkretnim se sicer strinjam, konkurenca in politična pestrost je seveda zaželena v vsaki demokraciji, problem je le ker je naš javni prostor tako nasičen z demokraciji nasprotnim elementom, da bodo naredili vse kar bo v njihovi moči, da se prave demokrate s podtaknjenimi agenti (koalicijskimi kvazizavezniki) uniči. Dokler v Sloveniji komunizem ne bo ostro obsojen, njegovi sledilci pa sodno preganjani, bodo morali žal prav vsi politiki nelevega prepričanja biti hkrati tudi izredno vešči v boju proti udbovskim metodam, sicer jim sledi usoda SLS, SNS, DLGV in delno celo Nsi. Proti divjakom se boriti z diplomatskim leporečjem pač ne gre. Če to kdo ve, smo to Slovenci, ki smo za razliko od Višegrajske skupine komunistom tudi po osamosvojitvi pustili javno delovati, namesto da bi jih za storjene zločine postavili pred sodišče.

   • xtc

    Seveda je -Saj je JJ jasno povedal ,da otroci nujno rabijo zdravo okolje za odraščanje in da je družina oče,mati in otrok,ne pa dva teeteca ali tete in otrok.

 • TOMLC

  Zaradi Viranta se zbujamo v socializmu.
  Prasec je desne glasove nesel na levo h komunističnim lopovom.
  Rdeče teslo nam je uničil Slovenijo.

  • epiphany

   Za sebe ni bil teslo. Dobro se je zavedal, kaj počne.
   Sramota pa za Brejca, ki se je ves čas gojil na desnici in pobiral smetano izključno za sebe.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo:Kulturni nivo komentiranja in dialoga
   lahko odražamo tudi brez živalskih poimenovanj (psovk) za ljudi.
   [Funkcija “uredi” komentar.]

   SSKJ:
   prasec 2. nizko ničvreden, malovreden človek: kateri prasec jih je izdal / kot psovka prekleti prasec

   • TOMLC

    Se strinjam. Malo me je zaneslo.
    Pravzaprav me zanaša….čedalje bolj v desno.
    Zgleda, da me bodo rdeči fašisti iz sredine porinili
    popolnoma desno, če ne ekstremno.
    Domoljubi zavihajte rokave!

    • Nova24TV Mod 1

     Ni problema, če Vas zanaša. ;-)
     Prostaškosti in psovk pa se le ogibajte in tudi na ta način prispevajte k ohranjanju kulturnega nivoja foruma.

     Lepo nedeljo želim, admin

     • TOMLC

      Prav. Tudi jaz enako.
      Upam, da bom zdržal, ko me napade bes.

 • Franc Mihič

  Desnica še dolgo ne bo na oblasti, če se ne bo distancirala od “tajkunizacije”, ki jo je najdalj podpirala, vede ali nevede, žal!

  http://hubert.blog.siol.net/2013/10/18/tajkunizacija-je-%C2%BBmlinski-kamen%C2%AB-za-vratom-slovenije/

  http://hubert.blog.siol.net/2013/12/20/ne-pozabimo-kdo-vse-in-kako-je-zagovarjal-tajkunizacijo/

  Desnica ne bo zmagala, dokler bo tudi desnica dopuščala goljufanje delojemalcev in njihovi ustavnih lastninskih pravic.

  http://hubert.blog.siol.net/2014/01/17/je-jemati-delavcem-kaznivo-ali-ne/

  Sramotna zgodovina goljufanja delojemalcev v RS!

  Sramoten zakon, ki je omogočal prikrito prevarantsko neplačevanje socialnih prispevkov, je
  sprejela vlada mag. Antona Ropa, LDS/SD!

  Janez Drobnič je v prvi Janševi vladi dejal, da so delavci sami krivi za krivico prikritega neplačevanja prispevkov, sicer odtegnjenih od njihovih plač. Minister Andrej Vizjak je leta 2012 zopet dejal,
  da je država pri tem nemočna, da pa je njihova naloga zagotoviti pravno državo«?!

  Poslanec Jože Tanko je celo rekel “mnogim podjetjem smo pomagali” a je bila to pomoč lastnikom
  podjetij, z ukradenim denarjem delojemalcev.

  Minister Franci Križanič v Pahorjevi vladi je hotel delodajalcem še naprej »pomagati« z
  denarjem delavčeve plače, ne da bi delavce o tem vprašal, a je ta zakon na
  pobudo Semoličevih sindikatov le odpravilo Ustavno sodišče. Praksa prikritega
  neplačevanja, goljufanja zaposlenih pa se nadaljuje. Vlada Alenke Bratušek in
  njen gospodarski minister Metod Dragonja sta tudi napovedovala, da bo vlada
  »pomagala« slabim podjetjem in uvedla odlog plačila socialnih prispevkov
  zaposlenih, čeprav so že leta 2011 ustavni sodniki po skoraj 13 letih iz zakona
  o pokojninskem in invalidskem zavarovanju odstranili besedilo, ki je
  delodajalcem omogočalo odlog, obročno plačilo, odpis in delni odpis prispevkov
  za pokojninsko in invalidsko zavarovanje zaposlenih.

  Taka zakonska ureditev pomeni protiustaven poseg v lastninsko pravico delavcev, ker
  zaradi koristi delodajalca vse tveganje in škodljive posledice nosi le delavec.

  Vse vlade ščitijo torej goljufe, kakor je bivši predsednik ustavnega sodišča dr. Ernest
  Petrič imenoval direktorje, ki ne plačujejo socialnih prispevkov zaposlenih.

  Ali je bila krvava revolucija med NOB torej zaman!

  Kaj počno in poreko ustvarjalci in varuhi Ustave in poštenja?
  Zakaj za goljufanje navadnih državljanov politika še ni postavila pravih »ovir«!?
  Tudi SDK ne bi pomagala, če »miži« pravna država in javna morala!
  Kaj pa o goljufijah in kršenju ustavnih lastninskih pravic menijo sodržavljani,
  volivci?
  http://www.publishwall.si/franc.mihi%C4%8D/post/161223/za-goljufanje-se-ni-ovir

  • epiphany

   “………………… Desnica še dolgo ne bo na oblasti, če se ne bo distancirala od “tajkunizacije”, ki jo je najdalj podpirala, vede ali nevede, žal!…………….”
   NE FANTAZIRAJ !!!
   Si pojedel nore gobe???
   Ne morete se lewaki oprati lopovstva, ki ga izvajate že vsa leta po osamosvojitvi in 50 let pred njo !!!
   Narod vas je Hvala ljubemu Bogu spregledal !!!

   • EOL

    Kaj je sploh narobe z ti tajkunizacijo?
    Primer… Bine Kordež se je odločil, da vzame kredit, zastavi kar ima in kupi podjetje (Merkur).
    Kupil bi lahko kdorkoli, saj je bil razpis. Država pa je tudi dobila svojo kupnino.
    Res je prišča recesija in jim to ni uspelo, a kaj če recesije še ne bi bilo??? Vsi bi ga častili in v medijih bi bil najpametnejši podjetnik… tako je pač življenje…

    Tajkuni so bili samo orodje komunistov. Najprej so jim dali kredit, dobili ta isti kredit nazaj skozi kupnino, dobili še novega dodatnega dolžnika za dvojni zaslužek in na koncu so vsem ti tajkunom vzeli kar so plačali…

   • Janez

    Domoljubna desnica , obogatena z ZDA pravom dela, obvez delodajalcev, minimalne mezde predpisane itd. LAHO PRCEJ HITRO V R SLO PRIDE NA OBLAST, se bom prizadeval za to! ZeloO!

    NE !! POSTKOM DRŽAVNEMU SVETU( sindikatov v R Slo sploh ne rabimo, vse kar hočejo se kot v ZDA vnese v delovno zakonodajo, tudi obveze za mini plačila delovne pogoje..)… pač pa vsebinsko nov..
    PAČ PA ODLOČNO … ZA!!!
    nov … SODOBEN, DOMOLJUBEN SLOVENSKI STRATEŠKI NARODNI SVET( za smeri v obrti, zemlja.. vse!), zdaj nestrankarske enotne pozitivne za ves narod ..strategije SPLOH NIMMAMO, TUJE IZVIR ZLA V R SLO. Pa te slovence postkom tujce v lastnem narodu in domovini ,, bomo naučili pesem Slovenec sem ! Jih bomo naučili. Pa Deset zapovedi .. zlasti tisto
    Ne pričaj po krivem pa
    Ne kradi .. pa še kakšno!
    Pa v parlament NIČ teh SUROGAT HA HA LEVIH STRANK SD, ZL, DESUS, SMC, KI VSE NAD 50% JIH JE, a vse branijo le ? …
    …. ?previsoke penzije in plače ex kp zk zdaj sd oseb?! T.I RDEČE GOSPODE ..A ne?
    ….O GOSPODO SD, DESUSUS, ZL, SMC ..EDINO ŠČITIJO.. PRAVE DELAVCE ? Prav malo ali nič?! A ne?*8*7
    Ali so SD , DESUS kaj storili za revščina penzije pravih delavcev iz socializem fabrik, tiskarn.., ki so Brozu, Kardelju pridno garale!, a zdaj so penzionistke teh tiskarn ? PREZRTE od SD, DESUSA S penzijami cca 500 eu, zdajle iščejo cente za kavo vsak dan v januarju 2016, NIČ OPRAVIČIL OD EX ZK.?!

    V novi parlament le kaka RES PRAVA DELAVSKA STRANKA, SINDIKATE UKINIMO, OSTALE STRANKE NAJ BODO BREZ SLEDU POSTKOMOV .. DOMOLJUBNE SLOVENSKE NA SREDI IN DESNO.

    Bomo tudi sredini, javnemu sektorju JASNO RAZLOŽILI, da Deset zapovedi nič ne škodi nikomur, ozavesti pa vaskogar, ki ga postkomi zavajajo že ? 70 let DOBRE STARE LJUDSKE PESMI ZDAJ JAZ ZBIRAM .. OSTALO BODO PA MLAJŠI SLOVENSKI FEST FANTJE .. KI IMAJO RES RADI SLOVENIJO,

    Tudi kakšna ok molitev je ok zlasti take na komenški poziv MOLIMO ZA ZDRAVO PAMET! Jsanez komd
    P.s. slov ljudske pesmi pa za neogovorne oblastnike priporočajo POKORO IN MOLK ( Mutec Osojski ) za posebno trdosrčne BRATOMORNE GREŠNIKE PA … MOLITEV OB SUHEM DREVESUdo ozelenitve

   • Franc Mihič

    Sem pionir Demosa, ne levičar! Vendar desnica in JJ ni pravočasno ustavil tajkunov in je menedžerske prevzeme še koncem leta 2007 ocenil, to je SDS in tudi NSi, da potekajo povsem zakonito, šele koncem leta 2007.je na pritisk opozicije in javnosti, sprejel dopolnitev zakona o prevzemih, ki je naj bi preprečil menedžerske prevzeme.

    Kdor ne verjame naj bere tisk iz l.2007: http://hubert.blog.siol.net/2013/12/20/ne-pozabimo-kdo-vse-in-kako-je-zagovarjal-tajkunizacijo/

    “Zanimivo! V MAG-u, 21. novembra 2007 preberem: « Jože Tanko,
    vodja največje poslanske skupine SDS, je prepričan, da menedžerski odkupi
    potekajo skladno z evropsko in slovensko zakonodajo ter ob ustreznem nadzoru
    pristojnih organov in ustanov. »Evropska direktiva o prevzemnih ponudbah
    enakopravno obravnava vse možne akterje prevzema, tudi menedžerje. Praviloma
    vsak menedžerski odkup spremlja vsaj ena banka, ki po zakonih in internih
    pravilih za presojo posla poskrbi za ustrezno zavarovanje kreditov pri
    izpeljavi kupčije.«

    Jože Tanko torej meni, vse je O.K.!?

    Zanimivo!?

    Danes, 6. decembra 2007, pa v Financah berem: »Tanko je govoril tudi o boju proti tajkunom«.

    Ob vprašanju, na kakšen način se bo vlada podala v boj proti tajkunom, je
    spomnil, da imamo v Sloveniji zakonodajo za področje lastninskih sprememb, ki
    pa ni zadostna. Njene pomanjkljivosti po njegovih besedah omogočajo prikrito
    lastninsko preoblikovanje in nastajanje kartelov. “Treba je izboljšati vlogo bančnega sistema in nadzornih institucij. Preprečiti je treba monopole in
    preverjati trg vrednostnih papirjev. Treba je izboljšati nadzorni sistem nad
    postopki zadnje faze privatizacije,” je opozoril Tanko.

    Preobrat, kot »salto mortale!

    Naš poslanec Jože Tanko končno le odkriva, da vse le ni O.K.!?

    Sodim, da poslanec Tanko ne razume teh problemov? Domnevam, da tudi premier Janša ne?! Bog nam pomagaj za vnaprej!?

    Franc Mihič

    • EOL

     Ne razumem vas, kaj ima s tem nek predsednik Vlade, če se državljan odloči odkupiti delež v firmi?
     Pa tudi, če si za to sposodi denar, pa kaj…. konec koncev so kredite odobrili levičarji v kreditnih odborih in levičarsko vodstvo bank

     • Ruggedplant

      Vzel si mi z jezika. Direktorji državnih bank so bili vsi še s časa prejšnje oblasti in vlada jim seveda ne more prepovedati dajati kreditov. Zato pa je že takrat vlada pozivala k prodaji državnih deležev tudi v bankah, ker so lahko predsedniki uprav tako bank kot ostalih gospodarskih subjektov zares kvalitetni le, če za svoje odločitve odgovarjajo s svojim imenom in denarjem – torej brez kritja politike. Seveda je takrat rdeče mafijsko omrežje napelo prav vse sile, da do teh prodaj ne bi prišlo in ostanejo stvari nespremenjene, danes pa se repenčijo, češ da Janša ni ustavil tajkunizacije. Dragi moji levaki, nismo vsi od včeraj.

     • EOL

      In kaj so storili s ti tajkuni…. na vrat na nos so zahtevali nazaj kredit, ki so ga tajkuni nakazali državi za kupnino… tajkuni so bili tako le orodje za pranje denarja levičarjev in da bi to prekrili sedaj tak vik in krik
      Naj še povem, da kakšnega Šrota nikoli nisem maral, a bodimo objektivni glede dogodkov

 • Jelen

  Prevc ga bo ‘ftrgal’ zgleda

  • Kučko pod pručko

   Ftakni si tvoje fore nekam!!!

   • epiphany

    Bo kmalu boljše. Rogovja nima več.

   • Jelen

    Tudi tebi lep dan.

 • Kučko pod pručko

  Prevc – zmagovalec Insbrucka
  —————————————–

  Ta skromi fant leti kot ptica,
  to vsa preprosta je resnica,
  tud’ danes od vseh bil on je daljši,
  koraka k skupni zmagi slajši.

 • andreas82

  Virant je deloval kot pravi desničar, pol pa ga enkrat pokažejo kako na urhu prižiga svečko svojemu dedku partizanu! Od takrat mi je vse jasno!

  • Jelen

   Da prižge svečko pokojnemu sorodniku ni nič slabega.

   • andreas82

    Na urhu niso padal eni brezvezni partizani, tam ležijo taglavni. Zato to omenjam.

    • Janez

     Ja, verjetno, naj to raziščejo. V bodoče šole mora priti prava resnica. Urha ne zagovarjam, a!?

     Vedeti morate , da so bilii predvojni KP pravi zelo grobi dedci znxani kot delomrzneži ( imen delomrznežev KP ne bom pisal, lahko pa bi ), pravi nasilni stalinisti, ki so plačani od Stalina na vsak način hoteli v tedanji SLO PREVZETI OBLST NE OZIRAJE SE NA CENO, ŽIVLJENJA Slovencev!
     Cerkev PA NJENIH DESET ZAPOVEDI ,, JIH JE ZELO MOTILA ZATO SO TAKOJ UMORILI DR. ERLICHA SIJAJNEGA SLOVENCA IZ OSOJSKEGA JEZERA, KI JE VODIL VERNO MLADINO,

     Ne vem, ampak sv, urh je verjetno nastal iz ogorčenja vernih .. na KP, VOS UMOR PRILJUBLJENE OSEBE DR. ERLICHA, NA VIŠARJAH JE OHRANJEN NJEGOV LEP DOMOLJUBNI REK ..,So pa v okolju SV urha in I. MAČKA ..nato partizani umorili veliko domoljubnih, vernih očetov tedaj malih otrok, ki so kot danes že starejše osebe še vedno ogorčeni nad zverinstvom partijcev in partizanov!

     Kot ex potujoči knjižničar to okolje ( sv Urh ) in ljudi poznam, otro ci pomorjenih očetov so zasramovani po vojni zelo trpeli, o Kp .. rečejo le.. KOMUNISTI.. MORIT PA KRASTI ZNAJO, TO SO DOKAZALI ! Neka odločna gospa, šolarka v povojnem času mi je povedala, da ji je kp? Učiteljica pred očmi ostalih otrol vrgla v ogenj šolske peči .. lepo povest o gorenjskih furmanih, knjigo Ovčar Marko priljubljenega župnika J. Jalna. Toliko ob rob poskusa požiga knjige o M Kučanu Janez komd

  • Franc Mihič

   Pokazal je pieteto do dedka, kar bi menda storil tudi JJ!?

 • Franc Mihič

  Mogoče je tudi, da je Janez Janša sovražil Viranta, ker je “ljubil svojo” stranko!bol

  • EOL

   Janša je takrat delal za Slovenijo, ni imel časa se ukvarjati z Virantovanjem in ta je to grdo izkoristil v škodo vseh nas in samo ugibam lahko koliko je za to dobil

 • Breiva

  Za Janeza Komenda

  Da so bili domobranci navadni kmečki fantje lahko samo potrdim, hostarji pa so bili kriminalci. To mi je pripovedoval en starejši gospod , ko sva ležala na kardiočoškem oddelku:

  Pred leti sem na Kliničnem centru ležal skupaj z enim gospodom, kmetom iz vasi Jezero v okolici Vrhnike, ki je bil med drugo svetovno vojno star na začetku vojne 9 let in ob koncu vojne 14 let.
  Le ta mi je pripovedoval, da se takrat niso bali prihoda patrulj Italjanov, ti so prišli, malo gledali naokoli in potem zopet odšli. Bali pa so se prihoda hostarjev-partizanov, ko so le ti prišli v vas so kradli kure, jajca, prašiče in celo krave, ter posiljevali vse ženske povprek.

  Dekleta in dekletca so se morale skrivati, pa tudi poročene ženske niso bile varne pred posilstvom. Fantje pa so pobegnili v gozdove, ker so se bali, da jih bodo hostarji pobili. Pozneje so organizirali vaško stražo, pa ne proti Italjanom ampak proti hostarjem.

  Veliko mi je pripovedoval o tem, a sem na žalost že pozabil, ker je bilo to leta 2005.

  Pa še to: danes v Sloveniji ni levih in desnih, ampak, kot je nekdo že napisal imamo na eni strani BIOLJŠEVIKE in na drugi strani DEMOKRATE.

  • Kučko pod pručko

   Z enim primerom ne moreš posploševati vseh partizanov, kajti med njimi je bilo tudi dosti domoljubov, ki pa se v borbi za svobodo niso zavedali, kako pritlehne igre se gredo komunisti. Nekatera njihova medvojna delovanja, zlasti pa povojni poboji, so obsojanja vredni!!!

   • Anthon

    To je idealizirana teorija, ki je jo po svoje zagovarja tudi Repe. Ima strašne luknje.
    Če si resen človek, se vprašaj samo tole: Ali je vsaj polnoleten normalen moški, da o starejših ne govorimo, lahko mislil, da je z okupacijo stara država izginila in da kar naenkrat sme biti legalna in legitimna neka samozvana druščina, ki je sebe imenovala OF. Kje so pa volitve, prijatelj? Ergo, kdor je mislil, da sme tako biti, naj samemu sebi pripiše, da je bil kolaborant komunizma s hudimi jamami vred, da o drugih svinjarijah ne govorimo. Pa njegova “kod da” osvobodilna partizanščina gor ali dol. To je vse.

    • Kučko pod pručko

     Anthon, vedi, da sem jaz zelo zaveden Slovenec in da niti pod razno ne maram uničevalnih komunistov, ki so kolaborirali z Markovičevo vlado in JLA, za Slovenijo pa jim ni bilo nikoli mar. Toda tu se ne bom ponavljal z odgovorom, ki sem ga že poslal Viktorju. Če te zanima, je le malo višje!!!

     • Anthon

      Sem prebral in razumem.

      V italijanski okupacijski coni je bilo možno bolj elegantno vstopati v partizane, pa je bilo tega izredno malo na prostovoljni bazi, v nemški coni pa partizanov dolgo dolgo sploh ni bilo, ker so Nemci okupacijo dosledno izvajali.

      A vseeno, 19-letnik lahko počne neke stvari, ki so nevarne, še posebno, če je pod vplivom določenih struktur. Kasneje, kot zrel človek, pa zagotovo vzpostavi neki kritični odnos do tega. Vsaj jaz bi ga, če bi videl, kaj sem podpiral. Doma razpolagam z nekaj Dom in sveti, kjer so že na primer leta 1899 pisali o komunistih in večina razgledanih ljudi je vedela, kam pes taco moli, že desetletja pred začetkom 2. svetovne vojne.

      Mislim, da so plakatne akcije vedno sprožale komunistična in včasih še socialistične frakcije v tedanjih jugoslovanskih strankah. Plakati med vojno namreč ne pomagajo nič, okupatorja sovraži vsak, stvar pa je le v načinu, kako se mu zoperstavljati. Tudi s strani premočnega okupatorja premagan slovenski del oblasti je počel točno to, kar so počenjale druge okupirane države. Upiral se je obveščevalno, deloma tudi z orožjem, ko so se organizirali deli vojske. A štrene so mešali komunisti, Kominterna, vodeni, financirani in za terorizem šolani v Moskvi ali v španski državljanski vojni.

      Žal je bilo samo to, čeprav tvoj ata najbrž ni imel nič pri tem, razen da je s tem sodeloval.

      Upam, da vsaj ti ne verjameš, da je smiselno organizirati neke polvojaške enote in terati ljudi po gozdovih samo za to, da si ne glede na žrtve in vso absurdnost delovanja proti ogromni vojaški premoči, potem nekakšen osvoboditelj. OK, morda še, če bi bila ta gverila pomagala vzpostaviti stanje pred okupacijo, seveda v skladu s celotno Evropo in ZDA, in zopet vzpostaviti demokratično državo. Še enkrat ali pa stokrat, normalna nekomunistična tujina tega ni počela.

     • Anthon

      Po komunistični logiki pa nisi smel biti v času okupacije ne pek, ne poštar, bognedaj orožnik. Vse je bilo kolaboracija v tistem svojstvenem, pravno defektnem partizanskem pomenu, zaradi česar so morili ljudi. Seveda so v takšnem “pravnem redu” najbolje prišli skozi neodgovorni fičfiriči, barabice, brezdelneži. Njih tudi okupator še povohal ni, čeprav bi jih moral po mednarodnem pravu. Za nas bi bilo stokrat bolje.

     • Rokc5

      Odličen komentar.

     • Kučko pod pručko

      Hvala za odgovor, prilagam pa ti nekaj mojih besed. Moj oče je bil zelo zaveden Slovenec in kot kaže, sem to podedoval prav po njem. Razumi, da se devetnajstletnik drugače odloča na situacijo, kot se človek v zrelejših letih. On je s somišljeniki lepil plakate po Kamniku iz čistega domoljubja in mi ni nikdar omenil, da bi za tem stala Partija. Na to nikoli nisem pomislil, čeprav bi bilo tudi to mogoče. Ko pa je človek aretiran, stvari ne tečejo več po njegovih željah, ampak mora slediti poti, ki mu jo načrtujejo drugi. In o tej sem napisal zgoraj.

      Vzemi to kakor hočeš, meni se je njegov odnos do okupatorja vedno zdel časten in sem bil nanj ponosen. Drugo pa je, kakor pišeš tudi ti, da tako početje ob ogromni premoči nemške vojske ne more biti racionalno. Glede tega bi bilo velik bolje, da bi ravnal bolj z razumom in se izognil Auschwitzu in Mauthausnu.

      Po vojni je oče vstopil v Partijo, saj je bil še vedno idealist in očitno kot mladenič ni spoznal njene namere. Ko pa je vse partijske svinjarije odkril, je iz njenih vrst izstopil ter svojo odločitev skoraj plačal z novo aretacijo in Golim otokom. Šlo je za las in tako bi še en zaveden partizan in vojaški vojni invalid razbijal kamenje na neporaslem kvarnerskem otoku.

      Vedi pa, da jaz nisem bil nikoli okužen s Partijo. Ko sem šel tiste čase študirat v Ljubljano, me je oče sam posvaril na možnost, da me bodo komunisti morda kot študenta hoteli zvabiti medse. To se kljub njegovemu namigu ni zgodilo in jaz nisem bil niti pod razno blizu tega, da bi bil kdajkoli član KPS ozir. ZKS!!!

   • viktorh

    Da, da, tu gre za splošno nepoznavanje dogodkov.
    Sovražim komuniste – revolucionarje, ki so NOB izkoristili za nasilen prevzem oblasti – za komunistično revolucijo. Za dosego svojih ciljev so morili vse, ki so nasprotovali novemu režimu, tudi partizane.
    Partizani, borci NOB, ki so se borili proti okupatorju, pa so vredni vsega spoštovanja. Žal, pa je teh zelo malo. Če so hoteli preživeti, so morali vstopiti v KPJ, sicer so jih likvidirali.
    Lep primer je Janez Stanovnik, ki je v NOB vstopil kot Krščanski socialist, iz vojne pa prišel kot jugoslovanski komunist – revolucionar, ki nam je skupaj z ostalimi, zagrenil življenje

    • zokispoki

     Revež še danes trpi, ker ima samo sedem jurjev penziona !

     • xtc

      Jep!
      in še 4 slovenske zraven.

    • Kučko pod pručko

     Med partizani, ki so vredni vsega spoštovanja, je bil tudi moj oče. Dobrih devetnajst let je imel, ko so domoljubni mladinci po Kamniku lepili plakate proti okupatorju. Po izdaji so ga Nemci aretirali in zaprli v Begunjah. Po srečni okoliščini so ga deportirali v Auschwitz in po slabem letu prestavili v Mauthausen. Če ne bi bil nadpovprečno telesno močan in kot telovadec Sokola v dobri kondiciji, obeh taborišč ne bi preživel. Ko mu je končno uspelo pobegniti, je odšel v partizane in tako dočakal konec vojne. Zato sem jaz nanj in na njegovo partizanščino še kako ponosen.

     Seveda pa je bilo med partizani veliko takih, ki so delali po navodilih Partije, ta pa so bila v smeri prevzema oblasti v Sloveniji. Ti ljudje niso bili pravi partizani, čeprav so se kitili z rdečimi zvezdami na titovkah. Oni so bili tudi klavci v povojnih pobojih in mnogi od njih so na starost trpeli zaradi gnusnih dejanj, ki so jih storili nad sobrati!!!

  • EOL

   Podobno zgodbo so meni pripovedovali stari straši, le da j e bila tam meja in so bili še Nemci.
   Nikoli ne bom pozabil zgodbe kako je bilo, ko so prišli Nemci…. urejeni, kulturni, spoštljivi… in eden od Nemcev je vprašal, če imajo vodo!!! Pazi, vprašal je!!!
   Italijani so bili malo bolj razuzdani, a kmetom niso storili nič posebej žalega…

   Partizani, teh se je moj ded bal še dolgo po vojni…. počeli so grdobije in nasilje kot opisuješ in še kaj! Ni besed!

   • viktorh

    To so bili komunisti – revolucionarji, zločinci, ki so na silo prevzeli oblast leta 1945, brez volitev:

    “Komej je na svet pršou,
    že je bil baron,
    ker njegov papa in stric
    bla sta grof in fon.

    Cinca marinca, ta je zoper nas
    u črna skrinca
    vrgu je svoj glas….”
    Namesto volilnih lističev smo dobili kroglico, ki si jo moral vreči v skrinjico … opazovali so te Oznovci, poslušali so kam je padla…

   • xtc

    Seveda je vprašal za krajo je bila kazen pred zid.

  • Jelen

   Med partizani so bili verni pošteni ljudje, ki niso marali okupatorja, ki niso imeli nič s komunisti.

   • Ruggedplant

    Ko so ropali in pobijali po vaseh, napadali vaške straže in kasneje domobrance in Nemcem ovajali zavedne Slovence, da so jim ti z internacijami olajšali izvedbo rdeče revolucije pa so bili naenkrat slepi in gluhi? Lepo te prosim. Ogromno Slovencev je bilo vpoklicanih med Partizane proti svoji volji, tisti ki so se jim pridružili prostovoljno, pa so morali biti bodisi zelo naivni, nerazgledani ali pa preprosto zlobni in željni krvi in tujega imetja. Veren in pošten človek nima kaj početi pri partiji, ki je vodila OF.

    • Jelen

     Tudi verni in pošteni so se borili v vrsth partizanov proti okupatorju in njim pomagačem. Dejstvo. Posploševat ni dobro.

     • Ruggedplant

      Dejstvo je, da verni in pošteni ljudje ne bodo za nič na svetu naredili nič iz mojega zgornjega komentarja, kar pa je bil osnovni modus operandi partizanov, ki so pobili, izgnali in oropali precej več Slovencev kot nemški okupator. Ne ponavljaj v 3 krasne kot papiga, ampak argumentiraj, bo šlo?

     • Jelen

      Štetje je pokazalo da so jih največ pobili okupator + pomagači, več kot partizani.
      Imel si tudi duhovnike med partizani, imel si verne preproste kmečke fante, imel si vse možne profile.

     • xtc

      Nehaj nabijati neumnosti-okupator je pobil na ozemlju Slovenije skoraj 12x manj ljudi ,kot rdeči gošarji.

     • Anthon

      Katero štetje, tovariš? Link.

     • xtc

      Rdeče štetje pa amnezija saj veš.

     • Anthon

      :-)

     • Jelen

      Inštitut za novejšo zgodovino

     • centurion

      Na poglej si slavno partizansko bojevanje. 400 nemških okupatorjev. Pa še to, v Sloveniji so bile povečini le nemške policijske enote…..

      https://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_spopadov,_bitk_in_operacij_v_Sloveniji_med_drugo_svetovno_vojno

     • Anthon

      Ne štima. Imam sprintan in prebran komplet.

     • xtc

      Jep! največji okupatorjevi pomagači so bili ravno rdečeuharji,ki so pobijali in ropali zavedne Slovence ali jih izdajalo okupatorju,ker drugače nebi nikoli prilezli na oblast.

     • Jelen

      Tudi nasprotniki partizanov, od okupatorja opremljeni in plačani, so pobijali in ropali zavedne Slovence ali jih izdajalo okupatorju

     • xtc

      Komunisti niso bili nikoli zavedni Slovenci ampah hlapci inizdajalci ,delujoći za Moskvo in Internacionalo,še danes jih po portalih kar mrgoli.

     • Jelen

      Govorim o partizanih, ne o komunistih, ki so kasneje prevzeli vse skupaj.

     • xtc

      Partizani so bili večisko komunisti,večina poštenih ljdi se je gošarjev(prestopnikov iz stare Jugoslavije) ogibala,zato so ljudi nasilno mobilizirali saj niso hoteli h gošarski tolpi.

     • Jelen

      Bili so med njimi tudi verni, niso bili vsi komunisti, ne posploševat.

     • xtc

      Prevladoval so komunisti,poštenih in vernih je bilo bolj za vzorec.

     • centurion

      Pošteni in verni so bili nasilno mobilizirani. Tisti naivni prostovoljci pa so marali molčati ali pa jih je vzela tema.

     • sodnikisozločinci

      Še nikoli niso ovce zbrale pastirja, ampak je pastir zbral ovce.

     • Ruggedplant

      Kasneje? Protiimperialistično fronto (predhodnico OF) je še pred napadom Nemčije na Jugoslavijo ustanovila komunistična partija po navodilih kominterne. Še konec istega meseca po napadu na Beograd (torej aprila 41) je bil PIF še vedno tudi v formalnem zavezništvu z nacisti zaradi takrat še veljavnega pakta Ribbentrop-Molotov. Komunističen PIF se je dejansko preimenoval v OF šele po Hitlerjevem napadu na Sovjetsko Zvezo. KOmunisti so se zavedali (in to so kasneje tudi priznali), da jim tako velik projekt ne bo uspel povsem samim, zato so začetne točke programa pisali skupaj s krščanskimi socialisti in ugrabljenimi Sokoli (obe frakciji v tistih časih podobno kot KP podobno nepomembni brez kakršnekoli širše politične podpore med Slovenci – glede na zadnje demokratične volitve – mislim da leta 1938). Je pa partija z Dolomitsko izjavo kmalu (pol leta kasneje) sebe razglasila za EDINO “uradno” vodstvo NOB. Kdor si je to izjavo razlagal kaj preveč po svoje, je hitro našel bližnjico do onostranstva. Se je kaj razjasnilo?

     • Franc Mihič

      Slovenske zgodovine med letoma 1941 in 1946 ne moremo in ne smemo poenostavljati.

      Komunistična partija pa je ves čas vojne in seveda še po njej nadvse pretkano igrala svojo dvolično vlogo z enim samim zelo jasnim ciljem: prevzeti oblast. Začelo se je že na ustanovnem sestanku pri Vidmarjevih: protiimperialistična fronta, kot so jo imenovali 27. aprila 1941, je bila v govorici tistega časa fronta, uperjena proti angleškim in ameriškim imperialistom. Šele po napadu Nemčije na Sovjetsko zvezo so komunisti zamenjali sovražnika in pričeli uporabljati naziv Osvobodilna fronta. V drugem letu vojne je Komunistična partija s svojimi eksekutorji izvedla veliko strašnih zločinov nad civilnim prebivalstvom in nad duhovniki, predvsem na Notranjskem in Dolenjskem. Nastanek domobranstva in državljanska vojna sta bila del premišljenega načrta Partije, ki si po končani vojni nikakor ni želela demokracije: političnega nasprotnika so prisilili v sodelovanje z okupatorjem in ga zato že vnaprej onemogočili. In ker tudi to ni
      bilo dovolj, so po končani vojni pobili desettisoče civilistov.
      Brezna na Rogu, Huda jama in številna druga grobišča pričajo o zločinih, ki nikoli niso bili kaznovani.

      Strinjam se: sodstvo ne
      sme biti del dnevne politike. Toda preiskovalci, tožilci in sodniki morajo
      razumeti, koliko nedolžnih, vsega spoštovanja vrednih ljudi trpi zaradi njihove
      neodločnosti. Partizani so res
      večinoma že pokojni, njihove družine pa še vedno čutijo breme krivde, ki jo –
      povsem izkrivljeno – pripisujemo celotnemu osvobodilnemu gibanju.

      Če bi Ivana Mačka Matijo ali Mitjo Ribičiča obsodili zaradi zločinov, ki sta jih ukazala, če bi Komunistično partijo jasno označili za zločinsko združbo, potem bi tudi na partizanski boj lahko gledali z občudovanjem in ponosom.

      Če je možna posthumna rehabilitacija, naj se izpelje tudi posthumna obsodba.
      Sodstvo naj pokaže, da razume svojo odgovornost pri narodni spravi.

      Prof. dr. Matjaž
      Zwitter, Ljubljana

      Oče dr. Zwittra se je po kapitulaciji fašistične Italije iz koncentracijskega
      taborišča v Aprici prebil do osvobojenega ozemlja in bil tu direktor
      partizanskega Znanstvenega inštituta!?
      Njegov stric dr. Marjan Žiliči je pri 25 letih kot partizanski zdravnik
      reševal ranjence v Brkinih!

      DELO, Sobotna priloga, 04.01.2014; » So bili vsi na napačni strani?«

      Prof. dr. Matjaž Zwitter je zdravnik specialist na Onkološkem inštitutu v
      Ljubljani ter profesor na mariborski in ljubljanski medicinski fakulteti.

     • Franc Mihič

      Obsodba spravnih zablod

      Delo, 23. Julija

      Odziv objavljen: DELO-SP-PP-29: 5. december 2015
      V zadnjem prispevku na to temo piše avtor, da je bila 26. aprila 1941 ustanovljena OF. Ne, bila je le PIF – Proti imperialistična fronta, kar je zgodovinsko dejstvo. SZ je tedaj spoštovala pakt z nacisti in japonskimi fašisti in je naciste bogato oskrbovala, komuniste pa odvračala od upora. Vsi komunisti, tudi KPJ, so ta pakt spoštovali. ZZB NOB pa žal še venomer žuga: »Z izdajalci sprava ni mogoča.« Ta zahteva je razumljiva. Toda kdo
      so bili res izdajalci? ZZB namreč vseskozi zanika kruto dejstvo, da je med
      okupacijo potekala tudi boljševistična revolucija. Komunisti so jo prikrito
      sprožili in že l. 1941 pričeli likvidirati nasprotnike revolucije. OF so vodili komunisti, ki so vse stavili na Stalina, s ciljem po vojni ustvariti državo po vzoru SZ, kar se je zgodilo. Šef OZNE Matija Maček je rekel: »Če bi to, kaj
      se dogaja in kako se živi v SZ, povedali ljudem, ne bi šel nihče v partizane!« ZZB pravi, da so domači izdajalci vsi, ki so sodelovali z okupatorjem, pa naj je bil vzvod kar koli. To je bežanje od resnice, da je bila revolucija za mnoge žal nevarnejša kot okupator. Že besedno nasprotovanje revoluciji, komunizmu, je pomenilo represalijo, likvidacijo. Mnogi so se v svoji nemoči potem zatekli pod zaščito okupatorja, da so preživeli. Komunisti so oklicali monopol nad uporom, to je, da je upor dopusten samo v okviru OF. Niso prenesli drugega odpora, ki bi ogrozil zmago revolucije za povojno oblast.
      Zato je partizansko revolucionarna stran s pomočjo italijanskih
      topničarjev l. 1943 v Grčaricah likvidirala »plavo gardo«, enoto poražene kraljeve vojske v domovini, ki je pričakovala zahodne zaveznike. Spopad
      v državljanski vojni se je samo še povečeval. V državljanski vojni je krivično
      govoriti o premagani strani, da so to bili enostavno izdajalci naroda, drugi
      pa zmagovalci v revoluciji in nad okupatorjem. Proti revolucionarjev pa naj sploh ne bi bilo? V državljanski vojni lahko govorimo zgolj o privržencih in nasprotnikih revolucije, ne pa o izdajalcih! Oboji so del naroda, kar terja spravo.

      Mogoče so le izdajalci tisti, ki so začeli revolucijo med okupacijo? Ne trdim tega, saj bi bilo to do mnogih nepošteno.
      Upor med okupacijo seveda cenim, a ne za vsako ceno in ne za prikrite zgrešene cilje komunistične revolucije. Ali je bilo zatiranje TIGR- a res prispevek boju zoper okupatorja? Ali bi zavezniki res pustili zasedeno samo Slovenijo, potem ko osvobodijo Italijo in Avstrijo?
      Zavezniki pa so nasprotovali širitvi sovjetskega družbenega modela in
      smo zato izgubili del narodovega ozemlja! Ali je prav, da smo bili drugače misleči drugorazredni, eni pa avantgarda? Režim SFRJ se je tik pred osamosvojitvijo reševal še s prodajo orožja stradajočim v Afriki. L. 1989 je bila 2.763 odstotna inflacija v državi?
      V prispevkih prvega popisa žrtev v vojnem in povojnem nasilju v Sloveniji
      Inštituta za novejšo zgodovino berem, da je med vojno vihro in revolucijo
      umrlo 97.500 Slovencev, v uporu zoper okupatorje pa 7.800 okupatorjev! Številke žrtev govore zgodovinsko resnico o ogromnih žrtvah državljanske vojne. Prvi predsednik demokratično izvoljenega parlamenta,
      dr. France Bučar, je tedaj dejal: »S konstituiranjem te skupščine lahko
      menimo, da se je končala državljanska vojna, ki nas je lomila in hromila skoraj pol stoletja.« To je večkrat in tudi letos povedal slovenski javnosti.
      Praznujmo »Dan zmage«, kot to počne vsa Evropa! Skrajni čas je, da državotvorna politika preneha razdvajati narod »na zmagovalce in izdajalce in seveda na kolaborante s Hitlerjem in/ali Stalinom. To ne more biti temelj skupnega razvoja, ne naša perspektiva!

      Franc Mihič,
      Ribnica

     • Ruggedplant

      Zavedne slovence, ki so se borili pod praporjem rdeče zvezde, stisnjene pesti, rdečim izveskom na zastavi prepevajoč sovjetske pesmi in odgovarjajoč KPJ = sovjetski kominterni? Zelo zanimivo definicijo zavednih Slovencev imaš, ni kaj.

     • Anthon

      Nonsens! Implicitno in nevede si povedal le, da je okupator upravičeno razsul legalno jugoslovansko oblast. Komunajzlji so/ste to vzeli za dejstvo in začeli “osvobajati”. V mednarodnem pravu je taka aktivnost v resnici vrsta najhujšega kriminala.

     • Jelen

      Normalno stvar da se narod bori proti okupatorju, mu naj potice peče?

     • Anthon

      Za tvoje razumevanje, je mednarodno pravo neumnost. Sodi se lahko pod kozolcem, to pa počnejo v najboljšem primeru kakšni falirani študentje prava. Kar ostani, tam, kjer si.

     • Jelen

      Sodila bi naj sodišča.
      Upor proti okupatorju, ki z vojaškim škornjem vkoraka v tvojo deželo, deportira, muči, ubija, je dolžnost vsakega zavednega državljana.

     • Anthon

      In potem se upiraš tako, da po kavbojsko koga od domnevnih okupatorjev ali po lastni oceni njegovega “pomagača”, recimo orožnika v službi, preprosto ustreliš, in se skriješ. Kriminalni okupator zaradi tega masakrira, ti si pa nekakšen osvoboditelj. Tako “logiko” ima tudi ISIS. Pravna država pa razmišlja, ker ima za cilj čim manj žrtev. Ščiti nemočne, otroke, stare, ženske. Ocenjuje razmerje sil, svetovne okoliščine. Tako so delali v državah (tudi okupiranih), kjer ni bilo avtohtonih komunajzljev, alias brezdelnih barab, ki so želele na tak način priti na oblast.

     • Jelen

      Partizansko gibanje je bilo v vseh Evropskih okupiranih državah, drugačen način upora ni bil možen. Ni bilo redne vojske ki bi se uprla, oz., je bila premagana, zlomljena. Ostane ti samo gverila.

     • Anthon

      Vzemi v roke kakšno resno literaturo vendar. Preberi si tudi odloke SNOS, da boš vsaj vedel, za kaj gre. Gverila je dovoljena, a mora biti v skladu z legalno oblastjo, četudi je ta oblast začasno (zaradi mednarodnega, državnega kriminala, kar vojna na neki način je) onesposobljena, premagana. Slovenski t.i. partizani niso izpolnjevali nikakršnega pogoja za resno gverilo. Oni so želeli oblast, žrtve so bile zanje dobrodošle. Če se je zaradi razsežnosti 2. svetovne vojne in prekinitve sodelovanja med Stalinom in H.itlerjem izšlo tako, kot se je, to ne daje slovenskim t.i. partizanom nobenega plusa. Kot smo ob padcu Berlinskega zidu videli, se je vojna na neki način nadaljevala do tedaj. Zaradi moči ZSSR se pač ni dalo drugače. Do padca Berlinskega zidu so/ste še lahko glumili svojo osvobodilnost, potem pa je postalo vse v zvezi s to lažnivo temo popolnoma deplasirano. Seveda slovenski Berlinski zid še ni popolnoma podrt, zato se še vedno javljajo takšni kot ti s svojim pravljičarstvom.

     • Jelen

      Ne lepi na slepo etiket ljudem ki jih ne poznaš in se pač ne strinjaš z njihovim pogledom.

      Kot drugo, kapitulacija, okupator na domačih tleh, drugega kot gverilski upor ti ne preostane. Kakšno oblast boš čakal, če pa ti oblast predstavlja okupator?
      Lahko pa tiho skloniš glavo in se podrediš okupatorju.

     • Anthon

      Pravilna etiketa! Poznaš Dosje Mačkovšek? Verjetno ne. Tisti so delali pravilno, ne pa komunisti, a je žal imela legitimna premagana oblat strašne težave prav zaradi komunajzljev. Hecni ste tisti, ki uporabljate logiko tipa Mirko in Slavko in vanjo očitno tudi verjamete. Boris Kidrič je imel to logiko zaradi propagande, verjel pa vanjo ni. Da ne omenjamo Edija.

     • Jelen

      Ne, napačna etiketa, totalno napačna, nič nisem glumil osvobodilnost do padca Berlinskega zidu, ker jaz nisem sodeloval ne v takšnih ne v drugačnih aktivnostih v 2. svetovni vojni ne po njej. Napačna etiketa ker se takrat še nisem rodil.

     • Anthon

      Če pripoveduješ naprej podobne zgodbe kot revolucionarji, si enak njim po prepričanju, mar ne?

     • Jelen

      Lahko pa si tiho in se strinjaš z okupacijo, ploskaš okupatorju?, mar ne? Ne.

      Upor je dolžnost vsakega državljana ki mu je mar za deželo.

     • Anthon

      Nima smisla! Preberi še enkrat moje odgovore. Moreš dokazati, da je tisti orožnik, na katerega so streljali t.i. partizani, dejansko simpatiziral z okupatorjem. Ne moreš. In jaz sem prepričan, da je maral okupatorje bistveno manj kot komunisti, ki so na višjih nivojih lepo sodelovali z Gestapom in italijansko obveščevalno službo. A razlika je, če si v času okupacije pomemben uradnik, policist, znan politik, ali pa se le brezdelno klatiš po Ljubljani z debelim kriminalnim dosjejem zaradi vsakovrsth prekrškov, kraj ipd. in proučuješ literaturo, kako in kdaj izvesti revolucijo. Ob okupaciji so bili mnogi kriminalci, bivši arestanti, preprosto svobodni, ker država ni delovala. Kaj lepšega. Kot bi spustil Dob na svobodo.

     • Jelen

      Da so bili v državi simpatizerji okupatorja, opremljeni in plačani od njega, je dejstvo.
      A ne vsi, ne smemo posploševat.

     • Anthon

      Med takimi redkimi je bilo največ komunistov, saj so slednji več kot dve leti zelo dobro sodelovali z nacizmom. V zadnjiih desetletjih najden Dosje Mačkovšek in nebodigatreba Dnevnik Angele Vode je razkril dejansko vse, kar nekateri že mnogo časa vemo.

     • Jelen

      jih je bilo kar veliko, in niso bili komunisti, in so tuje vojake vodili, jim pomagali, ovajalislovence ki niso biliza okupatorja, itd., Jih je bilo. Se najdejo še plačilni listi, koliko je tak model dobil plačano za svoje , khm, delo.

     • Anthon

      Ja, itak mnogo logarjev, ki so med službo naleteli na “osvoboditelje”, ko so se ravno opremili z nakradenimi dobrotami. Pa Romi, ki so bili v koliziji z revolucionarji, pa so jih slednji preposto pobili. Polno je tega. Je logično, saj ni šlo za osvoboditev (vojna se enkrat konča), šlo je za oblast.

     • Jelen

      Vidim, da nočeš, verjetno veš, a nočeš, reči bobu bob. Da je bil del slovencev ki je nasprotoval uporu in je sodeloval z okupatorjem. Pa ni težko reči bobu bob.

     • Anthon

      Seveda vsi niso bili Mirko i Slavko!

     • Anthon

      In v vojni je prepovedano tekmovati za politične točke. To sem prej pozabil napisati.

     • Anthon

      Najbrž si to videl v slovenskih filmih, ali pa v Bitki na Neretvi?

     • Anthon

      In taka druščina je bila v vodstvu slovenske revolucije. In ti boš meni o narodnih čustvih. Večina resnih ljudi je vedela, kaj je v resnici OF in kdo jo vodi. Kdor pa tega ni vedel, pa ni mogel biti bogve kako pameten, ali pa je bil po željah podoben njim. Revolucija je kri.

     • Jelen

      Ja, jaz bom tebi o narodnih čustvih.

      Upor je dolžnost vsakega državljana ki mu je mar za deželo.

      lahko pa mu ploskaš in pečeš potice, tvoja izbira..

     • Anthon

      Ko smo bili že v dejansko v vojni za Slovenijo, sem se nekajkrat še peljal s svojim socialističnim avtom v službo. Na prehodu za pešče v Ljubljani bi komot povozil kakšnega jugo oficirčka, pa ga nisem. Najbrž bi po t.i. partizanski logiki oslabil JNA. Vidim, da nič ne razumeš.

     • Jelen

      In če bi JLA okupirala Slovenijo, zlomila vojsko, se postavila za oblast, mučila, deportirala slovence, jih ubijala, bi še vedno isto razmišljal kot si tistih 10 dni vojne za Slovenijo?

     • Anthon

      Pogojniki! Sam imam raje fakte.
      Naj ti bo, če bi nekdo organiziral upor proti njim, pa ga jaz ne bi poznal kot legitimno izvoljenega pred dogodkom, se mu zagotovo ne bi pridružil.

     • Anthon

      Po rimskem pravu ali po Kardeljevem učbeniku?

     • sodnikisozločinci

      A se boš uprl islamskemu okupatorju in njegovim domačim pomagačem. Je prav pobiti narodne izdajalce, ki nam vsiljujejo islamske okupatorje?

     • Jelen

      Ti vidiš kje kakšno okupacijo?

     • avtohtoni neandartalec

      Kakšnalegalna oblast, Slovenija je bila razpuščena, uradna politična, zakonodajna in izvršilna bolast se je nahajala v rokah Italijanov, Nemcev, Madžarov in Hrvatov, menda niso hodili njih spraševat, če se lahko borijo za svoj narod in domovino.

     • Anthon

      Sem že višje napisal, da je okupator imel le formalno oblast, pravno pa je obstajala Dravska banovina. In samo takoimenovana gnila kapitalistična Jugoslavija s slovenskim delom, seveda, je bila razlog, da so se komunisti šli revolucijo pod krinko osvoboditve. Še enkrat: Tudi tebi je lepo, da je bil okupator premagal staro Jugoslavijo, tako kot je bilo to ljubo komunistom, a ne? Po “osvoboditvi” (jasno, da s strani Rusov in Zahoda) je premagana država postala na pol privaten peskovnik za rdeče brez resnega znanja vladanja (razen z nasiljem). Samo več deset tisoč sposobnih političnih nasprotnikov in podjetnikov so morali še pobiti ali pregnati, pa je bilo.

      In da ne bi kdo ponovno omenjal Primorske. S strani komunistov umorjeni dr. Erlich je imel več mednarodnopravnih izkušenj in znanja kot celoten slovenski rdeči politbiro, tako da bi po vojni, če komunisti tu ne bi izvajali revolucije, zlahka pridobil s strani Italije upravljan slovenski teritorij, saj je bila Italija sprva napadalec, okupator. Komunajzelska falanga z vsem svojim sodelovanjem na “pravi” strani in ne vem čem še vse, je dosegla komaj kaj. Nič na Korošem, na Primorskem pa minimum. Ta minimum je še slabši zaradi Kardeljevega diletantizma v času SFRJ. In če se spomnim še Rupnikove linije, ki jo je slednji proti Italiji predvidel, ko je pridobival generalski čin (pa so ga ravno zato Srbi “skinuli”), je mogoče lepo domnevati, kako bi se razvijala slovenska politična in teritorialna aktivnost. Komunizem z vsem osvobajanjem vred je bil za Slovence zlo in politično deplasiran.

     • avtohtoni neandartalec

      Če te preganja oblast in nimaš kam, če si sam in ti nihče ne upa pomagati, če ne moreš zbežati niti čez mejo, potem se verjetno partizani niso slišali kot tako slaba možnost. Za bogate kmete in veleposestnike, za ovaduhe in sodelavce okupatorjev, je bilo pa precej bolje poskrbljeno, po vojni bi ohranili nekaj premoženja in bi zelo dobro živeli, čeprav nikoli več ne bi imeli nobene realne oblasti in tudi ne bi bili več Slovenci, ampak to je bila mala cena za real socialistično upostošenje, ko so jim z nacionalizacijo vzeli vse.

     • xtc

      Ves muslimanski terorizem in nauki izvira ravno iz komunističnih klavnic.-

     • Jelen

      Se niso vpadi muslimanov dogajali veliko pred pojavom komunizma?

     • xtc

      SFRJ,CCCP,DDR,Romunija največje podpornice nednarodnega islamskga in rdečega terorizma.

     • Jelen

      Res?

     • xtc

      Jep! Tvoj dragi Titek je teroriste z Bližnjega vzhoda podpiral denarno,materialno,logistično in jih uril v Bosni nemalokrat so potovali z Yu pasoši ali celo Yu diplomatskimi listinami.Ja resnica je K………………….

     • Jelen

      Ni moj Titek, mogoče je tvoj, ne vem.

      Kolikor vemo, se teroristi urijo v vseh možnih delih sveta in potujejo z vsemi možnimi pasoši.

     • xtc

      Ne delaj se neumnega,PLO jevci in Fatahoci so se množično urili v SFRJ,in še nekaj SFRJ je omogočila ugrabitelju Achile Laura Abu Abasu(kasneje ga je pospravila Cia),beg iz Italije z Yu diplomatskim potnim listom in Yu letalom nazaj na Bližnji vzhod-nimamo vsi selektivnega spomina.

     • Jelen

      Brez selektivnega spomina se človek spomni tudi teroristov, opremljenih in izurjenih iz strani američanov. Pa tudi vseh ostalih.

      Drugo, PLO je bila priznana od več kot 100 držav in so imele z njimi tudi diplomatske odnose, da so teroristi, so jih označili izrael in ZDA, do konference v Madridu/1991. Leta 1993 tudi izrael prizna PLO kot legitimnega predstavnika Palestincev. Fatah se je pridružil PLO leta 1967, člani “PLO Executive Committee” so bili izvoljeni.

     • xtc

      No kateri so ti teroristi PLO in Fataha ,ki so jih opremili Američni?

     • Jelen

      PLO ni teroristična organizacija, no, za američane in izrael je, američani so opremili in izurili, ustvarili, veliko južnoameriških modelov
      http://www.soaw.org/about-the-soawhinsec/soawhinsec-grads/notorious-grads

     • avtohtoni neandartalec

      Ko se nakopičijo zaloge, je treba vso tisto orožje in municijo nekje potrošiti.
      Brez skrbi, nekdanji veliki evropski imperiji niso orali za krompir in pšenico, Jugoslovanska vojaška industrija je bila patetična proti avstrijski, belgijski ali švicarski, od koder so prihajali material in surovine za oboroževanje neuvrščenih divjakov. Ker če hočeš imeti raj na zemlji, ga moraš tudi braniti pred cegani, ki bi ga radi preprosto razdejali in pokradli, zato večina držav na svetu začne najprej kot vojaško policijska diktatura.

     • avtohtoni neandartalec

      Tehnično gledano, so se med 2.sv, za ozemlje današnje Slovenije, borili predvsem državljani Italije, Velike Nemčije, Madžarske, Neodvisne države Hrvaške in domorodci, nekaj malega tudi Srbov, Makedoncev in muslimanskih skrajnežev.

     • Jelen

      Bilo bi boljše če bi vsi ki so vkorakali k nam v vojaških škornjih – ostali doma. Marsikaj hudega bi bilo narodu prizanešenega.

     • Pjevač tuge

      Teh sodb ni niti na papirju. Slo je za ista sodisca kot so jih imeli nacisti v sovjetski zvezi ko so streljali Jude

     • avtohtoni neandartalec

      Sodišča v smislu, tako so se strici pač takrat odločili. Bolj kot ne isto kot danes, se mi zdi.

     • xtc

      Glej zastonj se trudiž zasaditi laži moji pokojni stari starši in še živ oče so mi lepo opisali junaške partizane in njihova dejanja saj so živeli v teh časih in še danes ti lahko oče mirno pove kaj je videl in doživel tako ,da ne trobentaj in ne nabijaj,nismo pa bili v Laški coni.

     • Jelen

      Nič ne poskušam sadit, povem kar mislim.

     • xtc

      To ,da misliš ne pove nič.
      Sedaj pa ti bom povedal jaz,oče je bil iz kraja kjer je Bračičeva brigada napadla nek objekt,ki ga je varovalo 6 nemških policistov in to SS,bili so iz Nemčije in avstrijci,nikomur od domačnov niso storili nič hudega,bili so prijazni,še otrokom so dali včasih kakšne priboljške na kar je brigada napadla objekt napadli so ob 21.oo in se s 6 mi policisti tepli do 7 ure zjutraj ,ko so jih premagali in odgnali nekam pod pohorje ,kjer so jih ubili,objekta pa niso mogli zminirati ,ker niso imeli s čim, četrt jih je bila brez pušk,bosih,noge zavite v krpe in puške navezane na špagi,ter raztrgani kot cigani.
      Po tem dogodko je sledilo kaj’
      prišlo je 3000 vojakov,ki so dobesedno zaokupirali kraj in patrulirali po 20 km od objekta v vse smeri,a mislite ,da so še gošarji prišli blizu in napadli,so pa uspešno ropali in ustrahovali lokalno prebivalstvo najhujši pa so bili skrivači(KPJ jevci),ki so kradli po hišah,češ ,da zbirajo za brigado(ki je ni bilo nikjer) in nosili k sebi domov.

     • Jelen

      Domnevam da nihče bos in brez pušk ne bo šel nad 3000 oboroženih.

      Vedno pa vsi v teh debata pozabijo izvini greh, vzrok vsega tega, in to je – nazifašistična okupacija.

     • xtc

      Zakaj zavajaš,najprej je bilo samo 6 policistov in kaj so heroji naredili?
      Seveda pa je treba povedati,da so bili nemški vojaki kulturni in dostopni,tudi ob kakih dvomih se je dalo z njimi pogovoriti in zadevo razrešiti,največja težava pa so bili komunistični skrivači,barabe,lopovi in tatovi.

     • Jelen

      Deportacije v taborišča so bila skoraj že pravi balzam teh pridnih, prijaznih, kulturnih vojakov, vojakov okupatorske vojske.

     • xtc

      Zanimivo je to ,da je bilo v teh krajih zelo malo deportiranih ali izgnanih.
      No,da ti še pojasnim nekaj tudi našo družino so lokalni rdeči izdajalci ovadili Nemcem,da skrivamo partizane,naredili so hišno preizkavo in ker je družina govorila nemško so zadevo kmalu razčistili je pa komandant jasno namignil ,kdo je bil izdajalec(sicer ne z imenom) ampak se je vedelo izdajalec pa je bil ravno skrivač gošarjev in lokalni funkcionar komunistov,ker naša družina ni marala komunistov.

     • Jelen

      Okupatorji so z okupiranih ozemelj v letih 1941 – 1945 izgnali približno 63.000 Slovencev, tako pravijo v Društvu izgnancev Slovenije

     • xtc

      Ja seveda ampak za to velikokrat ni bil okupator ampak ravno taki domači rdeči banditi,ki so izdajali tiste ,ki jih niso marali.

     • Jelen

      Okupator jih je deportiral, veliko njih po zaslugi ovaduštva teh ki so ploskali okupatorju. Veliko njih pa tako, brez razloga, okupator je delal na tem da nas počisti.

     • xtc

      Sem ti povedal ,da so familijo ovadili komunisti.ker familija ni marala komunistov torej ne zavajaj.

     • Jelen

      Vašo družino so partizani ovadilinemškemu okupatorju, da ne marajo partizanov?

      No ok, veliko so jih izdali ti ki so javno ploskali okupatorju in nasprotovali uporu.

     • centurion

      A si se ti utrgal s Cicibanovega foruma? Ali pa si pobegnil iz stripa “Mirko in Slavko”
      Res se smešiš že vse popoldne.

     • Jelen

      Ne sodi drugih po sebi.

     • avtohtoni neandartalec

      Tudi partizani so ovajali domobrance na gestapo in kripo, to je bil vendar od nekdaj najcenejši način odstranjevanja notranjega sovražnika. Še danes deluje.

     • xtc

      Ne zavajaj!
      Ovadili so jo ,da naj bi skrivala partizane oz. bandite.Ko so Nemci ugotovili po “štih” probi da gre za lažno prijavo in ,ker je sa družina govorila bolj ali manj tekoče nemško in po preizkavi so ugotovili ,da gre za lažno prijavo ni pa družina marala komunistov.
      Komunist ni slovenski domoljub-tako za info.
      Ker niso marali komunistov so se jih ti odločili rešiti z lažno prijavo Nemcem,ki pač niso nasedli na slepo.
      Seveda pa te naj popmnim ,da je veliko komunistov navdušeno ploskalo prihodu nacistov eden takih,ki je celo korakal v prvih vrstah Hitler jugenda je bil celo Milčetov boter Stane Dolanc.

     • Jelen

      Ne govorim o vaši družini, govorim o mnogo slovenskih družinah.

     • Jovo Jamnica

      Naneslo je, da so v času seciranja naše domovine, tujci potegnili mejo tako, da je ostala skupnost Kočevarjev pri Mussoliniju. Šlamparija… je menil Hitler in ob karanju podrejenih naročil, da se zadeva popravi. Podrejeni so v delu novega, uzurpiranega ozemlja, kjer smo živeli Nemcem ničvredni Slovenci, našli nov dom za klene Kočevarje…

     • avtohtoni neandartalec

      Pol več se jih je odselilo med osamosvajanjem sploh pa odkar sta prevzela vladi Janša in nato še Pahor. Koliko semen bo razposlal po svetu Cerar še ni jasno, z malo sreče mu bo uspelo več kot vsem doslej skupaj.

     • avtohtoni neandartalec

      Zakaj ne bi napadel sam in brez vsega, ko je dovolj in ni več upanja, je itak vseeno, vse kar jih pobije, je od Boga osebno,medtem ko bi jim okupator lahko v najhujšem primeru, samo še skrajšal trpljenje. takrat je bilo manj samomorov med Slovenci, iz nekih razlogov, danes smo bistveno močnejši in pametnejši, imamo menda pravno in socialno državo, pa je zgleda še bolj nevzdržno.

     • avtohtoni neandartalec

      Predstavljaj si telesno in duševno stanje, v katerem so se nahajali partizanski teroristi, da so se kljub absurdnim, banalnim razlikam v premoči, vseeno grizli in praskali do zadnjega, celo ko so se samo še vlekli po naši deželici in so oči v agoniji iskale edino, če je kje kaj za pojest. Ampak k fašistom se pa vseeno niso zatekli, na sok in sendvič, pa bi jim verjetno dali tiste bedarije, če bi bili odtlej bolj pridni in ubogljivi ter če bi se končno naučili vsaj za silo nemško in italijansko, ker Slovenije takrat ni bilo več, nova oblast pa ni razumela barbarskih dialektov podalpskih domorodcev.

     • Anthon

      Slovenija, točneje Dravska banovina je pravno še obstajala, okupator je imel le formalno začasno oblast. Ali pa si pristaš okupatorja, ki jo je uničil, to grdo, gnilo kapitalistično Jugoslavijo?

     • avtohtoni neandartalec

      A če to okupator dela z mehkim, na lep, manj očitno nasilen in grozljiv način, je pa okupacija v redu? Upam, da ne, sicer bi danes živeli v mehkem fašizmu. Pa v resnici ni mehkega, je smao fašizem, v tem je problem, ki se ga zaradi obilne, skoraj sto let trajajoče propagande in sistemskega sociološkega inženiringa, komaj še kdo zaveda.

     • Pjevač tuge

      Povej mi koliko nemskih oziroma italijanskih vojakov so pobili partizani do aprila 45 ? Stevilka ni verjetno niti 100. Govoriva o slovenskih partizanih in bojih na nasem tlu.

     • xtc

      Zelo malo pa še to iz zased nato pa jadrno kazali pete in prepustili ubogi narod besu okupatorja-lep primer je Dražgoška laž.

     • Pjevač tuge

      Do apríla 45 celo iz zased niso streljali na Nemce. Same lazi ki jih se danes prodajajo na proslavah.

     • Zobje kot biseri

      So imel sporazum z Nemci.

     • avtohtoni neandartalec

      Mogoče so uživali tudi podporo nekdanje avstroogarske buržuazije, ki ni marala Mussolinija, ker je stegnil tace po njihovem teritoriju in so domorodcem zato poslali v pomoč svega vojaškega genija Tita.

     • avtohtoni neandartalec

      Vztrajam, da je bilo leto 1943 prelomno, za podporo našim političnim elitam.

     • Zobje kot biseri

      7 + 14 naših.

     • Pjevač tuge

      Itak.

     • avtohtoni neandartalec

      Koliko okupatorjev so pobili pa do leta 1943, preden so šli domobranci množično v partizane?

     • avtohtoni neandartalec

      Baje je bilo do leta 1943, na štajerskem kakšnih 200 partizanov.

     • Pjevač tuge

      Nič ! Samo Slovence

     • xtc

      Domobranci so nastali iz vaških straž te pa so nasale zaradi divjanja gošarjev nad civilnim prebivalstvom ,ker ga Lahi niso hoteli zaščititi,na štajerskem je bilo med vojno svinjarij manj saj so jih (kar je žalostno) Nemci hitro preprečili in polovili ali razbili tolpe.

     • macon

      Dejstvo je, da so se kilavo borili, celo en mesec pred koncem vojne, ko so tukaj motovilile cele armade enih, drugih in tretjih. Ne spomnim se, da so slovenski partizani premagali nemško formacijo velikosti bataljona (500 mož in več), čeprav jih je bilo proti koncu vojne več kot 30.000 oziroma osvojili slovensko mesto z vsaj 5000 prebivalci. Vsa fama NOB-a je ena huda laž.

   • xtc

    Tiste so pobili kar sami najprej ali pa jih poslali v zasede ali nemogoče juriše.

  • xtc

   Ja žalostna resnica to smo dobili iz Rusije in izdajalci nas hočejo zopet prodati tja naslednikom NKVD ja KGBjevcem.

  • Tetka iz ozadja

   V vsej vojaški zgodovini so celo nasprotnikovi generali PREZIRALI izdajalce in sodelavce čeprav so jih potrebovali,KAKO JIH NAJ NE BI LASTEN NAROD

   • xtc

    Točno tako-komunisti so vredni le prezira,hlapci Moskve in rdeče internacionae pravi izdajalci,res so vredni prezira.

   • Janez

    ?Ja, gospa? O tem je pa treba s premislekom govoriti,, kdo je ..NAROD? in kdo pa .. IZDAJALEC??!. Resničen primer, tisoč procentno!!!

    Moja mama se je kot 14 let dekle skupaj z očetom s stoletja stare, lepe , zgledne, večje kmetije blizu Komende v letih 1938 do 1940 peljala z konjem in vozom .. v Lj prodajat na tržnico.
    NA NEKEM SKEDNJU V ČRNUČAH ZAGLEDA TAK NAPIS…

    … Ban Marko Natlačen.. NAROD JE LAČEN… ODPRI MAGACIN !!!
    Če ga ne boš ti, ga bo pa STALIN, !!

    Omenim naj, da vssebina napisa .. ni resnična popolnoma! V Komendi okoliš nikoli v zgodovini nihče ni umrl .. od lakote!

    Gospa, kdo je tu … NAROD.?
    Zelo delovna deset članska verna kmečko obrtniška, verna družina mojega starega očeta?!

    .. ali pa meni poimensko znani AVTORJI .. so oni NAROD?
    AVTORJI tega lažnega, grozečegaa napisa.???! Ali so ti ?. trije ?znani grobi delomrzneži iz okoliša Mengeš, Šmarna gora .. ! .. NAROD ?,

    … KAJ PA ČE SO .?
    . POSILJEVALCI SLOVENSKEGA NARODA Z ŽE TEDAJ ZLOČINSKO ZNANIM KP SZ SSTALINOM s slovemskemu narodu TUJIM NASILNIM, RAZLAŠČEVALSKIM, MORILSKIM BOLJŠEVIZMOM ?.!?
    Eden od njih je bil pozneje kot znan grobijan, KP partizan , vojvoda .. celo kaznovan ..i ltd

    …kaj pa. Če so ti trije ? grobijani? Pravzaprav?

    . IZDAJALCI .! …VEČINOMA ZELO VERNEGA SLOVENSKEGA NARODA…..?

    …DENARNO PLAČANI IN Z STALINOVIM? OROŽJEM OBOROŽENI?
    … KOLABORNTI PROTI VERSKE TI STALINOVE KOMINTERNE?
    … PLAČAN I KOT NJENI KOLABORANTI ŽE OD 10938 DALJE?!.. MORDA SO PA .?
    … AVTORJI TEGA NAPISA ..? IZDAJALCI… ?!!, KULTURE IN SAMEGA SLOVENSKEGA NARODA ? , ki so mu že .. dokazano! Vsaj že od 1938. Leta na tak način grozili s Stalinom in ..veliki družini mojega starega očeta enostavno vzeli in
    … ne ustrezno plačali skoraj pol pošteno kupljene zemlje , ki je bila stoletja del zgledne kmetije, ki je od Marije Terezije dalje vedno imela tudi vsaj enoo kvalitetno obrt!?

    Torej, gospa, kdo je tu NAROD?
    IN KDO? .. JE IZDAJALEC, ŠKODLJIVI VSILJEVALEC RAZLAŠČEVALNSKE, NEVERSKO, NEKULTURNE TUDI KP MORILSKE IDEOLOGIJE?
    Ta zgledna kmetija je še vedno ena nalepših, najsodobnejših v r slo! Le vse bom, bomo .. storili ..da ta postkom raznih ? politikov .. da ne rečem večno na državnih jaslih prisesanih .ppp? Zblojenih postkom ! .. da odide .. iz naše domovine ? Bo! Stalinčkov In kardeljčkov JE VEDNO MANJ, bogu hvala Janez Kmd

  • avtohtoni neandartalec

   Pozabil si edino, da takrat ni bilo večSlovenije, ker jo je vodilna Kmečka zveza razpustila in podarila ozemlje fašistom, da so ti vsaj njih pustili pri miru. Lahko bi rekli, da so imeli tedanji politiki še nižje kriterije kot tile danes, za njih je bilo, v luči globalnega dogajanja, pravzaprav seeno v kateri državi živijo, preostali Slovenci so bili zgleda hlapci v prejšnjem, tedanjem in prihodnjem režimu.
   In če ni bilo več Slovenije, zakaj potem razpravljamo kdo je bil lačen, kdo pa ni dal iz rok kuro, pa koga sploh to briga, najbolj žalostno se mi zdi, da se do danes Slovenci nismo naučili skrbeti za svoje posle, ostale ljudi pa pustiti pri miru.

 • xtc

  Poglejte si izobrazbe,ki so jih imeli vodilni funcionarji NOB in ZKS v Stari Jugoslaviji pa boste videli kaj so bili večinoma nič,priučeni,zločinci iz španske vojne,falirani študentje,nekateri celo kriminalci,lenuhi,delomrzneži in le redki z kaj izobazbe torej je logično,da so bili komunisti,saj drugače niso mogli uspeti nikjer v normalni družbi.

  • Pjevač tuge

   Avanturisti , pjanci, delomrznezi, svercerji in bivsi zaporniki. Rdeca avangarda….

   • Zobje kot biseri

    Kam spadaš ti Gologlavšek.

    • Pjevač tuge

     Malo mesano a v glavi orenk zmesano

     • Vrhovni sodnik

      +++++++++++++++++++++ čista + 10.

  • Instalater Ivan

   xtc eh jej spet si pameten….če si imel pred II svetovno več kot 4R OŠ si bil že visoko samo toliko … kar se tiče izobrazbe pa hahaha danes imaš same dr in kje smo??? Ključavničar iz kumrovca je obvladoval in posloval z 1/3 sveta kje pa imaš zdaj ti te doktorje????

  • avtohtoni neandartalec

   Tudi po vojni ni bilo dosti bolje, ko pa je osnovna šola trajala komaj 6 let, pa še to večkrat z daljšimi pavzami vmes.

  • Adam

   Hmm, samo vojni veterani iz španske državljanske vojne manjkajo, ker se je končala že leta 1939. Vse ostale (priučeni, falirani študentje, kriminalci, lenuhi, delomrzneži in le redki z kaj “neplagiatorske” izobrazbe”, ki niso mogli uspeti nikjer v normalni družbi ) pa najdeš tudi v sodobnem DZ.

 • hibernacija

  Virantova stranka je bila še najboljši približek kakšna bi morala biti prava desna stranka. Brez nepotrebnega balasta ideologije in poskusov revanšizma pretekle zgodovine. Žal pa je bil njen vodja kot večina politikov krvav pod kožo in zaradi tistih kart zamudil priliko, da postanejo prva stranka na desnici. Kljub vsem kanonadam desnih strank, ki so tiste karte le izkoristile!?

  • Jelen

   hm, bili so desni, in ja kot praviš, z Virantom.
   : )

   • Zobje kot biseri

    Spet se sam s sabo pogovarjaš šejtan

    • epiphany

     ker je prepričan, da se pogovarja z najpametnejšim, :D

  • avtohtoni neandartalec

   Med desna in med policijska stranka je velika razlika.

  • Adam

   Ma ja, par tednov pred izrednimi volitvami 2011 se je našlepal na resetirance in iz nule ustvaril kvaziliberalno stranko, ki je imela v nazivu kar ime svojega liderja (se sliši znano, kajneda, isti recept so vzeli DL, PS, SMC…)? Potem je na podlagi dveh predvolilnih anket sanjal o mandatarstvu in 40%, na volitvah čez 6 tednov potegnil 5x manj = 8% (jeziček na tehtnici – khm, le čigav jeziček?) in že 2014 izginil s političnega prizorišča. A to je prava desna stranka?
   Ja ljudje božji, a ste kdaj slišali za tradicionalne socialdemokratske ali konservativne stranke (npr. Nemčija, Anglija, Francija), ki imajo 60-letno tradicijo, ki se znajo same očistiti gnilih jabolk, kjer po volilnem porazu predsedniki odstopijo isti večer, kjer finančni škandali dobijo sodne epiloge IZVEN političnega odra?

  • epiphany

   ti pa se že dolgo nisi nič zlagal, de.

 • hibernacija

  Štih pravilno ugotavlja, da so s tateškim traktorjem orali po vrtičku sprememb. Ampak zakaj tega niso takrat upoštevali!?

  • Jelen

   Niso imeli časa, so bile druge stvari bolj pomembne.

   • Vrhovni sodnik

    Kdo ti je pa rogove požagal šejtan.

 • Zobje kot biseri

  Virant bo moral plačati Virantovanje, do sedaj je stalo 18,5M.

 • avtohtoni neandartalec

  Meni se zdi, da razumem zakaj Virantu ni uspelo, premalo so se parili med sabo, niso dovolj raztrosili svoje gene, in potem je menda jasno, da nepotiem ne prime tako kot bi moral. Ko bi si vsaj Udbo vzel za vzor, tudi oni so še vedno družina, tudi oni se parijo med sabo, vendar se ne opirajo na rodovnike, pri njih je vsakdo dobrodošel, če le dokaže, da jim je in bo ostal do smrti, večno zvest. Družinska podjetja se pač slabo širijo, ker družina ne more biti neskončno velika, ostalih povezav med člani pa zgleda ni bilo, isto kot je odneslo že sicer zelo marljivo in prizadevno družabno Kresalovo.

 • Vrhovni sodnik

  Nima samo Virant teh težav, vsi lewaki bolj sovražijo J.J., kot ljubijo svojo domovino.

  • Adam

   Seveda levaki najbolj sovražijo J-J, saj je znano, da komunisti najbolj sovražijo “svoje”.

   • Vrhovni sodnik

    Pozabu si, bivše svoje.

   • Aton

    Najbolj sovražijo tiste, ki spregledajo. Že Djilasu so stregli po življenju. In tako naprej do dandanes!

   • xtc

    Jep!
    Tiste ,ki so spregledali njihove laži,prevare,zločine in zablode-tem ne oprostijo za nič na svetu.

   • baldeagle

    Janez Janša in njegovi podporniki so partijo še pravočasno prečitali in postali njeni politični nasprotniki, partijska mafija pa jih je takoj naredila za “sovražnike”, kar je po partijskih merilih seveda “demokratično”.
    Drugi jo še danes, v demokraciji, ko se je že povsem in očitno prelevila v
    kapitalistično politično mafijo, podpirajo.

    Lep primer je nekaj komunističnih indoktrinirancev , ki si potem nekomu še upajo očitati članstvo v partiji pred desetletji. Pokvarjenci lažnivi!!!

    • Adam

     Zakaj so se potem do leta 1996 (!!!!) razglašali za socialdemokrate in vztrajali v Socialistični Internacionali? In kako to, da so šele leta 2003 (13 let po padcu komunizma !!!!!) po Pučnikovi smrti nenadoma spoznali, da so konservativna stranka?

   • epiphany

    ti že veš. le kako ne bi vedel. vam se kolca po janši kenede ?

 • Adam

  Šti-hec, v svoji globoki in široki analizi si pozabil nekaj bistvenih dejstev:
  1.) Leta 2011 “desnica” sploh ni zmagala na volitvah, zato je bila njena vlada iz leta 2012 na tako trhlih nogah, da jo je lahko prevrnil en sam Virant. Pa je bil res sam samcat v stranki, kje ste bili pa pri odločitvi za odhod iz vlade ostali?
  2.) Če je bil Žerjav zanič in Virant zanič in Novakova zanič in njihovi predhodniki in nasledniki vsi zanič, katera sposobna oseba potem sploh ostane na slovenski “desnici”? Pa ne mi reč, da je edini sposoben desničar bivši komunist in kandidat za predsednika ZSMS, ki je bil še do 1996 s svojo “socialdemokratsko stranko” v Socialistični Internacionali? Zanimiva “desnica” je to!
  3.) ZUJF je bil le gašenje požara iz leta 2008, ki ga je sprožila Virant-JJ predvolilna plačna reforma s katastrofalnim povečanjem mase plač javnega sektorja. Se pravi, “trdo ste delali” da ste rešili, kar ste prej isti zasrali. Konceptualno je bil ZUJF vrnitev v čase socialistične uravnilovke, brez nagrajevanja, izobraževanja in investiranja v javni sektor, na mnogih točkah celo protiustaven. Ni čudno, da je levim vladam ZUJF tako všeč, saj ima vse elemente vrnitve v socializem.
  4.) Zanimiva logika, da vlade doslej niso bile nikoli “čisto desne”. Ja po isti logiki tudi nikoli niso bile čisto “leve”, saj so že v OF bili zraven krščanski socialisti, pa v Drnovškovih vladah SKD, SDSS, SLS, pa pri Bratuškovi Virant itd. Mogoče je bila še najbolj “leva” vlada trojčka Boruta Pahorja 2008-2011, ampak tudi Borut je bil na zadnjih predsedniških volitvah v drugem krogu kandidat “desnice”, tako da res ne vem več, kdo je kje.

  • avtohtoni neandartalec

   Isto se najbrž sprašujejo Američani, ko morajo poslušati severjaka, z južnjaškim naglasom.

   • Jovo Jamnica

    Primerjava med Američani in Slovenci ne zdrži. Slovenec, ki se odloči pohajkovanja preko luže, se srečuje z Američani, ki ob stiku običajno prvi vprašajo: “Where are you from?” Slovenec, ki ve, da živijo Američani v različnih državah, se rad postavi z enakim protivprašanjem. Toda, nekdo, ki je iz Texasa, mu bo to povedal že pred postavljenim vprašanjem. Tisti, ki pa ni iz Texasa, pa bo upal, da mu Slovenec tega vprašanja ne bo postavil, saj se noče blamirati…

  • Breiva

   Poizkušaj jih razdeliti na Boljševike in na Demokrate.
   Mogoče se boš bolje znašel.

  • baldeagle

   Šti-hec, v svoji globoki in široki analizi si pozabil nekaj bistvenih dejstev:
   1.)
   Leta 2011 “desnica” sploh ni zmagala na volitvah, zato je bila njena
   vlada iz leta 2012 na tako trhlih nogah, da jo je lahko prevrnil en sam
   Virant. Pa je bil res sam samcat v stranki, kje ste bili pa pri
   odločitvi za odhod iz vlade ostali?
   _________________________________________________________________
   Če bi ti imel vsaj delček pojma, kako funkcionira parlamentarna demokracija, takih neumnosti zagotovo javno nebi trosil in v celoti sam sebe blamiral.
   V parlamentarni demokraciji vlado sestavi tisti, ki mu uspe v parlamentu zbrati podporo večine poslanskih glasov. In to je bil takrat Janez Janša, ki ga je za mandatarja podprla večina poslancev. Stranka SDS pa je potem sestavila vladajočo koalicijo.
   Prevrnil pa je ni en sam Virant, temveč je bilo to temeljito načrtovano dejanje starih političnih sil, ki so preko takratnega famoznega poročila KPK, ki je bilo mimogrede navadno skropucalo, začeli z rušenjem takratne Janševe vlade.
   Ozadje vse zgodbe pa tiči v
   ustanovitvi slabe banke in SDH-ja, katere prvotni namen je bil poleg vsega ostalega, razkriti ves slovenski
   kriminal in najemanje megalomanskih kreditov, v katerega je vpletena vsa
   slovenska levica. Desnica ima pri tem zanemarljiv delež. Skozi SDH, bi bile po
   prvotnih načrtih zaprte finančne pipice, skozi katere se finansira udbomafijska
   kriminalna združba in na ta način finančno izčrpava slovensko gospodarstvo,
   posledično pa je povzročila hudo finančno krizo v Sloveniji.

   Torej jasno je, da bi bila po takratnih načrtih desne Janševe vlade z
   ustanovitvijo slabe banke in SDH- ja slovenska politična levica obglavljena,
   zato so storili vse in uporabili vsa sredstva, da so to preprečili.

   • Adam

    Ad 1) Jasno, da ga je podprla večina poslanskih glasov. Ampak ta večina je bila zelo trhla oz. je vključevala kar dve “levi” stranki, DeSUS in DL. Hotel sem samo reči, da desnica sama ni imela dovolj večine za vladanje – za to pa so bili seveda krivi trenirkarji, UDBA in murgelski škratje.
    Ad 2) Če verjameš v to zgodbo o SDH in botrih iz ozadja, zakaj potem J-J ni izvedel vseh teh ukrepov že 2004-2008, ko je imel čvrsto večino v parlamentu in cel mandat? Kako to, da niso temne sile kontinuitete zrušile njegove vlade že takrat?

 • Jelen

  Nisem pa nikjer zasledil, nisem niti brskal, kaj pa model Virant počne zdaj?

  • Vrhovni sodnik

   Srbe v nesrečo spravlja.

  • EOL

   Levaki izdajalcev ne marajo in jih zavržejo, ko dobijo svoje, desnica ga je prepoznala kot prevaranta, ovaduha in rušilca Slovenije, v javni sektor zaradi svoje plačne reforme tudi ne more, če hodi po ulicah ga ljudje prepoznajo kot prevaranta in edino napako v prvi Janševi vladi… kaj mu še ostane…. domov ne more biti tak izdajalec naroda…
   Lahko gre le kam kjer še ne poznajo njegovih vrlin varanja in spodkopavanja…

   • Jelen

    Berem ravno da ima nek s.p. in nekaj glede dela v OECD, kje je trenutno še ne vem.

   • epiphany

    Misliš na Previranta, kenede ?

   • Janez

    Ah ljubi človek. Sajj veš, da je sloveni ija gobarska dsžela in totalna zmeda! A ne ?

    Leve stranke, ki bi z astopala sedanje prave delavcee .. ni, ZL podpira lbgt .. kaj pa ti delajo? SD IN D DESUS NITI SVOJIH REVNIH SOCIALISTIČNIH PRAVIH DELAVCEV ZDAJ REVNIH PENZIONISTOV POD 600 EU .. NITI ..NE POVOHATA!

    SD, DESUS STA STRANKI ZA OBRAMBO PRE? VISOKIH PLAČ IN PPENZIJ EX IN SEDANJE T. I. RDEČE GOSPODE.!?

    Zadnji čas je za odhod postkomov, le še nekbstoječa prva delavska, uslužbenci LEVA STRANKA .. NAN BO., ostali ..Zl, sd, smc, desus ..LAHKO KAR TAKOJ ODIDEJO, nobene škode ne bo, če jih ne bo!
    Čas je za kvalitet desne srednje domolmube, sds .!!Glejte moje zapise pod Janez kmd komenda.. !

    • Jelen

     kvalitet desne srednje domolmube? ….stranka sds mi ne paše v ta okvir.

 • Pjevač tuge

  Se je pa nakotilo na tej tematiki levakov. Oziroma Golavsek je odprl vec svojih profilov.

 • Pjevač tuge

  Luka Mesec bo letos imel bel Bozic. Ocitno bosta z Sejtanom si dala silvestrski poljub na snegu….

  • epiphany

   Aha. S Tomićko in Markonijevćko bodo praznovali 7. januarja, de.

   • Pjevač tuge

    Jankoviceva sinova imata v sebi manj kot cetrtino srbske krvi a praznujeta samo pravoslavne praznike ! Slovenijo se vedno obvladuje srbska banda.

    • epiphany

     Kdaj pa Mija praznuje pa oća Pištoljer ?

    • epiphany

     Damjan pa praznuje z muslimani, de ?

 • Breiva

  Še ena poslastica za boljševike, če slučajno zaidejo na ta forum in ker kmalu pridejo zopet Dražgoše.

  Slab ugled Slovenije v svetu pa povzročajo komunajzarji, ki prirejajo razne boljševiške proslave vsak teden, odlikujejo bivše funkcionarje UDBE in imenujejo ulice po diktatorjih.

  Iz Wikipedije: Die bekanteste Diktatoren der Welt:

  1 Adolf Hitler

  2 Josef Stalin

  3 Augusto Pinochet

  4 Ajatollah Khomeini

  5 Idi Amin

  6 Nicolae Ceausescu

  7 Francisco Franco

  8 Benito Mussolini

  9 Mao Zedong

  10 Josip Broz Tito

  Mislim, da komentar ni potreben.

  • Pjevač tuge

   Mussolinijeva tajnica je bila Židinja. Menim da je Tito pred Benitom glede zlocinov.

  • epiphany

   Kako znano zveni tole.

  • Instalater Ivan

   breiva a Wiki je referenca ?? HaHaHa …mladič (zakaj mladič ja če wiki navajaš imaš max 20 (mentalno) al pa te že alshajmer napada ) da ti prišepnem ta seznam ki si ga našel na referenci wiki (hahaha) je naredil Nemški Bild leta 1990 zdaj pa še za Bild poglej na wiki kam spada hahaha

   • Breiva

    Inteligenca pa taka “alshajmer”, ha, ha, ha…

    Bild spada približno tja kot tvoje “svete bukve” Mladina, Delo, Dnevnik, 24kur, RTV itd.

    Bila pa nisem nikoli bral, enkrat sem si ga samo ogledal v trafiki, izgleda pa, da je zate glavni vir znanja. Mogoče tudi to ne, če pišeš “alshajmer”.

 • hibernacija

  Princ kot luč na desnici je le še ena desna stranka polna nepotrebnega balasta ideologije. Od etabliranih se razlikuje le po tem, da ta balast zavija na bolj prefinjen način. Ampak balast je balast, Žal zaradi desne politične hemisfere, zaradi , Žal za dobro demokracije!? Kaj čmo, če pa ne morejo brez fobij, revanšizma in podobne ideološke navlake. Poleg tega, pa še patriotizem neokusno z nacionalizmom!?

  • epiphany

   hibernacija, a ma imaš probleme, a ?

   Povabi ga na kufe pa ga nagovori, da prestopi v tvoj stranko !

   • hibernacija

    Ok, sam mi prej povej katera je moja stranka, da ga bom vedi usmerit!?

    • epiphany

     Ja, a si jo spet zamenjal ? Ma lewaki imate strank kot dr*ka in stalno skačete iz ene v drugo.
     Poglej na računalnik, če si si kaj zabeležil, ali na mobi, s katerim si nazadnje govoril!

     • Vrhovni sodnik

      Si v novi obleki, si se modernizirala, pa to.

     • epiphany

      Oj, ! Ne okol govort pa to ! ;)

    • Vrhovni sodnik

     Nazadnje si za A.B. nastopil šejtan.

 • hibernacija

  Desni, če bi radi enkrat zmagal in vodil državo, vam dam zastonj par nasvetov. Tko , za dobro države, torej nas vseh!?

  • epiphany

   Najprej moj nasvet tebi in tebi podobnim:
   Levi lotite se delat in nehajte krast in lagat in kmalu bomo imeli Švico!

 • pokvarjeniSvet

  Problem Slovenske politike je da so vsi noter večinoma za kaj drugega kot politiko nesposobni in hkrati tudi leni.

  Večina njih ima za prednike komuniste, kriminalce, zločince…ipd. To so zločinci in oportunisti v prvi vrsti.

  V Sloveniji bi bilo potrebno vso staro nesnago počistit in preprečit nastajanje novih strank s potomci komunistov in ostalih odpadnikov. Kao “novi” obrazi v resnici so stari obrazi z novimi strankami ali pa boljše rečeno nove stranke z novim lutkami ampak s starim ozadjem.

  • Janez

   Ja ,ja , se kar strinjam. Glede mene ni noben problem, moj fotr je bil partizan, a ok dedec, nasilja ni maral ker je bil nekaj KNOJ u je bil pač prisiljen ali zaveden v to.
   On bi vse uboge do obrane poslal v kanad argentino, ne pred puške, pa v jame. Čim je mogel je šel nazaj v civilne službe. Huje je s potomci tistih ki so bili pravi krvniki.
   Že moj zaavedeni fotr se je penil nad Ukana Svetino.. kaj piše o breznih v Rogu. A MRTVI SE VRAČAJO, SO DEL NARODA JE REKEL NAŠ F. BEVK.
   Iz partizanščine se ne da naredit lepe, robin hood .. štorije. A la V. TOMIČ,,, MI S O SE BORILI, VI STE BILI PA BARABE , IZDAJALCI. GLEJTE MOJ ODGOVOR .. TETKI IZ OZADJA!
   GSinovi najhujših krv ikov so res v neprijetnem položaju, a naj bodo oni .. boljši, a ne? Pustimo rdečo revolucijo, od rdečih so sami problemi, od bojev, sovrštva,, se ne da živet!
   Od dela ljubezni in domoljubno .. pa se da. JAZ GREM SPAT,, KORAJŽA VELJA Janez komenda

 • hibernacija

  #Štih: Virant je bolj sovražil Janeza Janšo kot pa ljubil svojo stranko#
  In
  Janša je še bolj sovražil Viranta kot pa ljubil svojo stranko!?

  • Vrhovni sodnik

   Samo 2 stavka, to je tvoj in lewakov domet šejtan, pa še te si kopiral, sramota, ni čuden pol, ko smo v takem zosu.

   • hibernacija

    Izkušnje so me naučile, da je za desne treba bit racionalen!?

    • Zobje kot biseri

     HA,HA, sam sebi +, jelen pa to.

  • baldeagle

   Trdi nekdo, ki je prejel močno dozo indoktrinacije, s strani levičarskih lažnivcev.

 • Rokc5

  Štih ni napačen.

  Tudi DLGV ne.

  Sam sem bil leta 2004 in 2008 volivec SLS (tradicija pri nas), leta 2011 sem se močno nagibal k DLGV ampak nato volil SLS, leta 2014 pa volil NSI.

  Problem vidim iz večih vidikov. Predvsem ker liberalci niso dovolj močni, da bi se uprli skrajni levici. In ker pod neko krinko zmernosti pristajajo na stavek “ne odpirajmo revanšističnih tem”.

  Tu imata na žalost Janša in SDS prav: teme komunizma, pobojev, poimenovanja trgov in ulic po Kidriču, Kardelju, komunistični kadri v šolstvu in javni upravi, so vse ključnega pomena za prihodnost naroda, če nočemo, da se nam krvavi dogodki ne ponovijo, saj se sovraštvo ob nerazčiščenih dogodkih prenaša na generacije rojene po letu 1990.

  Napaka Janše pa je, da to problematiko odpira s tem, da cinično blati in napada vse – tudi ostale desne in mogoče tiste sredinske bolj naivne. NSI navsezadnje odpira isto tematiko, ampak bolj pametno.

  Torej:
  1.) zgodovinske teme JE POTREBNO ODPRETI ampak
  2.) rešitev nista SDS in Janša ob trenutnem načinu delovanja.

  Vseeno pa moram pohvaliti uredništvo za intervju s Štihom. Ob branju njegovih komentarjev na Twitterju se mi zdi, da se malce celo nagiba bolj v desno iz prvotno sredinske klasično liberalne pozicije.¨

  Srečno NoviTV v 2016!

  • Nova24TV Mod 1

   Vse dobro v pravkar začetem letu tudi Vam!

  • hibernacija

   Se strinjam, ampak vse našteto se ne sme dosegati na silo, predvsem ne z Janševizmom in tudi ni treba, da je prioriteta, prioriteta so problemi sedanjosti in prihodnosti!? Srečno tud od mene!

   • Rokc5

    Hibernacija, se strinjam, da so prioriteta problemi SEDANJOSTI, ampak, če ne razumemo zgodovine bomo ohranili probleme v sedanjosti. Od vzgoje, do nedelovanja pod-sistemov, do nepravne države, do slabega odziva na demografske trende, neustreznega izobraževalnega sistema ter njegove povezave z realnim sektorjem itd.

    Vseeno pa menim, da so se levičarji preveč zagnali v Janšo in ga preveč dajali v ospredje oziroma v osišče dogodkov po 1990. Janša je IMHO zame dejansko premalo desen in tudi pri temah, ki jih naslavlja ne gre samo za – kot nekateri pravijo – “le tistih 15% njegovih volivcev, ki so itak stari nad 70”. Nekoč se Janša bo upokojil, ampak problemi, ki jih je izpostavil BODO OSTALI ;)

    • Jelen

     Mene njegova igra ne moti, s tem si dela medvedjo uslugo, ..motijo me nizki udarci nizkega nivoja.. Kdor ni z nami je proti nam, vse ki si drznejo pisnit proti nam je potrebno uničit, potem, ponarejeni dokumenti s katerimi je mahal v javnosti, ponarejeni podpisi za referendum o arhivih, podpisi ki so ‘izginili’, dodam še javne laži, ko je javno lagal pa so ga dobili, ena laž, leta govori da se ni trgovalo v trgovini z orožjem za gotovino, čez leta prizna, da se je. Naslednja laž, resolucija EPP, kako so jo spisali v tujini, ker so zgroženi nad Slovenijo, a glej ga, spet laž!, spisali so jo v stranki sds, v Sloveniji, poslali Nsi in SLS, ter kasneje na EPP, in laži vmes. Radikalizacija političnega prostora, razpihovanje rasne verske in politične nestrpnostii. In še bi lahko našteval. S takšnim delovanjem ne deluješ dolgoročno v dobro bit države, s tem kažeš, da si preklemansko jezen na vse ker ti nisi šef države in da ni več mej do kod si pripravljen it za svoj prav, za svoje mesto katerega si sam misliš da ti nekako pripada, in da si pripravljen iti preko vsakega če misliš da ti stoji na poti.
     Tudi če so za to potrebna dejanja kot so laži, ponarejanja, hujskanje in ostalo.
     In v takšni osebi, res ne morem videt kaj dobrega za Slovenijo.

     Kdo drug, pa drugače.

     Da ne začnemo o tem da smo 2016,

     • macon

      Preveč bereš razne Mladine in pišeš o slamici v očesu, ko hkrati ne vidiš bruna v svojem. Rasna nestrpnost, od kje si pa to privlekel? Radikalizacija od tipa, ki je za nič več mesecev sedel? Sram te bodi, ker tole je pa pokvarjeno režimsko laganje. Ponarejanje je bila sestavljanka iz več originalnih dokumentov in nič ni bilo ponarejenega. O kaki dobrobiti države nakladaš, če bi Janša cuzal čez pogodbe in pripravljenosti kot Cerar in Mramor bi ga mediji nabili na križ.

     • Jelen

      Če kaj od napisanega ne drži, mi povej, me popravi, hvala.

  • usimoncic

   En kolega je izjavil, da je Štih postal janšist. Jaz sicer mislim, da ni postal janšist, je pa ugotovil, da bo JJ še nekaj časa pomembno krojil dogajanje na desnem polu.

   • Rokc5

    Ni ‘janšist’ (kakšen izraz je to???).
    SDS je za Štiha preveč vojaško organizirana stranka. Štih dejansko ima problem, ker je za slovenske razmere preveč individualističen. Na desnici je veliko socialističnega kolektivizma. desnica želi biti narodno skupinska a jo zanaša v socializem. In tu ima Štih problem: biti upravičeno kritičen do desnice a hkrati nezavedno izpuščati v svojih kritikah še 10X slabšo (skrajno) levico. Ali še večji problem: kot klasični liberalec/libertarec zavrniti sodelovanje z desnico, zaradi njej lastnih napakic, in podpreti sodelovanje s post-komunistično socialističnofilsko levico?
    Štih in ostali liberalci lahko v tem primeru izpadejo zelo Kocbekovsko.

 • Janez

  Jaja, miselne in navadne lenobe in bonvivani, pa prikriti in neprikriti primitivci in zavajajoči bleferji .. v politiki!
  Glejtte moj odgovor Tetki iz ozadja, je. Poiučna vaja iz argumentacije, kaj, kdo je, ni narod, kaj, kdo je, ni izdajalec?
  V slo štali in tragediji 1941 dalje, ko je ?poljski žid blefer pustolovec in dvojni agent Broz ? Farbal naše napolpismene a oblasti željne. Mačke…in so zkuhali ta krvavi zos od slo komunizma. Pojdimo ven iz tega..! Janez k

  • Zobje kot biseri

   Ti pa pišeš, kot P.Prevc skače, a si sam to sestavu, ali so ti pomagal.

   • epiphany

    ha, ha, si pa humorist ……. tako je prav !

 • Janez

  Ampak ! jaz bi tako rad, da bi naši najbrž že čisto zblojeni in paranoični ljudje iz kaste ex kp, zk, sd, smc, desus zl T.I. RDEČE GOSPODE le doumeli, da je v življenju preprosto najolje biti .. enostavno ..POŠTEN ..odkrit do sebe in drugih.!?
  RAD B, DA. BI SE TA NAŠA T.I. RDEČA GOSPODA (kučan, turk, pahor c.ribičič …a ja pa k, erjavec, smc cerar ) LE ISKRENO JAVNO, NA TV OPRAVIČILI … UBOGIH PRAVIM, ZGARANIM DELAVKAM NJIHOVIH KOM SOCIALISTIČNIH TISKARN ..PA NPR. PENZIONISTKAM SVILANITA KAMNIK.. Tako brezčutno ste jih pahnilii v revščiino penzij 400, 500 euu, nje, KI SO 4O LET PRIDNO GARALE…In vi T.i. RDEČA GOSPODA! Vsaj javno, na TV .. OPRAVIČILI BI SE JIM LAHKO ISKRENO!
  Pa penzije jim pa le zvišajte na vsaj 600 eu.. zaslužile so si take!
  Zdajle preštevajo cente svojih bornih penzij.. a bojo imele za en kafe vse dni januarja!?
  Bodo zmogle obrnit ta svoj drobiž v pozitivo, brez dolga. Kaj pa vi gospodje ex tovariši? Glede r slo? A to zmorete?Pa kje je ? 200 mrd eu penzijskega r slo denanarja od 1945 dalje?
  A zmorete plus obračanje denarja v državi, pa nič dolgov?! Dajte no , vsaj njim se opravičite!
  Saj taako..za njih niste ? NIĆ ALI MINI MALO ..naredili in
  ? Če ZANJE SPLOH . kaj boste ? Storili?
  Za vas .. Hudi časi prihajajp? Iskanje ? Založenih starih ? Ex kp zk premožemj.. pa ? Mrtvi se vračajo?! Uh,, , pa čas beži, uhaja!
  A vseeno TUDI VAM VSEM SREČNO 2016 Janez komenda
  P.S. le to mi ni jasno, kako da je ex SD minidter za finance dan pred silvestrom tako hitel na NLB pri Maximarketu? Slučajno sem bil tam, a je kaj hudega? Za uradne osebe, rad dam podatke, nealko, nic krrimi pa 40 ćet poštene del dobe imam jaz, srečno!

  • Jelen

   Pri rdečih Gospodih si jih nekaj pozabil naštet,tudi iz stranke sds.

   Drugo kar me zanima, kdo je spraznil pokojninsko blagajno po osamosvojitvi?

   • epiphany

    No, POVEJ, če veš ! Samo POŠTENO ! NE LAGAT !!!

   • epiphany

    Naštej vse za katere veš LEVE in DESNE, potem pa jih bomo dali na vago pa, da vidimo, kam se bo TEHTNICA nagnila – LEVO, ali DESNO ???
    Verjamem, da je kakšen tudi na desni, ampak MAHERJI STE NA LEVI, ampak vseeno – počakajmo, kaj nam bo POKAZALA VAGA!!!!

 • avtohtoni neandartalec

  Neudeležba na volitvah je znak, da državni aparat ne pomaga dovolj učinkovito reševati vsakdanjih problemov državljanov. Občutek imam celo, da javni uslužbenci ustvarijo več problemov kot jih rešujejo, to pa ne bi bilo mogoče, če bi centri moči pritisnili na lokalne oblasti, naj vendar poskrbijo, da med ljudmi ne bo prepirov in bo vsakdo dobil priložnost.
  Kdo so pa zdaj ti cenri moči, to so vendar nekdanja velika državna podjetja, s centri in podružnicami po sleherni vaški skupnosti v domači regiji, ki zaposluje tudi večino lokalnih obrtnikov in poriva nek denar po storitvenih dejavnostih. Koga drugega se sploh splača varovati pri nas razen njih, če pa nimamo milijonskih velemest in temu primerno razgibanega gospodarstva.
  Nihče se ni čudil, ko so prvega dne samostojne države, praktično vsi mogočni vplivneži ostali na istih delovnih mestih kot prej. Nismo se čudili niti, ko je ta ista gospoda, brez slehernega ficka pokupila podjetja, ki so jih prej zgolj politično upravljali, za edino politično stranko in avatgardo v državi. Ko ni bilo več centralne oblasti, so pač te lokalne buržuazije poskrbele za svoja mesta in vasi, denar prihaja od izvoza, z njim pa financirajo praktično vse, od kmetijskih subvencij in gospodarstva, do političnih strank, medijev, športnih in kulturnih klubov, seveda tudi vojsko, milico in pravosodje. Zato se je smešno spraševati, kaj se je zgodilo z nekdanjimi pripadniki represivne in izvršilne oblasti, v naših vaških skupnostih živi običajno komaj nekaj tisoč ljudi, vsakdo se pozna z vsakim in je škoda kaj razlagat. V glavnem, čudežev ni, noro je edino, da se delamo podobne razvitim zahodnim državam,kot da se zadnjh 75 let, ni pri nas dogajalo nič posebnega in novega, kot da so vsi ti strokovni in pri svojem delu popolnoma neodvisni strokovnjaki padli iz Marsa in so tako asocilani, da se ne družijo niti med seboj, kaj šele z nami zemljani. To pa samo zato, da ne bi kdo niti posumil, da se vsi med seboj poznajo in je skoraj vse zrežirano, niti centa ne more nihče zaslužiti v naših rovtah, če to stricem ni po godu oziroma želijo mogoče prenesti komu kakšno sporočilo.
  Ampak dokler je Janša vodja opozicije, se evantgardi ni treba ničesar bati, kdor ni za njih, bo pa Janša poskrbel za njega, čeprav ima še sam verjetno težave že s tem, kje je pri vseh teh procesih in preiskavah njegova glava.

  • Jelen

   On izhaja iz istega sistema ki ga omenjaš.

   • epiphany

    Daj Hare Krišna, ne seri ga že navsezgodaj !

    • Jelen

     Ne izhaja iz partije? Zanimivo.

  • avtohtoni neandartalec

   Pa dajte si že dopovedat, ljudje ne morejo kar lajat eden na drugega, če
   pa večini ni jasno zakaj tako slabo živijo.

   Če se hoče desnica okrepiti, lahko stori edino dvoje;
   – pobere razočarane ljudi in jih vključi v svoje politične, ekonomske in socialne tokove,
   – pobere otroke, ki so se komaj rodili in niso obremenjeni z ničemer.

   Ker v tem je problem, vsakdo bi podprl politično skupino, ki bi mu pomagala razčistiti in rešiti svoje probleme, v zameno pa bi sam pomagal preostalim članom, ampak strank takih pri nas preprosto ni. Če bi bila taka suša med volilci, bi stranke ustavavljale lokalne odbore in pomagala žrtvam rdečega državnega terorja, da čim prej pridejo do Ustavnega in Evropskih sodišč, oziroma bi njihove interese vključili v svojo strankarsko politično voljo, dejansko pa stranke pričakujejo, da se bodo razočarani in tisočkrat ogoljufani reveži žrtvovali še za njih, kar bi bilo idiotsko. Nihče pri nas se ni rodil pod bukvo, vsako delo je vredno nek denar, sicer poznamo socialno državo, ki omogoča normalno, dostojno preživetje, če kdo rabi ali je prisiljen v pavzo, pomeni nihče ne more biti na cesti in brez osnovne državljanskih sredstev, s katerimi se lahko pridruži nekemu političnemu polu. Ampak ni tako, tudi Janša šele zadnja leta spoznava kaj vse smo državljani dali skozi pred, med in po njegovi vladavini, očitno tudi on ne razume čemu sploh služi politika in od kod izvira občutek pripadnosti nekemu narodu in končno državi. Iz principa ali ker bi bilo to samoumevno, zagotovo ne.

   • epiphany

    A ti pa se kar sam s seboj pogovarjaš ?????

   • Rokc5

    Dober komentar. Dejansko bi to morala biti politika desnice: konkretno reševanje problemov na terenu. To se nanaša na moj zgornji komentar: akcijsko delovanje. Od privatizacije preko davkov do družinskega zakonika.

   • Marija

    Vsakega ko vprašaš kako mu gre Kaj tukaj ne razumete? pravi dobro.

 • Rožle

  Marija pomagej……Ljudmila ne zajebavej…..

  • Zobje kot biseri

   Se ti je zavrtel.

   • epiphany

    Prazniki so bili predolgi………………. ha, ha, ha,
    Pozdravljena prijateljčka !!!

    • Zobje kot biseri

     Čao bella.

  • epiphany

   Oj ! Rožle, a je treba kej pomagat ?

 • abria

  Temu res pozno dojame.
  Mnogi člani DL so na to opozarjali na nerazumno vodenje stranke že zelo zgodaj, pa vodstvo tega ni dojelo, niti malo.

 • abria

  Ta res pozno dojame.
  Mnogi člani DL so na to opozarjali na nerazumno vodenje stranke že zelo zgodaj, pa vodstvo tega ni dojelo, niti malo.

  • Adam

   So pa res hecni tisti člani DL, ki niso že od začetka vedeli, da se včlanjajo v osebnostno stranko ene osebe (G.V.).
   Tako kot tudi kdo po 70 letih razlaga, da ni vedel, da se v partizanih borijo za komunizem – pri tem ko je ves čas nosil rdečo zvezdo na glavi.

 • Johan

  Virant je bil eden najbolj pokvarjenih in koruptivnih članov SDS.

  • epiphany

   Ne le dokler je bil v SDS – tudi še kasneje. V SDS pa je priplezal na hrbtu njegovega tasta Brejca, ki je znal dobro glumit, dokler ni postrgal vso smetano zaradi pripadnosti SDS.
   Takšne “poštenjake” ima Janez okoli sebe.

 • Janez

  Dober dan vsem.! Se opravičujem., ampak jaz ne razumem?!
  kje vi vidite v našem parlamentu kakšno pravo LEVICO.?
  Te naše sranke SD, DESUS, SMC … KI SEBI PRAVIJO, DA SO (ha ha ha ) LEVE…
  SO PRAVZAPRAV NEFER ( da ne uporabim kakšnegsa grdega izraža za nepoštenost ) V BISTVU STALINISTIČNA KOALICIJA ZA BLOKADO SLOVENSKO DOMOLJUBNIH POBUD SDS, NSI IN NAS ZUNANJIH PODPORNIKOV SLOVENSKEGA PREUSMERITVE, PREPORODA PREVLADUJOČE POSTKOM USMERITVE V SODOBNO DOMOLJUBNO SKOVENSKO POLITIKO,.
  .vse jim je ok, samo da ni slovensko l..gbt, multi kulti, yugo nostalgika, humano do beguncev.., do slovencev .. nikoli )
  Pa .. SD, DESUS PA SMC so tudi zlasti
  STALINISTIČNA KOALICIJA ZA OHRANJANJE KAR VISOKIH PENZIJ, PLAČ ŠE AKTIVNIH PODPORNIKOV TEH STRANK.. NA OSNOVI TITOIZMA SEVEDA!!

  V SMISLU NEKDANJEGA IZGLEDA V PODZAVEST TEH LJDI RES USPEŠNO INDOKTRINIRANEGA BRATSTVA …, NEUVRRŠČENOSTI V EX SFRJ!?

  .. IN .. TOREJ, PO NJIHOVO!..

  R. SLO NAJ BO POBRATENA KAR S CELIM SVETOM..!
  PA LGBT PA BOGVE S. KATERO BIZARNO GRUPO ŠE? !

  Moja travestija ZL, SD, SMC, DESUSA, njihovih videnj?!

  RES GROZNI SO V ZDA LE .. SUPERBOGATAŠI.. PA ZOPRNI D. TRUMP, .
  . ZDA DROGA PA LGBT SO PA TAKO LUŠTNI PA NAPREDNI,.. pobratimo se, obvezno!

  .a ja? …. LE S SLOVENCI PA R. SLOVENIJA ..
  NE SME! .. BITI IN NE BO ! ..POBRATENA! Nikakor , Slovenci so grozni!
  A da bi se v R. SLOVENIJI .. MI UH APREDNI ZL, SMC, SD PA NAPREDNI DESUS ..
  MI, bratili s Slovenci? Čemu je pa to podobno ? R Sloveniji .. se bratiti .. s Slovenci?!
  Vsi, ki niso Slovenci .. so pa ..luštni, ful, kul, fajn!

  .. NAJBRZ SO Sovenci ? PRIKRITI , NEVARNI, NAZADNJAŠKI.. UH GROZNI ..DOMOBRANCI?!.
  a ja!? Pa do RK CERKVE
  … R. SLOVENIJA …TUDI NE SME BITI PRIJAZNA , podpira anti komuniste in domobrance, RKC .. je zelo grozna,!

  ..NA TAK OTROČJI, PRECEJ ZAFNAN NAČIN op. Janez iz kmd..

  VSI LJUDJE NA SVETU SO … LUŠTNI !! IN .. KUL !!
  TUDI ISLAMISTI NISO NIČ GROZNI, UBOGI REVČKI SO !

  ..NIČ REVČKI PA NISO tudi njihovi !,,..socialistični kom socialistični TA PRAVI
  OD NJIH V TA PRAVO REVŠČINO PAHNJENI..
  TA PRAVI DELAVCI..GARAČI V EX SOCIALISTIČNIH TISKARNAH..
  , NISO REVČKI ? , saj imajo penzije !
  A,? Da je 400, 500 eu premalo ?! Večjih penzij jim V R. SLO NE MOREMO DATI , šparamo !
  A? Ne razumejo, zakaj ravno na njih špara država?!

  Itd. To je parodija,, smeri, kako razmišljajo naši instant,, frivolni levaki, če je me d njimmi kdo, ki se rex čuti Slovenca, je domoljub, se mu opravičujem lp.Janez iz okoliš komenda

 • hibernacija

  Janez enostavno ne more uključevat, ker je v njegovi nravi, da izključuje!? Edino navidezno vključevanje je bilo partnerstvo za razvoj, ampak to je bila Pahorjeva zasluga, uspelo, pa .je ker je .Janezu (torej ne za dobrobiti države) odgovarjalo!?

  • epiphany

   Se ga pa res zelo bojiš, ko takole lažeš o njem. Se bojiš njegove vrnitve na vrh, kajne ?
   Dobro je, če se ga bojiš, boš mogoče vsaj malo manj otresal z jezikom, ker same laži trosiš z njim.

  • Janez

   Je že ok, janšiž bomo pomgali novi domoljuubi z novimi strankami, postkom sd smc desus naj odidejo v slab spomin. Le ena prava leva delo stranka se rabi. Ostale naj bodo slovenijo ljubeče Janez komenda

 • Janez

  Jaz se na tem portalu ne bom veliko trudil s pisanjeem. Osnovne neresnice r slo postkomov sem tu !povedal. Sestal se bom s poslanci, pa bodo ZASTAVLJENA KOT POSLANSKA VPRŠANJA
  1. POSTKOM SD SMC DESSUS ZL so še vedno ŠKODLJIVI ZA SLO NAROD V VELIKO STVAREH
  2. NERESNICO O SLOVENCIH DOMOBRANIH JE TREBA OZAVESTITI. BILI SO SLOVENSKA DOM ..BRAN KOT IME POVE SEBE IN LASTNiIH DOMOV IN DRUŽIN .. PRED MORILSKKIMI STALIN PARTIZANI .. ,
  Moje teme, ki bkdo kmalu v parlamentu si lahko preberete na ostalih zavihkih pod Janez komenda

 • Rokc5

  Vprašati pa se moramo globlje vprašanje – ki se samo postavlja tudi navsezadnje že z ustanovitvijo tega medija – ali lahko slovenski demokrati dosežemo demokratični preokret/preobrat po (izključno) politični poti? Tu menim predvsem na tolikokrat ponavljano maksimo – pomladni trojček oz. stranke slovenske pomladi. Slovenska pomlad ni več dovolj.

  To seveda ne pomeni, da kar zavračamo demokratični politični okvir. Seveda ne, toda – kot nas je navsezadnje že bistveno bolj pametna levica naučila – potrebna je grassroots akcija, aktivizem. Vprašati se moramo, kako preko demonstracij, kulturnega in državljanskega aktivizma začeti napadati post komunistično tranzicijsko levico.

  V Reporterju je bil dober članek o ilegalni organizaciji, ki je že pred DEMOSom pozicala k oboroženemu uporu proti Jugoslaviji in komunizmu. Imenovala se je Fronta z a samostojno Slovenijo. Ni bila eksplicitno desna formacija bila pa je eksplicitno anti-komunistična. Ti fantje so z majhnimi koraki (veliko ljudi se jih ne spominja, jih je pozabilo) vodili k demokratizaciji države. njihove majhne akcije so imele vpliv na ostale politične stranke. To je primer gressroots delovanja, delovanja ki je skrito a vseeno z majhnimi koraki ruši režim.

  Ni treba da se sedaj sklicuje neke velike demonstracije kot protiutež VLV. To je bilo poizkušano in je propadlo, ker je bilo napačno zastavljeno. Preveč je bilo orientirano na lik Janše, preveč je bilo orientirano na stranko, premalo je bilo širine. VLV so ob vsej abotni zmanipuliranosti imele širino. Skrajno levo, a vseeno širino.

  Majhne akcije kot je bila denimo akcija Za privatizacijo – so en tak lep primer. Potem malo večje akcije kot tista ob Zakoniku, ko je proti delovala neorganizirana mreža, nek širši nadstrankarski blok.

  Menim, da tega manjka.

  • Uros Bukovec

   Ta organizacija NIKOLI NI OBSTOJALA !! To je spet neka propaganda brez repa in glave. In 100 % ni obstojala. Nekaj napisat kar brez veze brez dokazov je neumna propaganda prepričanih. Nikoli se o njej ni nič slišalo ne videlo. Takrat so bila civilno družbena gibanja, ne pa neka organizacija ki naj bi bila celo javna in pozivala na javno konfrontacijo vojaško. Nikjer jih ni bilo zaznat. Zato treba met dokaz da so se pojavljali včasopisju, RTV ali kjerkoli.

  • Uros Bukovec

   Danes se moramo pa osamosvojit najprej od osamosvojiteljev in nato ideologije. Po enih so prišli drugi ki so še bolj kradli pod krinko demokracije in uničili narodovo obrambno in družbeno zaščio in še kaj.

 • Jelen
 • Miran Pavličič

  In kje je danes ta prevarantski trojanec Virant ? Kakšno nagrado mu je prineslo to virantovanje? Kako visoko ga je odneslo?

 • Uros Bukovec

  Štih ne seri. Ratal si Janševa Pupika in zdaj napadaš po njegovih navodilih . Nimaš niti toliko hrbtenice da se postaviš na svoje stališče . Sem to videl že na Parlamentarnih odborih. Dobr da so prenosi pa se vse vidi.

  • Janez

   Mene pa zanima, če ta gospod štih ve, kje je zdaj 200 mrd eu, ki so jih od 1945 dalje iz denarja penzija !skladov bogve kam dali?, pa ex kp zakldi tajni uradni list .. pa stotine mio eu. Skritih pred ddursom vspovsod.. po oaza kleteh?
   A ti kaj veš, zakaj je ex SD financ minister dan pred silvestrovim tako hlastno tekel na NLB. Pri Maximarket sem pil sok pa semga slučajno res videl? Jaz z J.. Janšo nimam nič, zdi se mi pa tak normal dosti čvrst moški kot jih j v r slo žal premalo. Celo dva mala otroka ima, kar je lepo. SREČNO 2016 JANEZkomenda

   • Uros Bukovec

    Če je tekel je že neki pozabu al so pa drugi to speljali. Harali so pa vsi. in mi to plačujemo. In kradli združno. Kar se tiče Štiha ostaja dejstvo. Pupik ki pa se ne postavijo na svoja stališča in samo čakajo navodila pa ne maram. Bolje sam kot pa hlapec drugim. Ampak če si sam tud krast ne moreš po bankah. Zato moraš bit v eni od navez .In tudi za skritr miljone v davčnih oazah moraš biti v eni od navez politično tajkunskih. In otroci so vsakemu lepa krinka o navidezni poštenosti. samo poglejmo Jankoviča kako se pere kot vsak in pravi da za svoje vnuke da bo čist . In tudi bo, saj pri nas ni možno nobenega obsodit ne da bi sodba padla .

 • Izak1213

  kako so pri nas naenkrat vsi sposobni biti gospodarski ministri, saj to namiguje a ne? Pač vsak, ki spregleda JJ politiko gre stran. Iskanje sovražnikov za vsakim vogalom je pač bedna politika.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!